|
Дата и час: Сря Фев 05, 2025 8:48 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Видео Помощ - Всичко нужно за гледане на аниме! Публикувано на: Вто Окт 20, 2009 6:27 pm |
|
A_I_R_C_A_R_T_E_R |
|
|
Регистриран на: Пон Сеп 21, 2009 3:14 pm Мнения: 306 Местоположение: Why So Serious!?
|
Добре де, имам един въпрос. Свалих си финалната версия на продукта, за да мога да гледам анимета. Инсталирах го. Дотук добре - аниметата тръгнаха. Обаче ми се прееба BS Player-ът - когато се опитвам да пусна някой филм през него, Windows Explorer-ът ми изписва, че има проблем. Натискам Don't Send и всичко си продължава по старо му. Помислих си, че причината е СССР-то и го деинсталирах, но тоя проблем/бъг с Don't Send си остана. Какво да направя, за да спре да се появява, но да мога и да си гледам филмите с BS Player, и аниметата с Media Player? Къде съм сгафил? П.П: Не изтрих старите кодеци и направо инсталирах СССР / не бях прочел тази тема / Помощ? EDIT: Музиката си върви през БиЕс-а, само филмите се ебават.
Последна промяна A_I_R_C_A_R_T_E_R на Вто Окт 20, 2009 6:37 pm, променена общо 1 път
_________________ ~ One Piece FTW ~
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Видео Помощ - Всичко нужно за гледане на аниме! Публикувано на: Вто Окт 20, 2009 6:32 pm |
|
A_I_R_C_A_R_T_E_R |
|
|
Регистриран на: Пон Сеп 21, 2009 3:14 pm Мнения: 306 Местоположение: Why So Serious!?
|
Johnny Cage написа: Остави BS player-a, сложи си KMPlayer и махни старите кодекси. Да, ама аз съм си свикнал с БиЕс-а. Иначе оставям твоето предложение за резерва! А с КМП ще мога ли да си гледам пак филмите нормално? /Досега не съм го ползвал/
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Видео Помощ - Всичко нужно за гледане на аниме! Публикувано на: Вто Окт 20, 2009 7:46 pm |
|
Naruto |
AnimeGod |
|
Ей не се научихте да не бутате по няколко пакета кодеци. Нищо сега му тресни и дузина плеари и всичко ще стане розово! П.П. Носиш ми комютъра, кутия цигари и двойно кафе и въпроса ти е решен.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Видео Помощ - Всичко нужно за гледане на аниме! Публикувано на: Вто Окт 20, 2009 8:47 pm |
|
A_I_R_C_A_R_T_E_R |
|
|
|
Naruto написа: Ей не се научихте да не бутате по няколко пакета кодеци. Нищо сега му тресни и дузина плеари и всичко ще стане розово! П.П. Носиш ми комютъра, кутия цигари и двойно кафе и въпроса ти е решен. Оправих се! Изтрих старите кодеци и направих всичко в реда, в който си написал в първия си пост! Сега се чудя как да си направя субтитрите на KMPlayer-a, че са ми на шльокавица. Шибаняци. П.П: Нямаш проблеми, ще те черпя едно дълго кафе!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Видео Помощ - Всичко нужно за гледане на аниме! Публикувано на: Вто Окт 20, 2009 8:51 pm |
|
Naruto |
AnimeGod |
|
За KMPlayer-a се обърни към човека който ти го препоръча или на официалната страница. Аз си ползвам за всичко вградения в ссср - mpc-hc и нямам проблеми. П.П. Линка е от първия пост. Потърси информация за плеара който искаш да ползваш. http://www.cccp-project.net/wiki/index. ... ia_Players
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Видео Помощ - Всичко нужно за гледане на аниме! Публикувано на: Нед Окт 25, 2009 5:56 am |
|
Wind_Falcon |
|
|
Регистриран на: Съб Яну 20, 2007 2:32 am Мнения: 8640 Местоположение: The Megastructure
|
I'm back with more 1080p shit!
На миналата страница пак съм писал, гледайте там 1во.
Значи преинсталирах windows-а, XP SP3. Сложих си най-новия K-Lite Mega Codec Pack и CoreAVC (1.9.5.0). Направих го да работи с MPCHC от External filters -> Add filter -> CoreAVC Video Decoder и му праснах Prefer че да го използва винаги като пускам H264 файл, но реално нищо не помогна. В обикновенни сцени процесора работи с по 10-20% по-малко, но в по-динамичните се омазва тотално, все едно нищо не помага.
Та барниках и забелязах че процесора бачка на 10тина % когато от Internal Filters съм дал тик на H264/AVC (DVXA), но така се губат субтитрите, освен ако от Output не дам на VMR9 (renderless) [попринцип съм го сложил да седи на VMR7 (windowed) ]. Но като е на VMR9 (renderless) хем субтитрите излизат ужасно, хем картината е сякаш с по-малък фреймрейт, ако мога така да го обесня, и пак не става за гледане. Няма ли някакъв начин да се изкарат нормално субтитрите с тикнат H264/AVC (DVXA)? Може би ако за субтитри се ползва нещо друго а не DirectVobSub?
И ако можете давайте още идеи.
|
|
|
Заглавие: Re: Видео Помощ - Всичко нужно за гледане на аниме! Публикувано на: Нед Окт 25, 2009 10:12 am |
|
Pres |
|
|
|
ахах драсни ми по скайп като си свободен (същият като ника ми тук), и аз от това се интересувах като си взех новата видеокарта и вече всичко е на 6, с XP няма проблеми да гледаш всичко, що е H264, през DXVA а ако някой друг има същия проблем -> Pure Codec и също да ме потърси
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Видео Помощ - Всичко нужно за гледане на аниме! Публикувано на: Нед Окт 25, 2009 11:44 am |
|
Naruto |
AnimeGod |
|
Wind_Falcon написа: Няма ли някакъв начин да се изкарат нормално субтитрите с тикнат H264/AVC (DVXA)? Може би ако за субтитри се ползва нещо друго а не DirectVobSub? Принципно MPC-HC си има пълна подръжка на субтитри и нямаш нужда от VobSub. Но дали ще има разлика не знам.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Видео Помощ - Всичко нужно за гледане на аниме! Публикувано на: Пон Окт 26, 2009 1:31 am |
|
Wind_Falcon |
|
|
Регистриран на: Съб Яну 20, 2007 2:32 am Мнения: 8640 Местоположение: The Megastructure
|
Та да напиша какво стана в крайна сметка. lvpreslav ми прату PureCodec-а, но и с него нищо не стана. Изтрих го и пак върнах старите кодеци (K-Lite Mega и CoreAVC) както съм написал в предния ми пост (пак дадох H264 да се отварят с CoreAVC). След това пак отварям PureCodec-а и махам всички отметки и слагам такива само на Video Codecs -> такива които са H264 и HD декодери (2 или 3 бяха) и само тях инсталирах. И без да пипам нищо друго си вървят перфектно 1080p филмите със субс със всичко. Ако някой друг има проблеми и незнае какво да прави може да пробва тоя вариант Единственото което впоследствие бутнах беше на CoreAVC - Deinterlacing го дадох на Hardware и дадох тик на Prefer CUDA acceleration. Сега средно процесора работи на 20-30%, а в най-натоварващите сцени не минава 58%.
Последна промяна Wind_Falcon на Пон Окт 26, 2009 1:56 am, променена общо 3 пъти
|
|
|
Заглавие: Re: Видео Помощ - Всичко нужно за гледане на аниме! Публикувано на: Пон Окт 26, 2009 1:57 am |
|
Wind_Falcon |
|
|
|
spiralkinda написа: Задължително се махат отметките в Internal Filters в MPC и ако си с CoreAVC да спреш декодирането на h264 от видеонастройките на ffdshow. Направих и това. Ако имам пак 1080p проблеми ще пробвам всичко което си написал.
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|