Дата и час: Чет Фев 06, 2025 1:43 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Martian Successor NADESICO (1996)
МнениеПубликувано на: Пон Дек 14, 2009 11:26 am 
Аватар

Изображение

Заглавие: Martian Successor NADESICO / Kidou Senkan NADESHIKO / 機動潺湲ナデシコ
Жанр: Comedy, Mecha
категории от анидб: Action, Adventure, Comedy, Mecha, Parody, Piloted Robots, SciFi
Тип: TV
Епизоди: 26
Продукция: XEBEC
Година: 1996 - 1997
Официален сайт: http://www.xebec-inc.co.jp/ (тука няма нищо за това аниме О.о) / Anidb / ANN

:arrow: Връзки

Описание от анидб:
The aliens have destroyed our base on Mars, wiped out our space fleets, and now, only one ship stands between Earth and total annihilation! Disgusted by the incompetence of Earth's military, the independent arms manufacturer Nergal has built its own space battle cruiser. But due to the shortage of trained soldiers, they've had to assemble the most unorthodox crew to ever launch into orbit. With a cook who's also a pilot and an admiral's daughter in command, the new starship is the most formidable fighting vehicle ever conceived. But before it can see action against the Jovian invaders, the crew must win their first victory against their own species as they fight off a ruthless attempt by Earth's military to seize the Nadesico! Get ready for the wildest space adventure ever in the amazing new series that was voted the "Best Anime Show Of All Time" by Japanese animation fans, MARTIAN SUCCESSOR NADESICO!

Reviewed by Ico

Извънземните унищожават човешката база на Марс, разбиват земния флот и сега само един кораб стои между Земята и пълното унищожение! Възползвайки се от некомпетентността на земната военна сила, независимият Нергал построява свои собствени бойни кораби. Но поради краткото време за обучение на войниците, трябва да се сформира най-неортодоксалния екипаж, който да бъде изпратен в орбита. С готвач, който е и пилот, и командваща - дъщерята на адмирал, новият кораб е най-невероятното бойно превозно средство, създавано някога. Но преди да влезне в действие срещу Джовианските нашественици, екипажът трябва да спечели първата си победа срещу своя собствен вид - те биват намесени в битка с военната мощ на Земята, чиято цел е да си върнат Надесико! Пригответе се за най-лудото космическо приключение за всички времена в новият невероятен сериал, обявен за “най-великият аниме спектакъл за всички времена” от японските аниме фенове, MARTIAN SUCCESSOR NADESICO!

--------------------
Моите мисли (т.е. що го писах всичко това)

Едно аниме с много влияние ... върху хората, оформили моят вкус в анимета. Какво мога да кажа за историята? Както винаги, героите ни започват в информационно затъмнение. За разлика от всички други серии само че, това информационно затъмнение е изпълнено блестящо. Честно казано, даже да можеш да предвиждаш обратите във втория сезон на Code Geass, тук ще си също толкова натъмно колкото и героите. Героите? Те са супер сладки (особено Рури) и, макар че ме дразнят с това че не следват моите инстинкти да изискват цялата истина, не са глупаци (особено Рури). Развръзката? След нея отидох да проверя пак дали случайно Гайнакс не са правили това аниме. Но да, радваше доста повече от обикновения Гайнакс край. Като цяло? Супер комедия; супер история; супер построен свят. Какво можеш да искаш повече?

9/10 просто защото един епизод не трябваше всички да се държат по тъпия начин. Супер неестествено бе. Не знам защо са го направили така.

Yappari baka-bakka...
Изображение

Заглавие: Re: Martian Successor NADESICO (1996)
МнениеПубликувано на: Пон Дек 14, 2009 3:45 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Едно от първите анимета, които гледах и дори тогава не можа да ми понесе >< Особено втората половина стана пълен буламач. За по-конкретно мнение ще трябва да го гледам отново (което няма да направя), но най-силният ми спомен е колко вбесяващо дразнеща е синекосата патка (на която супер много прилича Канаме от ФМП, и която също толкоз ме дразни) и че единственият готин персонаж е Рури.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 23, 2009 7:44 pm 
Аватар

Едно аниме заслужаващо кръгла 6-ца ^^ по десетобалната с-ма.

Пародията беше изключително слаба, не помня кое ме държеше до край, но определено Рури скрий шапките на всички останали персонажи. Определено беше оригинално анимето, но на моменти беше твърде извън нормата, че се превръща в простотия (това са безбройните моменти на главния герой с екипажа). + е ост-о, но не чак толкова добър, че да имам добро общо мнение :Р.

След толкова отрицателни точки, ще добавя нещо по-свежарско... това е мека все пак, всеки фен на жанра ще се възхити на бойните сцени, а историята покрай тях си заслужава [както сафиир - вярно, че последните епизоди бяха избОзени (6 епизода за 3 месеца <_<)]. Тъй че анимето (по мои преценки) влиза в листа за препоръки ^^

//ах... ремастеред версията няма да ме накара да го гледам пак XD

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 23, 2009 8:20 pm 
Аватар

Прекалено бързото редуване на драма и комедия в TV-то не ми понесе, иначе не е зле.
Филмът беше добър, заради Black Selena и Lapis Lazuli :cyclon:

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 24, 2009 2:03 pm 
Аватар

Почти нищо не си спомням от анимето. :lol:
Беше ми харесало, но не направи кой знае какво впечатление.

МнениеПубликувано на: Пет Мар 11, 2011 9:13 pm 
Аватар

You get to burning - Animetal Version :rocknroll:

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 14, 2011 12:02 pm 
Аватар

Не е лошо анимето...имаше запомнящи се елементи и герои (аз примерно до ден днешен си тананикам мелодийката на Генки-Гангер-а :lol: ), но ми дойде малко хаотично и разнородно. Имаше и няколко супердосадни клишета, които не бяха част от пародията и хумора.

Филмът май беше по-балансиран...пък и вече Рури беше капитанка...

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 16, 2011 10:00 pm 
Аватар

Доста хубаво е, гекигангъра наистина много се запомня..... само едно нещо не ми хареса: в края беше доста разбъркано и объркващо, иначе няма да ми стигне сега времето да описвам всичко, което ми хареса

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 8 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]