|
Дата и час: Съб Фев 01, 2025 12:50 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Публикувано на: Вто Дек 23, 2008 6:28 am |
|
Squall_1st |
* |
|
HollowMan написа: са ще пиша в тема, в която е писано преди половин година, ма се тая...
първо, искам да кажа, че започнах да го гледам, знаейки че накрая ще се окажат един и същи човек (един дебил ме спойлна, още като излезе филма...), и, смея да твърдя, основната му сила съвсем не е в "изненадата накрая", в драматичния обрат или каквото и да било там. да, има го и тоя момент, определено е мн по-силно внушението, но не е само тва. или основно тва. като в евтините крими-романи, чието основно средство да ти задържат вниманието е като накрая изкарат извършителя този, който най-малко си очаквал. нещата са доста по-дълбоки. и колкото основно във филма е онова дето niksaan каза, за посланието на Финчър, за цялата фасада на "модерното" общество, според мен имаше и един друг (макар и неразделен) също толкова силен plotline. откровената идеализация на Тайлър в началото, и постепенното проследяване на тва как нещата "излизат извън контрoл". и поставя въпроса за границите, докъде си длъжен да следваш себе си, и докъде имаш право, дори, да влизаш в разрез с "обществото". и тука все ми се иска да направя паралел с един друг филм, който макар да няма нищо общо с Боен Клуб пак се фокусира именно в/у тва къде се "тегли чартата" (в боен клуб според мен тва беше най-ясно показано в отчаяните опити на нортън да "догони" тайлър и да call everything off, да си поправи грешката). та макар не мн уместен, паралела с героя на Марлон Брандо, полковник Курц, и Мартин Шийн (Брад Пит и Едуард Нортън съответно), някак от само себе си ми изникна в главата...
нооо се тая, в четири и половина сутринта имам навика да пиша глупости. просто исках да споделя удоволствието от филма, и да кажа че да, и аз мисля че е ебати бруталния филм... Ти още в лудост каза, че са ти го спойнали. И въпреки, че знаеше к'во ще е, и на тебе ти е вързал кръст на гърба. Брилянтен филм.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: ФИЛМ: Fight Club /1999/ Публикувано на: Пет Яну 15, 2010 11:55 pm |
|
KISSSY |
Spamoza Vulgaris |
Регистриран на: Пон Май 21, 2007 12:27 pm Мнения: 8529 Местоположение: On the highway to hell
|
алеле тоя филм е толкова наркоманска история, че няма накъде просто брутален от началото до края, ебава се със всяка претъпкана мисъл в главата на човек не десятката ми единайската
|
|
|
|
Заглавие: Re: ФИЛМ: Fight Club /1999/ Публикувано на: Съб Яну 16, 2010 3:33 am |
|
Squall_1st |
* |
|
KISSSY написа: алеле тоя филм е толкова наркоманска история, че няма накъде просто брутален от началото до края, ебава се със всяка претъпкана мисъл в главата на човек не десятката ми единайската Чак сега ли го гледа, бе? СРАМ. Иначе куул - добре дошла в клуба. It's only after we've lost everything that we're free to do anything.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: ФИЛМ: Fight Club /1999/ Публикувано на: Съб Яну 16, 2010 5:52 pm |
|
KISSSY |
Spamoza Vulgaris |
Регистриран на: Пон Май 21, 2007 12:27 pm Мнения: 8529 Местоположение: On the highway to hell
|
мне, гледала съм го няколко пъти но винаги от различни места до някъде, не и целия вчера се сетих да издиря темата и да го гледам от до като цитат мен найу ме израдва този: All the ways you wish you could be, that's me. I look like you wanna look, I fuck like you wanna fuck, I am smart, capable, and most importantly, I am free in all the ways that you are not.
|
|
|
|
Заглавие: Re: ФИЛМ: Fight Club /1999/ Публикувано на: Нед Яну 17, 2010 11:26 pm |
|
Squall_1st |
* |
|
KISSSY написа: мне, гледала съм го няколко пъти но винаги от различни места до някъде, не и целия вчера се сетих да издиря темата и да го гледам от до като цитат мен найу ме израдва този: All the ways you wish you could be, that's me. I look like you wanna look, I fuck like you wanna fuck, I am smart, capable, and most importantly, I am free in all the ways that you are not. То т'ва е моя цитат. Като за мъжки стейтмънт е перфектен, на теб защо ти харесва, като си от другата страна на бариерата? В книгата има още повече слово. Bob's big shoulders reminds me of the horizont.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: ФИЛМ: Fight Club /1999/ Публикувано на: Пон Яну 18, 2010 12:12 pm |
|
Super_Beast |
|
|
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 9:40 pm Мнения: 7954 Местоположение: FIRELINK SHRINE
|
Logrus написа: Този с Трейнспотинг се борят за първото място в личната ми класация.
там някъде, между лудостта, юмруците и бруталността, този филм смазва със своята философия и бунтарство
Вашата мисия е "намерете някой индивид, който изглежда сякаш никога не е влизал в бой, камо ли да е печелил. Предизвикайте го. После се оставете да ви пребие. Нека вкуси какво е да си победител". Свободно! Хaxa само дето в real life-a ще намеря обаче ще го пребия и ще ми вкуси пикнята. >>
_________________ It`s Over 9000!!!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: ФИЛМ: Fight Club /1999/ Публикувано на: Вто Яну 19, 2010 1:21 pm |
|
Squall_1st |
* |
|
KISSSY написа: защо пък да е мъжки стейтмънт не мога да разбера заради единия fuck ли? зад тая фраза се съдържа доста повече от това Ем, да. А, и сред членовете на Бойния Клуб няма жени. Джак създава едно алтер его, което всички харесват, а то само е част от извратения му мозък. И мисълта е някаква менли. Идеята, че влизат женцовци, а няколко месеца по-късно не може да ги познаеш, защото са истински мъже. Единственото, което клони извън тези неща, е туморър, който Джак нарича Марла. She said she's not afraid to die anymore. Her last wish was to get laid for one last time. Normally this times I would be sporing in erection.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: ФИЛМ: Fight Club /1999/ Публикувано на: Сря Яну 20, 2010 10:34 am |
|
Logrus |
|
|
Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am Мнения: 8529 Местоположение: Hotel Moscow
|
Squall_1st написа: Ем, да. А, и сред членовете на Бойния Клуб няма жени.
авторът на книгата е педал, това обяснява някой неща
_________________ グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time
Erza Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: ФИЛМ: Fight Club /1999/ Публикувано на: Съб Яну 23, 2010 4:19 am |
|
Vego |
Мародераторче |
Регистриран на: Чет Май 10, 2007 5:27 am Мнения: 15576 Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
|
Logrus написа: Squall_1st написа: Ем, да. А, и сред членовете на Бойния Клуб няма жени.
авторът на книгата е педал, това обяснява някой неща Малко извън темата,но все пак ... 16+
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|