|
Дата и час: Чет Мар 06, 2025 8:15 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Форумната Готварварска книга... A.K.A. Вашите специалитети.  Публикувано на: Съб Дек 05, 2009 2:39 am |
 |
Bo71raL |
|
 |
Регистриран на: Съб Авг 06, 2005 2:03 am Мнения: 2158 Местоположение: Out of Space
|
Теставно и сполучливо преди време  И аз обожавам да готвя... Ако има кои да го одобри ест. , а не да чувам - жената готви не мъжа....... Та ето нещо мое: Стандартно - зимаш две паржоли (по избор ест.) и ги накисваш в олио и ги наръсваш с добавката - KOTANYI за пържоли на грил. Изчакваш два дена и ги пържиш. Същевременно в една тава или друг съд си нарязъл картофи (за печене) осоляват се хубаво, малко чесън - за аромат. Добавя се ест. и пилето - добре почистено , независимо дали е охладено, че се натъква човек на какво ли не вече в магазина.... та по същество. След като картофите и пилето са потготвени ги слагаш да се готвят във фурната. Някъде към 30 мин. добавяш между тях и самите паржоли. Финала ест. приятно ядене. В момента се уча да правя зелеви листа с много видове место в него... Леко хапване
_________________ Слагай по-нормални подписи  Tra[n]ceR
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Форумната Готварварска книга... A.K.A. Вашите специалитети.  Публикувано на: Съб Дек 05, 2009 3:22 am |
 |
elizabeth99 |
|
 |
Регистриран на: Нед Май 06, 2007 4:52 pm Мнения: 3088 Местоположение: Silent Hill,Nerdvana
|
Bleed4me написа: И ти ли Ползва рецептата от мангата нали xD при мен въобще не се получи. Такам... колкото до моите креации... Доста хора са ми го казвали - Аз правя най божествените тиквички в кисело мляко на света. Мъже са ми казвали че са по добри от тези на майките им. Турци са ми казвали - това е турско за това е толкова вкусно. Няма обаче да си кажа специалните трикове xD Просто отбелязвам че ако някой ме гепи да спя у тях трябва да ме накара да му направя. Правя няколко варианта на спагети/паста които са малко модифицирани от мен. Паста със сос от домати, лук, патладжани и сирене това е просто трепач за постна паста. Правя разни гюведжета, но тяхната сполучливост зависи от това дето е налице в хладилника. Правя ориз+домати+моркови+чушки+свинско на тава по рецепта на мама. Правя уникално мазните калорични палачинки. Иначе готварските ми способности от гледна точка на иновативност и разнообразни рецепти не са хич кой знае какво. По скоро съм навътре в техниките пържене/варене/печене/сотиране/задушаване енд стъф. По рецепта що годе мога да готвя. Ако имам за кой да готвя се старая много. Ако обаче трябва да готвя за себе си хич не си давам зор - винаги правя нещо семпло като едиснтвеният параметър дето ме интересува е количеството xD Омъжи се за мен
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Форумната Готварварска книга... A.K.A. Вашите специалитети.  Публикувано на: Съб Яну 02, 2010 3:53 pm |
 |
Meze |
|
 |
Регистриран на: Сря Окт 12, 2005 11:39 pm Мнения: 1742 Местоположение: В хладилника на УБСЕ, до бирата.
|
еми готвя си, и то успешно от много години насам. яйца си пържа от 1-2 клас. убийствен сос за спагети направих като бях 7 клас. някъде тогава и първата ми манджа с ориз и русенско варено разни гювечета, миш-машове, каварми - детска игра. супа като тръгна да варя обаче леко се увличам, че слагам всичко, дори и туршия  а Шкембе-чорба си правя поне веднъж месечно, и един приятел като я опита каза че в нито едно заведение не е била толкова добра колкото мойта  така мариновам пържолите, че мойта ги обяви за най-вкусните пържоли дето е яла някога  пълнени чушки с ориз и кайма в бързоварна мога да се похваля, и ориз с праз, маслини и домати на фурна(само дето такова количество направих че след една седмица не успях да го изям и трябваше да хвърлям). есента си правих и яхния с охлюви мойта тайна - подправки. Колкото повече, толкова по-добре
_________________ The Tea Gonna Chew Come
 Язе съм от там
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Форумната Готварварска книга... A.K.A. Вашите специалитети.  Публикувано на: Съб Яну 02, 2010 6:24 pm |
 |
Iryoku |
|
 |
|
Тъй като винаги съм искал да бъда самостоятелен (чувство породено от непрестанните "грижи" на родителите ми, макар да не им се сърдя), е очевидно, че мога и да готвя (и то страшно добре). По принцип за момчетата уж е рядкост и е все едно си "по-долу" от останалите от същия пол, но аз се гордея с това. Мога да чистя и да правя всякакви други "женски" неща, заради което съм, така да се каже, универсален във всяко отношение. Ако остана сам, знам, че винаги ще мога да се оправя.
Колкото до рецептите... Ами, човек, в интернет рецепти има колкото искаш. Избери си една и все едно съм ти я казал? Другият вариант е да ти дам link, тъй като въобще не ми се занимава да ги пиша.
_________________ 人は負けを知るほど強くなれる。 贋作が本物に劣ると誰が決めた! やろうとする意力、やってやろうする気力。 Do or do not. There is no try. The words of truth are always paradoxical.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Форумната Готварварска книга... A.K.A. Вашите специалите  Публикувано на: Пон Дек 05, 2011 8:16 pm |
 |
Rampage |
|
 |
|
Хич ма няма в готвенето.Както каза Фалкъна,прекалено нетърпелив съм да си готвя сам.
_________________ http://myanimelist.net/animelist/luttt&status=2&order=0
Цитат: Evility написа: Тоя сигурно е бил от школата за Болни Екземпляри, Лишени от Граници, Абстрахиращи се от Разумното, Идейни и Обиграни в Насилието, съкратено БЕЛГАРИОН... 
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Форумната Готварварска книга... A.K.A. Вашите специалите  Публикувано на: Пон Дек 05, 2011 9:57 pm |
 |
Logrus |
|
 |
Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am Мнения: 8529 Местоположение: Hotel Moscow
|
Последните ми експерименти с месо, бяха: -една кофичка кисело мляко, изсипвам в малка купа, добавям на очЕ къри и соев сос. После разбърквам. -взимам месото, свинско или пилешко, наЧУКвам го здраво, добавям му сол, чубрица и ако е необходимо го порязвам леко с ножлето, целта е месото да става много бързо готово, да не му е необходимо да виси по цял час в тигана докато се сготви После в една голяма тенджера/тава събирам пържолите и ги заливам със сместа. По рецепта се готвят чак на другия ден, но реално това няма как да стане, щото пържолите трябва да се ядат СЕГА ... по възможност - ВЕДНАГА! Поради липсата на скара с дървени въглища, се задоволяваме с нагорещен тиган, без мазнина, в който месото нежно се полага отгоре, бае му се, говори му се с възхищение и на капак на всичко му се турга един похлупак (на тиганя) за да не се препича киселото мляко. Пробвано е с вратни пържоли и пилешко филенце. Съветът ми е да го тествате най-добре с месо от бутче и на шишчета (с гъбки, чушленца и лученце). Готовото месо се слага в тенджера с похлупаче, в която се излизат стотина грама свежа бира от планината (демек Пиринско, а не тея пикочи със спирт, които обикновено се пият  ) , раздрусва се и се сервира по избор на компанията - ориз или пюре/пържени картофи/картофена салата. Препоръчвам злоупотребата с горчица и да не прекалявате със солта (по пържолите). За питие хммм червено вино, бира, а аз лично предпочитам бяло п.п. тонът е леко шеговит, но няма лъжа и измама - яденето става
_________________ グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time
 Erza Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Форумната Готварварска книга... A.K.A. Вашите специалите  Публикувано на: Чет Дек 08, 2011 11:30 pm |
 |
Slash7 |
|
 |
|
е сега да кажете че незнаете как се пече/вари пилешко (филе) с картофи не ви признавам пилешко филе с картофи печено:(предварително казвам че не съм готвил от 1..2 години тъй че не съм 100% сигурен) (ма ястието е лесно за приготвяне и не ти треа кои знае какво за да го сготвиш) картофите се обелват, измиват и нарязват ако филето е замразено се размразява (примерно на микровълнова) ако е нужно филето се измисва слага се филето с обелените, измити и нарязани картофи в тава слагат се подправки примерно черен пипер, чубрица, сол полива се с вода докато не потъне всичко и се слага да се пече в фурна на 250 oC мисля че 1 час трябва да се наглежда да не прегори ако е готово значи месото трябва да може да се къса с вилица Бисквитена торта с нишесте(тва ми е любимия десерт и го правя от време на време а и смятам на нова година да го направя) (десерта е яко лесно и не би трябвало да затрудни когото и да е) 2 л мляко нишесте на прах (принципно 0.7л крем нишесте = 1 л мляко) (дано разберете кво съм писал че немога да го обясня тва горното мн точно) 2 п. бисквити закуска ми кво ви кажа следвайте указанията на пакетчето за нишесте/пудинг  ползвайте миксер при приготвянето на нишестето докато се вари така косистенцията при варене ше стане идеална и ше се приготви бързо тоест няма да го бъркате цял ден трябва да стане гъсто 1 тава за бисквитите купа с вода за топене бисквите значи първо се изплаква тавата с вода и не се исушава за да не залепне нишестето 1-я слой се полива леко с нишесте докато не облее дъното ползвайте черпак за да разпределите крема/нишестето 2-я слой редите с бисквити (всяка бисквита трябва да е топната във водата за около сек.) 3-я слой се полива с нишесте докато се залеят всички бисквити другите слоеве правите както правите 2-я слой и 3-я слой докато сте на кеф  или пък не започва да прелива ^^ и това е стига да знаеш да приготвиш нишесте/пудинг от пакетчета на прах можеш да направиш и бисквитена торта с нишесте верно не е кои знае какво ма като за мъж смятам че мога до някаква степен да готва
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|