Дата и час: Пет Фев 07, 2025 6:41 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 10 от 13 [ 183 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Екологично мислене! Спаси себе си - спаси планетата!
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 29, 2009 3:19 pm 
Аватар

Само да поясня - астматик съм със сигурно 10 вида алергии, проявяващи се по два начина и когато сменям надморската височина се издувам като домат. Не понасям Софийския "въздух", но свиквам с него, после отивам на чист въздух и не мога да се приспособя към него. Кое от това, което мога да направя или да кажа на други да направят ще ми помогне по тоя въпрос? Кой вьобще от нас може да направи такава промяна, каквато могат да направят големите производства, замърсяващи... ВСИЧКО?

Седиш, хвърляш отделно и гледаш как всичко се извозва в един и същ камион на едно и също място и се "рециклира" по един и същи начин. И тва е... И не - не ме ебе за планетата. Що ли - щото не е останала планета, за която да ме ебе... А природата, която е останала не я мърся изобщо.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 02, 2009 1:18 am 
Аватар

ако живеех по 1000 години щеше да има смисъл да ми пука за цялата планета
сега като живея 70, ще посадя плюнка в парка, кой знае, може да порастне нещо... трън

МнениеПубликувано на: Пет Окт 02, 2009 3:35 am 
Аватар

сноки са ще ти обясня
хан крум хванал една пръчка казал на аспарух да скочи от горе и тя се счупила
хванал цял сноп пръчки и казал да скочи от горе ма то се оказало мост

ако един човек се напъне и пръдне в стая нищо няма да стане
но ако са 20 човека и се напънат и пръднат в стаята
ще ги изнасят от газова камера на носилки

спаси себеси спаси планетата !

аз вече за планетата съм зел мерки пък себеси незнам от какво да спасявам :confused:

МнениеПубликувано на: Пет Окт 02, 2009 7:25 am 
Аватар

erfo написа:
ако един човек се напъне и пръдне в стая нищо няма да стане
но ако са 20 човека и се напънат и пръднат в стаята

Tва го обяснявай на тия, които ми миришат пръднята, не на мене...

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 02, 2009 1:18 pm 
Аватар

Offspring FTW!! :rocknroll: :rocknroll:
Аз не замърсявам, просто не ми пречи да си хвърлям боклука в кофата, може да не променям нищо, но за мене промяна има, тя си е за мене!! И не че на никой не му пука, правим каквото можем, но голяма промяна няма! Това не значи, че не ни пука, просто не ни пука, че промяната няма да се усети мащабно. Пестенето вече е друг въпрос, признавам си, че не пестя, особено вода. Нека спрем да произвеждаме пластмаса, и да тровим всичко с нефт и радиация, и вода ще има за всички, повярвай ми.Да спасим планетата? Ами нека убедим правителствата да минат на екологична, безплатна енергия. Тогава всичко ще е оК и колкото и да хабиш вода, пак ще има и колкото и да хвърляш боклуци всичко ще се разгражда (:

МнениеПубликувано на: Пет Окт 02, 2009 5:48 pm 
Аватар

споко ще ги убедим
ще убедим и
шофиорите дет карат коли по цял ден
да минат на еко афтомобили
както и повечето коли ще ги отстраним от движентие
и градовете ще станат по спокойно място с по малко катастрофи без задръствания и неприятен шум
вече има хора които работят за тези неща

Последна промяна Nimeria на Пет Окт 02, 2009 6:44 pm, променена общо 1 път
Reason: не цитирай горното мнение^^

МнениеПубликувано на: Пет Окт 02, 2009 6:33 pm 
Аватар

и един мармот завивал шоколад...

МнениеПубликувано на: Вто Дек 08, 2009 1:46 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Изображение
Ползвайте изкуствена елхичка - спестете пари, спасете дръвче!!

Изображение Ако все още нямате коледно дръвче, или тепърва мислите да вземате - купете изкуствена елхичка/борче - спестете си пари за играчки и подаръци, а и спасете дърво! За да порастне, на едно дърво са му нужни години! Да се отсече и сложите за 20 дни в къщи да исъхне си е чисто убийство! Искате да ви "мирише на коледа", искате "детето да я усети както вие сте я усещали" - има и други начини! Така ли се създава коледно настроение?! Едно е да отчупиш 2-3 клончета от бора на баба, от вилата или от приятел, друго е да отсечеш дърво. Ефекта дори ще е и по-добър с две клонки, които може да окачите на прозорец/веранда/стена! Да не споменавам, че ще спестите и чистене на килими/под от останките от жалното дръвче! И нима като го украсите ще се забелязва разликата? Нима е по-добре да рискувате да исъхне и да се подпали? Нима е по-добре да се драскате на клонките му при украсата? Нима като сложите подаръците отдолу ще гледате елхата? Благодарение на китайците, ест., има такъв огромен избор от изкуствени елхи, че можете да си намерите перфектната. Можете да си я нагласите както си желаете. Можете да си я сгънете и да си я ползвате и догодина.

ИзображениеОправдания от типа "те така и така са ги отсекли и са ги убили - и да не си купя пак ще ги отсекат" можете да си ги разправяте на огледалото. Секат ги именно заради ВАС и това ви мислене! И не - да си вземете в саксия също не е решение. Колко ще издържи мислите, това зимно растение в апартаметите ви? Ако имате къща или вила, на която да го посадите - става, ок, пробвайте, но трябваше ли да чакате до Коледа за да купите? Такива си се продават и без да наближават празници.

ИзображениеДа - едно време бяха ужасно изглеждащи и тъпо направени, че и много скъпи тези елхи, но отдавна вече не е така.. Онзи ден си взех елха 240 см, супер-добре изглеждаща, разглобяема, метални тръби и прочее за 14лв от ИлиЯнци.. Ще я ползвам сума години. Както ползвам 2-те си малки изкуствени елхички от години насам. Вие ще ги дадете за нямащо и метър, убито дръвче, което ще гледате как се скапва пред очите ви за 20тина дни?

И не на последно място: ако искате да видите истински иглолистни дръвчета - просто идете на планина по празниците!
Свързани теми:Дайте им шанс да порастнат, както те дават на вас...

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 08, 2009 2:28 pm 
Аватар

http://www.youtube.com/watch?v=eScDfYzMEEw
Ето нещо по темата. Иначе съм съгласен, че трябва поне мъничко да се попритесним за това, което се случва сега.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 08, 2009 4:09 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Хмм.. ще коментирам клипчето...
Ми не съм съгласен, че е арогантно да се опиташ да запазиш даден вид..
Да, по принцип човекЪТ е арогантно създание, което се опитва всичко да контролира - така е... Но щом можем - защо да не? Защо трябва природата да я кръщаваме с божествени имена и да ѝ присаждаме воля, след като това може да е нашата воля. Нещата са по-прости от колкото си ги правим да са... Защо ние да не сме "майката природа".
Както беше казал дядото на спайдърмен - С голямата сила, идва голямата отговорност... Е когато спайдърмен придоби силата и се опита да си остави нещата както си вървят понатуралнуму, какво стана? - Загази, света около него потъна... Ест., дядото на спайдърмен може и да бил егоист и човеколюбец, кой знае... Но не мисля, че иначе забавната критика на комедианта от клипчето е уместна.
За критиката към човешкото ЕГО- ок. Но че за това използва опитите да се спаси нещо, за да критикува - не.

Абсолютно наясно съм, че множество от организациите и обсъждащите в днешно време темите са псевдо-. Не го отричам. НО това не прави НИТО всички техни членове и съмишленици, НИТО МЕН, нито всеки произволен, решил да се обади - псевдо.
Това, което каза, за арогантните мизерници, които бих казал и печелят от "еко" идеите, които бълват -че на тях им пука само да им е чисто около тях. Ми да ок, те са злетаци, НО ако постигнем ДОРИ само това... Света щеше да стане едно пъти-по-добро място за живеене.
Това, което го говореше от сравнението на живота на планетата с нашия (към 3тата минута) е за другата ми тема, за затоплянето и стана вече забавно, тъй че спирам до тук ;D

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 08, 2009 4:19 pm 
Аватар

Бих коментирал почти целия пост, но ще стане дълго. Та
SayanMk написа:
Ми не съм съгласен, че е арогантно да се опиташ да запазиш даден вид..

Всъщност е. Кое друго същество на света е изтребило себеподобните? Кое друго същество затрива цели видове, за да си достави удоволствие, да се поглези? Никое. Сами факт, че в червената книга има толкова много застрашени животни или направо изчезнали, не заради самата природа, а заради хората си е красноревчив факт. Казваме, че искаме по-добър свят, по-чист, по-екологичен, но не се измисля нищо. Продължава се да се строи, има нови заводи, повече коли, продължава избиването на животни не заради месото им, а заради кожата им, която се използва за скъпи аксесоари, чанти, обувки, палта, чанти и т.н. Нарушават се екосистемите на цяло място заради прищевките на хората. И в един момент нас няма да ни има. И планетата ще продължи да си съществува. Дори имаше един такъв документален филм. Хората просто изчезват, а природата си продължава съществуването, най-накрая без досадни паразити.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 08, 2009 4:35 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

С какво това е арогантно все пак? Хората, които се опитват да запазят даден вид с какво са арогантни. Те не са тези, които участват в последвалата част на поста ти... Те не са арогантните. Арогантни са тези, които участват в дейностите, които изброи и въпреки тях се правят на защитници. Арогантни са псевдо-тата...
Аз не съм арогантен, ти не си арогантен(?)...
Не може да се слагат всички под общ знаменател, заради доминиращите лицемерни маймуни, които страдат от силна липса на съвест, разум и прочее... но за това пък имат хитрост, лукавост и злост... Да, от един род сме, и ако гледаме глобално -арогантност е, и още как. Но тъй като сме малко по-различни животни от останалите видове, това ни дава възможност и вътрешно да се делим на много.. и да се борим за идеите си. Арогантността трябва да се пребори. И това няма да стане с още арогантност и непукизъм...

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 08, 2009 8:06 pm 
Аватар

erfo написа:
сноки са ще ти обясня
хан КРУМхванал една пръчка казал на аспарух да скочи от горе и тя се счупила
хванал цял сноп пръчки и казал да скочи от горе ма то се оказало мост

Крум ли, Крум ли каза че не видях =)) Крум ме съмнява ад го е направил...може би е бил Кубрат. А ако се съберат цялата планета и скочат върху нейните дървета...тогава какво ? :shock:

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 08, 2009 11:18 pm 
Аватар

Може и да повторя нечие мнение обаче ме мързи да изчета цялата тема.
Та: Като чуя някой, който казва "Аз с какво ще помогна като правя еди-какво-си" направо вече ми иде да :headbang2:

Точно това ни е проблема на всичките, всеки си мисли, че ако рециклира, например, с нищо не помага защото на земята има 7 милиона и действията на един човек не са от значение. Само дето всички ако си мислим така нищо никога няма да постигнем. Друг в въпроса, че всичко от кошчетата за разделно събиране се извозва в един камион (facepalm), говоря за самата нагласа да помогнеш с нещо, да действаш, а не да седиш вкъщи и да си казваш "да, разрушаваме планетата си, кога ли положението ще се оправи".

МнениеПубликувано на: Сря Дек 09, 2009 2:47 am 

Някои хора никога няма да разберат че ние не разрушаваме планетата :roll:

Дори и водата на планетата да изчезне(невъзможно) поради човешката активност, дори земята да остане само една огромна буца кал в млечния път, тя ще продължи да съществува. Хората се надценяват. Ние нямаме и може би никога няма да имаме силата да унищожим планетата. В същото време не можем и да я спасим... защото няма от какво да я спасяваме... :roll: Единственото нещо което ще се промени поради глобалното затопляне и всичко което хората правят е че в един момент хората и голяма част от живите организми ще Измрат. Но това какво означава за планетата, за вселената? Нищо.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 10 от 13 [ 183 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]