|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 4:57 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Сеп 01, 2009 12:12 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4338_1257377497.jpg) |
victor_1988 |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Вто Май 02, 2006 9:57 pm Мнения: 3161 Местоположение: Sofia
|
dream_dragon написа: Има гейове, които си създават семейство. Така че успяват да си продължат рода, обаче си ходят там да изневеряват на съпругата/съпруга с мъж/жена. Къде е проблема? НЯМА ГО! Е как ще няма? ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Гей среща жена и й казва "Аз съм гей, но искам да имам деца. Ае да се оженим, аз ще се насиля, за да ми родиш деца, па ще си ходя по мъже, ок?" ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Къде са феминистките като ти трябват? Темата стигна фаза ""докажи, че е така" "не мога, но и ти не можеш да докажеш обратното"" и то си е така, защото няма "верен" отговор. Принципно Safiir е този, който трябва да доказва. Както сам каза премахнато е от списъка на разтройствата, защото не може да се докаже, че е такова. Имате различни мнения по въпроса. Това е. Темата няма накъде да върви повече.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Сеп 01, 2009 1:10 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=13446_1254927421.png) |
snookie |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
|
Safiir написа: Същото можеш да го кажеш за болните от спин, рак и какво ли още не. А бе, аз че съм кьорав, кьорав съм ама... Нека се доуточниме - Сафире, да не би току що да сравни хомосексуализма със спина и рака?
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Сеп 01, 2009 1:50 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=13446_1254927421.png) |
snookie |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
|
Safiir написа: :roll: Казах, че има страшно много болести, които не ти пречат на работата. Що за аргументация е тва xD xD xD
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Сеп 01, 2009 3:27 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=733_1257632012.jpg) |
Roland |
|
![](./images/ranks/rank5.gif) |
|
Ех, ама Сафиир едно си знае, едно си бае, и все така нула аргументация за каквото и да е (подсказка - аз няма нужда да се аргументирам за нещо, с което медицината е съгласна, ти си тоя, който твърди нещо различно). Естествено, че се правят изследвания постоянно и още нещата не са ясни. НО пак казвам, хомосексуализмът е бил в списъка. И е бил махнат. Това значи, че са се натрупали достатъчно доказателства, че не е болест, не че спонтанно са изчезнали такива, че е.
Прочее, ти май не си много наясно как работи сексуалността, а? С тоя лаф, че видиш ли мъж, който живее с жена и има деца от нея, задължително е би. Наясно ли си, че привличане към един пол не значи отвращение към друг? И че липсата на отвращение не значи задължително ново привличане, а може да е просто безразличие?
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Сеп 01, 2009 3:38 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2891.jpg) |
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
Цитат: Прочее, ти май не си много наясно как работи сексуалността, а? С тоя лаф, че видиш ли мъж, който живее с жена и има деца от нея, задължително е би. Наясно ли си, че привличане към един пол не значи отвращение към друг? И че липсата на отвращение не значи задължително ново привличане, а може да е просто безразличие? Да разбирам, че за теб не е проблем да спиш с мъж? Или може би мислиш, че е нормално хетеросексуалните мъже да не се отвращават от мисълта за секс с друг мъж? Цитат: Естествено, че се правят изследвания постоянно и още нещата не са ясни. НО пак казвам, хомосексуализмът е бил в списъка. И е бил махнат. Това значи, че са се натрупали достатъчно доказателства, че не е болест, не че спонтанно са изчезнали такива, че е. Е, и? Човек ти май нещо не искаш да разбереш за какво изобщо става дума. Аз твърдя, че основният фактор за хомосексуализъма е генетичен. Алексис ми излиза с безкрайното си самочувствие, че видиш ли околната среда е много по-сериозен фактор. Постнах изследвания според, които хомосексуалистите имат определени физиологични промени, които НЕ МОГАТ да се дължат на околната среда. Дали са ключови - може и да не са. Но съвсем определено не е доказано, че не са. За разлика от простотиите, които се избълваха от определени индивиди
_________________ Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^
![Изображение](http://www.picvalley.net/u/143/35517_123.JPG)
I pity the FOO!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Сеп 01, 2009 5:19 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=5312_1245174924.jpg) |
Amelia |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
|
Цитат: Няма нужда да споря. В медицинската общност има достатъчно спорове по този въпрос. Това, което разправя Алексис (и Амелия), че е доказано, че хомосексуализма не е генетичен дефект просто не е вярно. Такова доказателство няма. И е премахнат от списъка точно защото доказателства липсват ОМГ... На какъв език ти говоря и ти на какъв език ме четеш, че не можеш да ме разбереш??? Това, което съм казала аз лично, е че НЯМА доказателства, че хомосексуализмът е генетичен дефект, понеж това е научния факт засега. НЯМА доказателства, че хомосексуализмът е генетичен дефект != има доказателства, че не е. Фор фък'с сейк! Такова тенденциозно четене на текст, просто нямам думи... Научни факти, които бяха споделени: това, че хомосексуализмът е генетичен дефект е голямото бла-бла на Сафиир и различни странни хомофоби - то не е научен факт, то е плод на игнорамуса в действие. Научен факт номер едно: Дефиницията на болест, така както я дават в учебниците по медицина - хомосексуализмът не отговаря на описанието. Научен факт номер две: Хомосексуализмът липсва в МКБ-10, следователно не е болест. ТОЧКА. Научен факт номер три: Това, че хомосексуализмът се дължи на генетични фактори е ХИПОТЕЗА, недоказана категорично за момента. Следва личното ми мнение, което не е научен факт: Аз лично считам, че генетични фактори има, хормонални фактори има (от страна на майката), но има и психологически и социални фактори и те са по-значителни. Забележете употребата на фактори - не дефекти. Щото не може нещо да е дефектно, след като не е развалено. Научен факт номер четири: Няма рязка разлика между хомосексуалист и хетеросексуален - имаме континуум с различни съотношения хомосексуализъм:хетеросексуализъм - Алексис спомена седмостепенната скала на Кински. Което значи, че всеки от нас го има мъничко в себе си, което не може да стане, ако се дължи изцяло на генетика или е болестно състояние. Това е общочовешкото знание по тези въпроси, което не е такова (т.е. про-хомосексуално), щото са го правили гейове или хомофили, а щото учените се интересуват от истината и гледат да са безпристрастни и това са фактите, до които са стигнали. Отново казвам - фактите могат да покажат физиологични разлики между хомо- и хетеросексуалните хора. Тези разлики, АКО СА В НОРМАТА, не могат да бъдат приети като "дефект, болест и т.н." Което ще рече, че ако еди кои си парчета от хипоталамуса са все пак НОРМАЛНО големи, въпреки че са по-големи от тези на средностатистическия хетеросексуален, те не могат да бъдат отчитани като признак на болест. От другата страна имаме Сафиир, който доказано не може да чете и вдява нито научна литература, нито мненията ни, но развява мнението на баща си (най-вероятно криворазбрано) като научен факт. Пък то не е.
_________________ My Anime List , My Manga List
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Сеп 01, 2009 5:59 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=5312_1245174924.jpg) |
Amelia |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
|
Пробвам се за последен път и после ще викам преводач... Научен факт, или поне факт е, че нещо е хипотеза, докато не се докаже категорично и не стане научен факт и то. Следователно, онова че е хипотеза си е факт. Нямам конкретни доказателства, че хомосексуализмът е изцяло генетичен проблем. Но имам множество сериозни "хинтове", че най-вероятно НЕ е изцяло генетичен проблем. Един от които е например статията, която сам пусна с ония 7% генетичен принос към хомосексуализма. Други са хормонални изследвания, психологически модели и т.н. В статията не се споменава дали размерът на хипоталамуса е в норма. Не се споменава и дали не е в норма. Понеже не знам каква е нормата, говоря в условно наклонение за хипоталамуса - ако е еди какъв си, то еди какво си. Чакам някое разбиращо лице (примерно Алексис) да дойде и да каже дали нещото е в нормата и какво би се считало за болестно състояние в случая. Вероятно е в норма - ако не беше, хомосексуализмът щеше да се счита за болест и да е на съответното място в МКБ. И сигурно щяха да си го кажат изрично, че не е в норма - те тия неща се обобщават в научните текстове. Както и да е - трябва ни човек, който може да каже числата ок ли са. едит: Те пък не са дали числа. Сори тогава, тоя цитат не може да се използва нито от мен, нито от теб като някакво доказателство. едит 2: Разликите се отдават на "prenatal cerebral development and structural differentiation", което може да се дължи на гените, но може и да се дължи на факторите на околната среда в утробата на майката.
_________________ My Anime List , My Manga List
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Сеп 01, 2009 7:36 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=269_1419871212.png) |
Ensenga |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Нед Сеп 04, 2005 4:06 am Мнения: 3381 Местоположение: cyber-sekai
|
какво ви интересува дали пешо и гешо се харесват, че се палите толко що не направи някой тема за синдрома където японците харесват само 2D ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) много по-интересно ще е
_________________ skype: zenscape
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|