|
Дата и час: Вто Фев 11, 2025 7:29 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Ползвайте изкуствена елхичка - спестете пари, спасете дръвче ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Дек 10, 2009 9:42 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4724_1349864918.png) |
Pres |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
|
Master Oneal написа: Master Oneal написа: EPIC FAIL. Хайде живейте поправих си грешката ![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif) не ти е това грешката
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Ползвайте изкуствена елхичка - спестете пари, спасете дръвче ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Дек 14, 2009 2:41 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=8113_1384858638.jpg) |
Logrus |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am Мнения: 8529 Местоположение: Hotel Moscow
|
lzpreslav написа: Master Oneal написа: Master Oneal написа: EPIC FAIL. Хайде живейте поправих си грешката ![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif) не ти е това грешката You were born !
_________________ グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time
![Изображение](http://prikachi.com/images/58/8099058X.png) Erza Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Ползвайте изкуствена елхичка - спестете пари, спасете дръвче ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Дек 14, 2009 6:30 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=112.gif) |
neferet |
|
![](./images/ranks/rank5.gif) |
Регистриран на: Нед Юли 31, 2005 4:00 pm Мнения: 894 Местоположение: beyond the eyelids
|
Нашите купиха изкуствена преди години, защото им писна нападалите иглички да се забиват в мокета и да ги чистим до следващата Коледа. Аз бях твърдо против, а и още съм, въпреки че мнението ми по въпроса се колебае от едната крайност към другата. Тази година, например, мислех да взема за моята стая истинска елхичка, но като че ли все повече и повече се отказвам (за свое собствено разочарование и съжаление). Дадох си сметка, че дори да ми мирише на борче, никога няма да се върне онзи коледен дух от детството ми, защото той не се дължеше само на истинската елха, но и на куп други неща като вярата в Дядо Коледа, по-малкото грижи, повечето наивност, подаръците-играчки, яко многото сняг навън и т.н., и т.н. Сега нито получавам радващи подаръци, за които съм се молила цяла година, нито вярвам, че някакъв дядка се промъква през запушения комин да оставя изненади. За снежните човеци и епичните борби със снежни топки да не говорим - те са съвсем извън програмата. Така че със или без истинска елха, нещата не се променят много и по-добре да си спестя парите за бъдещите години, като купя едно "вечно" пластмасово дръвче. Любителите на домашния уют и милите спомени могат да се замислят по този въпрос... Все пак, в защита на домашното ми елхолюбие ще отбележа, че тези дръвчета, които се продават, не се изсичат безразборно и неконтролируемо от горите, а специално се отглеждат с цел да станат коледни елхи в домовете на хората. И в този смисъл наистина виждам купуването на елхичка като един вид спасяване, защото тя така или иначе е отгледана и отсечена. А, за елхичките в саксия - купували сме няколко пъти, но никога не са се хващали при засаждането им навън. Първо са малко капризни дървета, второ трябва да се чака до пролетта или лятото, защото зимата измръзват. Да не говорим, че са доста по-скъпи... Ако измислят бонсай-елха, която да не расте много повече от скромния ми човешки 156-сантиметров ръст, с удоволствие бих си купила, защото ще си заслужава. Въпреки че пак е един вид опорочаване и гавра с природата, но е по-добре от сечта. За насърчаване на Саянски ще кажа, че в един репортаж, който случайно гледах по новините тия дни, правиха интервю с хората, продаващи всякакви видове коледни дръвчета, и се оказа, че българите вече масово предпочитат да купят изкуствена елха. Продажбите на естествените доста намаляват - един човек каза, че за ден продава евентуално 10, а преди години е продавал по 30-40. Така че всяка следваща година самият брой на отглежданите и продавани живи дръвчета ще намалява и един ден евентуално ще изчезнат съвсем от пазара. Но за да стане това, наистина се изисква от нас, купувачите, да прежалим детските си спомени и копнежът по истинско дръвче, и да купим (почти)вечното изкуствено. Спестява пари, спестява досадно чистене на иглички, спасява дървета, които могат да се засадят с цел да живеят, а не да бъдат отсечени.
(Демн, и все пак искам истинско....)
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Ползвайте изкуствена елхичка - спестете пари, спасете дръвче ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Дек 14, 2009 7:34 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=6319_1693147043.png) |
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
Morri D'in написа: Имам сглобяема елха от 5-6 години. Да съм честен първият път бях малко намусен, но - спасявате дръвчета (по-малко продадени елхи, по-малко отсечени догодина), изглежда същото, не се разлага от температурата вкъщи... предишни години с месеци чистихме иглички и т.н.
Сглобяема елхичка ftw!
//А за тези, които си имат двор - засаждате си елха в него и след някоя и друга година ще ви завиждам благородно...
Ониъл > у лево... И при мен е така
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Ползвайте изкуствена елхичка - спестете пари, спасете дръвче ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Дек 16, 2009 4:13 pm |
Mojito |
|
![](./images/ranks/rank2.gif) |
Регистриран на: Пет Май 02, 2008 2:06 pm Мнения: 116 Местоположение: Xah
|
В градинката пред блока имаме борче, което става коледна елха. Вкъщи цветята на майка ми са идеални за кичене с играчки и гирлянди. Минаваме без истинска елха за Коледа, но сякаш и тя беше друга преди време. Весели празници.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Ползвайте изкуствена елхичка - спестете пари, спасете дръвче ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Дек 20, 2009 12:15 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=15_1283841889.gif) |
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
![Anime Sekai Kenkyuuin Anime Sekai Kenkyuuin](./images/ranks/sayanmk.gif) |
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Днес се разхождах... Елха, проскубана милата през 10см от милото отношение към нея... колкото ... абе към 150см някъде = 25лв.. SayanMk написа: ...взех елха 240 см, супер-добре изглеждаща, разглобяема, метални тръби и прочее за 14лв от ИлиЯнци.. Ще я ползвам сума години. Както ползвам 2-те си малки изкуствени елхички от години насам. Вие ще ги дадете за нямащо и метър, убито дръвче, което ще гледате как се скапва пред очите ви за 20тина дни? neferet написа: ...дори да ми мирише на борче, никога няма да се върне онзи коледен дух от детството ми, защото той не се дължеше само на истинската елха, но и на куп други неща... Това звучи прекалено тъжно!! Никой няма да ти ги търси тия неща, издирва и предлага на сергия.. Стягай се и си намери НОВ КУП неща! Да, едно време изкуствените не ставаха, но сега не е така. При сглобяването на тая кула от метал и найлоноподобност, супер много ѝ се радвах. А аз имам също толкова детски спомени и влечения с истински коледни елхички ... От сега нататък обаче ще са с яката изкуствена елха, която има мн повече "екстри" дори ;0 [изрязано] - ще го постна по-общо в темата на Къдрокоска...
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|