|
Дата и час: Чет Фев 06, 2025 7:56 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Umineko no naku koro ni(лято 2009) Публикувано на: Пет Окт 30, 2009 9:09 pm |
|
bloodsongg |
|
|
Регистриран на: Сря Окт 24, 2007 3:02 am Мнения: 1981 Местоположение: In the long episode
|
а ся де... аз пък намирам толкова голяма разлика между двете, че няма на каде.
и пак ти казвам, не е въпроса дали има еднакъв сървиз човек... въпроса е дали има еднакъв horror, tragedy, violence който да изпъква на повърхноста над останалите елементи на анимето.
За тва ти казвам, че в Хигураши беше зададена тази тематика и понеже е първо аниме от поредицата, такава се счита като оригинална, а тука явно само аз мисля, че не гледам същата тематика или поне не илюстрирана по същия начин.
|
|
|
Заглавие: Re: Umineko no naku koro ni(лято 2009) Публикувано на: Пет Окт 30, 2009 10:00 pm |
|
bloodsongg |
|
|
Регистриран на: Сря Окт 24, 2007 3:02 am Мнения: 1981 Местоположение: In the long episode
|
tragedy-то също не е на същото ниво...освен, ако не тръгнеш да ми сравняваш майката психопат (по необясними причини) как си бие детето (то и едно биене... шамарче тук, шамарче там) с физическия и психическия тормоз над Satoko Просто не е същата атмосфера ЗА МЕН, от Хигурашито, а е логично да ги сравнявам след като и двете държат едно и също име. Още нещо, за което май не се е сетил никой... в Хигураши имаше един брой герои, които се разглеждаха почти еднакво и се обръщаше много внимание и точно елемента който подпомогна това усещане е именно селцето, защото всичко там си е сплотено от както край време си знаем. Докато в Уминекото имаш тон герои.. и постоянно излизат нови и нови и нови (ебал съм ги от каде все се домъкват) и не се обръща достатъчно внимание на второстепенните, толкова колкото се обръщаше в първото аниме. (или пък може само така да ми се струва и без тва имам слаба памет) edit: а да и mindgame дето спомена... ми той, ако накрая не е издокаран с точен извод, всичко отива по дяволите.
|
|
|
Заглавие: Re: Umineko no naku koro ni(лято 2009) Публикувано на: Пет Окт 30, 2009 11:39 pm |
|
djhot |
|
|
Регистриран на: Вто Май 01, 2007 9:23 pm Мнения: 2515 Местоположение: Едо
|
Трагедията дори не му е от жанровете, така че не я намесвай... И на героите им обръщат достатъчно внимание, просто не съсредоточено само към един за известен период от време, както бе в Хигурашито, въпреки че някои поизпъкват. Относно изскачането на герои, то обикновено са някви дори четвъртостепенни и нагоре. Е тук там изкача и някой нов, по-важен, но т'ва си го имаше и в Хигурашито. Относно mindgame-а, еми к'во искаш... Да твърди цялото аниме "You're Kira", ама да няма пукнато доказателство? Или ще кажеш нещо и ще го докажеш, като хората или то няма смисъл...
Честно казано имам чувството, че се чудиш за какво да се хванеш за да кажеш, че е едното е бог, а другото бог на лайнтата. Пък и то хубави ги сравновавай, но не чак толкова... Ти търсиш абсолютно същите неща от старото в новото. Еми нека го кръстим това направо Higurashi no Naku Koro Ni 4 тогава...
Последна промяна djhot на Съб Окт 31, 2009 12:14 am, променена общо 1 път
|
|
|
|
Заглавие: Re: Umineko no naku koro ni(лято 2009) Публикувано на: Съб Окт 31, 2009 12:09 am |
|
bloodsongg |
|
|
|
Umineko no naku koro ni... епфч не то не е същото... хубаво, трагедия няма ама в такъв стил по-добре се получи с трагедия - лично мнение.
Ikanimo~, ако накрая го развалят по тоя начин (както усещам, че ше стане) да ходи на майната си, mindgame-a, но както споменах, анимето започна да се променя леко ама дали ще продължи така, си е "?"
Или може би ме дразни факта, че използват вещици и магий тоя път ? абе да ти имам и слабоумните персонажи, то е хубаво да гледам детективски историйки как Батлър се опитва да докаже нещо... а да - ЧЕ МАГИЯ НЕ СЪЩЕСТВУВА, след като той самия използва магия за да се движи по времето и прочее... то по-добре да хода да гледам Монстър....
В Хигурашито знаеш ли кое те държеше да гледаш отново и отново тея убийства ? МРАЧНАТА АТМОСФЕРА, непредсказуемоста - какво ще се случи в следващия еп и така да те държат цял сезон, без да знаеш ни най-малко за кво иде реч.
А тук кво праат.. цигански номера, още от началото ти дават целта и кво се случва с тях и знаеш кво става, само дето нещо няма тръпка ... разбираш ли ? МИ НЕ не разбираш, щото си имаш твой вкус за предпочитание баси.
не ме кефи... не е доизпипано както предшественика си.
|
|
|
Заглавие: Re: Umineko no naku koro ni(лято 2009) Публикувано на: Съб Окт 31, 2009 12:31 am |
|
djhot |
|
|
|
Честно, наистина си си нацелил анимето и се хващаш и за най-малката клечка. Отгоре на всичко сякаш се опитваш да обидиш манга писателя, който впрочем е един и същ. Почти 100% съм сигурен, че във втория сезон (за който съм пак почти 100% сигурен, че ще съществува) ще ни преобърне напълно света. Не отричай, че и в Хигурашито имахме идеи какво уж става, а накрая се оказа е баси нещо... И к'во като уж и той самия използвал магия? Т'ва не значи че това не може да бъде направено по милиони други начини. Относно атмосфера, отново и нея повтаряш, само дето под друго име... Да не е толкова силна, но насилието е. Преди беше old school мъчения, а сега убиваме хора с торти и говорещи глави ти казват да ги изядеш, да не говорим за любимото ми със стомасите и бомбоните. (и то т'ва само малка част от всичко) Нямам търпение за DVD версията за да махнат мозайките и някоя друга скрита в тъмнината сцена (надявам се). В мангата няма такива глупости. Тук бие просто повече към лудост от колкото от към страх.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Umineko no naku koro ni(лято 2009) Публикувано на: Съб Окт 31, 2009 12:45 am |
|
bloodsongg |
|
|
|
Цитат: Преди беше old school мъчения, а сега убиваме хора с торти ? карай... мангата не съм я чел и не знам как е там... ДА БЕ ЧОВЕК... да бееее как не разбра бееее... мрачна атмосфера беее трагедия бе .... заедно с насилието беее всичко се връзва беее и парадокса бееее ВСИЧКО е като една верижна реакция подобряваща всеки един жанр с този пред него. ТУК ГО НЯМА. не ме интересува кво ново има и също така не ме интересува кво предполагаш ТИ нито АЗ, щото с предполагания можем и Междузвездни войни да си преразкажем с наши си герои... ама чакай малко той Канон се би с подобен меч... БИ СЕ С КОЗИ в трилър, СЕЙНЕН аниме.. че и НАСИЛИЕ (дето толкова много му се радваш тука) ти не усещаш ли, че нещо не е както трябва с тея жанрове и начина на прогресиране в анимето ? нещо не се връзва .... как може да е черно и бяло едновременно.. Как ? и ЕСТЕСТВЕНО Анджи трябва да повтаря сичко като брат си като папагал ? е на тва така се смях... Беатриче и тя самата вече не знае на коя страна е .. толкова осукана психика без никаква причина... що ? да ми се черви на Батлър и да си имат бебенца ? някой смях ли каза ? просто ми е едно толкова детско, драматично (а детска драма е направо ...) точно за тва казах Дийн milk the cow ли правят или може би анимето ще ни изненада с неочаквани факти ????? тва остава за напред, а за сега ти коментирам нещата които съм видял.
|
|
|
Заглавие: Re: Umineko no naku koro ni(лято 2009) Публикувано на: Съб Окт 31, 2009 12:57 am |
|
djhot |
|
|
|
Пфф... То се е видяло, че май няма да се разберем и то главно защото просто не ти допадат разни работи, а любимите ти липсват... Лошото е само че в това, че дори нещо да не ти е по вкус, то не значи че не струва. Най-малко пък разбирам как точно Анджи повтаря пътя на Батлър, но карай... Чак се изкуших да изиграя игрите от Umineko серията и да на споила и себе си и темата, само за да ти докажа разни неща... Както и да е, най-добре ще е май да спрем, защото няма да стигнем до никъде.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Umineko no naku koro ni(лято 2009) Публикувано на: Съб Окт 31, 2009 1:11 am |
|
bloodsongg |
|
|
|
прав си за различаването на вкус и качество, много добре разбирам и споменах, че на теб ти харесва едно, а на мен друго.
Просто според мен се опитват да пробутат нещо със съответните жанрове и предшественик, по много по некачествен начин и да ни убедят, едва ли не, че е яко колкото първото... и забравяш, че съм фен на "no naku koro ni" за тва и почнах да го гледам Уминекото, но просто не намирам това което Дийн се опитват да ми пробутат.
Сега добре е замислена цялата работа със съкровището и семейството нали и всичко и ако си продължават по сериозния начин на нещата, ще си взема всяка една лоша дума изказана за него.
но не си падам по лиготий, ако не са на място в обстановката и атмосферата, а тва за мен е такова. (за сега)
|
|
|
Заглавие: Re: Umineko no naku koro ni(лято 2009) Публикувано на: Съб Окт 31, 2009 3:13 am |
krumisimo |
|
|
|
BATTLER IS OVER 9000!!! Значи Virgilia също е one crazy psycho bitch... Целият театър е бил по нейна идея... Хареса ми сцената с Ange на покрива на небостъргача... И как за 12 години Ева се е съсухрила така като панчуга?
Последна промяна krumisimo на Пон Ное 02, 2009 7:43 pm, променена общо 1 път
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Umineko no naku koro ni(лято 2009) Публикувано на: Пон Ное 02, 2009 7:50 pm |
krumisimo |
|
|
|
Спортна злоба му е майката... Аз главно затова продължавам да го гледам... (А! И заради седемте козлета... )
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Umineko no naku koro ni(лято 2009) Публикувано на: Пет Ное 06, 2009 11:15 am |
|
bloodhunterr |
|
|
Регистриран на: Нед Юни 24, 2007 9:43 am Мнения: 1419 Местоположение: None of your fuc*ing business
|
Това със синьото беше lame...И Гретел да се кръстиш... Тъп епизод общо взето...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|