Дата и час: Пон Фев 24, 2025 11:57 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 44 от 53 [ 794 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 53  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Боен Колизеум 09 - Правила, отзиви и коментари
МнениеПубликувано на: Вто Ное 24, 2009 2:03 am 
Аватар
Модератор

"тези които са загубили им се премахват вотовете и благодарение на това, героят им губи."
Пример: Zoro vs Xanxus, и аз защитавам 2рия и губя и ми се маха вота?
Вероятно имаш предвид, "загубилите спора", т.е. феновете на Зоро.
В такъв случай става и друго:
А ако това е финал? Двамата ли го печелят? Може да си стиснем ръцете, и които печели от вот, другите да признаят загуба и така и двамата да печелят :> Дори и да не е финал, пак може да си стиснем ръцете и двамата да продължат :lol: И идва един момент в които няколко героя няма как някой да ги отстрани.
Има момента и кой решава, че някой е спечелил спора. Защото от гледна точна и на двете страни, те са прави за тях си. Колкото и да доказваш на някой, той упорито ще вярва че е прав. И някой трябва да каже вие губите -> изглежда на жури...

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 24, 2009 2:08 am 
Аватар

Искам на финала Gintoki vs Zoro ще е баси епичната битка на фенбойщината :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 24, 2009 2:10 am 

Аз тва с журито ви го предложих вече и не се съгласихте. Не знам как се става модератор в тоя форум, не ме и интересува, ама според мен би трябвало поне модераторите на раздела с аниме да са по-обективни от 60% от гласувалите.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 24, 2009 2:23 am 
Аватар
Модератор

Теоретично е невъзможно Gintoki vs Zoro финал.

hikuk нещо индивудално надушвам към мен май ? :lol:

Някой хора които изискват обективност трябва да са поне по-обективни от 60% от гласувалите, и не само да не фенбойстват, ами и да не антифенбойстват. Тогава такива хора могат да правят забежки към други как те гласуват (това не го казвам специално и само към 1 човек)

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 24, 2009 2:36 am 
Аватар

Вярно не е възможно. Еми малшанс, но и полуфинал ще е епично стига да се случи.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 24, 2009 2:42 am 
Аватар

bloodsongg написа:
Всеки глас, който не е бил зададен от фенбой или неразсъждаващ потребител - да не се брои. Като имаме предвид, че по 5-6 човека се палят в някои успорвани двубои и накрая, тези които са загубили спора им се премахват вотовете и благодарение на това, героят им губи.

Струва ми се, че има разлика. макар и не голяма, пак има.

Roy Mustang vs Motoko примерно можеше и Roy да бие, но Мотоко е машина/киборг и е резистант към неговия огън, но Рой може и да мята бомби на място. Но пак поради еди коя си причина Мотоко е машина и тича много бързо > от бързото на Рой и стига до него с много деймидж по нея, но успява да го убие, защото е машина и поема по малко деймидж от огнени атаки.

това горе е само пример за един такъв двубой.

...демек да се направят ... School Resist-и от някакъв сорт... и да се сложат, като точки от правилата за да може да се определя по добре кой бие и кой губи и следователно ще подпомогне на двете бази за измерване на по-силният.

така мисля, че ще е честно за гласувалите с 1 дума/пост и за тези които се бъхтят. И ще събере отделен интерес точки.

Ами дефакто няма да печелят двамата, просто се създава втори начин на базиране.
След като приключи битката и примерно героят X има повече вотове от герой Y, но Y е доказано благодарение на тези точки от правилата, че е по силен. Няма да стискаме ръцете, че и двамата продължават. Защото, когато тези точки влезнат в сила, те определят по лесно, кога едните са в грешка, а другите са прави. И когато тези спорещите си изиграят двубоя демек когато се реши кой е победител м/у тях, гласовете на падащия "отбор" така да го нарека се анулират и по този начин даваш по голям шанс на по силният дефакто да победи. И ако тези гласове не стигнат за определяне на победител демек ако разликата е АДСКИ голяма от сорта на 10-15 гласа, то тогава двубоя се причислява към пълна фенбойщина. Идеята е тези спорещите да допринесат нещо за героя си в крайна сметка, защото сега няма никакво значение кво говориш, те хората пак си гласуват както си знаят.

Също така ще е препоръчително гласовете които си личи, че са от сорта на "не искам тоя да продължи, понеже победи моя герой в миналия кръг" да не се броят също, но фенбойските от сорта на "Kagura" (1 дума/пост) да си се броят. Така не пречим на гласувалите с 1 дума/пост, защото то пак им се гледа и е от значение и в същото време помагаме на спорещите да си намерят мястото в колизеума.

"И след като се причисли към фенбойски двубой може да се изиграе и още един път и още един път, докато тези не се научат да четат мненията и да гласуват както трябва. ":lol: слагам го в кавички щото и аз не си вярвам, че ще свърши някаква работа :lol:

А да и последно... когато примерно въпреки тези анулирвания на гласове, фенбойският герой си спечели пак с гореспоменатата разлика 10-15 гласа, може да се обяви като победител на битката и да продължи напред, но в друга/нова тема да се обяви обективният/реалният победител спрямо спорещите. Така всички ще са удоволетворени в крайна сметка.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 24, 2009 4:12 am 
Аватар

уффф, bloodsongg, и как точно ще определиш обективния победител? обективен победител ако има, модовете го дисквалифицират! усещаш ли? защото ако не е "твърде добър" за колизеума, противника все може да измисли някаква стратегия, която може и да спечели. И тогава ходи ги разубеждавай, че шанса е почти нулев. Даже и за Сагара да спечели може да се измисли стратегия сигурно. Така или иначе всички битки които съм ги чел приключваха без която и да е от двете страни да докаже че 100% ще победи (даже и тези на Акселератора, просто няма да седна да мисля как да убия любимия си герой, а другите явно не им се занимаваше)
И щом шанса не е 100% тогава как ще докажеш че е над 50%? :lol: така или иначе очаквам че и при най-тъпите случаи ще има диалози от типа "Киока си използва майнд джама и Иппо пада. – Иппо е с твърде силна воля че Киока да го подложи на майнд контрол - НЕ ГОВОРЯ ЗА МАЙНД КОНТРОЛ - ама майнд контрол не действа на Иппо"

МнениеПубликувано на: Вто Ное 24, 2009 4:28 am 
Аватар

Точно за определянето на обективните победители, може да се прибавят тези "точки" по правилата, които споменах на няколко пъти вече.

MAL написа:
She has an ability named 'Keitai Denwa (携帯電話 lit. cell phone), which allows her to manipulate a person's mind.

Примерно виждаме, че Кьока може да бие само с mind control, но на Иппо не му оказва влияние ==> не ни интересуват останалите ЛУДИ логики на ЛУДИТЕ фенове и се стига до ОБЕКТИВНОТО решение, че Иппо побеждава. ОБЕКТИВНО Е, нали ? тогава къв е проблема ? фенбоите, ако искат да го схващат. На нас ни е цел да определим по обективен начин победителя, а те си отговарят за другия начин - чрез гласове. Приемете го, че един вид се разцепваме на два лагера и спорещи почти винаги има.(освен за предрешените двубои, за тях по добре да няма промени така са си добре. Иначе трябва да се вкарат категорий на героите и напълно се губи тръпката от range vs melee примерно... и други подобни случаи кадето главната цел да ги съпоставяме се изкривява и правим така, че да не ги съпоставяме, а да изкараме samurai vs samurai, вместо samurai vs gunslinger така че смисъла от категорий се губи напълно. освен ако не трае така през част от колизеума и накрая победителите от двата типа се срещат на нещо като междинен финал и се нюквът.)

Демек се абстрахираме точно от появата на такива проценти, щото с тях пък е напълно невъзможно да победи някой по обективен начин. А и квото ми говориш ти не е за победа, а за налагане на мнения в/у опозицията, което го бъркаш с победа/загуба на спора. Не ни е целта да им показваме, че грешат. Целта ни е да определим обективен победител (като в процеса на изпълняване им доказваме, че грешат), а те кога вече си измислят простотий започва да си личи. Като се стигне до ЛУДИ логики тип "Зоро ше направи 297309847238942389075123 разреза и ше чупи кутията на Xanxus" <-- такива типове~, такива~. Това в кавичките не е рационално мислене, това е чист фенбойзъм, който няма място в споровете, а има място в 1 дума/постовете.

Последна промяна bloodsongg на Вто Ное 24, 2009 4:48 am, променена общо 1 път

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 24, 2009 4:41 am 
Аватар
Модератор

Това си е жури направо. Някой все пак нали трябва да каже вие печелите спора, сега ще накажем тея които спориха като им анулираме вота. Мда ако е само 1 дето е спорил? Или никой не е изпаднал в обяснения да защитава героя (който бие от гласовете)? А резултата крайния е бил 23-20? Отнема му се 1 или 0 гласа и пак си продължава. И все пак тая разлика от 10-15 се случва само в началните моменти, където хората не познават героите и гласуват изцяло само за тоя който познават >.>

В момента който се каже, че коментари "гласувам за тоя щото не ме кефи другия" няма да се броят. И ще се започне масово да се гласува само с казването на името на героя, и реално ще ги засегне само 1-2 кръга докато се усетят (е ще има и такива които няма да се усетят).

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 24, 2009 5:01 am 
Аватар

Не е жури. Не е избрано предварително, това са си потребителите които си спорят и сега... от каде на каде са жури ? Свободата пак си я има всеки да си заявява мнения и прочее.

Вижте... имаме 2 типа хора и 1 начин на базиране на тяхните гласове... еми логично е да има дупки по полето. (и то много)

Ако е само 1 дето е спорил пак си казах решението - отваряте нова тема кадето се обявява обективния победител, за тези спорещи да не се чувстват напълно пренебрегнати (и нали тва беше част от целта на колизеума изобщо)

Като са повече и има тръпка за тези които загубят, като им се махнат 5-6 гласа и героят им може да си замине. Ако не си замине казах горе кво правите.

Много е просто, няма да се казва че коментари от типа "гласувам за тоя щото не ме кефи другия" няма да се броят. Ще бъде скрито правило за нацелване на тези типове хора. (е баси скритото правило... всички го знаят вече =)) )

Няма да е жури, защото се стига до обективно решение и когато другият "отбор" отказва да приеме, че са загубили и започне да бълва глупости като примера за Зоро по горе, автоматично им се анулират гласовете, понеже в начинанието си на обективност те фейлват. А може да има случаи и когато си признават виждам съм няколко такива хора и е достатъчно да има поне по един от всяка страна.

Трябва до една степен да има контрол иначе всички потребители (за които е този колизеум междудругото!) ще си серат цело дневно в/у него без да дават и 5 пари.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 24, 2009 6:35 am 
Аватар
Модератор

Да ама някой трябва да каже, вие губите спора. Всеки може да дойде и да започне смислен спор и след това да започне с глупостите, целейки да загуби спора. Пример: почвам логично да обяснявам защо Зоро бие (аз и без това си казах че битката си е доста равностойна и трудна), и е един момент почвам с няк'ви измислени твърдения и значи спора се печели от другите? В смисъл, няма да ми се наложи да гласувам за Xanxus за да спечели евентуално, а да застана на страната на Зоро и да гласувам за него... Или просто да призная "да, прави сте".
Затова и казвам, обективно няма как да докажеш кой го печели, освен ако в анимето не са се били двата героя, тогава е ясно (стига да не е минало много време от битката им и те да не са тренирали и станали по-силни), но като всичко е хипотетично как дадено нещо би повлияло на друго и т.н., просто ще е доста трудно да се определи кой го печели. Има и ситуации където дадена атака не можеш да обориш, но и противника не може да обори друг атака, тогава как ще измерим коя е по-силната, ако видимо са доста еднакви или нямат нищо общо... Има доста равностойни битки, идва един момент в който вече не ти се спори, а започваш да се дразниш, защото е очевидно, че няма как да промениш мнението на другия и съответно спираш да спориш. И тогава може да излезе, че губиш спора... защото някой след теб е казал нещо, което ти или някой друг не е оборил след това.

Лично аз не виждам смисъл от това да се отваря тема и да се каже: X бие по гласуване, ама доказахме, че Y е по-силен. Айде "Урааа", че по-слабия продължи все пак >.>
Темата си е там, всеки който я е следил или реши да я прочете може и сам да види, че отпадналия е бил по-силния.
Всички знаем за "DB Slayer-a", сега претрепа още нечовеци (единия и предната година пак). Ако бие и тоя кръг, мисля да му направя "Tribute" тема :lol: Ей за това вече може да се направи отделна тема, 3 години бие по-силни противници, и ще продължи и за напред, ако има още турнири. Но целта на темата ще е да се "осмее" това което се случва, а не да си угаждаме "душевно", че сме биле прави. Хората си го знаят с или без тая тема.

Като цяло ти сам казваш, че има дупки (и то много), такаче не виждам смисъл да се вкарва система, което е пълна с "бъгове" от които много хора могат да се възползват по един или друг начин.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 24, 2009 8:15 am 
Аватар

Да ама когато някой започне смислен спор и после го развали (умишлено или не) ТИ все пак виждаш кой какво е изказал по темата и ако двубоя не е яко равностоен, както ти каза (а такива има също доста) за всички излиза ясно, кой е прав... проблема е че някои хора не искат да си признаят, че любимеца им губи в даден момент. Но когато има доказани факти за победата на един герой, ти ще ги игнорираш ли, ако някой от защитаващите го реши да си прави ташак с турнира и почне да говори пълни глупости ? много ясно, че няма да игнорваш тяхната обективност за да се получи ефекта, който ти очакваш... Завъртя ми думите. Идеята е да се вложи малко смисъл за тези, които си дават някаква сметка за двубоите и си менкат мнения, докато останалите само пускат 1 дума/пост. Както казах 2 групи хора и 1 начин ... няма как два влака да минат в 1 тунел по едно и също време, като има място за 1 чифт релси... И сега се гледат 1 дума/пост като цяло и няма значение кой кво доказва...

Не съм казал, че във всеки двубой ще може да се приложи, то тва е абсурдно толкова различни герои/идеи на авторите, че просто няма начин как един турнир да се съобразява с тяхните абсурдности ми и с всички хора участващи... то е невъзможно.
Но да се увеличи значението на спорещите мисля, че може да се промени. Дори и в някои двубои, а не всички. Когато видиш, че един спор влиза в крайната си фаза и победител има, от каде на каде трябва да игнорираш кво са доказали хората и да си съчиняваш твои си измислици, които по някъв начин искаш да зачетеш ? На принципа на логиката се вижда кога някой е загубил и кога е победил и кога е "равенство" (тези битки дето ти описа) след като това го знаем, можем да си направим "системата" така че тези спечелени битки да се виждат като такива независимо кво се говори след това... ти го виждаш, аз го виждам, хората го виждат, че еди коя си опозиция печели спора... следователно го обявяваме, като обективен победител. (може и с гласове да си го интерпретираш, важното е да се обяви) и след като се обяви този победител (айде няма да се прави нова тема, може в поста заключващ двубоя да се каже) се премахват гласовете на опозицията и ако е спорен момент с 2-3 гласа разлика, единия излиза победен.

Стигнахме до заключение, че промяна трябва да има, но такава която да угажда на всички - няма. Както е и в момента... така че не виждам разлика.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 24, 2009 8:52 am 
Аватар

добре... да речем че е възможно да се определи победител/загубил (или равенство) в даден спор
да речем че е възможно да се изкарат обективни факти, които да определят този победител
да речем че е възможно и да се игнорират постове, целящи да загубят спора

какви ще са резултатите от прилагане на такава схема?

От една страна броят на спорещите ще намалее драстично, защото хората няма да рискуват гласа им да бъде затрит в името на това да спорят
От друга страна споровете вече ще определят нещо, и съответно ще бъдат доста по-разгорещени. Я чакай, съдейки по колко "разгорещени" дискусии модовете вече изтриха, не искам и да си представям какво ще се случва в колизеум, ПОДТИКВАЩ сериозно отношение към споровете

Резултатите?
Фенбойчетата ("едно име в поста"-хората) не им се променя нищо в състоянието
Хората като мен, които като гласуват за даден герой, са готови да го защитят, ще се махнат от колизеума, защото това вече не само ще се приема супер насериозно от всички, но и всъщност шанса е че техния герой ще пострада от това.
Сериозните фенове като теб, ами идея си нямам какво ще стане, но се съмнявам че ще сте доволни от новия колизеум, особено като се почнат обидите в темите и "неправилните" решения кой е спечелил спора.
Кой печели? Тези дето идват само за да се радват на хейта (така де, ако има такива :lol: :P надявам се да няма)

Извод:
е, браво бе, поне да бе казал "всеки от спечелилата страна на спора гласът му се брои за два"
това ще подтиква хората да изнасят аргументи вместо да ги подтиква да постват просто едно име.
разбира се, пак страда от трите недостатъка, които приемам че са разрешени в началото на поста ми.

едит: спомних си че цитира нещо за Киока... първото нещо, което тя прави с Кеитаи Денва в анимето е да накара една група полицаи да припаднат. това майнд контрол ли се води? е, може и така да се представи, ама няма нищо общо с волята на човек. като не си гледал и първите 3 минути на анимето, поне повярвай на тези които са го гледали.

едит 2: аз като препрочитам онова мнение... Киока е слаба героиня. Но точно Иппо не може да отблъсне магически ефект, който просто може да изпържи мозъка му. Умението и се отличава с малък рейндж и героите с оръжия с голям обсег сигурно биха били лесно Киока. Иппо няма магически способности, и като четох не видях да използва каквито и да е огнестрелни оръжия. вярно, че като се приближи до Киока, ще може и да я удари, но тя ще е нанесла атаката си преди това, поради факта че атаката и е магическа, не физическа. Да не говорим, че Киока е показала сериозни умения в отбягването на удари - но то няма да и се наложи въобще. така, сега аз ЛУД фен ли съм?

МнениеПубликувано на: Вто Ное 24, 2009 9:15 am 
Аватар

Тоя глупак Haseo да отпада! >>>

МнениеПубликувано на: Вто Ное 24, 2009 8:12 pm 
Аватар

Цитат:
добре... да речем че е възможно да се определи победител/загубил (или равенство) в даден спор
да речем че е възможно да се изкарат обективни факти, които да определят този победител
да речем че е възможно и да се игнорират постове, целящи да загубят спора

какви ще са резултатите от прилагане на такава схема?

От една страна броят на спорещите ще намалее драстично, защото хората няма да рискуват гласа им да бъде затрит в името на това да спорят
От друга страна споровете вече ще определят нещо, и съответно ще бъдат доста по-разгорещени. Я чакай, съдейки по колко "разгорещени" дискусии модовете вече изтриха, не искам и да си представям какво ще се случва в колизеум, ПОДТИКВАЩ сериозно отношение към споровете

Резултатите?
Фенбойчетата ("едно име в поста"-хората) не им се променя нищо в състоянието
Хората като мен, които като гласуват за даден герой, са готови да го защитят, ще се махнат от колизеума, защото това вече не само ще се приема супер насериозно от всички, но и всъщност шанса е че техния герой ще пострада от това.

Така почвам подред.

1. не можеш да кажеш "да речем че е възможно" щото и аз си признавам все още, че точно този проблем за обективен победител има нужда от дялкане за да се разбере аджеба кой ще печели спора. Както каза СаВа всичко толкова на криво се получава ВИНАГИ, че все ше трябва някой да обяви грешните/правите и той следователно ше се отчита като жури, а тва не ни е цел.
2. обекти факти и сега се изказват, аз просто им слагам някво значение.
3. естествено, че по еди кое си ново правило тези умишлени постове ше се игнорират ние роботи ли сме ? :shock:
4. броят на спорещите няма да намалее, защото ако опозицията откаже да спори по въпроса вотовете на спорещите ще се умножат х2 - нещо като служебна победа.
5. мда споровете ще бъдат разгорещени което е + и ти сам го призна току що. Останалото дето си написал няма никъв смисъл.. джазги винаги има и просто ще се трият като почнат на лично.
6. хората като теб няма да има никаква логика да се махат от колизеума :o нали го защитават героя ? за къв ше се махат ? и определено ще се приеме на сериозно, когато стадото го вкараш в конюшната. (тва беше метафора)

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 44 от 53 [ 794 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 53  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]