Дата и час: Пет Яну 31, 2025 9:50 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 2 [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Филм: Memento
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 21, 2009 11:28 pm 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
    Изображение

• Режисьор : Кристофър Ноулън
  • В ролите : Гай Пиърс, Кери-Ан Мос, Джо Пантолиано, Марк Боун Джуниър, Ръс Фега, Томъс Ленън
  • IMDB : Линк към IMDB
  • Държава : САЩ
  • Година : 2000
  • Времетраене : 113 минути
  • Награди и номинации : Награда на MTV 2002 – Най-добър кинорежисьор; 2 Номинации за Оскар`02 - оригинален сценарий и монтаж; Номинация за Златен глобус`02 – сценарий

• Резюме :Той е съвсем наясно със “състоянието” си. Още повече, притежава необходимата дисциплина и мотивация – жестокия спомен за последните мигове от живота на любимата му. Преследван от него, той е изградил живота си наново с помощта на бележки, отметки, чертежи, татуировки и обсебващи навици, които му служат като памет. Те го фиксират във времето и пространството и го свързват с мисията му. За да я завърши, обаче, се налага да разчита на хора, чиито мотиви и почтеност трудно може да преценява.

Профил  

Заглавие: Re: Филм: Memento
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 21, 2009 11:55 pm 
Аватар

Филма е много добър, въпреки че развитието на историята не ми хареса, но това е изцяло лично мнение. :)

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 22, 2009 3:42 am 
Аватар

тва го гледах наскоро, след като имдб ми го препоръча (AI i guess), хареса ми, нищо, че не си падам по подобни филми чак толкова

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 13, 2010 5:20 am 
Аватар

Ето шматките ще напишат 3 страници коментари за тъпи филми като 2012 и някви бози със стон колд стив остин,а за този епичен филм 2 отговора.
Филма е уникален.Който не го е гледал да яде на Дядо Мраз краставата краставица.

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 13, 2010 5:28 am 

Много добър филм.

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 13, 2010 6:49 am 
Аватар

voin_bg написа:
...

Никакъв такт нямаш. Можеше да изчакаш 9 дни и поста ти да е точно 1 година след по-горния :lol:

Относно филма: всякакви сюперлативи.
Веднъж FiBi беше казал в спама, че филма има plot holes :arrow: ако благоволи да ги посочи :roll:

- p a t h o s - e t h o s - l o g o s - p h a l l u s -
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 13, 2010 3:13 pm 
Аватар

Филма е по-добър от Inception...

ама уви няма ефектите, актьорите и т.н. за да се пласира на публиката. (За неосведомените - и двата филма са от един и същ режисьор). Затова пък казвам, че тоя режисьор трябва само мистерии да си прави. Другите жанрове май не му се отдават.

И все пак - Мементо е може би най-добрата мистерия, която съм гледал (не че има много мистерии дето струват)...
Жалко, че за да го изгледаш и да схванеш трябва да имаш някъв капацитет над нивото "Grown Ups" ахах

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 13, 2010 11:14 pm 
Аватар

Абе яко свърши. Но до самия край, а и след това, имах чувството, че съм си изгубил времето.
По-добър от Inception? Да прави само мистерии? "Черният рицар" си го изпуснал вероятно.
Малко мистерии си гледал.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 14, 2010 5:09 am 
Аватар
*

Казаха ли ти го, а? =D

Не съм го гледал този филм. Не бих могъл да имам коментар. Убиха жена ми.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 14, 2010 8:56 pm 
Аватар
Spamoza Vulgaris

Чистка~
X бутона за всеки следващ многознайко

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 15, 2010 12:09 am 
Аватар

Идеята - ако не ми изтрият тоя коментар - е че dark knight е супер зле, а Мементо е три пъти по-добър от Inception. Затва може би Инсепшън не заслужаваше тъпото 3-то място в imdb и скоро (ако вече не е) ще падне. Кат не ви угажда трийте:

все пак разбирам що Инсепшън има повече рейтинг:

актьорите са по-познати, има яки ефекти, историята е разказана по лесно смилаем начин и не е със заплетения сторилайн на Мементо. Ама за мене пък Мементо е много по-добър от Инсепшън защото дава по-интересна идея по по-сложен начин.

"Малко мистерии си гледал."
Малко интересни мистерии съм гледал.
Самата идея на "мистерия" поне според моите скромни ограничени представи за киното (защото все пак аз от кино нищо не разбирам, един пукнат филм все едно не съм изгледал и предимно американски бози, защото коефициента ми на интелигентност може би е западен ахахахаха :lol: ) е да те държи в неведение до кулминацията, която разкрива ключовите моменти зад ЦЕЛИЯ СЮЖЕТ. А аз не виждам как можеш да твърдиш, че Инсепшън е по-непредсказуем от Мементо.

Пък и Инсепшън не бих го определил като мистерия...
Ма се чувствам като идиот докато ги обяснявам тия неща аахахахахаха

П.П. Тва с The Dark Knight още не го схващам. Ма понеже съм малко прост, та ще си изкажа И ТОВА просто отклонение от темата:

Не мога да разбера как човек, който се счита за режисьор, прави проект, в който хваща три актьора като Майкъл Кейн, Крисчън Бейл и Гари Олдман и не само че не им дава възможността да издигнат филма (защото тези актьори ТОВА ПРАВЯТ - ИГРАЯТ, няма дори да коментирам участието на Фрийман в целия филм) ми и напълно се изхвърля откъм пригодима атмосфера на героите за зрителите и оставя филма в ръцете на единия Хийт Леджър. (Давам ви еквивалент в музикалния свят - като да видиш на Цвете за Гошо пет часа тийнейджърски групи, свирещи кавъри и две песни от Васко Кръпката, колкото да се впише, че е участвал) Хийт Леджър в тоя филм беше адски добър. Но не беше толкова добър, че да си заслужи да излъжа, че Dark Knight е интересен филм... па на вас мое и да ви е бил интересен, различни лоши вкусове все пак...

Пак казвам - Inception е далеч от скучен - Inception си е много култов филм, заслужаваше си парите, които дадох на кино да го гледам и беше перфектния избор, когато ходих един ден след рождения ми ден да го гледам...

НО... не може да се сравнява с Мементо. Защото аз такива филми харесвам - МИСТЕРИИ. Филми, които да речем траят час и половина, от които час и половина час и двадесет минути са просто случки, а последните десет минути са развръзка. Ако вас ви натоварва сте в пълното си право да го пренебрегнете и в абсолютната си неправда да го подцените или даже оплюете. Все пак едва ли щяха да го наричат точно "МИСТЕРИЯ" ако поднасяше ключовия замисъл още в първите пет минути...

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 15, 2010 1:12 am 
Аватар

Не знам как определяш понятието мистерия, но сигурно знаеш, че това включва и криминалните/детективските филми. Шерлок Холмс (има поредица от филми, не бъркай с новоизлезлия), Случаите на Поаро, Мъртвата зона и т.н. Не разбирам какво си се вкопчил Memento, като същия режисьор е направил филма Insomnia. Може би заради актьорите, заради по-добре изпълнената работа, като режисьор филма ми хареса. Изглежда изпускаш, че Memento е възможно най-слабия филм от споменатите дотук. Актьорския състав е ужасен, режисьора тепърва е прохождал, а цялата кримка е... нарязани парчета, предоставени разбъркано, предоставени така че само да объркват зрителя, а накрая (ако са издържали) да видят цялата идея. Тоест твърдиш, че се кефиш на неподредени филми с неясно начало, никаква среда и евентуално добър край?
Черният рицар отново има добър актьорски състав, носи съвремена идея, има послание, има чудесна актьорска игра, отначалото до края държи зрителя, изпълнен е невероятно и слаби места няма. Споменах ли актьорския състав?
По-сложната идея на Мементо сравнение с Inception? Интересно. Само в един ред би ли я споделил? И не знам къде съм написал, че Inception е по-непредвидим филм.
Сравняваш филми от различни жанрове малко произволно, като изпускаш, че режисьора се развива и става все по-смел във всеки следващ филм. Сравняваш два филма с разлика 10 години и твърдиш, че по-стария е по-добър, странно, дано поне режисьора не ти се обиди.
Както каза, човек има право да има всякакъв вкус, но да го обвиняваш в лош вкус, защото не е харесал неподреден пъзел...
Не смятам, че постовете ще си отидат. По темата са и обсъждат и режисьора към филма. Мементо е направил фурор и се е харесал когато трябва и като за първи филм е добър, но режисьора се е развил е направил далеч по-добри неща. Ако има някой несъгласен може да продължим нататък спора.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 15, 2010 1:23 am 
Аватар

Цитат:
Тоест твърдиш, че се кефиш на неподредени филми с неясно начало, никаква среда и евентуално добър край?

Току що ми описа The Dark Knight :lol:

А за другото имам да добавя:

Криминалета са част от жанра мистерия, но мистерията не е криминале.

А Дарк Найт не знам тебе като зрител къде те държа, мене ме държа за топките.

Цитат:
По-сложната идея на Мементо сравнение с Inception?

ОТНОВО не четеш - идеите на Мементо и Инсепшън са еднакво добри и донякъде различни, но на Инсепшън идеята е представена по смилаем за зрителя начин. Не ме дразни - но със сигурност не предимство пред Мементо, ми напротив - Мементо си е сто пъти по-добър, аз не виждам в някои от другите му хубави филми той да е направил нещо по-добро от Мементо. Не виждам да се е развил... просто да му е светнало какво привлича повече публика. Евала му правя, че печели пари - но мене това не ме касае в един филм.

Цитат:
Не смятам, че постовете ще си отидат.

Ми предишния ми пост ПО ТЕМАТА си отиде, въпреки че беше кратък и ясен...
90% от модераторите не биха се съгласили, но кой съм аз да споря с всевисшите модератори.

П.П. Insomnia е един трилър, който не ме разочарова (все пак Ал Пачино ми е любимия актьор, Робин Уилиамс не пада много по-долу от Пачино, а и сценария и историята бяха достатъчно добре скалъпени). Само дето аз в Insomnia мистерията не я виждам - всичко се показва на зрителя и просто се дават гледните точки. А пък Престиж си е един много хубав филм, но пак казвам - нито един от тия филми не могат да се сравняват с Мементо. Защото Мементо за мен е перфектния такъв филм. Освен актьорската игра и добрия сценарий, идеята и реализацията й, самото изпълнение с разбъркания сторилайн е нещото, което перфектно ми се вписва в представите за филм, който мога да гледам 10 пъти и пак да съм с широка усмивка след края...

На Инсепшън му давам максимум 3 пъти... МАКСИМУМ 3 пъти...

Мамка му, Мементо съм го гледал около 3 и сега пак ми се догледа...

ОЩЕ ЕДИН МНОГО ВАЖЕН ПОСЛЕПИС:

Пък и Мементо въобще не е неподреден. Мементо започва от края, след всяка сцена прескача на неопределен момент, който не е от голямо значение дали е по средата на сюжета, преди сюжета или след сюжета и завършва с началото...

една типична мистерия - героя се събужда (в този филм поне 5 пъти), не знае къде е, не знае какво да прави, затова почва да обмисля ситуацията. А пък и го има... обречения край ( в случая начало )... както го има в... Shutter Island, да речем...

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 15, 2010 9:56 pm 
Аватар

Всъщност края е на края, когато всичко се изиснява. Този похват сме го виждали не веднъж. Но истинския край винаги си е накрая, дори да ти покажат филма отзад напред.
Както и да е. Изглежда Мементо ти е любим филм и няма как да оборя мнението ти, тоест да докажа, че другите са по-добри, защото твойто мнение, вкуса ти за добър филм е този. Предлагам до тук с нашата дискусия.

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 16, 2010 8:40 am 
Аватар
*

dream_dragon написа:
Всъщност края е на края, когато всичко се изиснява. Този похват сме го виждали не веднъж. Но истинския край винаги си е

Да, това се нарича кулиминация, но спрямо това, което Снуки е казал, не казваш абсолютно нищо. В смисъл, това оборване ли е? Филмът наистина е пъзел, който върви в отправен ред, но краят е точно такъв, какъвто трябва да е. Но е няк'во доста тъжно как си интерпретирате думите и ги изкривявате в това, което искате да кажете. И в крайна сметка за филма говорите съвсем малко, каквото всъщност трябва да се прави в тази тема, нали?

Мементо е много добър филм, излъгах, когато казах, че не съм го гледал, но то е леко очевидно. Не съм гледал Инсепшън все още, за да ги сравнявам, а и като цяло не обичам да сравнявам много филми, винаги се опитвам да извлеча максимално кеф от това, което гледам. Всяка различна идея. И никога не се бъркам, че като се изкефя на нещо, режисьорът си е свършил работата, на лице остава само историята и похватите, които мога да оценя или разбера. И все пак, който иска да прави нещо, може да го прави по начинът, по който желае. Всеки е свободен да прави това, което иска да прави.

The Dark Knight rlz btw.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 2 [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]