Дата и час: Чет Мар 06, 2025 8:37 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]




 Страница 2 от 3 [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Форумната Готварварска книга... A.K.A. Вашите специалитети.
МнениеПубликувано на: Пет Дек 04, 2009 2:22 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Сря Сеп 14, 2005 10:21 pm
Мнения: 3194
Местоположение: Мidland
Направих в гювечета наскоро една много хубава фантазийка.

Първо задуших в тигана една доста прилично количество праз лук. Изчаках да се спече и спадне. И го сипхах в гърненцето. След това сложих нарязано морковче, целинка, доматче, чер пиперче смляно... Оторе пльокнах по яйце и малко настърган кашкавал. Запекох го това за известно време. Стана великолепно.



_________________
SIR, I HAVE A CUNNING PLAN!
Baldrick, let us not forget that your last cunning plan was solving the problem of your mother's low ceiling by cutting off her head.
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Форумната Готварварска книга... A.K.A. Вашите специалитети.
МнениеПубликувано на: Пет Дек 04, 2009 3:02 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Пет Яну 18, 2008 8:57 am
Мнения: 216
The Dark Knight написа:
Жените обичат мъже,които могат да готвят :ying:


Ти така си мислиш =)) =))

Иначе, страшно много ме мързи да готвя по принцип, и затова не мога много неща, освен обичайните.. :?


Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Форумната Готварварска книга... A.K.A. Вашите специалитети.
МнениеПубликувано на: Пет Дек 04, 2009 10:37 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Вто Яну 16, 2007 11:22 pm
Мнения: 68
Аз обичам да готвя, но повече обичам да експериментирам с храната. Като например днес сестра ми сготви мусака, а аз я ъпгрейднах с кремвирш и кашкавал и се получи ей това :arrow:
Изображение

Ммм бон апети to me! :mrgreen:



_________________
Изображение
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Форумната Готварварска книга... A.K.A. Вашите специалитети.
МнениеПубликувано на: Съб Дек 05, 2009 2:39 am 
Аватар
 
 

Регистриран на: Съб Авг 06, 2005 2:03 am
Мнения: 2158
Местоположение: Out of Space
Теставно и сполучливо преди време :) И аз обожавам да готвя... Ако има кои да го одобри ест. , а не да чувам - жената готви не мъжа.......


Та ето нещо мое: Стандартно - зимаш две паржоли (по избор ест.) и ги накисваш в олио и ги наръсваш с добавката - KOTANYI за пържоли на грил. Изчакваш два дена и ги пържиш. Същевременно в една тава или друг съд си нарязъл картофи (за печене) осоляват се хубаво, малко чесън - за аромат. Добавя се ест. и пилето - добре почистено , независимо дали е охладено, че се натъква човек на какво ли не вече в магазина.... та по същество. След като картофите и пилето са потготвени ги слагаш да се готвят във фурната. Някъде към 30 мин. добавяш между тях и самите паржоли.

Финала ест. приятно ядене. В момента се уча да правя зелеви листа с много видове место в него... :)

Леко хапване :)



_________________
Слагай по-нормални подписи :)
Tra[n]ceR
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Форумната Готварварска книга... A.K.A. Вашите специалитети.
МнениеПубликувано на: Съб Дек 05, 2009 3:22 am 
Аватар
 
 

Регистриран на: Нед Май 06, 2007 4:52 pm
Мнения: 3088
Местоположение: Silent Hill,Nerdvana
Bleed4me написа:
И ти ли :lol:
Ползва рецептата от мангата нали xD при мен въобще не се получи.

Такам... колкото до моите креации...
Доста хора са ми го казвали - Аз правя най божествените тиквички в кисело мляко на света.
Мъже са ми казвали че са по добри от тези на майките им.
Турци са ми казвали - това е турско за това е толкова вкусно. Няма обаче да си кажа специалните трикове xD
Просто отбелязвам че ако някой ме гепи да спя у тях трябва да ме накара да му направя.

Правя няколко варианта на спагети/паста които са малко модифицирани от мен.
Паста със сос от домати, лук, патладжани и сирене това е просто трепач за постна паста.
Правя разни гюведжета, но тяхната сполучливост зависи от това дето е налице в хладилника.
Правя ориз+домати+моркови+чушки+свинско на тава по рецепта на мама.
Правя уникално мазните калорични палачинки.

Иначе готварските ми способности от гледна точка на иновативност и разнообразни рецепти не са хич кой знае какво. По скоро съм навътре в техниките пържене/варене/печене/сотиране/задушаване енд стъф.
По рецепта що годе мога да готвя. Ако имам за кой да готвя се старая много.
Ако обаче трябва да готвя за себе си хич не си давам зор - винаги правя нещо семпло като едиснтвеният параметър дето ме интересува е количеството xD



Омъжи се за мен :rose:



_________________
Изображение
Castles in the Sky



The Resistance
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Форумната Готварварска книга... A.K.A. Вашите специалитети.
МнениеПубликувано на: Съб Дек 05, 2009 5:53 am 
Аватар
 
 

Регистриран на: Вто Сеп 12, 2006 3:35 am
Мнения: 308
Местоположение: В един по-добър свят!
Зелеви сърми правих днес. Не можах да се наям с тях, обаче зверско мезе за ракия се оказаха... За утре съм намислил котлети със задушени с масло картофи и моркови.... и бира :)

Офф: пЪржола се пише



_________________
Изображение
The Internet Spaceships Are Serious Business!
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Форумната Готварварска книга... A.K.A. Вашите специалитети.
МнениеПубликувано на: Съб Дек 05, 2009 1:20 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Вто Яну 09, 2007 11:08 pm
Мнения: 344
Местоположение: In the darkness of my mind...
Тъй като вкъщи си имам един вечно гладен младеж ,който се чудя как още не е хванал някоя настинка от завиране в хладилника постоянно в търсене на нещо за хапване .... На мен ми се наложи да се науча да готвя и слава богу ,че той е готвач и ме научи ..(Да имам си готвач вкъщи ,но той казва "Работата си вкъщи няма да я нося")

Ето и едно от любимите ми неща:

Пиле с топено сирене и прясно мляко:

Взимате охладено пиле почиствате го и го овкусявате с пилешки бульон.След това белите малко картофки режете ги на кръгчета или на кубчета на който както му е удобно.Слагате всичко в тавичка добавяте маргарин около 2-3 лъжици.В малко вода разтваряте пилешки бульон и го заливате.Всичко това във фурната ... След като поизври водата и пилето и картофите се позапекат добавяте прясно мляко и няколко парчета топено сирене ... Връщате пак във фурната...Да се позапече и изври още малко от водата от млякото и след това воала ... Доста бърза и лесна рецепта и най-вече вкусна ....

В момента се прави закуската ... Бутер банички с ябълка и канела ...



_________________
Изображение
BGCH Back to the Future Night in White
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Форумната Готварварска книга... A.K.A. Вашите специалитети.
МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 11:06 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Чет Окт 18, 2007 9:27 pm
Мнения: 1387
Местоположение: На гъза на географията на град Русе- Здравец-Изток
И аз готвя .Само десертите не ми се отдават. Но иначе правя спагети, пици , фрикасета , яхний , сандвичи, салати, кюфтета, всякакви печени месища и още бая манджи.



_________________
Изображение
myanimelist / facebook / last.fm / deviantart
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Форумната Готварварска книга... A.K.A. Вашите специалитети.
МнениеПубликувано на: Съб Яну 02, 2010 3:53 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Сря Окт 12, 2005 11:39 pm
Мнения: 1742
Местоположение: В хладилника на УБСЕ, до бирата.
еми готвя си, и то успешно от много години насам. яйца си пържа от 1-2 клас. убийствен сос за спагети направих като бях 7 клас. някъде тогава и първата ми манджа с ориз и русенско варено :lol:

разни гювечета, миш-машове, каварми - детска игра. супа като тръгна да варя обаче леко се увличам, че слагам всичко, дори и туршия :lol: а Шкембе-чорба си правя поне веднъж месечно, и един приятел като я опита каза че в нито едно заведение не е била толкова добра колкото мойта :hat: така мариновам пържолите, че мойта ги обяви за най-вкусните пържоли дето е яла някога :twisted: пълнени чушки с ориз и кайма в бързоварна мога да се похваля, и ориз с праз, маслини и домати на фурна(само дето такова количество направих че след една седмица не успях да го изям и трябваше да хвърлям). есента си правих и яхния с охлюви :rocknroll:

мойта тайна - подправки. Колкото повече, толкова по-добре :twisted:



_________________
The Tea Gonna Chew Come
Изображение
Язе съм от там
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Форумната Готварварска книга... A.K.A. Вашите специалитети.
МнениеПубликувано на: Съб Яну 02, 2010 6:24 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Сря Ное 09, 2005 1:34 pm
Мнения: 359
Тъй като винаги съм искал да бъда самостоятелен (чувство породено от непрестанните "грижи" на родителите ми, макар да не им се сърдя), е очевидно, че мога и да готвя (и то страшно добре). По принцип за момчетата уж е рядкост и е все едно си "по-долу" от останалите от същия пол, но аз се гордея с това. Мога да чистя и да правя всякакви други "женски" неща, заради което съм, така да се каже, универсален във всяко отношение. Ако остана сам, знам, че винаги ще мога да се оправя.

Колкото до рецептите... Ами, човек, в интернет рецепти има колкото искаш. Избери си една и все едно съм ти я казал? Другият вариант е да ти дам link, тъй като въобще не ми се занимава да ги пиша.



_________________
人は負けを知るほど強くなれる。
贋作が本物に劣ると誰が決めた!
やろうとする意力、やってやろうする気力。
Do or do not. There is no try.
The words of truth are always paradoxical.
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Форумната Готварварска книга... A.K.A. Вашите специалитети.
МнениеПубликувано на: Съб Яну 02, 2010 6:36 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Сря Окт 12, 2005 11:39 pm
Мнения: 1742
Местоположение: В хладилника на УБСЕ, до бирата.
направо да отваря форума на БГ Мама :lol: от там взех идеи за готвенето на бобеца примерно.



_________________
The Tea Gonna Chew Come
Изображение
Язе съм от там
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Форумната Готварварска книга... A.K.A. Вашите специалите
МнениеПубликувано на: Пон Дек 05, 2011 8:16 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Пет Мар 14, 2008 3:37 pm
Мнения: 3489
Хич ма няма в готвенето.Както каза Фалкъна,прекалено нетърпелив съм да си готвя сам.



_________________
http://myanimelist.net/animelist/luttt&status=2&order=0

Цитат:
Evility написа:
Тоя сигурно е бил от школата за Болни Екземпляри, Лишени от Граници, Абстрахиращи се от Разумното, Идейни и Обиграни в Насилието, съкратено БЕЛГАРИОН... :lol:
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Форумната Готварварска книга... A.K.A. Вашите специалите
МнениеПубликувано на: Пон Дек 05, 2011 8:30 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Вто Ное 28, 2006 12:43 am
Мнения: 2005
Местоположение: Akihabara Town Music:Drum&Bass Movement:WalkingVehicles MAD
еее не мога да готвя, тва е много трудно и изисква прекалено много време



_________________
Изображение
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Форумната Готварварска книга... A.K.A. Вашите специалите
МнениеПубликувано на: Пон Дек 05, 2011 9:57 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am
Мнения: 8529
Местоположение: Hotel Moscow
Последните ми експерименти с месо, бяха:
-една кофичка кисело мляко, изсипвам в малка купа, добавям на очЕ къри и соев сос. После разбърквам.
-взимам месото, свинско или пилешко, наЧУКвам го здраво, добавям му сол, чубрица и ако е необходимо го порязвам леко с ножлето, целта е месото да става много бързо готово, да не му е необходимо да виси по цял час в тигана докато се сготви

После в една голяма тенджера/тава събирам пържолите и ги заливам със сместа. По рецепта се готвят чак на другия ден, но реално това няма как да стане, щото пържолите трябва да се ядат СЕГА ... по възможност - ВЕДНАГА!
Поради липсата на скара с дървени въглища, се задоволяваме с нагорещен тиган, без мазнина, в който месото нежно се полага отгоре, бае му се, говори му се с възхищение и на капак на всичко му се турга един похлупак (на тиганя) за да не се препича киселото мляко.
Пробвано е с вратни пържоли и пилешко филенце. Съветът ми е да го тествате най-добре с месо от бутче и на шишчета (с гъбки, чушленца и лученце).
Готовото месо се слага в тенджера с похлупаче, в която се излизат стотина грама свежа бира от планината (демек Пиринско, а не тея пикочи със спирт, които обикновено се пият :tv: ) , раздрусва се и се сервира по избор на компанията - ориз или пюре/пържени картофи/картофена салата.

Препоръчвам злоупотребата с горчица и да не прекалявате със солта (по пържолите).
За питие хммм червено вино, бира, а аз лично предпочитам бяло :)

п.п.
тонът е леко шеговит, но няма лъжа и измама - яденето става :peace:



_________________
グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time
Изображение
Erza
Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Форумната Готварварска книга... A.K.A. Вашите специалите
МнениеПубликувано на: Чет Дек 08, 2011 11:30 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Пет Фев 24, 2006 3:58 pm
Мнения: 551
е сега да кажете че незнаете как се пече/вари пилешко (филе) с картофи не ви признавам :D

пилешко филе с картофи печено:
(предварително казвам че не съм готвил от 1..2 години тъй че не съм 100% сигурен)
(ма ястието е лесно за приготвяне и не ти треа кои знае какво за да го сготвиш)

картофите се обелват, измиват и нарязват

ако филето е замразено се размразява (примерно на микровълнова)
ако е нужно филето се измисва
слага се филето с обелените, измити и нарязани картофи в тава
слагат се подправки примерно черен пипер, чубрица, сол
полива се с вода докато не потъне всичко

и се слага да се пече в фурна на 250 oC
мисля че 1 час
трябва да се наглежда да не прегори
ако е готово значи месото трябва да може да се къса с вилица



Бисквитена торта с нишесте
(тва ми е любимия десерт и го правя от време на време а и смятам на нова година да го направя)
(десерта е яко лесно и не би трябвало да затрудни когото и да е)

2 л мляко
нишесте на прах
(принципно 0.7л крем нишесте = 1 л мляко)
(дано разберете кво съм писал че немога да го обясня тва горното мн точно)
2 п. бисквити закуска

ми кво ви кажа
следвайте указанията на пакетчето за нишесте/пудинг :D
ползвайте миксер при приготвянето на нишестето докато се вари
така косистенцията при варене ше стане идеална и ше се приготви бързо
тоест няма да го бъркате цял ден
трябва да стане гъсто

1 тава за бисквитите
купа с вода за топене бисквите

значи първо се изплаква тавата с вода и не се исушава за да не залепне нишестето
1-я слой се полива леко с нишесте докато не облее дъното
ползвайте черпак за да разпределите крема/нишестето
2-я слой редите с бисквити
(всяка бисквита трябва да е топната във водата за около сек.)
3-я слой се полива с нишесте докато се залеят всички бисквити

другите слоеве правите както правите 2-я слой и 3-я слой докато сте на кеф :D
или пък не започва да прелива ^^

и това е
стига да знаеш да приготвиш нишесте/пудинг от пакетчета на прах
можеш да направиш и бисквитена торта с нишесте


верно не е кои знае какво ма като за мъж смятам че мога до някаква степен да готва


Offline
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 3 [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 39 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Иди на: