Дата и час: Чет Фев 06, 2025 3:22 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 3 от 3 [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 19, 2006 1:49 pm 
Аватар

Mwu La Fllaga е пичът...дори с изтрита/подменена памет...другите са некви полово неориантирани мухльовци... :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Окт 20, 2006 7:23 pm 
Аватар

Моля :D ,а Мву наистина е много готин,но и по-малките не му отстъпват. Асуран е ненадминат-той е на принципа две са ми малко три ми са много така че по-добре четири. :D :D :D
Цитат:
Гадно е че не стана ясно с коя остана накрая. :?
В миналия сезон подобна роля играеше Кира,но сега единствените,които се въртяха край него бяха официалното му гадже,сестра му и капитанката. така че ясно че нямаше богат избор. :P най-много ме изкефи ,че разбулиха всички маскени мистерии и от предния сезон. Много се дразнех дето така и не показаха лицето на оня клонинг предният път,пък и за тозсезоният маскиран много щях да им се сърдя. :evil:а най-много ме дразнеше знаете ли кой-проклетото малко клонингче
Цитат:
Рей макар че накрая и той не се показа чак толкова ужасен.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 22, 2006 12:34 pm 
Аватар

lani, във Final + става ясно коя мацка е избрал Асран (или обратното коя мацка държи най-много на него).
А пък смачканата мутра на Рей, доколкото знам се е появила още в "оправената" DVD версия на първия сезон. Не че това е голям чудо де...аз си предпочитам ТВ версията...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 22, 2006 5:47 pm 
Аватар

откъде може да се да се тегли това Final+?А да-то и аз ако имах такъв чип нос като оня маскираният от първия сезон то и аз щях да си го крия клониран неклониран.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 01, 2008 11:43 pm 
Аватар

Незнайно защо когато преди година свалих Гъндам Сиид го дропнах .. но определено друго аниме в 100 епизода което да има едва 6 епизода които са му в минус няма ... 94 епа на сърцето ми просто друга нз какво да кажа ... ВЕЛИКО ВЕЛИКО ...
Оставам си единствено с мечитете з апродължение на СИИД ...
А и единственото ми разочорование е . че накрая не трябваше там да е сестрата на Луна а Кагали .... :?

ПП: Аниме което ме кара да настръхвам от спомена за него ....

Заглавие: Re: Gundam SEED Destiny
МнениеПубликувано на: Вто Фев 17, 2009 11:10 am 

Малко ме тресе фенбойщината... и сигурно ще ме подържи още известно време... така че да не ви прави много впечатление :lol:

Такива добри неща бях чувал, но много късно го почнах (преди две седмици първи сезон и сега преди няколко дена втори)

Т'камм преди да започне човек да се наслаждава напълно на сериите трябва да преудолее следните визулни прегради.
Първо - запознанство лице в лице с това нещо наречено гъндам пача. Свикнеш ли на жените си на сигурния бряг.
Второ - фейса на Кира Ямато, най-вече в началото на първи сезон.

Меките... ми според мен аниме фен, който вече има прилично количество заглавия зад себе си няма как да не обича меки. (други ги заобичват още от началото)
Значи едно е някой да е ултиматния пич и да му излизат лазери от очите, пръстите, задника... с подобен персонаж история не може се направи като хората. Друго е да са максимално близко до представата за нормален човек персонажи, който се качват в големи управляеми роботи и пак има лазери, огън и розови експлозии.

За мен най-голямото препятствие да си призная беше арт-а...
В първи сезон особено ... първо, че е леко специален, а тогава и имаше доста кахъм .. дефектчета, които дразнеха естествено. Историята беше много грабваща след като се задвижи. Развитието на песонажте просто те караше да чувстваш привързаност. Гъндам СИЙД не блестеше с някаква убер епичност, по скоро държа постоянно едно стабилно и прилично ниво. Не падаше по-долу, но и рядко се буустваше, та да си кажеш "омг, омг, втф", въпреки, че и тези моменти ги имаше и според мен бяха на точното място.

Помня преди време Годсмак беше споменал, че няма по яко от това двамата най-добри приятели да се млатят и да се разбиват в това аниме.
Е това не мога да го отрека, че беше голям кеф как се хейтиха взаимно и паралелно с "Ще го убия" казваха "Той е най-добрият ми приятел"
Интереса ми се покачи чак след като кацнаха на земята... вече на самия кораб мн се закучиха работите. Повечето фенове мразят Флей ... но на мен ми харесваше като персонаж. Трябва да има психо кучки във всяко аниме казвам аз! Кира определено дразнеше (не че го хейтвах ноооо...) но за да получи това развитие като персонаж и в кразя на Дестини да си каже човек ... бах мааму е заслужава си да е ултиматният координатор.
Кагали отначалото ми беше особено забавна. Дават я и леко в бекграунда пича дето леко мяза на Рамбо дето я пазеше (името му доста късно го казаха и аз постоянно .. омфг Рамбо xD ту държи някаква базука ту нещо друго)
Целия дизайн на Лакус в първи сезон беше ужасен и подлежеше на огромно свикване. Случайните срещи на героите бяха идейни и несе натрапваха много много. Дали на самотен остров, дали ще приберат лайф-под, дали ще арестуват някого.
Русия негър много ме радваше. Бе общо взето първи сезон беше яко стабилен.

Втори Сезон...
Шин Асука ... толкова плосък и първичен, не казвам "лош персонаж, мразя го" ... просто ролята му като цяло беше яко ... банална. Цял сезон живя в някаква фаза, която Кира я надживя за 2-3 епизода в първи сезон.
Но добре че Шин е на някакъв заден план, даже що годе не се натрапва.
В първи сезон Кира показа колко е трудно се стане мъж, а сега Асуран колко е трудно да бъдеш такъв.
Бие по точки щом става въпрос за жени. Нещо и в 51-ия епизод не ми стана ясно с коя пача ще остане накрая... но при положение, че даже не показаха пръстена на ръката на Кагали (както правеха мн пъти, когато уж тя в момента си мисли за него) ... та тя беше баш като баща си, като се абстрахираме от брадата, а и Асуран какво да прави около нея дори да се обичат. Каза си, че е действал привързано, тя се опита се ожени за някакъв гейтак. Отначалото, когато Асуран беше с нея нямаше какво да направи, за да и омогне по някакъв начин. кагали по скоро да се омъжи за държавата си... сигурно за това и от по-раничко я бутнаха Миерин на преден план.
Толкова мотиви повториха (въпреки, че леко модифицирани), много ретроспекции... ама много, много ретроспекции.
Шизофреничка с фобия от умиране и лек ретарейшън... е докато тя беше жива Шин ми беше симпатичен. Той е точно типа мъжки персонаж, който и трябваше на Флей в първи сезон. А нейната персона беше разделена между Луна, Миерин и Миър. Лунамария ... веднага си казах баси якото име, ако имам дъщеря ще си я кръстя така. Ма в крайна сметка тя си беше просто прилика на Флей, която може кара гъндам и да се бие, минус психичния шок.
Този червено-лилаво-странен цвят на косата е просто епик уин, мен мн ме кефи.
Миерин беше мн готина, когато беше със спусната коса (даже като сравня всички пачи тя беше най-хубавичката и може би Стелар), Лакус когато се мръщеше, издуваше и негодуваше по една или друга причина, а Кагали когато беше по гащи :lol:

Стелар бе страшно сладурска. Миерин всъщност беше единсвеното женско, което Асуран успя да защити. Майка му загина, не успя да спаси Никол (да знам, че не е жена ма беше близко), за Лакус не направи нищо (това с Кагали не се брои защото "спасяването" се ограничи в това да не я застреля и да не я остави да се удави заради белезниците, които той самият и сложи) Миър не можа да опази.

Уредената сватба беше може най-тъпото в целия сезон ... значи принципно когато някъде има нещо подобно, млада жена да бъде омъжена на сила против волята и или просто заради някаква цел човек става много агитиран и цялата ситуация е яко гадна. Не и тук ... първо жениха беше някакъв лигав женчо (противоположността на Кагали баси) отгоре на всичкото я спасиха по баси начина, а тоя напълни гащите. Щеше да бъде по-добре ако Юууна беше някакъв по-корав пич, пак да я бяха спасили ма да беше показал сила малко след като му откраднаха булката. А накрая просто трябваше го заличат защото беше ужасно леке в цялата история ... и естествено някакво Заку му падна на главата.

Млад гъндам пилот се затрива някъде на брега на морето (може и на остров), заедно с мацка с къса руса коса и се събличат да си сушат дрехите. Все повече започвам да си мисля, че когато в първи сезон са Скуул Ръмбъл Ханай и Мико-чин се затриха на брега и пренощуваха в пещера е пародия точно на това. "Случайните" срещи на героите бяха много банални във втори сезон, даже прекалено.. как върнаха Стелар първия път просто... а Лунамария с нейното клечене зад скалите с тоя сателит. Да си помисли човек, че светът след като я има и луната и плантовете и масаката колонии е станал още по малък баси.

Голям кеф беше като изкараха "Дестрой" единиците и цял еп посветен как Стелар ебе майката на Берлин зад волана на такова говедо. След това обаче развалиха магията... 5 Дестрой-а и ги стопиха за нула време. Ма изглежда потенциала на психо кучка си има значение като управляваш такова нещо.

Айде стига за женските персонажи. След средата на втори сезон вече започна да ми прави впечатление видовете оръжия, които ползват корабите. Гъндамите бяха много епични, но на мен на ЗАФТ управляемите роботи започнаха много повече да ми харесват, защото бяха доста по-голяма рядкост. Страйк в масова продукция ... дъъъъ.. Мурасаме-та. най-готини бяха 3-те дето ги окрадоха в началото. (което си беше баси некъдърното повторение на началото на първи сезон... най вече момента как екстендетите елиминираха всичко живо в хангара за секунди, докато танциваха като балерини. Баси майката в първи сезон беше много по естествена цялата ситуация. Сглобяването на Коър Сплендор-а след 2-3 пъти в моите очи придоби статуса на трансформациите на сейлърките от Сейлър Муун.

Лорд Джибрил имаше котка на скута и червило ... за бога, не че шевчето на Блу Космос в първи сезон не беше яко гейтак ама тука попрекалиха... плюс това авторитета му беше много преувеличен. Дуландал беше също леко абсурден на моменти. Арабите отново бяха представени като ламери, които не могат да правят нищо сами. Лаборатория за "екстендване" на хора ... мн ясно това нещо ще да е в Русия. Значи хора и координатори си имат конфликтите, но всъщност клонингите се опитват да пратят света по дяволите.... хитро.

На края СИЙД вселената е много добре развита и то само от хода на действията. Кира беше ултиматния мъжага през цялото време. Лакус беше невероятно авторитетна... както винаги. Асуран беше господин перфекционист и "Лейди килър". Романса със Стелар даде на персонажа на Шин някакъв по дълбок смисъл, въпреки че беше любов и протектване. Всички екстендети умряха отново, както и всички клонинги (всички образно казано). Завръщането на Му беше яко (малко странно беше развитието все пак... ) дадоха му време да си спомни... ма най епичното беше на кораба отгоре стои и гледа и Рамиус идва да говори с него и той почва да мъдрува "мисля че те познавам. Не, аз те познавам, ушите ми, очите ми, или може би нещо друго, си спомнят за теб" деъм райт :lol:
И като пак почна с долнопробните си намеци, че иска да я чука беше вече... xDDDDD
Края се разви прекалено бързо, а афтър-стори минутките в бонус фазата бяха... оскъдни. Сигурно някой път ще видя филмите дали там има някакви интересни допълнителни работи.

Гъндам СИЙД-а си беше изживяване. Много консистентно просто, изпълнено, спретнато. Епизодите са като верига, почваш ги и просто трябва да стигнеш края и (за бързо гледане рекап-епизодите малко дразнеха). Шанс за продължение изглежда вече, след като и 00 е факт, няма.
Не съм гледал по-старите серии... (в момента се свалят ... и сигурно има си ги свалям още), но колкото и двете нули да ми харесва СИЙД е с класи над него.

Заглавие: Re: Gundam SEED Destiny
МнениеПубликувано на: Съб Май 09, 2009 6:12 pm 
Аватар

Аз отдавна не бях влизала в тоя раздел, но... твоето мнение ми върна разни спомени и да...насмях се хубаво, за което страшно благодаря XD. Даже някои изрази (за да не кажа цели изречения) ще си ги quote-на някъде за спомен! :lol: Мерси, че го написа това...може да съм единственият човек, който отдели време да го прочете, но такова ревю не се изпуска (ако можеше да се и поoправят и граматични/пунктуационните грешки, щеше да е идеално ^^ (сори, просто професионално изкривяване)).

Колкото до филмите, имам чувството, че вече съм го писала някъде, но - добавени са разни нови сценки, и то най-вече под формата на фенсървиз! Ако ти се гледа Кагали в банята, а също и секс-сценка м/у Кира и Флей в сънищата му...това е за теб! :lol:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 3 от 3 [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]