заболя ме главата, като видях колко от тези съм ги гледал и колко от тях ме кефят.
ще е дълго.
Froooooooom the top.
Akane Mishima просто не става. И тук ще обясня и защо. Просто за мен, под "най-добрия женски персонаж" не означава да виждам най-красивата жена. Нито най умната жена. Нито най образованата или с най-много житейски опит, а някоя която е достатъчно издигната като личност, че да комбинира всичките тези черти. Всичко останало според мен е да мислиш ограничено в една насока и да не можеш да излезеш от стените на кубчето в което си се затворил. та такам... Акане не впечатлява с нито едно от изброените качества. Поне за мен. Така че тя е така наречения "фейл"
Alice Алис поне има някакъв чар, който да е чар до такава степен, че да НЕ те дразни, като при Акане примерно. Но нейния чар я прави едно дете. Нищо повече. И ако продължава по същия начин, няма да надмине всички като Акира (при Best Male) а просто ще стигне едно място от кадето няма да може да премине напред. Задънена улица.
Beatrice както и самото аниме си заслужава да спечели най-добра мистерия, то така и най-силната женска от анимето си има загадачността заради която няма да гласувам за нея. Още нищо не се знае за истинската и самоличност, както и характера й, щото вървят ръка за ръка. От това което съм видял, тя обича да се вкарва в илюзий за някои неща и не иска да гледа реалността, а това винаги ме е дразнело много, в едно момиче. Не става.
Canaan тя е още по ограничена. Само знае да се бие, така че всичко което ще кажа за нея е "вземи ходи малко на бар и поразкърши тея бедра" щото социалния живот й куца много яко. Само емоций чувства, които сигурно и тя не знае що ги чувства. Клише.
Erza твърде малко показано от тея съм виждал. Не мога да я коментирам, само ще кажа, че я изкарват пекан тип жена, но по надолу има една която просто я засенчва от всякаде.
Hinagiku Katsura не ме впечатлява изобщо. Някаква рандъм ученичка, нищо повече.
Hitagi Senjougahara любимката ми. Как да го опиша най добре и най кратко за да не почна да лея бози на ляво на дясно.... нещото което ми допата толкова у нея е, че се държи над ситуацията и в самата обстановка гледа да води ритъма със силната си психика и чувства. Към момчето което харесва, тя знае как да се... To devote to one's self. Тя се отдава към Арарараги-кун, което е страшно красиво да видиш от една жена. Особено в 12-ти епизод, когато му каза, че всичко това което е нейно, тя му го предлага и се надява да е достатъчно... имам предвид ние всички искаме едно такова момиче да ни каже тези думи, а тя го каза по най нетактичния начин, което лично за мен си е чар.
Holo е и другата ми фаворитка. Мдам... на пръв поглед тя също иска внимание и да контролира ситуацията. Но е също толкова чувствителна и крехка отвътре. А и не може човек да се абстрахира от факта, че има опашка и ушички. Просто иска обич и внимание по един много привлекателен начин. Сладур.
Kobato несръчна и глупава, защото е в нов за нея свят, Кобато винаги силната й страна е била точно тази несръчност. Мдам, сладур, но само до там.
Misaka колкото и да съм видял от нея, тя е типичното мъжко момиче. Който го намира за достатъчно - да гласува за нея.
Mio ssssssooooo moe...
мдам, сладка е, но са я представили в такава светлина. Друга не са показали => няма такава налична.
Mirai пълна лиготия и инат. Малко дете, което в прогреса на анимето се учи да разчита и вярва на околните, което колкото и малко да изглежда, то е много важен урок за живота на един човек.
Olivier Mira Armstrong ето тази скица бие Ерза по каквото и да било.
Мъжественост у една жена. Тя е вероятно най-силната от всички претендетки от страна на идеали, физика и психика. Също така не познава що е то "страх". Като командир се справя просто отлично. Но на колко хора им харесва такъв строг и сериозен персонаж, вече не мога да кажа, но си заслужава номинацията.
Ogata Rin дропих Ride Back на 9 епизод... но до там каквото съм видял, тя е просто едно нормално момиче. Разбира се има разлика, някой как ще дефинира "нормална". Еми просто ми е безразлична. Индивидуално.
Rouge пълно лигаве. Чувал съм, че на такива се кефят отакутата. Не мога да ги разбера. Също така е и пълен филм.
Sakae Jinnouchi факта, че само дядовците в този форум могат да я изберат за външния и вид не говори НИЩО по темата, че е един от най-добрите женски персонажи за 2009-та година. Представили са я, като човек видял много години по пътя си и си го доказва с всичкия опит насъбран през това време. (сиреч хората са си свършили работата добре) И понеже има такава чиста и изяснена преценка над нещата и повече гордост от един средностатически мъж - напълно достойна аниме геройния за тази категория.
Saki yoooung... и изглежда добре по анцуг.
Sawako за нея не знам какво да кажа, като анимето е все още онгойнг и в нея се забелязва лека промяна в характера. Усещам, че за напред ще се скрои още по-добре. Сега е просто срамежливо момиче, което с точните думи, на точното място - може да бъде твоя.
.........
Senjougohara!