|
Дата и час: Чет Фев 06, 2025 4:38 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Durarara!! (зима 2010) Публикувано на: Съб Яну 09, 2010 1:59 pm |
|
Ryoka__ |
|
|
|
Наистина навя спомени за Baccano! даже имаше сцени от там - на големия екран, докато се разкарваха из града Много герои, много събития - това му е чара. OP отново с представяне на всички действащи лица. Всичко си изглеждаше нормално, докато мотористката не изкара гигантската коса. Тепърва ще се случват още по-извънземни неща, в това съм сигурен. Дори да е бледо копие на Baccano! ще го гледам с голям кеф EDIT: И кво им става на [gg] с тая промяната на имената
|
|
|
Заглавие: Re: Durarara!! (зима 2010) Публикувано на: Съб Яну 09, 2010 4:20 pm |
|
Erora |
|
|
Регистриран на: Пет Ное 02, 2007 8:11 pm Мнения: 294 Местоположение: where you least expect me to be
|
Това излежда МНОГО обещаващо. Още опенинга ме грабна, арта е много хубав, а нещата са загатнати така, че наистина искам да видя втори епизод. Предполага се че главния герой ще бъде grim reap-нат от мотористката, която бтв, бях разочарована, че няма глава, очаквах да бъде някаква страшна мацка ,_,
|
|
|
Заглавие: Re: Durarara!! (зима 2010) Публикувано на: Съб Яну 09, 2010 4:33 pm |
|
Moon |
Културовед |
Регистриран на: Чет Яну 12, 2006 2:33 pm Мнения: 5194 Местоположение: Nemuri no Mori
|
djhot написа: Не променят имената... Ако не си забелязал японците имат навика да си говорят с фамилните имена, само ако някой ти е по-близък или нещо такова се обръщаш с първото му име. С други думи, превеждат го по на западски. И ако тва не е променяне на имената тогава кво е? Тва си е японска култура и не мисля за редно да го превеждат тъй. ;? Erora написа: ... мотористката, която бтв, бях разочарована, че няма глава, очаквах да бъде някаква страшна мацка ,_, И аз на това се надявах, ама...
|
|
|
Заглавие: Re: Durarara!! (зима 2010) Публикувано на: Съб Яну 09, 2010 4:51 pm |
|
djhot |
|
|
Регистриран на: Вто Май 01, 2007 9:23 pm Мнения: 2515 Местоположение: Едо
|
Еми да, не е. Така превеждат дори професионалистите. Кажи ми колко от нормалните, средностатистически хора знаят за това? Ние сме отакута, доста по-добре сме запознати с японската култура, като цяло, и освен това ни е част от ежедневието. Нормално е за нас да е нещо нормално, а за някой друг нещо странно. Въпреки, че дори има и отакута предпочитащи си го по западаски начин.
П.С. Спокойно, имайки предвид Baccano, мотористката или някога е имала човешка форма или просто може да ги сменя.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Durarara!! (зима 2010) Публикувано на: Съб Яну 09, 2010 5:52 pm |
krumisimo |
|
|
|
Покрай вас ми стана любопитно какво са сторили джиджитата... Аз скивтах релийза на хорибъл... В момента се радвам, че не съм гледал нито Baccano, нито Chaos;Head и няма с какво да сравня тая творба... ОП-а ми хареса... Толкова беше наситен, че когато си мислех, че е към края си, то всъщност беше изминала едва третинка от него... И ЕД-а не беше зле... Опа, внимавай, блъсна се в Хоро... Мотористката (разбира се, че е женско още в първите секунди на ОП-а по ханша) дали не е пробвала да вземе главата на pig-tail момичето (което мислех, че ще бъде спасено от пича с зеленото яке) и после да й я е върнало... Съгласен съм с djhot... Мисля, че има и нормална форма (Ghost Rider wannabe? ), с която да се показва и да контактува с хората... Това ще го гледам от~до... Няма какво да го умувам...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Durarara!! (зима 2010) Публикувано на: Съб Яну 09, 2010 6:10 pm |
|
bloodsongg |
|
|
Регистриран на: Сря Окт 24, 2007 3:02 am Мнения: 1981 Местоположение: In the long episode
|
Ш'ме извинявате ама....
....no comment here.
дано обяснят за тази "магия" дето се случва в градчето, че наистина ще е безвкусно иначе.
разговорите им са като на типични отакувци - not much to here, here and there, it's always the same. дори и руснаци и американци ще се държат по тоя начин.
Rider-а беше тва момиче с белега на гушата, най вероятно. И мисля, че предпазва града от ... лоши хора. нищо ново и тук.
но да, сигурно има няква тайна работа с главите на хората. С Баккано едва ли може да се сравнява, съдейки по начина по който персонажите общуват и общо взето "живеят". Пък и са сложили главен герой, който е по тесногръд и от котката ми. Което лично мен ме дразни. Без главен герой щеше да е по-добре. и атмосферата беше малко нестандартна, но само малко :]
ендинга най много ми хареса от цялото аниме.
|
|
|
Заглавие: Re: Durarara!! (зима 2010) Публикувано на: Съб Яну 09, 2010 6:41 pm |
|
Ice-Man |
|
|
Регистриран на: Нед Сеп 28, 2008 10:44 am Мнения: 5256 Местоположение: Стара Загора/Варна/Албена/Златни пясъци/София
|
Не съм гледал Baccano, гледал съм Chaos;Head, ама освен по чата, не виждам нищо общо с него. За самото аниме: 1. Атмосферата е доста приятна. 2. Арта и чарактър дизайна много ми допаднаха. 3. ОП и ЕД са супер, но тук на мен повече като че ли ми допада ED-то Личи си, че ще има още много развитие и разкрития около всички мистерии в града. И да, и аз мисля, че райдърката е момичето с белега на врата btw gg sucks so far... С тези имена направо ме дразнят супер много, затова аз гледам да ги избягвам тях, ама не ми се гледал пък на HS... Дано Frostii се заемат, че те се чудиха, ама както е лицензирано от CR вероятността е доста малка
_________________ Powered by SFP+ 650 Gold Modular|ASUS Z170-A|Intel i5-6600K| CM Hyper 212 EVO|CORSAIR DDR4 2400MHz 2x4GB| SAPPHIRE R9 380 4GB|SEAGATE 1TB Barracuda| Samsung 850 EVO 250GB|Fractal Design R5 White Window
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Durarara!! (зима 2010) Публикувано на: Съб Яну 09, 2010 6:46 pm |
|
Ryoka__ |
|
|
|
krumisimo написа: В момента се радвам, че не съм гледал нито Baccano, нито Chaos;Head Нищо общо с Chäos;HEAd, освен чат логовете, макар че и в Chaos-a бяха доста по-различни. Но това настрана bloodsongg Няма смисъл за сравнение OP на Baccano! е доста > от този тук XD Подкрепям мнението, че не би трябвало да има главен герой. Още по-голяма бъркотия щеше да е. Но да не бързаме - не се знае дъли този наистина е главния герой
|
|
|
Заглавие: Re: Durarara!! (зима 2010) Публикувано на: Съб Яну 09, 2010 7:45 pm |
|
crazy_little_crow |
|
|
|
Е чакайте де ~ Те ако в първи епизод бяха показали лицето на мотористката нямаше да е интересно. Даже когато се блъсна в нея пак не й дадоха лицето, а само белегът на вратлето. И бтв в първия момент си помислих, че това момиче някой се е опитал да я удуши О.о Най-интересно ми е дали има само едно лице или може да ги "менка" xD И естествено дали има още животни като нея x3 bloodsongg що героят да е тесногръд бря. Дай тебе да те метнем в средата на Токио (примерно) и да видим как ще реагираш xD В смисъл избрали са гледната точка на новака, за да ни стане по-ясно и на зрителите ^^ Иначе си прав, че реално погледнато като за първи епизод анимето не е нищо чак толкова особено. И все пак *кръстосва пръсти*, както каза и djhot, in the autor we trust xD Мен пък момчето си ме радва. Особено като почна да се извинява...на картонената поставка на Хоро
_________________ Makoto by Erendis <3 <3 <3
If life gives you lemons, make grape juice and let the world wonder how the hell you did it ^.~
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Durarara!! (зима 2010) Публикувано на: Съб Яну 09, 2010 7:56 pm |
|
bloodsongg |
|
|
Регистриран на: Сря Окт 24, 2007 3:02 am Мнения: 1981 Местоположение: In the long episode
|
Ако знаех японски перфектно и имах (най-добър) приятел в Токио определено нямаше да се държа така. така че давай, I dare you Иначе и аз намирам нечия непохватност за привлекателна, но неговото си е по различно според мен. Той сам си каза, че не може да следи темпото им. А те просто обсъждаха името му по дяволите как да е. Тесногръд си е за мен и тва си е. Скорошни изцепки ме накараха да загубя вяра в авторите, като цяло. Смисъл... не че искам да споиля за Баккано, но тази райдърка ще да е копие на един от анимето (тези които са го гледали ще се сетят) а аз не обичам толкова очевадни прилики.
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|