Явно и моят вот ще е първи :}
Започвам ги, както са подредени в момента:
Best Sci-Fi/Mecha for 2009 is: RideBack - и както се забелязва не само според мен
Освен, че те грабва още като почва с много добрия OP ( и ED ), края на първия епизод, начинът по който се развива историята, драмите, това че е сериозно, че има готини машинарийки, оригиналността като цяло, желанието да искам да видя още епизоди...и естествено това, че нищо не ме издразни!
В сравнение с:
Elementhunters - детско ;
Halo Legends - кратки епизоди, от които нищо не мога да кажа ;
Isekai no Seikishi Monogatari - докато чакам да излезне следващия еп как да не спра да го гледам ...при положение, че и първия не ме завладя ;
Kiddy Girl-and - епик фейл, кое по-напред е най-дразнещо, ами не знаеш, защото всичко те дразни! ;
Shangri-La - тая малкатаа , ако бяха измислили някаква яка героиня ( по-голяма
, щеше да е по-добре според мен ;
Shin Mazinger Shougeki! Z-Hen - това си е момчешко просто - не мога да гледам чак такива неща ;
Sora o Kakeru Shoujo - о, да яко лейм, не искам и да се сещам, само робота беше пичага ;
Toaru Kagaku no Railgun - е да, номер 2, но понякога момичетата ми идват в повече, а и още не е завършено ;
Viper's Creed - олдскул ли не знам, но не ми е до такива неща
Best Fantasy/Mahou for 2009 is: Tegami Bachi - ами как да е Bakemonogatari, като то не е Fantasy, Mahou, то е неопределяемо и за някоя категория тип - Strange. Tegami Bachi ме грабна още от ова-та ( не помня от коя година ) И то също спада към най-добра драма, при положение, че във всеки епизод героя реве :}}} Но това не ме дразни ни най-малко, защото гледайки историите и аз да си призная ми се насълзяват очите. Винаги историята има страхотна развръзка, как да не го заобичаш...
Asura Cryin’ (1/2) - много, ама много дразнещи части ;
Bakemonogatari - както казах, победител в някоя категория тип Other ;
Guin Saga - ако повечето гласове на журито са за това, ок, нищо против, но да се знае, че за мен един кечист не е дъ бест xD ;
Isekai no Seikishi Monogatari - няма отърване от това, кога ли свършваше хмм ;
Kemono no Souja Erin - как беше онуй амм ан от някоя си ферма ...ако бях малко по-малка можеше да ми хареса повече, вече май не гледам такива приказки ;
Pandora Hearts - да, това също е за по-малките фенки
;
Seiken no Blacksmith - абе окапаха го нещо, в началото така добре ми тръгна...и накрая нищо ;
Senjou no Valkyria - номер 2, заради не толкова доброто начало, но втората половина от сериала направо ме разби ;
Slap Up Party -Arad Senki- - беше забавно, идеално за губене на време и само дотам ;
Sora o Miageru Shoujo no Hitomi ni Utsuru Sekai - номер 3, ама пак къде е края и този филм докато излезе... ;
Tatakau Shisho: The Book of Bantorra - оу пак епик фейл ;
Tears to Tiara - нищо ново ;
Umi Monogatari: Anata ga Ite Kureta Koto - номер 4, но пак повече ще се хареса на женската част ;
Yoku Wakaru Gendai Mahou - оо в никакъв случай, скукаа
Best Action for 2009 is: Dogs: Stray Dog Howling in the Dark - дори за 4 епизода си бъка от екшън, да не говорим за мангата, доброоо thumbs up
CANAAN - не си падам по лесбийки и некрофилки и девойки за лудницата, покрай това и екшъна си минава и заминава ;
Examurai Sengoku - защо ли почнаха да го превеждат по-късно ? ;
Fairy Tail - номер 2, фенка съм ^^ ;
Fullmetal Alchemist 2 Brotherhood - fullmetala не е за най-добър екшън, ако имаше категории най-добър сценарии и режисура - ЕЙ ЗА ТАМ Е! ;
Koukaku no Regios - нещо му липсваше, някои епизоди едвам ги доглеждах ;
Kurokami the Animation - това не знам за какво се бореше, но някои битки не бяха лоши де ;
Needless - тинейджърска му работа ;
Phantom: Requiem for the Phantom - аз съм луд, не, аз съм по-луда, е аз пък въобще не съм луда и не мога да го изтърпя ;
Sengoku Basara - номер 3, страхотни герои, искам си продължението :} ;
Shin Mazinger Shougeki! Z-Hen и Souten Kouro въобще не ги виждам за бест
Best Fight Scene for 2009 is: Sasuke vs Itachi - и на мен ми е чудно как гласувам за Наруто, ама на...следващото ще е Sasuke vs Danzo ако тази година мангата стигне до там де, макар че ме съмнява. А и анимето май трябва да го прекръстят вече, защото Наруто въобще не го виждам никъде вече xD
Другите битки не са лоши разбира се, каквото и да определи журито - с вас съм колеги :}}}
Best Female for 2009 is: от Erza Scarlet, Hitagi Senjougahara, Kobato Hanato, Rin Ogata, Sawako Kuronuma, Sayoko Arashiyama как да избереш коя е най-добра :/ ( не включвам Mio, Holo и Birdy, защото в такива категории мисля, че трябва да спечели девойка наистина появила се миналата година )
След дълго мислене, гласувах за Sawako, но сигурно повечето от журито няма да са за нея, затова защо направо не си печели Hitagi и толкоз.
Best Male for 2009 is: Akira Takizawa , аз не знам как въобще избирате някой друг, това е Johnny за бога xD
Другите любимци - Dan JD, Gauche Suede, Ioryogi, Natsu Dragneel, като отново не броя познатите ни males
Най-добър OST за 2009 година е: Full Metal Alchemist: Brotherhood - ФАКТ , другите са към ОП/ЕД
Най-добри OP/ED за 2009: тъй като го няма Фуллметала - Basquash! Гледайки обаче кои са по-напред - може би Eden най си заслужава!
Най-добра песен за 2009 година е: Younha feat. GOKU - Kioku Естествено най-трудната категория, защото едно 90 % са хубави и отново съдейки по това за кое е гласувано повече - Yui - Again рулз! ( да Oasis - Falling Down е страшно добра, но не е японска :/ )
Best Comedy for 2009 is: K-ON Някой да ми обясни как тази тъпотия Nyan Koi ви се струва смешна. Аз нито веднъж не се засмях, по простата причина, че нямаше нищо забавно, а само изтъркани баламачи. Докато на K-ON съм се заливала от смях, което докато гледам аниме се случва доста рядко.
Kobato., Natsu no Arashi!, Sora no Otoshimono също имаха своите весели моменти, ама не са за бест
Best Sequel for 2009 is: Inuyasha Kanketsu-hen За мен няма друго, спрявят се чудесно засега, дори имаше и фен сървис I'm in love :} От Даркер-а и Spice and Wolf очаквах МНОГО повече и затова съм супер разочарована, Natsume не го харесвам, , Zan Sayonara Zetsubou Sensei, Tsubasa Shunraiki ( номер 2 ), Shikabane Hime: Kuro, Minami-ke Okaeri, Druaga no Tou: the Sword of Uruk - много добър 5, неща като Chi`s Sweet Home, Shugo Chara Party!, Slayers Evolution-R не знам какво правят тук
Best Ecchi for 2009 is: To-LOVE-Ru OVA Видях, че някои хора не разбират от ечи. Asu no Yoichi! и Kampfer нямат никаква работа горе, заедно с полу-хентаите Aki-Sora ( да не говорим, че главния повече щеше да му отива да го *** мъж ) и Queen’s Blade (1/2). Juuden-Chan, Sora o Kakeru Shoujo, Yoku Wakaru Gendai Mahou АБСУРД Оо, и остават още Princess Lover и Sora no Otoshimono, които са ми 2-ро и 3-то място
Best Slice of Life for 2009 is: K-ON. Тук отново няма какво да си говориме. Някои от аниметата можеха да се пропуснат ама аааайде нали трябва да трупнем всичко, че да останат с 0-1 гласa yeah yeah
Best Movie 2008: Gake no Ue no Ponyo Дори да изглежда детско, това е Гибли - Гибли/Дисни няма значение всичко гледам. А никой друг не блести с оригиналност, че да е бест. Да знам, че журито ще е за Sky Crawers, но на мен само ефектите и битките в небето ми харесаха, историята беше толкова мудна, ама толковаа мудна и заспала, чее хрррр
Best Manga Adaptation for 2009 is: Fullmetal Alchemist 2 Brotherhood Толкова ясно, че няма накъде. Fairy Tail, Hatsukoi Limited, Kimi ni Todoke ( номер 2 ), Kobato. също са добри, но да сравняваш нещо с алхемиста е безумие
Best Original Work for 2009 is: Higashi no Eden Някой съмнявал ли се е? Че това е най-доброто аниме за изминалата година ( ако имаше такава категория ). На Tokyo Magnitude 8.0, Basquash малко не им достига :/
Best Mystery/Horror for 2009 is: Aoi Bungaku Тъй като анимето напълно си заслужава да го отбележим някъде, явно това е най-подходящото място. Като може би това е единствената категория, в която спокойно мога да кажа - гледайте всичко!
Best Sport/Other for 2009 is: Basquash Много жалко, че няма да спечели, като също е едно от най-добрите за миналата година :/ Ама ако журито каже Hajime no Ippo, нищо не мога да направя. И отново ненужни номинации...
Best Romance/Drama for 2009 is: Kimi ni Todoke Разбира се! Надявам се обаче другата година да се случи така, че последните две категории да се разделят, дори да има малко кандидати. Според мен не може да смесваш толкова добра драма като Tokyo Magnitude 8.0 с Shoujo-то ( така да се каже ).
Пожелавам следващата година по-малко неразбория - нови категории, по-малко номинации и на мястото си ( някой от главните да погледне хубаво за колко неща е гласувано! ), и не на последно място - наистина заслужили победители. Със здраве! ^^