Дата и час: Пет Фев 07, 2025 11:16 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 8 от 10 [ 145 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Интернет пиратството!
МнениеПубликувано на: Сря Яну 20, 2010 1:04 am 
Аватар

Пфех. Като е толкова лесно да заминеш и да правиш големите кинти - заминете и вие.
Аз съм си скъсала гъза от учене през годините и съм стояла в Уни-то да бачкам понякога до 4 сутринта. Това докато направя такова СиВи, че да се конкурирам с тия кат мен по целия свят и да могат да ме вземат в добра научна група. То не става както Пърфект блу си мисли - купуваш оригиналната програма и после някой хоп ТРЯБВА да те покани да бачкаш, просто щото съществуваш. Търсиш, предлагаш си труда, докато ти го приемат някъде. Както казах - в Бг трябва и да го попрепереш първо, преди да кандидатстваш в чужбина. Ако трудът ти е легален, можеш да прескочиш някои стъпала и да си спестиш доста време и кинти. В случая, ако шефката ми в Бг не взимаше кинти по европейски проекти, нямаше да може да си купи компютърните клъстери, на които ВСИЧКИ ние да си градим биографиите и научния стаж. Нямаше да може да си прати студентите тук и там. Нямаше да може да си вземе студенти, всъщност, та така щяхме да го духаме и аз и тя. А кинти по европейските проекти щяха да й отпуснат някой друг път, ако нямаше публикации. А публикации щеше да има някой друг път, ако ползваше пиратски софтуер.
Ако Пърфект Блу си купи оригиналния софтуер, стане известен извън балканско-руското комюнити, направи ЗОМФГ портфолиото и с него + доказателства за това къде какви успехи е имал почне да си търси работа за много пари по света, може и да си намери - явно го бива в това. Ако обаче си седи в Горно нанадолнище и си пуска труда в някви ъндърграунд сайтове от региона, ще продължава да си седи в Горно нанадолнище на това ниво, със или без знанията си. То е въпрос и на амбиция и на манталитет различен от "скъп на триците, евтин на брашното".

Относно супер лесното ми битие в чужбина. То така се почва живот фром скрач в чужда страна нали. ФИЗИЧЕСКИ съм се разболявала от мъка. Да не говорим психически колко съм изтрещявала и кви инсомнии са ме тресли и т.н. Ако можех да живея като нормален човек с професията, която обичам в Бг - щях. И бтв това не значи да правя милиони и да живея в супер лукс - за мен е достатъчно да си плащам сметките и да имам по нещо отгоре за някое дребно кефче, да пратя на нашите, да попътувам някъде. Мечтата ми е да живея добре в Бг. Не съм дошла в Канада, щото много ми харесва английския език или протестантския им морал за всеки случай. :roll:

Относно пиратските ми пориви. Аниме в Бг НЕ съм пиратствала, най-малкото щото никога не го е имало легално. Квото са ми внесли, съм си го купила. Пиратствала съм софтуер, филми и музика понякога - но съм си купувала и доста оригинални. В гимназията като ни дадяха стипендиите накуп с няколко аверчета инвейдвахме офиса на Уизард, откъдето си взимахме дисковете малко по-евтини от ОЧЗто и т.н. Моят ъндърграунд блек метъл и останалите идиотски експерименти дето слушах и без това ги внасяха в много малка степен в Бг, откъде да ги взема, ако не от нета? Като най-сетне ги внесяха, ги купувах. Филми в последните 7 години съм гледала много малко, щото изтрещях по анимето - доста от тях съм ги видяла на кино, други съм ги гледала точени от нета. В тоя ред на мисли, достатъчно бърз нет за пиратстване се появи когато ми започна аниме манията, през която съм гледала, както казах, основно аниме, НЕВНЕСЕНО И НЕЛЕГАЛИЗИРАНО в Бг. Старите класики съм ги гледала на пиратски касети, дублирани от оня вездесъщ чичко, щото никой не ебаваше да ги издаде. Сега вече си ги купувам. Така че пиратската ми кариера е всъщност доста жалка за човек живял 25+ години в китната ни родина.

Сега продължавам да точа аниме, дори в Канада. Защо ли? Ми щото НЕ ВСИЧКОТО аниме се лицензира и внася в Щатите и тук. Набелязала съм си неща от фенсъбс - като ми ги легализират тука, ще си ги купя. Има много такива, които се продават, но аз никога няма да гледам, дори на безплатни фенсъбс, точени отнякъде, щото съм решила, че ще са ми тъпи по някаква причина. Фенсъбовете на мангите, които чета са в общия случай на милиони глави напред от тези, внесени тука. Така че чета и тях. Като ми пуснат танкобона някога, ще си го взема.

@натсуме(м)ая - в САЩ вероятността да оставят човек да умре на улицата, щото е без здравна осигуровка, е по-голяма от тази в Бг. Здравната система тука си е ебала жалната майка, по начин, който дори не можете да си представите, че е възможен за иначе добре развита страна. Позицията за бедността на българина я разбирам чудесно, изпитвала съм я на собствен гръб. Въпросът е, като ти внесат оригинално аниме за 5-25 лева да си го купиш все пак, понеже ти е по джоба. Може междувременно да икономисаш от цигарите и заведенията - току виж ти се отразило добре и на здравето.

@неттерорист
Пиратството не е "измислено", то е вторичен феномен, пръкнал се от свободния обмен на инфо, който нетът предлага. Специално учените си имат научните списания, в които си публикуват статиите от 100+ години вече със или без интернет. Те напоследък имат и електронен вариант, за който обаче трябва да си платиш. Доста. Както и за хартиения някога. Научната информация рядко е безплатна, освен ако не е на научно-популярно ниво като в Уикипедия. Развитието на компютрите и операционните системи определено не е само в частта им свързана с нета, така че и с нет и без нет сега щяхме да сме минали ДОС-а и 16-битките, споко. Това, което НАИСТИНА развива компютрите е индустриалното им приложение - за специални ефекти в игри и филми (на които пиратството вреди доста), за научни изчислителни терминали, за контрол на разни жизненоважни процеси в производствата и битието ни и т.н.

А, П-Б ме въртял на шиш... :lol:

МнениеПубликувано на: Сря Яну 20, 2010 1:28 am 
Аватар

Amelia написа:
Аз съм си скъсала гъза от учене

Тая история я знаем, да е жива и здрава майка ти дето така се напъна да те роди толкова надарена :)

Цитат:
А публикации...

Както казах горе, през това време ВИЕ, студентите, НЕ СТЕ купували оригинален софтуер, защото ви е предоставен за ползване, дали за да се учите, или за да работите. Така да се каже сте под шапката на институция.

Цитат:
Ако Пърфект Блу си купи оригиналния софтуер,

Ше си го завира отзад, защото ти даде точен пример как си успяла да направиш конкурентноспособно CV без да купуваш софтуерът. Може да мине кратки евтини курсове, за да му дадат сертификат, след това да постъпи в една фирма, да поработи, да го препоръчат в друга по-голяма и реномирана фирма, да се издигне, да направи контакти, да се премести в още по-голяма фирма, след това да може сам да направи фирма и ЧАК тогава ще има нужда да си купи шибания софтуер.

Цитат:
Относно супер лесното ми битие в чужбина.

Всеки си избира пътя, но това какъв път си е избрал не го прави по-висш и заслужил от другите. "Пред винкело сите са равни" ;) Кеф ти е да правиш скомина на сънародниците си какво си си купила на супер тънкана, какво си видяла, как някои неща от живота си си уредила - еми разбира се че монетата има и обратна страна.

Цитат:
Аниме в Бг НЕ съм пиратствала, най-малкото щото никога не го е имало легално.

Получила си и си консумирала интелектуална собственост за която не си платила съответната цена. Всичко останало са юридически формалности. Не се приема.

И пиратството не е дериват на интернета, не случайно изредих няколко вида носители измислени от човека през вековете. Просто сега става наистина явно и излиза на светлина. Не като аудио касетките с рок и сръбски през 80-те.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 20, 2010 1:39 am 
Аватар

Е, въпросните юридически формалности правят разлика от небето до земята.

Разлика има и в ползвания от мен и ПБ софтуер - моят струва по 4 хил. долара ГОДИШНА регистрация, за ползването на която ми трябва компютърен клъстер. Неговият е 999 долара и може да се ползва на ПЦ-то. Оттам има титанични разлики и в начините, по които си намираш работа. Аз не мога да си намеря работа с независим и личен научен рисърч, трябва да изляза изпод шапката на някоя институция.
П-Б може преспокойно да си намери работа с изкуството си посредством някой конкурс, преди да е стигнал до пенсионна възраст докато се трансферира от фирма във фирма. Наистина, трябва ли да обяснявам очевидни неща?

Съжалявам, че някой е почувствал скомина от това какво аз съм си купила - аз давам моите придобивки като пример що вие трябва да купувате, като ви се пусне нещо достъпно за джоба, не за да ви става гадно. Извинявам се на пострадалите, но ще продължавам да го правя.

МнениеПубликувано на: Сря Яну 20, 2010 1:47 am 
Аватар

айде и аз да се разпиша, гледам тук никого не го интересува мнението на другия, просто едната страна се защитава, а другата, защитавайки себе си, напада първата и т.н.
/ а добре е, между другото, че спорът е основно относно пиратството, защото такива интелигентни постове с толкова смешни правописни грешки не съм виждал на друго място :lol: /

виждал съм в няколко фирми в бг как дизайнерите си ползват оригинални продукти (естествено, че шефовете се грижат за такива неща), след работното време се прибират у тях, а с пускането на компютъра се зареждат програми от сорта на пиратски Касперски, portable Photoshop, неактивиран, но работещ Corel, MS Office със съмнителен произход и т.н. и т.н.
и уважаема Амелия, става въпрос за хора, които си живеят тук, където всичко е по-евтино от чужбина, а със сигурност вземат (хайде да не казвам "в пъти") повече от (хайде да не казвам "теб") голяма част от познатите ми в чужбина

та изводът за България е нещо от сорта на: Докато професионалният софтуер, независимо било то за аудио-, видео- или обработка и създаване, струва повече пари, отколкото с него могат да бъдат изкарани, и докато цените на електрониката са дотолкова завишени, че лаптоп без windows тук е далеч по-скъп от същия модел в чужбина с pre-installed windows, не смятам защо някой би се замислил ей-така, без да е длъжен, да си купи, било то Office или антивирусна.

а Амелия, доколкото ми се струва от горния пост (защото преди това изчетох само на PB постовете, просто намерих смисъл и интересна гледна точка), вече не кара само с тънки обиди, които масата дори и няма да схване

Последна промяна Pres на Сря Яну 20, 2010 1:49 am, променена общо 1 път

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 20, 2010 2:17 am 
Аватар

Amelia написа:
Е, въпросните юридически формалности правят разлика от небето до земята.

Те че правят правят, но горе бая фермани се изписаха как се ощетявали един куп народи при всяко положение. Освен това пиратските видео касетки от 90-те до един момент също де юре не се водеха такива, но по едно време взеха че се регистрираха 20th Sentury Fox, MGM, Sony, Paramount, Universal... Касетките си бяха пиратски и преди и след това :P

Цитат:
Разлика има и в ползвания от мен и ПБ софтуер

Начини за развитие винаги има по няколко, но по принцип научните дейности се правят в академии, с колектив, много хардуер и т.н., така че за теб специално няма много шаване, за разлика от П-Б който може да се пробва както си иска. Сравняваш коренно различни реализации, не е само софтуера; аз описах един вид, за да се види че и така става.

Цитат:
Съжалявам, че някой е почувствал скомина от това какво аз съм си купила - аз давам моите придобивки като пример що вие трябва да купувате, като ви се пусне нещо достъпно за джоба, не за да ви става гадно. Извинявам се на пострадалите, но ще продължавам да го правя.
Не сме ние пострадалите, но от една страна говориш за високи стандарти и райската градина на земята, от другата говориш колко е зле и как всичко ти излиза през носа, така че да даваш акъл на базата само на едното или само на другото не е коректно, един вид навсякъде си има плюсове и минуси, да спестяваш от едните в удобни ситуации не е обективно :P

Цитат:
можеби с пазарната ви икономика стимулират трафика
и побързият обмен на стоки
в реално време извън интернет
докато страните от соц лагера
им дават малко пари с което ги малтретират капиталистически и превръщат хората в анти капиталисти :)
а вероятно манипулираните от телевизора хора си мислят че ако им дадат повече пари те ще почнат да пазаруват по често и да си пълнят замъка с промишлен боклук
2000сидита и нови компиутри
който незнаят ккаво да ги правят
и дори незнаят как да си създадът фирма и да проезвеждат
на базата на големият ресурс който притежават :lol:

Нямаш много рима в стиховете, но нейсе :lol: Ами просто е. За да са една група хора добре, друга група хора трябва да са зле. Това работи от хилядолетия, само че строевете се прераждат. Защо е имало демокрация в древна Елада - еми щото за всеки свободен гласуващ гражданин всъщност са работели няколко стотин роби в полето ;) Капитализма е нещо подобно, само че на работещите им се създават илюзии, вдъхват им се надежди и им се замазват очите, за да си работят кротко и щастливо, вместо да кроят планове за бунтове и бутане на властта.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 20, 2010 2:59 am 
Аватар

@Мезе
Ъм, в смисъл, когато говоря в темата за Анимания и в тази тема за развития пазар на аниме в Щатите, да се впускам и в описания как не ме кефи канадския климат и Калгари Стампид парейда ли? :shock:
Или като говоря за това колко е зле пазара в Бг да обяснявам и как ме кефи това, че имаме ен на брой вида планини + море, примерно? :shock:
ВТФ?
На това му се вика офтопик - модератор си, трябва да ги знаеш тия неща. Ако темата е била "аспектите на живота в чужбина" щях да включа всичко това предвид. Темата обаче не е и всъщност теб те дразня на патриотична основа, а не с това, че укривам "важна" за темата информация.

За ПБ и различната му професионална реализация - очевидно съм я отчела, след като ти написах това същото нещо по-нагоре и в неговия случай и в този на Коста. Нарекох го "пране" на опит и го отчетох като възможен начин за реализация. Чия гледна точка подкрепяш с този си аргумент, че се обърках?

В моята дефиниция пиратство е да ползваш нелегален продукт, когато той ти е легално внесен (или пък направен) от някого в страната ти. Ако продуктът си няма вносител и няма чий пазар да наебеш сваляйки го без пари от нета, всъщност даже е добре за създателите на въпросния продукт, щото това им е безплатна реклама. Нещата се променят, когато някой вложи кинти, за да купи лиценз, да направи превод и да осигури оформление на въпросния продукт за твоята страна и ти продължиш да го смучеш от торентите. ТОВА вече е пиратство и ТУК вече наебваш пазар и вредиш. Можеш да си търсиш оправдания за това - аз даже приемам някои от тях (бедност) за адекватни.

@Изпреслав - къде, за бога, обиждам някого в този спор? 0_0
Софтуерът, техниката, разни ДВДта, БДта, ЦДта, автомобилите, бензина, наема (понякога) и някои хранителни продукти са по-евтини (в случая на наема - ниски, за да не дразним с лоша граматика) в Канада отколкото в Бг. Това само като забележка за изявлението колко всичко в Бг било по-евтино от на запад. Разбирам оправданието да си беден и да не можеш да си купиш, но да имаш пари и да можеш, но да не искаш, е точно това, което критикуваме тук с Роланд. Това, че го правят хората не е аргумент, че трябва да го правят. Факт е, че на пиратите им трябва да си "изперат" опита някъде, ако искат да пробият по-наедро, както правят и познатите ти. Което всъщност и казах. Пиратството ти отрязва част от личностната реализация, пречейки ти на това да можеш да се самопласираш на добре платения пазар за работна ръка. Май верно никой не чете другарчето...

неттерорист: Не, искам да изобретя телепортацията, за да мога да ходя на работа в Канада и да се прибирам да спя/живея/си харча заплатата в убер евтината Бг и за да мога лично да гледам скомината, изписана на лицата на разни хора, като им показвам аниме колекцията си. :lol:

МнениеПубликувано на: Сря Яну 20, 2010 5:11 am 
Аватар

Аз, бтв, само да вметна - без, разбира се, да се слагам където и да е в следващото изказване - че ЕСТЕСТВЕНО, че изборът на един път пред друг може да те направи по-висш/низш и заслужил/незаслужил от другите. Що за идиотия изобщо е да се отрича това? :shock:

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 20, 2010 11:28 am 
Аватар

Amelia написа:
@Мезе
Ъм, в смисъл, когато говоря в темата за Анимания и в тази тема за развития пазар на аниме в Щатите, да се впускам и в описания как не ме кефи канадския климат и Калгари Стампид парейда ли? :shock:
Или като говоря за това колко е зле пазара в Бг да обяснявам и как ме кефи това, че имаме ен на брой вида планини + море, примерно? :shock:
ВТФ?
На това му се вика офтопик - модератор си, трябва да ги знаеш тия неща. Ако темата е била "аспектите на живота в чужбина" щях да включа всичко това предвид. Темата обаче не е и всъщност теб те дразня на патриотична основа, а не с това, че укривам "важна" за темата информация.

Айде така да го кажем: Хвалиш се с оригиналния мърчъндайз и как си си накупила един тон работи -> имаш възможност и средства да си ги купиш -> имаш по-висок стандарт, само че после като приемат всички че там си прекарваш адски доброто време, започваш да обясняваш колко е гадно там, как душата и други работи ти страдат и т.н. В единия случай си в рая на земята, в другия случай си многострадална Геновева, само за да затапваш опоненти.

Цитат:
За ПБ и различната му професионална реализация - очевидно съм я отчела, след като ти написах това същото нещо по-нагоре и в неговия случай и в този на Коста. Нарекох го "пране" на опит и го отчетох като възможен начин за реализация. Чия гледна точка подкрепяш с този си аргумент, че се обърках?

И аз се обърках, абе главната ми мисъл беше че не е нужно да си купиш софтуера, когато не си ти материално отговорното лице а си под шапката на някой, което е много често срещана практика.
Между другото един пример от моя опит :lol: Миналата година докато още работех, ни изпратиха на нещо като командировка в друга фирма, където да работим по сбъркани проекти за климатизацията. Трябваше да си вземем нашите компютри от офиса, като за целта ги изпразнихме от всичко което имаха, разкарвахме се да купим оригинални копия на MS Office 2007, бозата си им беше вече оригинална, и кво се оказа - те ни дадаха техни компютри, с пиратски уиндоус, Ауто КАД 2009 (най-новия тогава, струващ баснословна сума), пиратски Офис и т.н., при положение че бяха огромна фирма и реално бълха би ги ухапала за софта. После с всичкия тоя софтуер се работеха проектите, печатеха се на разни чаршафи А0, идваха немци да ги гледат и да си казват мнението какво още да оправяме, и т.н. официалности...

Цитат:
В моята дефиниция пиратство е да ползваш нелегален продукт, когато той ти е легално внесен (или пък направен) от някого в страната ти. Ако продуктът си няма вносител и няма чий пазар да наебеш сваляйки го без пари от нета, всъщност даже е добре за създателите на въпросния продукт, щото това им е безплатна реклама. Нещата се променят, когато някой вложи кинти, за да купи лиценз, да направи превод и да осигури оформление на въпросния продукт за твоята страна и ти продължиш да го смучеш от торентите. ТОВА вече е пиратство и ТУК вече наебваш пазар и вредиш. Можеш да си търсиш оправдания за това - аз даже приемам някои от тях (бедност) за адекватни.

Да, това е юридически и икономически правилно, но в случай без да е лицензирано някой може да го копира, да го преименува и да го пусне като свой продукт, че да вземе и да го регистрира. Това не е ли пиратство? Всъщност за адвокатите в тази държава не е :doh: На тая база по времето на соца родните рок групи правеха кавъри на западни песни на конвейер и ги издаваха в албумите си :rocknroll: Сега да ги слушаме ни е смешно, а и те си признават всичко, че да не стане лошо. Тогава някой знаел ли е че "Спри се" на Сигнал е "Free me" на Uriah Heep :lol:
Има един израз - "пропуснати ползи", които се изчисляват в някои случаи буквално като загуби. Така че си гледала пиратско аниме, още повече че тоя дето го е качил в нета го е изпиратствал, щот в неговата страна е било лицензирано ;)

Цитат:
Пиратството ти отрязва част от личностната реализация, пречейки ти на това да можеш да се самопласираш на добре платения пазар за работна ръка. Май верно никой не чете другарчето...

Пиратството е добре работеща машина за същите тея браншове, които пищят от него. А и да се насереш от оригинални продукти, никой няма да те вземе е така на работа просто щото си много добър, не и в България, не и без най-малкото препоръка от предишен работодател, учител, връзка или нещо от сорта. В Канада може и да става, тука не. Дали не е весело да си на интервю за работа, да обясняваш кво си работил и каква квалификация имаш, а шефа срещу теб само да се подсмихва и да трябва да извървиш дълги месеци път на доказване пред всички в тая фирма, дори и пред чистачката, че от тебе става човек и можеш да си вършиш работата. През това време оригиналният ти софтуер освен да си го завираш отзад няма да има за какво друго да ти върши работа.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 20, 2010 7:38 pm 
Аватар

Meze написа:

Айде така да го кажем: Хвалиш се с оригиналния мърчъндайз и как си си накупила един тон работи -> имаш възможност и средства да си ги купиш -> имаш по-висок стандарт, само че после като приемат всички че там си прекарваш адски доброто време, започваш да обясняваш колко е гадно там, как душата и други работи ти страдат и т.н. В единия случай си в рая на земята, в другия случай си многострадална Геновева, само за да затапваш опоненти.

Изключително безумен аргумент. Никъде не съм споменавала, че Канада е раят на Земята - навсякъде казвам, че има добре развит аниме пазар, което е вярно и няма НИЩО общо с моите носталгии и многострадания тук, заради което говоря за тях, само ако някой повдигне темата - както направи ти. Вече ти ако си решил, че това е раят на Земята, понеже хората имат повече покупателнни възможности и по-добре развит пазар на аниме, си е лично твой проблем. :shock:

За другото - онази фирма с пиратския софтуер рискува доста. Нещата се променят малко по малко заради ЕС и рано или късно или ще ги хванат, или ще им се наложи да си купят софтуера.

За плагиатстването на разни неща - в днешни дни не е особено възможно, щото вече няма комунизъм, всички имаме нет и знаем кво се е случило на другия край на Земята. За последните 7 години не съм чула в Бг да се продава българско анимационно, копиращо някое свалено от нета аниме. Ситуацията не е като по времето на бай Тошо, плагиатството е плагиатство и е малко по-различно от пиратството, за което си говорим. За "пропуснатите ползи" - там не разбирам особено, но подозирам, че този термин би имал смисъл в страна, където наистина могат да се пропуснат тези ползи - каквато Бг поне засега не е. Вече съвсем отделен въпрос е доколко фенсъбът е пиратски продукт - аз го дефинирам като такъв, ако се разпространява в страна, в която го има лицензирания му събрат. За някои хора - не е такъв. Ще трябва тук законът да си каже тежката дума някога.

Цитат:

Пиратството е добре работеща машина за същите тея браншове, които пищят от него. А и да се насереш от оригинални продукти, никой няма да те вземе е така на работа просто щото си много добър, не и в България, не и без най-малкото препоръка от предишен работодател, учител, връзка или нещо от сорта. В Канада може и да става, тука не. Дали не е весело да си на интервю за работа, да обясняваш кво си работил и каква квалификация имаш, а шефа срещу теб само да се подсмихва и да трябва да извървиш дълги месеци път на доказване пред всички в тая фирма, дори и пред чистачката, че от тебе става човек и можеш да си вършиш работата. През това време оригиналният ти софтуер освен да си го завираш отзад няма да има за какво друго да ти върши работа.

Оф, нали точно затова казвам, че има ограничение, когато трябва да си переш опита? И че точно тея глупости можеш да прескочиш ако се самопласираш в някоя голяма фирма, примерно извън Бг, понеже тия в Бг все още работят на шуробаджанашки принцип и не ги ебе особено колко качествена работна ръка си взимат, стига въпросната ръка да им е рода няква. По света обаче знаят как се прави бизнес, големите компании правят конкурси и интервюта и си намират млади дарования, които после им правят милионите, а не ги забутват в девета глуха, както некадърните племенници в Бг. Това може да се случи и в Горно нанадолнище, а.к.а. България, ако има някоя чужда компания стъпила на Бг пазара.

МнениеПубликувано на: Сря Яну 20, 2010 9:55 pm 
Аватар

Сега ако и обясниш какво общо има с тази тема, ще е чудесно. :roll:

МнениеПубликувано на: Сря Яну 20, 2010 11:31 pm 
Аватар

Съветвам те да не си вадиш умозаключенията за каквото и да е от сайта на Бейнса Дуно, още познати в Бг като "Бялото братство" или "Дъновистите". Това са последователите на Петър Дънов, болшинството са кротки луди или пък силновпечатлителни, но необразовани в точните науки хорица, които въпреки това обичат да говорят за "енергии" и "спектри", бутат Бог и Библията навсякъде, правят Паневритмия сутрин рано в гората до телевизионната кула, облечени в бяло под музикален съпровод на други братя, които могат или не могат да свирят на музикален инструмент, но въпреки това се опитват и т.н..
Майка ми е от тях, в къщи сме пълни с книги на Дънов и съм преседявала часове в колата, чакайки я да свърши с Паневритмията в гората, така че съм в общи линии наясно с тази секта и с това колко дезинформирани са членовете й и колко тенденциозно тълкуват всичко, като се почне от конкретни научни факти, та се стигне до някакви по-отвлечени неща. Иначе са някакви мили и трогателни, малко като малките деца и поне не проповядват насилие, нито пък те карат да си внасяш парите тук и там...

Как да е, отплеснах се. Информация за лицето Юл Браун ще намериш в интернет. Оттам ще видиш, че това, което той прави е доста сходно с патентованото откритие на William Rhodes, което датира от 10 години преди лицето Юл Браун да се захване с въпросния си газ. Т.е. кой от кого е крал е доста спорно тук. Това, че водородът гори в присъствие на кислород е било открито още преди над 200 години и не е новост и мистерия за никого. Електролизата на водата - тоже. Или поне не за хората, които са учили химия. Лицето Юл Браун не ми е споменато в нито една лекция в химическия факултет, който съм завършила, нито пък го разискват в тукашния университет, където имаме огромна група, занимаваща се с разработване на горивни клетки и други методи за снабдяване с енергия, които не се базират на петрола. Това, което съм чела за него тук и там (понеже тая тема сме я нищили в други форуми преди години) е, че въпросният е правил много демострации с изобретението си, замъкнал е някои хора с пари, лъгал е за квалификациите си (какво образование и какъв трудов стаж е имал, даже давал името на фалшив университет, в който уж бил професор) и изобщо, шарлатанствал е. Днес някои хора наричат въпросния газ "браунов", щото пичът е вдигнал известен медиен шум около себе си през годините. Но като химик, идващ от сериозни учебни заведения, мога да ти кажа, че поне там където съм учила изобщо не го споменават.

Ти ако искаш отдавай това на световна конспирация на петролните компании, насочена срещу Юл Браун и България, защото, разбира се, целият свят си няма друга работа и по цял ден мисли само как да ни направи сечено. При всички положения обаче, това няма НИЩО общо с интернет пиратството. :roll:

МнениеПубликувано на: Чет Яну 21, 2010 12:46 am 
Аватар

Амели, както искаш, почваме да издребняваме, аз си казах мнението, ти си каза твоето. Щом градивно не коментираш части от постовете ми, приемам че все нещо вярно съм казал и аз :)

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 21, 2010 3:15 am 
Аватар

Пич, предполагам, че казваш нещо смислено, но честно - толкова са ти неграмотни и садистично форматирани постовете, че ме отказваш на втория ред обикновено :?

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 22, 2010 1:31 pm 
Аватар

Аз не схващам кво общо имат с темата въобще :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 26, 2010 10:36 pm 
Аватар

Не ви ли омръзна Амелия и Роланд "интернет пиратството това, интернет пиратството онова", в крайна сметка всеки сам може да си определи цената и да поиска каквато сума му хрумне и точно затова, понеже сме свободна ъммм планета, има и контра мерки, които показват един хубав среден пръст.

А всеки "творец" дето се тръшка, че пиратството го ограбва, имам едно много конкретно предложение към него - да спре да "твори". :wink:

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 8 от 10 [ 145 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]