Евалата, че си го почнал т'ва проектче момче, т'ва е от малкото които гледам в момента. Скоро ще си направя труда да гледам с твои титри да си кажа мнението. Айде успех
Тъй като бях спрял анимето на 5-ти епизод, че да изгледам останалото на веднъж сега изгледах 6-ти (и ще изгледам и 7-ми) с твоя субс... Та общо взето си е добре, само едно нещо му липсва, а именно уважителните форми... Например децата и оная Ая се чува, че принципно й казват "Мари-сан", пък и тя така или иначе е доста по-възрастна от тях. Някак не звучи на място да й говорят на "Ти".
Да, трябва да е по-уважително обръщението към нея (обаче аз не обичам да виждам -сан, -чан и т.н в българския превод). Точно заради тази Ая се бях замислил дали го променям, но някак не вървеше да започнат да й говорят на "Вие" след като почти от самото начало бях използвал обръщение на "ти". Пък и нали уж се водят вече по-близки, та реших да не го променям. Иначе обръщението към другите герои, които срещат, се стремя да бъде по-уважително.
Публикувано на: Нед Сеп 20, 2009 6:36 pm
ANONIMNIQ
Регистриран на: Пон Май 01, 2006 12:21 am Мнения: 65 Местоположение: Burgas
На мен ми харесва превода така... свикнах отношенията им да са по-близки и ще ми е странно да започна да чета сега как и говорят на Вие. Успех с останалите епизоди - гледам всяка серия с интерес
Заглавие: Re: BG: Tokyo Magnitude 8.0 [7/11]
Публикувано на: Пон Сеп 21, 2009 6:07 pm
enchantress
Регистриран на: Съб Юли 25, 2009 7:20 pm Мнения: 49 Местоположение: Между тепетата...
Надявам се ще го дъвършите, не бързам чак толкова, по-скоро е въпрос
_________________ Kenny Dalglish & Sir Alex Ferguson walk into a bar. The barman says "sorry Kenny, only over 18s in here ЕФЕКТА ОТ МАНГА Е ПОЧТИ СЪЩИЯ http://myanimelist.net/profile/nozo
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 26 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения