Такааааа ... откъде да започна?
Добре, хайде малко предистория (с риск да напиша пост-километър, ма то кой ли ще прави труда да го чете XD)
Когато разбрах, че ще излъчват "Kobato." по NHK, с
а за
въйках: "Въй, ще орежат половината речник на Псето ... Въй, няма да има Biiru-san ... и т.н." T_T А и като обявиха, че анимето ще бъде 24 епизода, гемиите ми удариха дъното.
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
После обявиха останалата част от екипа, който ще работи върху него. Morio Asaka (Animation Supervisor), Masao Maruyama, Takeshi Yasuda (Planning) и преди са работили с CLAMP, което беше чудесно, но като се сетих, че преди това (някъде началото на 2009 г.) Ohkawa в едно свое интервю сподели, че не е сигурна, как ще се развие историята в анимето, понеже (тогава) са излезли само 3 тома. Спеек!
След това вече бях по-спокоен. Ще има достатъчно материал за 24 епизода.
Сега ... към епизода. Два дена ме държа еуфорията около него, затова реших да изчаках, може би все ще намеря нещо да мрънкам.
Началната песен ("Magic Number" ~ Maaya Sakamoto) е просто заразителна. По цял ден я въртях в главата си като хит на Преслава -> в плевенска дискотека. XD Мисля, че Maaya повече подхожда на "Kobato.", отколкото при ... ми TRC например ("Sonic Boom" не е лоша, но не подхождаше на събитията, които се случиха в последната OVA).
Герои:
Добато
Sumimasen ... T_T Честно, т'ва момиче ме караше да се хващам за главата и да се гътам от стола от
смях x2 А наивността и реакциите й ми докарваха нервни тикове по цялата глава.
Добър дизайн. Ще я виждаме често с различни и шарени дрешки (Ууууууу, колко яко!
![:hotl:](./images/smilies/hotl.gif)
).
Sweet things will cheer up!
Псето а.к.а.
Йорьоги ![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
- mah favorite and loyal
Servant for
Hellish
Tutoring
and
Fire
Abuse (S.H.T.A.F.A. - чете се "щафа", нещо като "джафа", ама по-злобно XD).
Види го беее ... На батя Зъбатото ...Бях доста изненадан, че именно Tetsu Inada ще го озвучи. Но мога да кажа, че (засега) е успял да влезе в кожата на Псето. Просто черната ми душа се изпълваше, как
измъчваше Добато с всевъзможни задачи и я
"нашмулваше", когато сгафи.
Направо ми се къса сърцето (каквото май нямам XD) като си помисля, какво още го чака.
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Ефектите (когато му избиваха тиковете и когато я отвореше тая паст
) бяха добри и на място.
Фуджимото
Che! I can beat yа single-handed! XDТой пък лезе с "
туп" и
"рязък", т.е. раздаде няколко 'убави
тупаника и "от
ряза" Кобато още преди да му благодари.
Как да не се радва човек? XD
Епизодът ми хареса може би и поради факта и с друго - изобщо не очаквах, че ще запазят речника на Йорьоги, че ще анимират сцената със
пишлеметата (в мангата е дядка XD), че успяха да покажат как Кобато
пее (така поне ми споделиха), че вкараха две глави от мангата в един епизод и че скрипта за този епизод е написан от Ohkawa. XD Изненада от епизода също беше, че бутилката е по-малка отколкото в мангата.
Засега Madhouse са успели добре да пресъздадат атмосферата от мангата, анимето е приятно и зараждащо с енергия, точно колкото в нея. Дано бъде така и до края (между другото Ohkawa спомена нещо за него, но мисля, че толкова инфо стига XD).
П.П Забравих - имам за какво да мрънкам (XD):
1. сцената с гарваните, когато
Добато отвори торбата за да нахрани гарваните, Псето ееееедвам се виждаше?! Трябваше да се залепя за монитора за да го видя
2. сцената с бутилката - светлината беше тоооолкова ярка, че сА окьоравИх. ><
Ччшшшшш, алоууу Madhouse, диоптер ли трябва да качвам заради вас? К
ъ я мислит
и тая работа, а?