|
Дата и час: Сря Фев 05, 2025 10:58 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: [:AsAA 2009:] Коментари, критики, дискусии Публикувано на: Нед Ное 29, 2009 1:16 am |
krumisimo |
|
|
|
CLC, тоя момент с мангата винаги го има... Но не всички хора четат мангата на едното или другото аниме или пък въобще не четат... А и има тук-там някой ориджинъл уърк... (ох... спи ми се и ме е мързел да пиша... ) Едит: И аз съм ЗА промяната от романтика на драма...
Последна промяна krumisimo на Нед Ное 29, 2009 1:32 am, променена общо 1 път
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: [:AsAA 2009:] Коментари, критики, дискусии Публикувано на: Нед Ное 29, 2009 1:19 am |
|
crazy_little_crow |
|
|
|
Цитат: но пък то няма начин някой да не види листа на озвучените герои от дадено сею, и види примерно някой от любимите си и да не си каже "охооо, ето го човека" Е те точно затова и аз съм против >.< Защото истинските "познавачи" са прекалено малко. Повечето потребители изобщо не си правят труда да обърнат внимание на сеютата, когато гледат, камоли да почнат да ги различават >.> Наистна много малко са тези хора - ако беше маса народ - щяхме да го сложим още с другите, но то си върви като тенденция и не забелязвам наплив/отлив на знаещи и незнаещи ~ Както казах ще го мислим, но като гледам основното мнение е че няма да има достатъчно хари и е доста блудкаво оценяването >.< Така че отговорът е по-скоро "не" :/ ПП Този казус трябва да го разуча :> . ПП2 krumisimo, спокойно няма да локнем темата XD И утре е ден...нали затова я има тази тема
_________________ Makoto by Erendis <3 <3 <3
If life gives you lemons, make grape juice and let the world wonder how the hell you did it ^.~
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: [:AsAA 2009:] Коментари, критики, дискусии Публикувано на: Нед Ное 29, 2009 1:30 am |
krumisimo |
|
|
|
Може изборът на сею да се остави в ръцете точно на избрана група хора, които са навътре в нещата... И примерно да се сформира категория "Избор на журито за най-добро сею"... Мисля, че от журито ще има такива познавачи...
Пък ако не стане - здраве да е... Исках все пак да попитам за тази опция...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: [:AsAA 2009:] Коментари, критики, дискусии Публикувано на: Нед Ное 29, 2009 1:37 am |
|
erejnion |
|
|
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 3:35 pm Мнения: 4828 Местоположение: that one universe with answer 17/7
|
не знам, мисля че най-добро сею е малко безсмислено, най-вече защото тука това зависи от много неща, вкл и това сеюто да е било избрано за подходящия герой. Затова мисля че то просто си е част от "най-добър герой", в смисъл че по-добрите герои ще са и с по-добри сеюта. Отчитайки факта, че сеютата имат по няколко роли (пример: Hiroshi Kamiya с Итошики и Арараги), може да се направи някакъв задочен контест за тях, в смисъл да се броят някакви точки от местата, които техните герои са изкарали. Точната формула може да се измисли после, но аз си го представям като нещо като: точки за всеки герой по най-тъпия начин, най-много за първия, с една по-малко за втория и тн, после като се събират тези точки може би все пак да се дава по-малко тежест на евентуални втора, трета и тн работа, умножавайки ги по някакви коефициенти (примерно 1/2^n )... абе схващате горе-долу какво си представям то то няма и значение, ако се приеме това предложение, формулата че си се обсъди в последствие. иначе, за романс категорията... наистина, само 2 предложения освен моето О.о ма... толкова се трудех да измисля
|
|
|
Заглавие: Re: [:AsAA 2009:] Коментари, критики, дискусии Публикувано на: Нед Ное 29, 2009 3:19 am |
|
loader |
|
|
Регистриран на: Съб Ное 17, 2007 1:35 am Мнения: 3675 Местоположение: Oro Jackson
|
Аз отидох малко по-напред и вече се чудя между две сею-та: Kazuya Nakai или Suzukaze Mayo, заради badass гласа на Кеншин
_________________ You heard it too didn't you?... | MyAnimeList The voice of the wind.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: [:AsAA 2009:] Коментари, критики, дискусии Публикувано на: Нед Ное 29, 2009 1:08 pm |
hikuk |
|
|
Регистриран на: Вто Сеп 18, 2007 1:36 am Мнения: 1370 Местоположение: Плевен
|
Много по-лесно ще е ако категорията не е за най-добро сею, а за най-добре озвучен герой. Аз бих предложил категория за най-добър смях(Тоума когато му отрязаха ръката кърти ).
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: [:AsAA 2009:] Коментари, критики, дискусии Публикувано на: Нед Ное 29, 2009 1:13 pm |
|
crazy_little_crow |
|
|
|
Цитат: Много по-лесно ще е ако категорията не е за най-добро сею, а за най-добре озвучен герой. Т.е. да се припокрие с "любим герой", защото 90% от населението ще си хване сеюто на любимия герой (вече го казвам за трети път ...може би) и ще си постне него. Съгласи се, че не е възможно да се абстрахирате от аниметата, за да оцените само сеютата ( колко от вас слушат аудио дорами !? О.О ) ~ ~ А "най-добре озвучен герой" отива много повече към "най-добрия герой", отколкото към сеюта и озвучаване XD Общо взето ще стане една голяма каша, защото процентът на хората, наистина познаващи сеютата, ще са в пъти по-малко от фенчетата на даден герой >.< Proks: то и малко трудно се оценява "приноса" на дадено сею.. освен ако не е някакъв ориджинъл уърк :>
_________________ Makoto by Erendis <3 <3 <3
If life gives you lemons, make grape juice and let the world wonder how the hell you did it ^.~
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: [:AsAA 2009:] Коментари, критики, дискусии Публикувано на: Нед Ное 29, 2009 8:38 pm |
|
erejnion |
|
|
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 3:35 pm Мнения: 4828 Местоположение: that one universe with answer 17/7
|
добре де, някакъв коментар за моето предложение? или трябва да обясня какво съм написал май не е особено разбираемо... а толкова очаквах да видя какво цлц ще каже...
|
|
|
Заглавие: Re: [:AsAA 2009:] Коментари, критики, дискусии Публикувано на: Нед Ное 29, 2009 9:28 pm |
krumisimo |
|
|
|
erejnion, аз ти рабрах мисълта... Идеята ми се струва интересна... Обаче как ще се определя коя роля колко точки да вземе или какъв да е съответния коефициент, по който да се умножи...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: [:AsAA 2009:] Коментари, критики, дискусии Публикувано на: Нед Ное 29, 2009 10:14 pm |
|
erejnion |
|
|
|
е, добре де моето не бе категория за това да гласуваме за сеюта, а такова, което просто да сметне... макар че както казваш, не е съвсем ясно точно как ще се направи формулата... (крумисимо, идеята бе да го определим с тази дискусия~) Така или иначе като сеютата имат само по една две роли в топ героите...
|
|
|
Заглавие: Re: [:AsAA 2009:] Коментари, критики, дискусии Публикувано на: Нед Ное 29, 2009 10:28 pm |
Bleed4me |
|
|
Регистриран на: Сря Ное 02, 2005 9:47 pm Мнения: 2991 Местоположение: Германия, Бремен
|
Няма нужда от категория "Най-добро сейю" Прекалено пристрастни ще бъдат отговорите с препратки към категория "Най-добър герой" И какъв по-дяволите трябва да е критерия за оценяване... ще му мерим честотата, издръжливостта и това с колко продуцента е спал/а, за да получи повече роли. Може евентуално някога да се измисли нещо за "най-популярно сейю" тогава просто ще се мерят фенбейзове. Момента с чисто фенските гласувания "това съм гледал, това е най-доброто" винаги е трън в очото на всяка "най-" анкета. При сейютата те ще бъдат едно 99% такива.
Едно е най-добър протагонист/ка. Персонаж на чиито плещи се носят едва ли не тия 20-тина минутки на епизод. Сейюто си върши работата да озвуава, той/тя може да озвучава главен герой, сайдкик, животинче, персонаж от противоположния пол.
Подкрепям колежката - няма смисъл от такава категория. Ако има пък много желаещи може да се направи някаква подобна анкета за тест, но аз се опасявам че ще бъде почти идентична с темата за любимите сейюта. Оувъррейтнатите заглавия, които всяка година взимат по няколко награди от номинациите нямат нужда от още една допълнителна такава.
|
|
|
Заглавие: Re: [:AsAA 2009:] Коментари, критики, дискусии Публикувано на: Пон Ное 30, 2009 1:43 am |
hikuk |
|
|
Регистриран на: Вто Сеп 18, 2007 1:36 am Мнения: 1370 Местоположение: Плевен
|
Q: Задължително ли е бойната сцена да е преведена на английски?
A да и меките позволени ли са тука?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|