Дата и час: Съб Мар 01, 2025 12:47 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 6 от 9 [ 127 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Препоръките на Микки за добър косплей!
МнениеПубликувано на: Съб Апр 25, 2009 10:53 pm 
Аватар

Да ти кажа Мики...очаквах по-флаши снимки - от нашия аниплей говоря

п.п. никой почти май не слуша препоръките давани тука :lol:
а темичката си е интересна ^^
жалко

*Слънце мое*
Thx to Harada Risa~
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Апр 26, 2009 1:10 am 
Аватар

Shadowcat написа:
Да ти кажа Мики...очаквах по-флаши снимки - от нашия аниплей говоря

п.п. никой почти май не слуша препоръките давани тука :lol:
а темичката си е интересна ^^
жалко

е аз съм разочарована предимно от себе си.
ядосах се на времето и на факта че беше претъпкано.
но аз помислих по въпроса! ;)
споко тепърва предстоят снимки, уредила съм си срещички със косплеърите да сЪ снимаме.
Всеки е добре дошъл да дойде или да пише у скайп-а да се разбереме за снимки (burninghoshi).
Аз си носех и отражателя и обективи и всичко но дори не се наложи да ги вадя, аз замръзнах, косплеърите замръзнаха (горкия Асе), бяхме на адската дебела шибана сянка да го.. но НИщО. Следва продължение.

Но за сега, I fail. =p

Но мерси за темата, аз съм много горда с нея хахаха.

МнениеПубликувано на: Нед Апр 26, 2009 4:08 am 

Препоръката на Блийд за запомнящ се косплей.
Голям картон + маркер
Правиш дупка за главата и две за ръцете, взимаш маркера и пишеш ''Gundam!'' отпред.
Нахлузваш си го
>>> Епик
(Пластмасов цветен детски бластер е по желание)
Ако на аниплей-а някой беше направил така, сега щеше да се говори за него и за неговата мека. :lol:

И косплей за мързеливите.
> избираш се герой с твоя цвят на косата (всичките шарени отпадат)
> да ти отговаря на окосмението и ще годе на ръста.
> не е чак толкова задължително всички черти да съвпадат, но нито героя трябва да има много отличаващи се такива, нито косплейващия.

Косплейване на мъжки персонажи от училищни анимета може да бъде някаква добро начало. Черен панталон, черни обувки, бяла риза е често срещано. Общо взето цвета на панталона варира ако има сако с някакъв бадж го забравяш направо и се опитваш евентуално да си измислиш вратовръзка (ако има) по лесно е да кажеш, че ти е топло отколкото да шиеш цяло сако.

Подбор на дрехи.. вързано с подбора на герой, избираш си нормално облечен такъв (колкото повече аксесоари като очила, гривни, обеци, кърпи, шапки и бали го какво още има, толкова по добре за избягването на ефекта... " а ти кой беше". Другото ключово за косплей в бойни условия е малко тетрален афинитет. Не всички сме хубави, не на всички може и фотошоп да ни помогне, за това трябва да се компенсира с присъствие. Не трябва да сте дървета, а трябва да сте готяни пичове, защото това може да направи разликата между "много лейм косплей" и "костюма му съкваше ма имаше хляб в него/нея".
Искаш косплейваш Ичиго.. примерно... да кажем приликата я има, косата ще си я боядисаш няма на къде. Сега въпроса е дали ще си правиш черна хавлия и ще мъкнеш картонен меч наляво надясно или просто ще си подбереш сив панталон, черни обувки и бяла тениска. Ще изглежда естествено, няма да събираш погледите на минувачите по улицата, но феновете ще те познаят кой си (освен ако не се държиш супер дървено... просто трябва да си влезеш в ролята). За герои с очила, намирането на подхдящите цаки ти е почти цялата работа. Маниери от сорта на да си побутваш очилцата със средния пръст пък са безценни в случая.Да си влезнеш в ролята е много важно. (повторение!)

То и не всички азиатци могат да косплейват, всички тези хубави бонбонести японки дето косплейват просто са красиви и са добри като "база" общо взето имат хубаво изчистено лице без много отличителни персоналииращи черти и каквато и перука им се сложи, каквито и дрехи, те ще приличат на героите си. Простосмъртните (и най-вече тези от нас, които не са хубави японки) трябва по друг начин да се оправят.

Групи... да кажем някое момиченце има лека прилика с Нодаме, тя носи сравнително нормални дрехи, могат да се уредят, нормален цвят на косата, средна дължина, кръгличко личице, чантичка с "пиано" и другото е да се вади кретенския поглед. Покрай нея един Чиаки, който не е труден стига косплейващия да не е много далеч от истината. Имаме ли ги тези двамата един пак официален пич с къса прическа и мустак носещ ветрило от вестник ще го познаят, че е Харисен. Та добри лидери изпълняващи главните персонажи отварят вратите на простосмъртните, косплейващи второстепенни герои.
Ясу от Нана също е готина и лесна идея за косплей, даже коса не ти трябва. Цаки+палки+цигара+костюм, другото е да си висок и с леко впито лице (и гладко бръснат).

Поне според мен непретенциозни, ненасилени косплейове са оптималното решение за не-азиатци. Както и косплей на персонажи, които не са японци.
Перуките ... ми една перука, колкото и да е хубава си остава перука. Шарени перуки не стоят добре на обичайният западняк, така че моля ви направете ни/си услуга и не си слагайте :lol:

МнениеПубликувано на: Нед Апр 26, 2009 1:08 pm 
Аватар
СЕЛСКИ БЕКs

Микки, шо не препоръча на Робин начин да си гримира и прикрие диференциалите? D;

[The Roads of The Lords~]
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 27, 2009 3:00 am 
Аватар

Darkstalker написа:
Микки, шо не препоръча на Робин начин да си гримира и прикрие диференциалите? D;

грубо =о
това става с фотошоп, дарк. споко.

МнениеПубликувано на: Пон Апр 27, 2009 5:03 am 
Аватар
СЕЛСКИ БЕКs

*нацуп*

Такъв задник ще ти отнеме месеци да го коригираш.

Вярно, че и Нами е неква месеста, ама не колкото бореца. ;/

[The Roads of The Lords~]
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 27, 2009 11:47 am 
Аватар

ще дам един магазин за перуки, препоръчаха ми го много, най евтините и качествени които могат да се намерят, в момента, до 12ти май има и промоция фрии шипинг (което както никога важи и за нас)

ПЕРУКИ

Поддържане на перука:

1. преди ползване се пръска със спрей за разресване на перука, след това се разресва с рядък гребен или пръсти. Придава и блясък, може да се намери във всеки магазин за перуки (има един на Витошка в София, не би трябвало да е повече от 20лв)

2. НЕ ПОЛЗВАЙТЕ шАМПОАНИ И БАЛСАМИ ЗА ПЕРУКИ. they suck.
Цитат:
what i do with wigs is first, get a bucket big enough to fit the wig, but not too big. fill with warm water (not too hot!) dump in your wig and wash. Then, get your shampoo (yes, the type you use on your head!) and shampoo it! its gonna get tangled, duh~, but don't worry!
let it totally dry, and then get a empty spray bottle, put in warm water, and a bit of conditioner, and shake! when its all liquid, start spraying it on the wig, and brush it. Longer it is, it'll take a while, but trust me, it makes it silky!

when your done with the brushing, and all tangles are out, get out your hair wax. scoop a little bit on to your hands, spray a bit of that conditioner water into your hands, and mix. when thats mixed, run your hand through the wig, downwards. By doing this, the wig becomes more wind-tangle risistance than before!

I advise doing this once in two~three times you use the wig.

нямам какво по добро да кажа :)

МнениеПубликувано на: Пет Май 01, 2009 10:45 am 
Аватар

Местоположение: Paradise Lost /otoko-tachi ha ikutsu mono umi wo wadari!
Перуки u say. Нищо, само дето ще ти се разтопи мозъка, защото запарва АДСКИ много.

МнениеПубликувано на: Пет Май 01, 2009 12:19 pm 
Аватар

Gerx написа:
Перуки u say. Нищо, само дето ще ти се разтопи мозъка, защото запарва АДСКИ много.

епа айде да си избелиш цялата коса или да я напарвиш зелена/розова - ще ти седи години ако е направена като хората /о

перуките са супер

Но ми се ще да попитам: някои изглждат супер найлоновски със стърчащи косъмчета и така нататъка, прекалено лъскави и следователно твърде често грозно седящи. Ако си вземеш например бяла перука, как да я направиш не толкова лъщяща, а по-скоро матирана и мека? Без да се изръсиш за перука, направена от истински косъм.

Защото като погледна някоя и я пипна, все едно пипам целуфан или от онези бърсалки за прах..а ме е шубе да четкам и реша XD няма ли да изпада?

*Слънце мое*
Thx to Harada Risa~
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 01, 2009 1:50 pm 
Аватар

Shadowcat написа:
Gerx написа:

епа айде да си избелиш цялата коса или да я напарвиш зелена/розова - ще ти седи години ако е направена като хората /о

перуките са супер

Но ми се ще да попитам: някои изглждат супер найлоновски със стърчащи косъмчета и така нататъка, прекалено лъскави и следователно твърде често грозно седящи. Ако си вземеш например бяла перука, как да я направиш не толкова лъщяща, а по-скоро матирана и мека? Без да се изръсиш за перука, направена от истински косъм.

Защото като погледна някоя и я пипна, все едно пипам целуфан или от онези бърсалки за прах..а ме е шубе да четкам и реша XD няма ли да изпада?

е, на пипане никоя никога няма да е и близо до човешка коса.
Лъщенето съм чувала че се оправя с вакса и лепило, колкото и странно да звучи, но като цяло като снимаш със светкавица винаги ще лъщи на снимките.
за това се реше с гребен, не много рядък или пръсти лекичко, такаче да не обхваща всеки косъм ами кичурчета.

МнениеПубликувано на: Съб Май 02, 2009 7:37 pm 
Аватар

Мерси ^^

а как става номера с лепилото? в смисъл...кое? онова рол он жълтото или калето? XD
и просто го изливаш и как го разнасяш? ръцете няма ли да ти залепнат? xD

*не че ще прави косплей, но пита, любопитна е*

*Слънце мое*
Thx to Harada Risa~
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 27, 2009 6:09 pm 
Аватар

Дами и господа, искам да споделя с вас че БОЯДИСВАНЕТО на ПЕРУКИ е ВЪЗМОЖНО, но не с БОЯ ЗА КОСА, и също така може от по тъмен цвят да се направи по светъл, примерно от кафяво в БЯЛО.

трябва да се купи от магазин за художнически материали мастило в дадения цвят, да се смеси с алкохол в пръскало и да се напръска обилно, подробен тъториал ето тук:
http://www.cosplay.com/showthread.php?t=57484

това е за да не купувате излишни перуки, да ползвате една перука до краен лимит, или за да не ги опропастявате с латекс, примерно (нищо лично алфа, ти си знаеш че не ме кефи :D)

МнениеПубликувано на: Пет Юли 31, 2009 3:40 pm 
Аватар

Mikki написа:
ще дам един магазин за перуки, препоръчаха ми го много, най евтините и качествени които могат да се намерят, в момента, до 12ти май има и промоция фрии шипинг (което както никога важи и за нас)

ПЕРУКИ

Поддържане на перука:

1. преди ползване се пръска със спрей за разресване на перука, след това се разресва с рядък гребен или пръсти. Придава и блясък, може да се намери във всеки магазин за перуки (има един на Витошка в София, не би трябвало да е повече от 20лв)

2. НЕ ПОЛЗВАЙТЕ шАМПОАНИ И БАЛСАМИ ЗА ПЕРУКИ. they suck.
Цитат:
what i do with wigs is first, get a bucket big enough to fit the wig, but not too big. fill with warm water (not too hot!) dump in your wig and wash. Then, get your shampoo (yes, the type you use on your head!) and shampoo it! its gonna get tangled, duh~, but don't worry!
let it totally dry, and then get a empty spray bottle, put in warm water, and a bit of conditioner, and shake! when its all liquid, start spraying it on the wig, and brush it. Longer it is, it'll take a while, but trust me, it makes it silky!

when your done with the brushing, and all tangles are out, get out your hair wax. scoop a little bit on to your hands, spray a bit of that conditioner water into your hands, and mix. when thats mixed, run your hand through the wig, downwards. By doing this, the wig becomes more wind-tangle risistance than before!

I advise doing this once in two~three times you use the wig.

нямам какво по добро да кажа :)

ок вече е изпробвано и от мен, перфектна работа, като истинска коса е, много полезна работа свърши и силикона за коса накрая, продава се в малки бутилчици с пръскало, на Victoria.

МнениеПубликувано на: Съб Авг 15, 2009 7:41 pm 
Аватар

не слагайте гел в перуките, стават на гъз.
само лак за коса!

МнениеПубликувано на: Чет Окт 15, 2009 9:22 am 
Аватар

Май и аз стаам за тва :D
навит съм да ме нправите на който, кавото, която си пожелаете (само бес отния хентай демони с пипала) :)

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 6 от 9 [ 127 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]