Дата и час: Пон Фев 24, 2025 7:37 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 7 от 7 [ 105 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: БК09[Кръг5]: Sakata Gintoki vs Ophelia
МнениеПубликувано на: Сря Дек 02, 2009 9:18 pm 
Аватар

Човек да не може да влезе с комбо брейкър ^^

:peace:

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 02, 2009 10:29 pm 
Аватар

*поклон под защитата на clc*, въпреки очевидното пристрастие към Офелия и някои абсурдни аргументи :lol: Този път съм напълно безпристрастен, защото ме убедиха в силата на Гин (всъщност сам се убедих, но вие ми дадoхте причина да го правя XD).

*чете, чете* и вижда, че хората защитаващи Гин не дават истинските доводи за иизобщо сравняване на двата герои; всеки говори и разсъждава, като по подразбиране събеседника трябва да мисли точно като него за има някакъф ефект; с други думи защитниците на Гин убеждават феновете на Гин :lol: (sad situation). Жал ми е за clc, когато наистина се опитва да докаже силата на Офелия, но никой не обръща внимание на писанията й -> излиза, че тя говори на японски пред вас (кой както иска разбЕре). Радвам се, че CaBa сложи много обстоен (, всъщност може и повече *нз*) видео материал, и помага в защитата. Не, че искам да омаловажа постовете на другите, но за мен те са поредните безсмислени постове; абе важното е, че към други хора имат ефект (може би).

Гласът ми отива за Офелия, обаче. На този етап, вотът няма значение, но това е най-интересната битка от всичките различни комбинации от втори клас, която може да се избере от оставащите участници.

От всичко прочетено заключвам, че:
(характеристика на способностите на героите без да застават един с/у друг)
- Офелия е достатъчно бърза и силна, за да може да реже през тела за секунда. Техниката и прави кайма от хора, чудовища, дървета и т.н. Има 1-ва, 1.5-та и 2-ра форма, със съответната сила.
- Гин е кораво к*п*л* - издържа на огромно количество шамари, юмруци, рязаня от тел. Има ултимативно оръжие, което е доказано, че реже всичко. Средна сила и бързина, но много силна воля; той е самурай.
(съпоставяне на двата героя в едно измерение)
- Гин може да е смешен в комедиен шонен и прави шоу, но по време на важна битка, какватo е третина финала на БК - Анимес-бг, ще е сериозен и ползва целия си арсенал от меча и здравата воля. Но за да 'не бъде нечестно', Офелия ще е също толкова сериозна и ще дава всичко от себе си.
- Всъщност искам да слея двата свята на Гинтама и Клеймор, като представя битката едновременно по-протяжна и по-динамична. Офелия ще скочи за секунди и ще почне нейното комбо, но действително не прави комбо, защото блокирането не позволя отброяване XD, контрирането за Гин също не е възможна, защото му трябва голяма концентрация, необходима да надхитри масата удари => равенство. Ще се отделят и ще пробват нещо друго, да кажем one-hit attack. Гин ще има достатъчно време за събиране на мисли и бърза реакция при сблъсъка, а Офелия по подразбиране ще ползва специалния си разчленяващ сеч *прас* двамата губят по някой крайник (няма да си режат главите, защото ако единият прави и другият също ще има толкова възможности да го направи и е game over за двамата) => равенство. Не знам какво ще стане с Гин, дали ще се гърчи от болка, защото досега е поел само външни наранявания, или ще се бие сякаш винаги е нямал крайник; но от друга страна съм сигурен, че Офелия ще се държи точно така и ще се бие със същата сила (от анимето). => дотук Офелия >= Гин. Регенерацията на Офелия е изключително бавна, но има такава при наличие на концентрация <- Гин не позволява, защото размахва/разсейва.
Мътно ми е какво ще стане, ако си пусне ауейкънд бийнг формата, защото това ще й дава значително по-голяма сила със заздравен крайник, но от друга страна, ще го кара леко на берсерк; затова ще се абстрахирам от идеята. Дотук...

/ отворен край, с леко надмощие за Офелия, но подсказва за завършека на битката.
// всъщност за недоразумения, физическата сила на Гин е похвална, но за повечето анимета, тя е от средна+ класа, той разчита повече на меча и самурайския дух,
/// някой, ако иска да дава идеи за тектики, които Гин ще ползва, защото очевидно brutal head-on charging не работи :lol:
//// ще чета мнения, но няма да третирам наистина лишените от смисъл постове... както досега :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 02, 2009 11:12 pm 
Аватар

Еми аз си казах, че Офелия си реже крайници на поразия - както споменаха вече в нейна защита. И точно с тази сила Гин ще бъде победен. Последно не си спомням, кой беше се паднал с/у него, дето да можеше да му отреже ръка/крак с един замах. (Такъв - нямаше.) Но сега има. Няма кво да ми мислите сценарий ... ма да залагат всичко на един удър и прочее..глупости. Офелия влиза с криминалната си персоналност и преди Гин да се е съсредоточил с/у кой се бие и с кви сили е - вече е без крак и не може да стои прав. После и без ръка. Извинявам се ама аз тук верно трябва да се предам в негова защита, защото противника му не му нанася външни щети. Той направо му отнема 90% шанс за победа с първата си атака. СаВа е дал добри битки, които аз преди 2 дена гледах, щото в момента го гледам анимето. Добре са битките, но не са близко до достатъчното с/у Офелия. Не знам кво си чел Кисосо ама аз не виждам безсмислени защити нито от страната на Гин нито от другата страна. Проблема е един - и той е, (както ти каза) че никой не забелязва, че вече 10 пъти сигурно се спомена, че Офелия реже крайници. Аз си го знам тоя факт, все пак съм гледал Клеймор. Но твоето "професионално" мнение наистина направи разликата в тоя двубой. (всъщност нищо ново не каза. Може би само тактичната глупост, че аз и djhot сме малоумни. щото освен СаВа, само аз и той го защитаваме.) Не че се обиждам. Както ти си каза - "въпрос на гледни точки."

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 03, 2009 9:28 pm 
Аватар

HyperExc написа:
Е ти се обади Prophian-e ... браво.

Само му махни буквата "i" от името и ще видиш какъв е. :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 04, 2009 2:04 am 
Аватар

Четох я тая тема, четох я и колкото и да ми се иска да намеря някаква причина да гласувам за Гин-чан, като че ли не мога. А го обичам до смърт :( :( :( НО... гласувам за Ophelia

The butterfly flies away in the night!
How could it move with wings so big and bright?
I long to ask if its life is free!
The answer is bright-colored wings smiling with glee.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 04, 2009 10:17 am 
Аватар

Моля ви, дайте ми 1 причина, поради която битката да се разточва излишно. Понеже, ако и двамата тръгнат да си секат главите с първия удар, печели Офелия. В битката с Хоусен видях зрял, възрастен мъж, биещ се с ЧАДЪР! Това може да показва нещо за Хоусен, но ако си представим, че чадърът е остър резултатът щеше да е друг, нали? До колокто видях не се биеше само Гинтоки, май имаше и още некви чавета. Както и да е....една битка се проточва САМО ако не могат да си отрежат главите с по 1 удар! Главата на Хоусен си беше останала на мястото след удар с бокен, нали? Дори да удари номер 4 по главата резултатът ще е между 0 и нищо. А тя ако го удари НЯКЪДЕ? Дори и с тъпото на меча? Освен това - в мангата се обяснява за мечовете на клейморите малко. Това, че не е обяснено в анимето, означава ли, че не важи? То е като въпросът "Кой е бил най-високият връх, преди да открият Еверест?". Отговорът е "Пак Еверест.". Липсата на информация за фактите не променя тяхното съществуване.

My anime and manga list
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 04, 2009 12:41 pm 
Аватар

Чадърите на клана Ято са далеч от нормални... Принципно са главно предназначени да ги пазят от слънцето, но са смъртоносни оръжия. Виждали сме ги да ги използват, като огнестрелни оръжия, мечове и щитове. Както каза Ironwill дори и лазери са спирали... Освен това клана Ято принципно са адски чудовища, а ти искаш главата да му падне, като едното нищо... Като не си гледал не говори глупости. Освен това в правилата е сложено, че важат само неща от TV, OVA и филми, мангата не се брой.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 04, 2009 4:06 pm 
Аватар

Claymore47_Fen написа:
HyperExc написа:
Е ти се обади Prophian-e ... браво.

Само му махни буквата "i" от името и ще видиш какъв е. :lol:

ще ти дам един профан на тебе :lol:

отбележете как разбиха главата на Гин в бетонна стена - и му нямаше нищо ^^

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 04, 2009 5:32 pm 
Аватар

Майтапя се бе. :wink: Но както и да е,Иван е прав.А това което ironwill каза не важи защото в Клеймор няма лазери и не участва Хоусен,а Гинтоки.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 04, 2009 7:38 pm 
Аватар

Той самия заговори за него, така че няма нищо лошо да го защитя, а за другото вече говорено, така че няма смисъл от повтаряне по 1000 пъти, да не говорим колко е безсмислено принципно.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 04, 2009 9:59 pm 
Аватар

Офелия ще изяде Хоусен с парцалите ... :roll:

Глас за нея, а цялата ми фенбойска любов отива към Гин-сан :ying:

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 05, 2009 9:09 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

ок.
Браво за добре проведената битка от страна на публиката ^^b
-> Офелия, въпреки, че ако битката се проведе в Шоонен, Гин ще спечели, защото this.is.shounen...
А в случая - заради последното губи...

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Дек 06, 2009 12:39 am 
Аватар

Променя си гласа на ОPHELIA

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 07, 2009 12:57 am 

Ophelia...

Да хванем последния влак... :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 07, 2009 1:01 am 
Аватар
Модератор

Край на двубоя.

Краен резултат 20-15

Sakata Gintoki продължава.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 7 от 7 [ 105 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]