Дата и час: Пет Фев 07, 2025 4:39 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 9 от 31 [ 461 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 31  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 01, 2009 12:08 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Същото можеш да го кажеш за болните от спин, рак и какво ли още не. Те също може да нямат проблеми да си вършат работата. А тези, които си имат семейство и деца се наричат бисексуални. Защото очевидно и жените ги привличат. Или най-малкото не ги отблъскват толкова, че да не правят секс с тях.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 01, 2009 12:12 pm 
Аватар

dream_dragon написа:
Има гейове, които си създават семейство. Така че успяват да си продължат рода, обаче си ходят там да изневеряват на съпругата/съпруга с мъж/жена. Къде е проблема? НЯМА ГО!

Е как ще няма? :lol: Гей среща жена и й казва "Аз съм гей, но искам да имам деца. Ае да се оженим, аз ще се насиля, за да ми родиш деца, па ще си ходя по мъже, ок?" :lol: Къде са феминистките като ти трябват? :lol:

Темата стигна фаза ""докажи, че е така" "не мога, но и ти не можеш да докажеш обратното"" и то си е така, защото няма "верен" отговор. Принципно Safiir е този, който трябва да доказва. Както сам каза премахнато е от списъка на разтройствата, защото не може да се докаже, че е такова. Имате различни мнения по въпроса. Това е. Темата няма накъде да върви повече.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 01, 2009 1:10 pm 
Аватар

Safiir написа:
Същото можеш да го кажеш за болните от спин, рак и какво ли още не.

А бе, аз че съм кьорав, кьорав съм ама...

Нека се доуточниме - Сафире, да не би току що да сравни хомосексуализма със спина и рака? :shock:

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 01, 2009 1:15 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

:roll: Казах, че има страшно много болести, които не ти пречат на работата. Затова такава аргументация е абсурдна.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 01, 2009 1:50 pm 
Аватар

Safiir написа:
:roll: Казах, че има страшно много болести, които не ти пречат на работата.

Що за аргументация е тва xD xD xD

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 01, 2009 2:44 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

:doh: Ми нали това казах бе човек! Не е аргументация!

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 01, 2009 3:27 pm 
Аватар

Ех, ама Сафиир едно си знае, едно си бае, и все така нула аргументация за каквото и да е (подсказка - аз няма нужда да се аргументирам за нещо, с което медицината е съгласна, ти си тоя, който твърди нещо различно). Естествено, че се правят изследвания постоянно и още нещата не са ясни. НО пак казвам, хомосексуализмът е бил в списъка. И е бил махнат. Това значи, че са се натрупали достатъчно доказателства, че не е болест, не че спонтанно са изчезнали такива, че е.

Прочее, ти май не си много наясно как работи сексуалността, а? С тоя лаф, че видиш ли мъж, който живее с жена и има деца от нея, задължително е би. Наясно ли си, че привличане към един пол не значи отвращение към друг? И че липсата на отвращение не значи задължително ново привличане, а може да е просто безразличие?

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 01, 2009 3:38 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Цитат:
Прочее, ти май не си много наясно как работи сексуалността, а? С тоя лаф, че видиш ли мъж, който живее с жена и има деца от нея, задължително е би. Наясно ли си, че привличане към един пол не значи отвращение към друг? И че липсата на отвращение не значи задължително ново привличане, а може да е просто безразличие?

Да разбирам, че за теб не е проблем да спиш с мъж? Или може би мислиш, че е нормално хетеросексуалните мъже да не се отвращават от мисълта за секс с друг мъж?

Цитат:
Естествено, че се правят изследвания постоянно и още нещата не са ясни. НО пак казвам, хомосексуализмът е бил в списъка. И е бил махнат. Това значи, че са се натрупали достатъчно доказателства, че не е болест, не че спонтанно са изчезнали такива, че е.

Е, и? Човек ти май нещо не искаш да разбереш за какво изобщо става дума. Аз твърдя, че основният фактор за хомосексуализъма е генетичен. Алексис ми излиза с безкрайното си самочувствие, че видиш ли околната среда е много по-сериозен фактор. Постнах изследвания според, които хомосексуалистите имат определени физиологични промени, които НЕ МОГАТ да се дължат на околната среда. Дали са ключови - може и да не са. Но съвсем определено не е доказано, че не са. За разлика от простотиите, които се избълваха от определени индивиди :roll:

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 01, 2009 4:56 pm 
Аватар

Да, не мисля, че има причина един хетеросексуален мъж да изпитва отвращение от секс с друг мъж. Това не значи, че трябва да го иска или да изпитва привличане, нужни, за да е би. Но принцип но отвращението е нещо, което много рядко не е изцяло на психологическа основа.

Бтв, правим ли разликата между "генетични фактори" и "генетични дефекти"?

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 01, 2009 5:15 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Ти как наричаш генетичен фактор, който води до прекъсване на вида? И не ми се измъквай с "ама сега могат да се оплождат инвитро" или "ама те не са толкоз много". Ако всички хора го имаха този фактор нямаше да има хора.
И щом си толкова сигурен, че гейовете не изпитват отвращение от мисълта за секс с жена, може би ще покажеш някоя статистика, която да го потвърди? Ако е така - хубу. Тогава направо да забравим за думата "бисексуални" щото явно всички гейове нямат нищо против да спят с жени.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 01, 2009 5:19 pm 
Аватар

Цитат:
Няма нужда да споря. В медицинската общност има достатъчно спорове по този въпрос. Това, което разправя Алексис (и Амелия), че е доказано, че хомосексуализма не е генетичен дефект просто не е вярно. Такова доказателство няма. И е премахнат от списъка точно защото доказателства липсват

ОМГ... На какъв език ти говоря и ти на какъв език ме четеш, че не можеш да ме разбереш??? :shock:

Това, което съм казала аз лично, е че НЯМА доказателства, че хомосексуализмът е генетичен дефект, понеж това е научния факт засега. НЯМА доказателства, че хомосексуализмът е генетичен дефект != има доказателства, че не е. Фор фък'с сейк! Такова тенденциозно четене на текст, просто нямам думи...

Научни факти, които бяха споделени: това, че хомосексуализмът е генетичен дефект е голямото бла-бла на Сафиир и различни странни хомофоби - то не е научен факт, то е плод на игнорамуса в действие.
Научен факт номер едно: Дефиницията на болест, така както я дават в учебниците по медицина - хомосексуализмът не отговаря на описанието.
Научен факт номер две: Хомосексуализмът липсва в МКБ-10, следователно не е болест. ТОЧКА.
Научен факт номер три: Това, че хомосексуализмът се дължи на генетични фактори е ХИПОТЕЗА, недоказана категорично за момента. Следва личното ми мнение, което не е научен факт: Аз лично считам, че генетични фактори има, хормонални фактори има (от страна на майката), но има и психологически и социални фактори и те са по-значителни. Забележете употребата на фактори - не дефекти. Щото не може нещо да е дефектно, след като не е развалено.
Научен факт номер четири: Няма рязка разлика между хомосексуалист и хетеросексуален - имаме континуум с различни съотношения хомосексуализъм:хетеросексуализъм - Алексис спомена седмостепенната скала на Кински. Което значи, че всеки от нас го има мъничко в себе си, което не може да стане, ако се дължи изцяло на генетика или е болестно състояние.

Това е общочовешкото знание по тези въпроси, което не е такова (т.е. про-хомосексуално), щото са го правили гейове или хомофили, а щото учените се интересуват от истината и гледат да са безпристрастни и това са фактите, до които са стигнали. Отново казвам - фактите могат да покажат физиологични разлики между хомо- и хетеросексуалните хора. Тези разлики, АКО СА В НОРМАТА, не могат да бъдат приети като "дефект, болест и т.н." Което ще рече, че ако еди кои си парчета от хипоталамуса са все пак НОРМАЛНО големи, въпреки че са по-големи от тези на средностатистическия хетеросексуален, те не могат да бъдат отчитани като признак на болест.

От другата страна имаме Сафиир, който доказано не може да чете и вдява нито научна литература, нито мненията ни, но развява мнението на баща си (най-вероятно криворазбрано) като научен факт. Пък то не е.

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 01, 2009 5:41 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Накратко казано - НЯМАШ доказателства, че не е изцяло поради генетични фактори проявлението на хомосексуализма и въпреки това отричаш да е възможно да е. Каквото е моето мнение.

И къде го прочете това, че за мъж хипоталамуса на гейовете е нормално голям? 0_о Аз такова нещо не видях написано някъде.

И бтв няма как нещо да е научен факт след като не е доказано. То е точно толкова хипотеза, колкото е и изключителното влияние на генетичния фактор.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 01, 2009 5:59 pm 
Аватар

:shock:
Пробвам се за последен път и после ще викам преводач...

Научен факт, или поне факт е, че нещо е хипотеза, докато не се докаже категорично и не стане научен факт и то. Следователно, онова че е хипотеза си е факт.

Нямам конкретни доказателства, че хомосексуализмът е изцяло генетичен проблем. Но имам множество сериозни "хинтове", че най-вероятно НЕ е изцяло генетичен проблем. Един от които е например статията, която сам пусна с ония 7% генетичен принос към хомосексуализма. Други са хормонални изследвания, психологически модели и т.н.

В статията не се споменава дали размерът на хипоталамуса е в норма. Не се споменава и дали не е в норма. Понеже не знам каква е нормата, говоря в условно наклонение за хипоталамуса - ако е еди какъв си, то еди какво си. Чакам някое разбиращо лице (примерно Алексис) да дойде и да каже дали нещото е в нормата и какво би се считало за болестно състояние в случая. Вероятно е в норма - ако не беше, хомосексуализмът щеше да се счита за болест и да е на съответното място в МКБ. И сигурно щяха да си го кажат изрично, че не е в норма - те тия неща се обобщават в научните текстове. Както и да е - трябва ни човек, който може да каже числата ок ли са.

едит: Те пък не са дали числа. Сори тогава, тоя цитат не може да се използва нито от мен, нито от теб като някакво доказателство.
едит 2: Разликите се отдават на "prenatal cerebral development and structural differentiation", което може да се дължи на гените, но може и да се дължи на факторите на околната среда в утробата на майката.

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 01, 2009 7:36 pm 
Аватар

какво ви интересува дали пешо и гешо се харесват, че се палите толко

що не направи някой тема за синдрома където японците харесват само 2D :D много по-интересно ще е

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 01, 2009 11:21 pm 
Аватар

интересно клипче свързано с темата http://vbox7.com/play:2c435b27

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 9 от 31 [ 461 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 31  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]