...
Та в последните 2 дена прочетох мангата от където започва да се различава с анимето. Анимето го бях гледал доста отдавна. Горе долу ситуацията ми се стува малко като при Шипудена - след тайм скипа осраха нещата.
Най-тъпия момент беше смъртта на Айсли. Наистина очаквах епик битка с него, с наще Клеймори, с Организацията. Просто бри битката в севера го показа по начин по който загатваха че занапред че е в центъра на ВСИЧКО в историята. И смъртта въобще не отговаряше на това. Поне аз така го усетих.
Последните 10-20 чаптера всичко изведнъж започна толкова бързо да се движи, толкова информация да се бълва, толкова персонажи, които си мислех че накрая на историята ще са толкова близо един до друг, се струпаха, че стана малко объркващо за какво идва реч. И тези толкова силни герои, коя от коя по имба, в единия момент ги дават как доминират, в другия как идва по големия и ги смазват също не ми се харесва. И наще Клейморки нямаха НИКАКВА работа от началото да си врат носа тука. Така мизерно ги намтаха в мелето сякаш сега и тука сваршва мангата - изтекло й е времето на страниците на списанието и автора се опитва да закърпи историята преди да я резнат.
Разбира се сигурно не е така, но такова усещане се придобива от цялата ситуация.
Та стига с отпелсването ми
За Раки - няма да го направят Клеймор защото няколко пъти казаха че мъжете избесняват венага и стават awakened beings, от които организацията няма нижда. Но със сигурност ще стане някаква интрига с паразитите. Може би от рода на "понеже обещахме с Клеар да се види, ще изкарам адския will power и няма да им се предам" което ще го превърне само в жертва на организацията. И вече унищожението на Организацията от наще Клейморки придобива смисъл. Поне за Клеър, ама то и само тя трябва да има.
А на този етап дори немога да си представя да вкарат мain land-а в историята. По скоро мисля мангата да свърши - замомента нито виждам смисъл (който автора лесно може да си вкара де) да се ходи на там, нито мога да си представя колко години трябва за де се стигне до там, че и да се изпълнят лайната дето ще са забъркани.
За мен случващото се в момента по скоро ми говори за идването на края. Тази битка сега - следващата ще е с организацията за връщането на Раки и край. Почти всички нишки (и най-вече главните още от началото) ще са изпълнени. Или в напълно нова посока да поеме мангата, с история която няма да има нищо общо със станалото в началто и сега. Нещо като сиклуъл.