|
Дата и час: Чет Фев 06, 2025 12:59 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
![](./images/icons/misc/star.gif) |
Заглавие: Ползвайте изкуствена елхичка - спестете пари, спасете дръвче ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 08, 2009 1:45 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=15_1283841889.gif) |
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
![Anime Sekai Kenkyuuin Anime Sekai Kenkyuuin](./images/ranks/sayanmk.gif) |
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Ползвайте изкуствена елхичка - спестете пари, спасете дръвче!!![Изображение](http://img174.imageshack.us/img174/7483/93496474.png) Ако все още нямате коледно дръвче, или тепърва мислите да вземате - купете изкуствена елхичка/борче - спестете си пари за играчки и подаръци, а и спасете дърво! За да порастне, на едно дърво са му нужни години! Да се отсече и сложите за 20 дни в къщи да исъхне си е чисто убийство! Искате да ви " мирише на коледа", искате " детето да я усети както вие сте я усещали" - има и други начини! Така ли се създава коледно настроение?! Едно е да отчупиш 2-3 клончета от бора на баба, от вилата или от приятел, друго е да отсечеш дърво. Ефекта дори ще е и по-добър с две клонки, които може да окачите на прозорец/веранда/стена! Да не споменавам, че ще спестите и чистене на килими/под от останките от жалното дръвче! И нима като го украсите ще се забелязва разликата? Нима е по-добре да рискувате да исъхне и да се подпали? Нима е по-добре да се драскате на клонките му при украсата? Нима като сложите подаръците отдолу ще гледате елхата? Благодарение на китайците, ест., има такъв огромен избор от изкуствени елхи, че можете да си намерите перфектната. Можете да си я нагласите както си желаете. Можете да си я сгънете и да си я ползвате и догодина. ![Изображение](http://img174.imageshack.us/img174/7483/93496474.png) Оправдания от типа " те така и така са ги отсекли и са ги убили - и да не си купя пак ще ги отсекат" можете да си ги разправяте на огледалото. Секат ги именно заради ВАС и това ви мислене! И не - да си вземете в саксия също не е решение. Колко ще издържи мислите, това зимно растение в апартаметите ви? Ако имате къща или вила, на която да го посадите - става, ок, пробвайте, но трябваше ли да чакате до Коледа за да купите? Такива си се продават и без да наближават празници. ![Изображение](http://img174.imageshack.us/img174/7483/93496474.png) Да - едно време бяха ужасно изглеждащи и тъпо направени, че и много скъпи тези елхи, но отдавна вече не е така.. Онзи ден си взех елха 240 см, супер-добре изглеждаща, разглобяема, метални тръби и прочее за 14лв от ИлиЯнци.. Ще я ползвам сума години. Както ползвам 2-те си малки изкуствени елхички от години насам. Вие ще ги дадете за нямащо и метър, убито дръвче, което ще гледате как се скапва пред очите ви за 20тина дни? И не на последно място: ако искате да видите истински иглолистни дръвчета - просто идете на планина по празниците! Свързани теми: Екологично мислене
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Ползвайте изкуствена елхичка - спестете пари, спасете дръвче ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 08, 2009 2:15 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=30_1292442543.jpg) |
Master Oneal |
I BelievE! |
![I BelievE! I BelievE!](./images/ranks/mo.gif) |
Регистриран на: Пон Юли 18, 2005 2:38 pm Мнения: 1522 Местоположение: Бермудския Триъгълник
|
Ох стига с простотите бе Sayane бла, бла, бла спаси това спаси онова и какво като го напишеш какво ще стане ще спреш продажбите в Илинци ли или по Софийските улици няма. Ей, така като дойде това време и като започнете се правите на големите природо-защитници направо ме вбесявате къде сте през останалите 11 месеца от годината спите. Ако има още акции за засаждане на елхи ще се включа, ама такива теми направо ме отвращават честно. А нещото, което ме отвращава още повече е, че точно декември месец ще се появи някой, които ще ръси простоти и да разваля коледното настроение на хората. И за твое сведение да ти кажа живи елхи се използват от десетилетия дори и по дълго. Та в заключение ще кажа че темата ти е тотален EPIC FAIL.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Ползвайте изкуствена елхичка - спестете пари, спасете дръвче ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 08, 2009 2:27 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=8912_1389874254.png) |
Vego |
Мародераторче |
Регистриран на: Чет Май 10, 2007 5:27 am Мнения: 15576 Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
|
Как беше точно... Цитат: Изяж бобър - спаси дърво ! Иначе Саянски е прав,спестява се време,нерви,пари и прочее. Най-хубаво се празнуват тези празници в планината нейде на хижичка.
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Ползвайте изкуствена елхичка - спестете пари, спасете дръвче ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 08, 2009 2:31 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=16927_1319738589.jpg) |
Proks |
|
![](./images/ranks/rank7.gif) |
Регистриран на: Пет Сеп 28, 2007 4:43 pm Мнения: 1860 Местоположение: Milky Way (No address available)
|
Tra[n]ceR написа: И аз използвам изкуствена ; ) Me too. И без тва си е въртел да си взимаш истинска. :/ Трябва да чистиш след нея
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Ползвайте изкуствена елхичка - спестете пари, спасете дръвче ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 08, 2009 2:32 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=8599_1363034438.png) |
elizabeth99 |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Нед Май 06, 2007 4:52 pm Мнения: 3088 Местоположение: Silent Hill,Nerdvana
|
Master Oneal написа: Ох стига с простотите бе Sayane бла, бла, бла спаси това спаси онова и какво като го напишеш какво ще стане ще спреш продажбите в Илинци ли или по Софийските улици няма. Ей, така като дойде това време и като започнете се правите на големите природо-защитници направо ме вбесявате къде сте през останалите 11 месеца от годината спите. Ако има още акции за засаждане на елхи ще се включа, ама такива теми направо ме отвращават честно. А нещото, което ме отвращава още повече е, че точно декември месец ще се появи някой, които ще ръси простоти и да разваля коледното настроение на хората. И за твое сведение да ти кажа живи елхи се използват от десетилетия дори и по дълго. Та в заключение ще кажа че темата ти е тотален EPIK FAIL. ^What the shit? Най-малкото мога да ти кажа,че Саян си пуска такива теми от много време,и е прав.Аз ако имах коледно настроение нали пък точно тази тема щеше да ми го развали ... WTF бе. То така се спират продажбите,защото иначе всеки ако си каже "ми,аз съм един човек и нищо няма да направя" и нищо няма да се получи. КРАЙ УЖАС някой е направил тема Декември месец,дай да си срежем вените с краставица,а? :3 Безпричинно заяждане IMO. ON: И аз съм на клонки,ако изобщо ще направя нещо...миналата година например нещо изтървах момента с цялата украса
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Ползвайте изкуствена елхичка - спестете пари, спасете дръвче ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 08, 2009 2:37 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=6046_1314136453.png) |
Kudrokoska |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Съб Дек 23, 2006 4:06 pm Мнения: 3358 Местоположение: София
|
Наще взеха преди 3 години може би, ако не са и повече, изкуствена, за да не дават пари всяка година за истинска :| Сори, вярно е, че ми беше кофти преди това да гледам истинската как умира, ама усещането си е съвсем друго >.< а и мисля, че си има специални горички, от които се отсичат дървета за Коледа и след това си се засяват наново.. така че някой ден като си имам собствен дом, живот и здраве, и ест ако все още продават истински и Саян не е преборил тази традиция (;р), ще си вземам такава най вероятно ^^
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Ползвайте изкуствена елхичка - спестете пари, спасете дръвче ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 08, 2009 3:22 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=1603_1254660360.jpg) |
Morri D'in |
Masaka?! |
|
Имам сглобяема елха от 5-6 години. Да съм честен първият път бях малко намусен, но - спасявате дръвчета (по-малко продадени елхи, по-малко отсечени догодина), изглежда същото, не се разлага от температурата вкъщи... предишни години с месеци чистихме иглички и т.н.
Сглобяема елхичка ftw!
//А за тези, които си имат двор - засаждате си елха в него и след някоя и друга година ще ви завиждам благородно...
Ониъл > у лево...
Последна промяна Morri D'in на Вто Дек 08, 2009 3:24 pm, променена общо 1 път
_________________ wwwwwwwwwwwwwwwww
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Ползвайте изкуствена елхичка - спестете пари, спасете дръвче ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 08, 2009 3:41 pm |
![Аватар](http://i232.photobucket.com/albums/ee34/KISSSY_P/avlm.png) |
KISSSY |
Spamoza Vulgaris |
Регистриран на: Пон Май 21, 2007 12:27 pm Мнения: 8529 Местоположение: On the highway to hell
|
Master Oneal написа: Ох стига с простотите бе Sayane бла, бла, бла спаси това спаси онова и какво като го напишеш какво ще стане ще спреш продажбите в Илинци ли или по Софийските улици няма. Ей, така като дойде това време и като започнете се правите на големите природо-защитници направо ме вбесявате къде сте през останалите 11 месеца от годината спите. Ако има още акции за засаждане на елхи ще се включа, ама такива теми направо ме отвращават честно. А нещото, което ме отвращава още повече е, че точно декември месец ще се появи някой, които ще ръси простоти и да разваля коледното настроение на хората. И за твое сведение да ти кажа живи елхи се използват от десетилетия дори и по дълго. Та в заключение ще кажа че темата ти е тотален EPIK FAIL. EpiC Fail-a e, че излезна с такъв довод ША МА ИЗВИНЯЯШ ( ![:wtf:](./images/smilies/wtf.gif) ), ама най-малкото, което може да направи с една така тема е да се натика малко съвест за около 10 секунди в нечия глава, колкото и безсмислено да изглежда....то не става отведнъж, по дяволите. Да обвиниш точно Саянски, че спи през останалото време е друго малоумие дето не знам дали да го коментирам.... А колкото до това, че коледното ви настроение идва от приятно миришещото борче в стаята, мога да ви кажа да се замислите за празника като почне да ви умира и окапва пред очите и ви се наложи да го изхвърляте...и на мен ми е по-приятно да си гледам жива елхичка за Коледа, ама ми е още по-кофти да я гледам как умира след тва и то само заради моя кеф за 1 седмица. Мисли го престорена загриженост, хич не ме и е*е, и такава да беше, според мен пак е по-добра опция, отколкото да мръням за по-маловажни "глупости" като тва как една тема ви е накарала малко ама много малко да ви стане кофти. Ей аман от екологични критици
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|