|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 10:02 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Екологично мислене! Спаси себе си - спаси планетата! Публикувано на: Сря Сеп 02, 2009 5:23 pm |
|
Hardstep |
|
|
Регистриран на: Пон Май 12, 2008 10:13 pm Мнения: 920 Местоположение: hiDDeN~ mushroom villagE
|
Meze написа: всъщност именно защото 99,9999% от хората са брънки във веригата... Затова яжте повече наркотици ;д
_________________ why no podpis, brah ? ;?
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Екологично мислене! Спаси себе си - спаси планетата! Публикувано на: Пет Сеп 04, 2009 2:23 am |
|
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
Плъховете първи напускат потъващия кораб, звучи ли ти познато... Нали ти е ясно колко неописуемо по лесно ще е просто да освестим добрата стара Земя?
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Екологично мислене! Спаси себе си - спаси планетата! Публикувано на: Нед Сеп 06, 2009 4:34 pm |
|
Bastor |
Модератор |
Регистриран на: Пон Окт 01, 2007 7:56 pm Мнения: 1620 Местоположение: София
|
_________________ ...in my pants.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Екологично мислене! Спаси себе си - спаси планетата! Публикувано на: Нед Сеп 06, 2009 5:22 pm |
|
Belgarion |
Ecchi Warrior |
|
Мина ми интересна мисъл през ума. Да считаме ли, че серийните убийци имат екологично мислене? Защото все пак те прочистват земята от най-опасните неща на планетата xD
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Екологично мислене! Спаси себе си - спаси планетата! Публикувано на: Вто Сеп 08, 2009 12:52 am |
|
Hardstep |
|
|
Регистриран на: Пон Май 12, 2008 10:13 pm Мнения: 920 Местоположение: hiDDeN~ mushroom villagE
|
Tomorrow написа: 80 милиона нови човечета всяка година = mission impossible Явно не знаеш с какви машинки разполагат военните ;д they'r not fer show ^^
_________________ why no podpis, brah ? ;?
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Екологично мислене! Спаси себе си - спаси планетата! Публикувано на: Сря Сеп 09, 2009 12:20 pm |
Bleed4me |
|
|
Регистриран на: Сря Ное 02, 2005 9:47 pm Мнения: 2991 Местоположение: Германия, Бремен
|
Не изтърпях да прочета всичко, но общо взето подкрепям Бел в становището му.
Винаги ми се повдига като някой започне въодушевено да ми говори за екология. Егоизма и аз го усетих (дори и да го е нямало). Еко продукти ... който си няма двор трябва да плаща 200%-250% от цената на не-еко продукт за еко такъв. За бога еко яйцата са 3 пъти по скъпи от тези където кокошките киснат затворени в клетки и никога не са виждали дневна светлина (или бали го какво). Двор имах вкъщи, но сега нямам. Разделно изхвърляне на отпадъците... ми нямам време за това, мързи ме, не искам. Гледам голямата кофа и мятам всичко в нея, чиста работа. Аз за електричество и вода не плащам, всичко ми е включено в наема. И да пестя и да не пестя пак ще плащам същото. Няма да си тровя нервите с включване изключване, кратки бани и други работи. Минералната вода... извор нямам наблизо, пия ли 2 дена поред от водата от чешмата получавам гадене и главоболие. Как да не си купувам бутилирана вода. Мога да си купя дестилатор или бали как му се вика, ма нямам желание да си увеличавам покъщината, защото водя някакъв номадски начин на живот. Вече съм в трето жилище и ще сменя сигурно още 3 до зимата. Пълненето на вода от извор - трябва ти кола + свободно време - редиш се на опашка, пък нямаш ли кола става още по-забавно. Това с взимането на заем на дискове и прочее звучи леко смешно... смисъл всички имаме интернет, и всички знаем че го имаме.
Винаги съм бил на мнение, че Грийнпийс са кръгли идиоти. Ако корпорациите искат светът да стане по екологичен, той ще стане, но безработните хипита няма да променят нищо. Не съм екологично настроен и не понасям да се говори повече от нужното за такива неща. Да бъдеш ЕКО е един вид лукс само по себе си. Плащаш с време, пари и лишения от не-еко неща.
Кога ли ще спре да се мрънка, светът си е тръгнал в една посока - просто го оставете. Толкова ли е благородно и задължително да мислиш за бъдещето? Никой няма да те вини в последствие, дори да го направи няма да ти пука, защото ще спиш с мутирали червей в ярко зелена почва. Естествено трябва да мислим и за децата ни... които е доста слабо вероятно да мислят за ЕКО повече от нас. Та те ще са много по зависими от техника, електричество и неща, които оставят вредни отпадъци, от нас.
Ем тъпо становище.. като повечето мои, не че това са лоши неща... просто не са винаги приложими. В различни условия различни предпазни мерки е трудно да се имплементират, камоли всички. Същото мнение имам и за здравословното хранене. Няма време, няма пари > тъпчеш се с боклуци. Не знам как винаги излиза, че здравословното и екологичното е по евтино. На мен винаги ми излиза че е по-скъпо. Студент съм, през 2-3 дена трябва да ми осатнат излишни пари за някоя кутия цигари и може би една две бири.
|
|
|
Заглавие: Re: Екологично мислене! Спаси себе си - спаси планетата! Публикувано на: Сря Сеп 09, 2009 2:04 pm |
|
Meze |
|
|
Регистриран на: Сря Окт 12, 2005 11:39 pm Мнения: 1742 Местоположение: В хладилника на УБСЕ, до бирата.
|
еми при тебе условията са такива, че не виждаш разлика. ама ако в наема ти влизаше тока и водата друго щеше да правиш Еко храните трябва да се доближават като начин на отглеждане и качество до това, което човек би си отгледал със собствени сили в двора, което само по себе си е по-скъпо в пъти, отколкото ако се отглежда механизирано във големи ферми. щото водата дето поливаш минава през водомера, щото купуваш всички консумативи и т.н. на дребно, щото се бъхтиш нискоефективно с мотиката, и щото или не слагаш тор, или ползваш естествена, вместо едни хубави бели гранулки дето краставиците да станат като тикви с тях. Еко храните се съпровождат със сертификат за прозиход и качество, ако не вярваш на него - интернет, тва-онова и ше разбереш наистина ли са еко или не. ако не са - пращаш журналисти, които ще ги разкатаят и всички ще са доволни разделното хвърляне и събиране на отпадъците има смисъл. само като се замислиш колко обработка трябва на рудата за да се добие стомана,алуминий, мед и т.н., колко обработка е докато се направи стъклото, или хартията би трябвало да ти стане ясно. пластмасата се обогатява за да бъде рециклирана, но поне отива някъде, вместо да си седи в градинката. Абе едно време си беше по-добре, пак го казвам. няма пластмаси - няма кво да се хвърли за да замърсява
_________________ The Tea Gonna Chew Come
Язе съм от там
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Екологично мислене! Спаси себе си - спаси планетата! Публикувано на: Сря Сеп 09, 2009 3:46 pm |
|
Belgarion |
Ecchi Warrior |
|
До всички "еко" маниаци>> Ако сте честни със себе си зарежете цивилизацията, станете селяни и ще сте 1000 пъти по ЕКО от всички жалки опити, които правите за да сте такива в градски условия! Ползвате електричество и вода през системата? Тогава за кво "еко" мислене си говорим ве! То бива лицемерие, ама вашето минава скалата!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Екологично мислене! Спаси себе си - спаси планетата! Публикувано на: Сря Сеп 09, 2009 6:11 pm |
|
Thaumaturgist |
|
|
Регистриран на: Пет Сеп 29, 2006 3:53 pm Мнения: 7578 Местоположение: В разпадащата се аура на БДЖ
|
Абе, Белгарионе, я ти като специалист в тая област кажи - не може ли към един генератор, който принципно се задвижва чрез вятър или вода (демек с ротори и други такива, каквото е там), наместо да се задвижва с вятър или вода, да се задвижва чрез обикновен електрически мотор, който да получава захранване именно от този генератор (началното задвижване на мотора да става чрез външен източник на електричество). Идеята ми е затворен кръг, който да не е зависим от вятър, вода, слънце, гориво, а само от това дали мотора работи.
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|