Дата и час: Чет Фев 06, 2025 1:52 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 12 от 13 [ 195 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Umineko no naku koro ni(лято 2009)
МнениеПубликувано на: Пон Дек 14, 2009 6:51 pm 

Смисъл =/= Логика

Да не би вариантът Беатриче да е майката е не по-малко абсурден?...
Ако тя беше майката на Батлър нямаше ли поне ВЕДНЪЖ по време на всичките тези диалози и интеракции между тях двамата от началото на анимето досега да го спомене,, лекинко да го намекне или без да иска да се изпусне?...
То че ще има елемент на драма – ще има...
Обаче защо ще чакат чак 24 епизод да почнат да пускат подобни мухи... Може би за да запазят драмата за накрая?...
А дали пък авторите не искат точно с тези леки хинтове да позалъжат аудиторията, че Беатриче е родителницата и в последния епизод с още един twist на събитията да се окаже, че не е тя, а съвсем различна жена (разбивайки надеждите на по-романтично настроените)...
Отделно – в 13 епизод (или преди 20 години) видяхме, че Роза като гимназистка убива човешкото (физическото) тяло на Беатриче и така тя няма как да е пръкнала Батлър на тоя свят 2 години по-късно...

Според мен, Батлър е син на Кирие...
Въобще това с червения шрифт накрая на епизода повдига много питанки... Той успя да каже (карам по памет) „Уширомия Батлър е син на Уширомия Асуму”, но не и „Аз съм роден от Асуму”...
Което може би ще рече, че той не е истинският Батлър... Размяна на бебета при раждането ли е имало – един господ знае... И какво е станало тогава с истинския Батлър?... о_О

Никъде не се казва, че Рудолф не е бащата на Батлър и няма причина да се смятаме другояче... И освен ако Рудолф не е цакал едновременно и Асуму и Кирие с трета – мисля, че Кирие е майката на този червенокос субект, който гледаме в момента...

Въпросът е как самата Кирие незнае нищо по въпроса... Но съм сигурен, че Рудолф е напълно наясно със ситуацията... А и в първи епизод, ако не се лъжа той искаше да говори за нещо с Батлър... Дали не е било за това коя е истинската му майка...

Иии вече много се отплеснах в писания... Така и така последните епизоди всичко ще си дойде на мястото и ще разберем какво става... :Д

Последна промяна krumisimo на Вто Дек 15, 2009 9:36 pm, променена общо 2 пъти

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 14, 2009 8:07 pm 
Аватар

За krumisimo(не е нищо особено, просто някой да не измрънка):

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 15, 2009 12:19 am 

Истинноста на Батлъра е свързана с това коя му е майка...

Последна промяна krumisimo на Вто Дек 15, 2009 9:30 pm, променена общо 1 път

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 15, 2009 2:31 am 
Аватар

Цитат:
Въобще това с червения шрифт накрая на епизода повдига много питанки... Той успя да каже (карам по памет) „Уширомия Батлър е син на Уширомия Асуму”, но не и „Аз съм роден от Асуму”...
Което може би ще рече, че той не е истинският Батлър... Размяна на бебета при раждането ли е имало – един господ знае... И какво е станало тогава с истинския Батлър?... о_О

никакъв шанс това да е истина. Щото явно не сте забелязали, че после се опита да каже пак първото изречение и не успя.

А от къв х*й (фани си цензората) пък Беатрис ще го кара точно за майка му да говори в червено ? като е толкова разтроена в същото време ? всичко е за разбиране на емоцийте у един човек. Беатрис нямаше никва причина да го пита за майка му точно в тоя момент. Значи беше разтроена от греха, който е извършил преди 6 години и по едно време ей така реши да повдигне темата за фалшивата му майка ? Е вие толкова ли не сте се усещали кога една жена се опитва да прикрие нещо по немърлив начин ? Това се връзва.

Връзва се и с друго. До сега тя показваше и слаба страна пред Батлър.

И с това, което спомена djhot за 5-тия епизод, започвам да си мисля, че ще си завърши след още два епизода.

едит : хрумна ми и друго... тя може да прикрива истинската самоличност на майка му, която може да се окаже че е Кирие, но цялата схема да има някаква връзка с този грях преди 6 години. Но това пък трябва да сложи Кирие и Беатрис под един знаменател, а аз до сега не съм ги забелязал да са близки, като дупе и гащи. Така че няма и много смисъл в това Беатрис да прекрива Кирие - истинската му майка, защото връзка м/у тях двете - няма. А точно, ако беше така, до сега трябваше да покажат нещо свързано с тях. Те не показаха такова нещо.

Така че все пак най логичното си остава - Беатрис да му е майка.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 15, 2009 4:11 pm 

bloodsongg написа:
никакъв шанс това да е истина. Щото явно не сте забелязали, че после се опита да каже пак първото изречение и не успя.

Къде пък видя, че се е опитал да каже пак първото изречение, но безуспешно... :o
Изреченията в червено на Батлър бяха:
1. "Battler Ushiromiya's mother is Asumu Ushiromiya." (OK)
2. "I was born~" (error)
3. "I was bo~" (error)
4. "I am Asumu Ushiromiya's~" (error)
Първото сентенция се отнася за Уширомия Батлър по принцип и е истина...
2 - 4 са изказани от името на червенокосия младеж, който наблюдаваме в момента, и са лъжа => това не е истинският Батлър...

bloodsongg написа:
Беатрис нямаше никва причина да го пита за майка му точно в тоя момент. Значи беше разтроена от греха, който е извършил преди 6 години и по едно време ей така реши да повдигне темата за фалшивата му майка ?

Беатриче знае всички кирливи ризи на фамилията, включително това, че Асуму не е майката на "Батлър"...
Целта й просто беше точно с този факт да го шокира и в обърквацията му да промени изискванията за неин съперник... "Батлър" в устрема си да докаже, че е син на Асуму, забрави, че основният въпрос в случая е дали е внук на Кинзо... Той е син на Рудолф и внук на Кинзо и оттук => има право да е противник на Беато...
Тя беше много разстроена и каза, че играта й е омръзнала...
И за да си измисли причина, заради която играта да бъде анулирана, Беато вкара проблемацията за майката, обявявайки "Батлър" за негоден...

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 15, 2009 8:18 pm 
Аватар

Сега като забелязах има малка разлика в двете изречения. Но определено Кирие не му е майка. Защото няма никаква логика да крият от него, че "майка му" е умряла, а мащехата да му е истинската майка... никва ама никва логика. А самия спор се беше възродил от мистериозната самоличност на майка му. Не е Кирие, защото е страшно абсурдно. Сега ти като го каза така, то няма особено значение коя му е майка, щото Беатрис се е опитала да намекне, че не е внук на Кинзо, което може да е вярно толкова, колкото и грешно. Аз казах, че според мен, тя се владее от емоций и направо пристъпи към въпроса свързан със греха му преди 6 години. Аз мисля, че тази разлика в изреченията и самите Deen сигурно не са забелязали и/или не са й обърнали особено внимание и за това казах, че може да е вярно толкова, колкото и грешно.

Но какво общо има твърдението, че Батлър е някакво копие на оригинала, който междудругото дори не знаем дали е жив и каде се намира... с това което става в момента в анимето ? Тя няма причина да го обърква излишно на този етап вече, защото ясно си показа, че е разочарована от неговата липса на памет за случката между тях двамата.

Просто взехте един рандъм конец, който стърчи от цялата работа и си го продължавате, към съвсем различна посока, към която според мен, анимето няма и да отиде.

Единственото, което може да се върже за ситуацията в момента и мнението на Крумисимо е, че Батлър е осиновен.

Така се доказва, че не се е родил от Асуму и не е кръвен внук на Кинзо, без никакви измислици за клонинги и прочее. Защото първото изречение "Асуму е майка на Батлър" си е напълно вярно дори и да е осиновен, но след това като не може да каже, че асъл се е пръкнал от нея - точно до това си води. Но дори и така да е, аз пак не виждам рационална причина за Беатрис да го споменава това на този етап, щото не мисля, че иска да го обърка, като си имаме на предвид, че той е достатъчно объркан вече за греха. А тя държи на този грях явно и за това се наранява и решава да прекрати играта. И следователно изглежда много тъпо, да си търси друга причина да го изкарва извън релси, освен, ако не иска да му го върне за тва, че е забравил греха.

Но както споменах вече, според мен тя не иска да му отмъщава за нищо, а просто иска да го свърже с този грях.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 15, 2009 10:09 pm 

Беатриче си търсеше повод, с който да анулира играта и допълнителното объркване на Батлър беше част от него...
Вариантът Кирие да му е реалната майка наистина има пропуски... Аз и затова отначалото само го подметнах като идея...
Но колкото и да си блъскам главата, ми се струва по-приемлив от опцията "мама Беатриче"... Просто не ми се връзва (да, скептик съм си)... :/

Честно-казано вече ме заболява главата само при мисълта за Уширомии, вещици, червени надписи и прочие...
Затова спирам с писанията и каквото сабя покаже... То почти си и дойде време за следващия епизод, в който трябва да хвърлят по-голяма светлина :!:

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 15, 2009 10:19 pm 
Аватар

Според мен пък изобщо не й трябваше повод, камоли да го търси и още по-малко това да й е причината за да спре играта. Но аз си обясних по горе, какво мисля.

Така че да чакаме и да видим :tv:

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 9:39 pm 
Аватар

Хареса ме новия епизод... До колкото разбрах продължават да си следват играта (всъщност да сме точни - саунд новела), въпреки че реално доста режат от нея (въпреки че аз съм едва малко преди да тръгнат за острова в Епизод 1 :lol: се убедих в това и сам). До колкото разбрах са и оставили малко много неща за последния един еп. Е във всеки случай ще има втори сезон, стига да е било достатъчно популярно анимето, а мисля че не му липсваше такава.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 19, 2009 8:53 pm 
Аватар

Еми не знам как се развива действието в играта, но този епизод ме разочарова. Очаквах да разбера друго, а те показваха Андже през целия епизод. А изобщо ще има ли разяснения какво наистина е станало на тоя остров ? щото цялата работа е да се докаже, че не съществува магия от началото и ако тва се е променило, като цел, то тогава какво ? Значи са ставали магически воини... ще ме извинявате обаче ТВЪРДЕ МНОГО се набляга на тези вещици и тяхните така наречени "демони". Или съм изгубил нишката от цялата тая какафония (което е много вероятно) или те все още търсят логично обяснение за случилото се на острова и за убийствата. И тва изключва намесата на магий и тем подобни.

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Дек 20, 2009 3:53 pm 

Че за последната серия е останало твърде много материал, се усеща и без човек да е чел/играл нещо...
Случилото се в тази серийка можеха да го посбият малко и да добавят още... :/

И гледам - в чуждите форуми страшно голяма бройка хора продължават да си разсъждават кой бил culpriт-a и поведението на еди-кой-си било съмнително в еди-коя-си арка... Леле, колко е дразнещо... :idea:

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Дек 20, 2009 4:39 pm 
Аватар

Еми как няма да дават Андже, като т'ва си е арка за нея? Има си достатъчно време за развързка и прочие в останалите две арки.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 25, 2009 1:51 pm 
Аватар

Писала съм го за пред хора, които не са гледали анимето и е леко завоалирано, но не ми се занимава да пиша ново :lol:

История: Значи самата концепция ми допада. Мистериозно, убийства, вещици, разнообразни персонажи... Дотук добре. Но дотук.
В началото почва малко слабо, но се подобрява с всеки нов епизод след около ~10 епизод. И пак недостатъчно. Цялата тази битка между Батлър и Беато ми се струва... не знам. Тъпа? о.О Да отричаш вещици след като жената пред теб си прави магии дори и от най-битов характер - например да призове лула от нищото... Какво да кажа... кухо ми е. Не ми хареса това, че май двете героини, които най-много си обичах в евентуалното продължение* НЯМА да ги има, най-много едната и то не знам в точно каква светлина, предвид случилото се с нея последния епизод. Ще дам пример за безсмислеността на цялата тази опозиция от страна на Батлър:

1. Той упорито си твърди, че не магия, а човешка ръка стои зад всичко.

Да речем, че ще се съглася. Макар че наистина не мога;

2. В последния епизод казва на Беато, вещицата, която твърди, че стои зад убийствата, но той, както казах в т.1 отрича: "Изпитай същата болка като онази, която изпитаха всички хора, които изби."

...

Where's the logic? Is he even making sense? o_o

С едно изречение: Добра идея, но с много кухи сюжетни дупки, които поне на този етап са изключително абсурдни. 8/10 заради все пак цялостната идея и последната арка без последния епизод.

Арт: Фенка съм му. Като изключим грозната цензура, всичко си е перфе. 9/10

OST:
Силни оп и ед, слаб ост, добри сеюта. Наблъскани са и трите ми любими все пак. 8/10

Герои: Изключително разнообразни както казах. За някои герои в последствие се разкрива защо се държат по този начин и това ми допадна. Има страхотни герои, както и плоски такива, но поне има някакъв баланс. Е, Батлър, че е леке, леке е. То просто нямам думи да опиша колко е... тъп. ДОРИ да е прав, той сам се издаде, че е прост и гадае простотии с горното изречение. А и Ламбдаделта ясно си каза, че почти всичките му предположения са далеч от истината. А, да. Голям плюс за мен са Бернкастел и Ламбдаделта. Те са олицетворения на Рика-чама и малката Мийо от Хигураши и естествено имат връзка с тях. Други герои, които бяха пичове са 7-те нещо си, Мариа, Енджи, Беато. Донякъде и някои други. Е, това е въпрос на вкус. Лично аз много се издразних на "новата" Беато и на помощничките й. Тези заешки уши и не знам си какво ми дойдоха в повече. Мислех, че гледам сериозно аниме. Ако ми се гледаше мое, щях да си пусна К-ОН. Там поне се връзва. 8/10, защото Батлър разваля всичко.

Наслада: Адски смесени чувства... Предвид, че това е екранизация на "Арката с въпросите" от новелата, ще преглътна тъпо, АДСКИ ТЪПО отворения край и купищата неотговорени въпроси, но някои идиотщини просто трудно могат да се смелят и това си е. Ако не беше Енджи, щеше да е 7, но ще дам 8/10, защото арката й бе жестока.

Have a nice dream. See you in Hell. <333

* Играта излиза на "епизоди". Досега са излезли 6, като 7 излиза скоро. 5 са от така наречената "Арка с въпроси", или иначе казано, това беше и тематиката на анимето. "Епизод" излиза два пъти годишно. Тъй като "Арката с отговорите" ще бъде от 3 до 5 "епизода", а едва са излезли два, и да има продължение, няма да е скоро. Силно се надявам на такова, защото... Ами че то нищо не се разбра. Ама нищичко. В този аспект, харесах Хигураши много повече, просто защото... Поне можеше да знаеш горе-долу какво да очакваш. Непредвидимостта е хубаво нещо, но не и в този случай. Тук само ти докарва тик: Аджеба, "зак'во си хабих ушите да го слушам тоя как дрънка, като накрая не направи нищо?" Защото, неговите финални разсъждения в последния епизод бяха повече от абсурдни, и това, че Беато почна да се моли да се свършва, само показва реакцията на повечето от нас. Защото Батлър е дразнител. Е, да, ама... Това далеч не е края.

Find me on Faceshit
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 25, 2009 7:35 pm 
Аватар

То единственото интересно нещо за мен беше опозицията на Батлър. Тя като почне да издиша => и оценката на анимето. А тя издиша... о боже колко ли издиша.

На кратко, понеже виждам, че металното сърце се изказа повече от ясно - не съм тук да гледам Clannad или K-ON! или Kannagi нито пък някое подобно лигаво аниме, че да се разтапям пред някакви си 7 сестри на чистилището, които са се облякли като магистрални феи.

За мен имаше една цел, която хем не е добре реализирана и хем се намесват доста други елементи, които нито им е тук мястото, нито са направени за дадената аудитория.

6/10 - късмет, че ще има втори сезон.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 25, 2009 10:16 pm 
Аватар

Ами честно казано... наистина опозицията му бая издиша... И освен заради мацките, то за какво друго да го гледаш в края на краищата? :lol: Макар и аз да не съм го почвала с тази цел и да си имам далеч по-задоволителни анимета в тази област, които да ми отговарят на нуждите. Още като ги видях онези зайки и разбрах, че работата отива на зле :lol:

пп: Честно, мисля си, че ако беше Беато vs Енджи, щеше да е доооста по-вълнуващо. Момичето поне теория си изгради за магията и така нататък. Това, че си ме кефи вече си е бонус :lol:

Find me on Faceshit
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 12 от 13 [ 195 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]