|
Дата и час: Нед Фев 09, 2025 1:19 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Naruto (manga) - внимание, спойлери!! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Сеп 05, 2009 10:03 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=15_1283841889.gif) |
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
![Anime Sekai Kenkyuuin Anime Sekai Kenkyuuin](./images/ranks/sayanmk.gif) |
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
hikuk, e изпусна най-важната страница... ма първо за предишното: Превода ти е биващ, нп, само едно объркване става - Пейн не е "седмата болка", нито има нещо като "шест болки". Има шест пътя(на ниджата) - шест вида чакра(съответно мълния,вятър,огън,земя и т.н., Какаши ги обясняваше) и ринненгана ги контролира всичките. А в случая в ония момент оная тоалетна хартия говори за всичките шест техники на Пейн, а не пейн техники(ма така е като всичко е с главни букви) ;] И след това казва, че това е СЕДМИЯ ПЕЙН. Тоест, освен ония 6 тела, които измряха, има още едно - на Нагато. Това за първата част, която е в миналото обаче и няма много отношение към въпросите ти... Това за силата и любовта добре си го разбрал от http://www.onemanga.com/Naruto/462/12/ и бтв, тия са яко грозни... ;0 Но изпускаш най-важната страница, както казах... http://www.onemanga.com/Naruto/462/13/Сейджа избира Любовта, тоест по-малкия да е наследник. По-малкия, да повториме - е тоя надарен с физическото тяло и вярващ в любовта.По-големия смята, че греши и атакува брат си. По-големия, да повториме - е тоя с ринненгана, шесте чакри и вярващ, че диктатура рулз...И сега поглеждаме средата на страницата - 2та леви панела: Наследниците на по-големия бяха наречение УЧИХА. Съответно Мадара, сила, омраза, Сасу. Наследниците на по-малкия - Сенджу - съответно Хаширама, огъня на любовта, Наруто. Та аз към това добавям, че всички очни техники са произлезли от риненнгана, съответно е логично, че Тоби и Пейн и Сасу са на една страна - на тоя, мислещ, че със сила става всичко. Срещу тях седи обаче само Наруто(и Гаара, ма фък ит). Пейн е долу, Тоби си прай гаргара със света и му пука, та "Сасу и Наруто ги е накиснала съдбата" ~like yeah... cowshit... hikuk написа: П.С. Последно да уточня ставаше на въпрос, че ринегана се наследява само от наследниците на първородния син на sage-a, а според мен и двата му сина са го наследили. Мне, само пъвородния го наследява... Съответно само Учихите и съответни там техни наследници, мисинг-нини и прочее.. Иии Нагато владее риненгана в доста мизерна степен, но го владее. Именно чрез него е убивал хора несъзнателно, когато е бил дете... Риненгана си как го е получил?? Чрез БОЛКА, ОМРАЗА, ЯРОСТ и т.н., присъщи за кой? -> първородния син. А вече съвсем друг е въпроса, че тия 2мата синове на сейджа са има WAY TOO MANY CHILDREN ![:mock:](./images/smilies/mock.gif) Баси, цялата нинджа популация е създадена от 2ма мъже само... като приказката за Адам и Ева. Ест., това е станала мнооого отдавна и за това сега има толкова непреки наследници, но все пак хора, носещи кръвта и волята на тия 2мата първите. И през няколко поколения явно се раждат тардове, дето да им достигат силите, посредством сходни случки/помисли... Как да е, стига толкоз обяснения, надявам се бях изчерпателен...
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Naruto (manga) - внимание, спойлери!! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Сеп 05, 2009 1:42 pm |
hikuk |
|
![](./images/ranks/rank6.gif) |
Регистриран на: Вто Сеп 18, 2007 1:36 am Мнения: 1370 Местоположение: Плевен
|
Мда ясно в случая се говори за име, а не за болка. Объркал съм се стабилно ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) . Другото което явно не съм схванал е че ринегана=всички видове чакра макар, че сега като погледнах пак си го пише. Друг въпрос първоначалника на нинджите го наричат "sage of the six paths", а Наруто мина през тренировките на жабите и стана "sage" като Джирая. Какво е общото между двете понятия и има пет вида нинджа чакра: въздух, вода, земя, огън и електричество какъв е шестият вид? Nature като тази която ползват sage-oвете като Джирая и Наруто ли?
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Naruto (manga) - внимание, спойлери!! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Сеп 05, 2009 1:50 pm |
Hajutze |
|
![](./images/ranks/rank7.gif) |
|
sage [seidʒ] далновиден, мъдър, умен, всезнаещ, учен, сериозен, важен (често ирон.);
Нямат нищо общо ... просто съвпадение при имената.
_________________ FUTURAMA
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Naruto (manga) - внимание, спойлери!! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Сеп 06, 2009 9:34 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=869_1450017843.jpg) |
Bloodwed |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
Регистриран на: Пет Окт 28, 2005 12:03 am Мнения: 410 Местоположение: Dark Side, Bulgaria
|
Тц, тц... правил съм се на интересен. Ти самия даде цитат от мангата, във който се казва че само първородния, наследява Рин'негана (макар и не в пълния му блясък), даже си го и преведе аз от къде да те знам че трябва и някой друг да ти го каже ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif) . Та, затова дадох обяснение как е възможно Нагато да го е получил, без да е наследник на първородния (чиито bloodline явно в последствие е излинял, и са се появили Sharingan-и и Byakugan-и) hikuk написа: вода, земя, огън и електричество какъв е шестият вид? Nature като тази която ползват sage-oвете като Джирая и Наруто ли? 6-тия вид е Yin-Yang а.к.а.: Medical Ninjutsu Genjutsu Shadow техниките etc...
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Naruto (manga) - внимание, спойлери!! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Сеп 06, 2009 11:09 am |
Hajutze |
|
|
Ако правиме паралел със скритите села 5 от елементите са Огън, Вода, Електричество, Земя И ВЪЗДУХ (който го изпуснахте), което означава че Nature е вид Ying-Yang.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Naruto (manga) - внимание, спойлери!! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Сеп 06, 2009 12:50 pm |
hikuk |
|
|
Забравил съм да го напиша въздуха иначе съм го броил ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) . И Bloodwed почни да четеш отначало първият ми коментар, после цитата на SayanMk и след това моя пост, защото имам чувството, че не си разбрал какво искам да кажа или ти не можеш да си предадеш правилно мислите, или аз не мога да те разбера. Иначе жабока дето обучаваше Наруто му каза, че nature чакрата е смес от чакрите на земята и въздуха. Генджутсото, медицинските техники и т.н. също са част от петте елемента чакра според мен, да ме поправи някой с цитат от мангата и линк, и ще си призная, че греша. Другото което ми е интересно е Джирая и Наруто имат договор с жабите, Орочимару призоваваше змии, а Тсунаде гол охлюв. Та ми е интересно дали и техните животни могат да ги научат на някакви техники, примерно на Тсунаде ученичката Сакура да я научат охлювите на нещо от сорта на sage-a на Наруто. И не правим паралел с петте села, а това са видовете чакра които Какаши изброява преди да определят типа чакра на Наруто, когато се мъчеше да научи Разен шурикена. Макар че, те селата са си наименовани точно по чакрата, примерно в Коноха се раждат най-много деца с огнен елемент или чакра.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Naruto (manga) - внимание, спойлери!! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Сеп 06, 2009 1:12 pm |
Hajutze |
|
|
hikuk написа: И не правим паралел с петте села, а това са видовете чакра които Какаши изброява преди да определят типа чакра на Наруто, когато се мъчеше да научи Разен шурикена. Макар че, те селата са си наименовани точно по чакрата, примерно в Коноха се раждат най-много деца с огнен елемент или чакра. За това ги споменах .. проста логика - най-силни са, защото са се формирали най-рано. Всяко село защитава дадена страна, т.е. Land of Fire, Land of Water и етс. Просто беше логично да са се формирали по примера на 5те вида чакра (т.е. тия дето са се раждали главно с Огнена са си формирали държавица ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) ) бтв търся търся и не намирам от къде го изкопа тва на натурал чакра = земна + въздушна. Sage Mode събира чакрата от околната среда .. нещо кат слънчев панел.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Naruto (manga) - внимание, спойлери!! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Сеп 06, 2009 1:19 pm |
![Аватар](http://s14.postimg.org/b1us6nnc1/dadda_animes.jpg) |
Ice-Man |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Нед Сеп 28, 2008 10:44 am Мнения: 5256 Местоположение: Стара Загора/Варна/Албена/Златни пясъци/София
|
lcool написа: 5 от елементите са Огън, Вода, Електричество, Земя И ВЪЗДУХ Елемент въздух няма За вятър по съм съгласен...
_________________ Powered by SFP+ 650 Gold Modular|ASUS Z170-A|Intel i5-6600K| CM Hyper 212 EVO|CORSAIR DDR4 2400MHz 2x4GB| SAPPHIRE R9 380 4GB|SEAGATE 1TB Barracuda| Samsung 850 EVO 250GB|Fractal Design R5 White Window
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Naruto (manga) - внимание, спойлери!! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Сеп 06, 2009 1:25 pm |
Hajutze |
|
|
Води се или Wind или Air зависи от интерпретацията. Вятър е движението на ВЪЗДУШНИТЕ маси, така че да кажем че аз не съм съгласен с теб и обратното. Тва е се едно да кажеш елемента на парата, дъжда, изгарянето и те такива .. едното е производно от другото.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Naruto (manga) - внимание, спойлери!! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Сеп 06, 2009 1:35 pm |
![Аватар](http://s14.postimg.org/b1us6nnc1/dadda_animes.jpg) |
Ice-Man |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Нед Сеп 28, 2008 10:44 am Мнения: 5256 Местоположение: Стара Загора/Варна/Албена/Златни пясъци/София
|
Във всички преводи и тем подобни се води Wind! Иначе знам, определениято за вятър "насочено движение на въздушните маси, от места с високо налягане към места с..." и ти би трябвало да го знаеш... То, това е все едно да кажеш на елемента вода, океан или море
_________________ Powered by SFP+ 650 Gold Modular|ASUS Z170-A|Intel i5-6600K| CM Hyper 212 EVO|CORSAIR DDR4 2400MHz 2x4GB| SAPPHIRE R9 380 4GB|SEAGATE 1TB Barracuda| Samsung 850 EVO 250GB|Fractal Design R5 White Window
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Naruto (manga) - внимание, спойлери!! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Сеп 06, 2009 2:05 pm |
hikuk |
|
|
lcool написа: бтв търся търся и не намирам от къде го изкопа тва на натурал чакра = земна + въздушна. Sage Mode събира чакрата от околната среда .. нещо кат слънчев панел. Абе така е то като пиша по спомени и ми куца превода... значи не става въпрос за nature чакра, а за енергия ( http://www.onemanga.com/Naruto/409/11/) макар че според мен при положение, че чакрата е комбинация от духовната и физическата енергии(то и жабата си го казва, че при смесването на тези енергии се получава нова чакра, но не казва името и та от тук съм допуснал, че е nature чакра)...Та всъщност sage техниките се получават като към чакрата се добави и nature енергия( http://www.onemanga.com/Naruto/409/12/) която всъщност е комбинация от енергията на атмосферата и земята( http://www.onemanga.com/Naruto/409/13/).
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Naruto (manga) - внимание, спойлери!! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Сеп 06, 2009 2:28 pm |
krumisimo |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
|
hikuk, дъртата жаба под atmosphere and earth има предвид околната среда (всичко което ги заобикаля) като цяло, а не конкретно вятърния и земния елемент...
И е правилно да се казва вятърен елемент, а не въздушен.. Нявсякъде споменават за Kaze (вятър) или Fuuton (вятърен елемент)...
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|