|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 11:18 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Авг 31, 2009 5:33 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=5312_1245174924.jpg) |
Amelia |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
|
В статията не пишеше нищо за лесбийките и техните гени, така че това твърдение е спекулация. Освен това пишеше, че въпросният ген допринася само около 7% за хомосексуалността. Приносът от имунната система на майката е още 14%. Общо 21%. Което е твърде малко. А за хермафродитите... Да ми се сравнява хермафродит, чиито хромозомни дефекти са се проявили в тежки ФИЗИЧЕСКИ симптоми с хомосексуалист, чието тяло си е съвсем наред, е просто безумно. Безумно и показващо тотално непознаване на редица неща - генетика, хермафродитизъм, понятие за "болест". Едно е да имаш "здрав" ген, който ти носи някаква наклонност, друго е да имаш мутирали такива или грешно съчетани и т.н. В единия случай получаваме здрав, жизнеспособен организъм, евентуално с наклонността (ако тя зависи само от генетиката, като в случая очевидно не е така). В другия случай имаме очеизбождаща деформация на ниво фенотип и физика. Какво още ще се пръкне в тая тема? Не виждам тея неща за пръв път, но никога няма да спра да се изумявам до какво води липсата на знание. Това ми напомня на ония демонстранти срещу ГМО храните, дето не искат домати с ДНК. Тъжно е и мяза на средновековен лов на вещици.
_________________ My Anime List , My Manga List
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Авг 31, 2009 5:51 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2891.jpg) |
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
Да разбирам, че ако нещо няма външни физически проявления то тогава не се смята за генетичен дефект, така ли? Интересна теория. Точно толкова интересна колкото и теорията ти, че наличието на ген обичаен само за жените, в някой мъж е проява на здрав организъм. Не, сериозно интересно ми вие двамата колко точно сте разговаряли по тези въпроси с лекари? Щото това, което виждам досега са смешни опити да се правите на интересни. За разлика от вас аз съм имал възможност да разговарям на тези тема с не един и двама специалисти (благодарение на това, че имал няколко роднини завършили медицина) и никой ама никой от тях не е казвал, че хомосексуализма е нещо нормално. На какво точно се дължи - по този въпрос имат различни мнения. Но че е генетичен дефект - за това всички са съгласни. И ако си измъкнете главите от задниците на политически коректните новинари би трябвало веднага да го осъзнаете това. Roland написа: Измъкваш ми се по тангентата. Има общо с темата, доколкото е простотия, която ТИ изцепи. И не се прави на интересен, говорехме за процент от населението. Ти първо каза, че хомосексуалисти тогава изобщо е нямало, после се позасрами и отреди, че имало, ма били много, много малко "колкото в природата". Та? Засрамил съм се? Брех да му се не знае каква била работата. А ти няма ли да се засрамиш от това, че се хващаш за думи като нямаш никакви аргументи? Или ще продължиш да говориш, че гейовете хем могат имат деца, хем да не са бисексуални?
_________________ Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^
![Изображение](http://www.picvalley.net/u/143/35517_123.JPG)
I pity the FOO!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Авг 31, 2009 6:02 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=733_1257632012.jpg) |
Roland |
|
![](./images/ranks/rank5.gif) |
|
Все още се измъкваш по тангентата. Отговори ми на въпроса или си признай, че говориш глупости. Ето, услужливо ще ти го повторя:
ОТКЪДЕ ЗНАЕШ, ЧЕ ХОМОСЕКСУАЛИСТИТЕ В ДРЕВНОСТТА СА БИЛИ ПО-МАЛЪК ПРОЦЕНТ, ОТКОЛКОТО СА СЕГА, И ДОРИ ДА ПРИЕМЕМ ЧЕ Е ТАКА, КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ТОВА СЕГА ДА СА ПОВЕЧЕ?
И естествено, че геят може да има деца без да е бисексуален. Способността да имаш деца зависи от това дали ти функционират възпроизводителните органи, не с каква ориентация си. Способността да пенетрираш жена пък зависи от възможността ти да стигнеш до ерекция и да я задържиш достатъчно дълго. Това СЪЩО не зависи от сексуалната ти ориентация. Виж, това дали си бисексуален, ЗАВИСИ от нея. Т.е. да, това, че можеш хем да имаш деца, хем да си хомосексуалист, е доказан от науката факт.
Като си приказвал с лекари, да беше и обръщал малко внимание в часовете по биология.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Авг 31, 2009 6:04 pm |
Amelia |
|
|
Не си единственият с роднини лекари, да не говорим, че някои от нас имат и подобно образование... Ще ви пратя Алексис да ви обясни. Или пък не. Явно твоите роднини - лекари вече са разнищили явлението из дъно и знаят всичко за него. Прати ги плз да го обяснят и на света - той още се мъчи да установи какво определя човешката сексуалност, горкият. Да, има генетични дефекти без физическа симптоматика. Но примерът с гейовете, който ми даваш от оная статия не е такъв. Генът е някакъв си там нормален ген от Х хромозомата, която жената предава на мъжкото си потомство при нормалните механизми на оплождането. Това, че този ген ти дава смешните 7% вероятност да станеш хомосексуален го забравяме за момента. Говорим си за непатологично състояние - няма повреди в гена, няма мутации, няма грешни комбинации. Имаме нормално човешко същество като резултат. Вече това дали е "болно" или не, понеже иска да спи със себеподобните си, се свежда до разни относителни неща като това, какво се приема за нормално в тоя конкретно момент, в това конкретно място. Всъщност, като гледам колко си разбрал статията, която сам цитираш, ми става ясно колко си разбрал и мнението на познатите си лекари.
Последна промяна Amelia на Пон Авг 31, 2009 6:09 pm, променена общо 1 път
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Авг 31, 2009 6:07 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=19433_1311857660.gif) |
reefer-madness |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
|
Amelia написа: Имаме нормално човешко същество като резултат. Всъщност, не виждам как може да е нормално, докато по-големият процент е хетеро...Това,че на външен вид не си личи е друг въпрос...
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Авг 31, 2009 6:12 pm |
Roland |
|
|
Нормално функциониращо на биологично ниво, се има предвид. Между другото подобни "отклонения" има и в природата, и там също се счутат за нормални. Но за целта трябва да знаем какво имаме предвид под "нормално". Едно дете от училище в гетото, което иска да учи оперно пеене, "ненормално" ли е, защото всички други деца около него искат да станат гангстери или разни силови професии? В крайна сметка и това се обуславя от гените, нали?
Ами абсолютният музикален слух ненормален ли е, при положение, че го имат един на десет хиляди човека? Свръхталантливостта и тя ли е "ненормална"?
Последна промяна Roland на Пон Авг 31, 2009 6:15 pm, променена общо 1 път
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Авг 31, 2009 6:17 pm |
Roland |
|
|
Виж ми едита горе. Бтв, хомосексуалистите са в пъти повече от гениите. Само че не смятаме гениите за "ненормални" (освен когато гениалността им е за сметка на някое друго базово качество, както е примерно при някои свръхнадарени аутисти), нали? Просто защото са обществено приети. Въобще, природата е пълна с "ненормални" неща, които са си съвсем в нормата, при все, че са малък процент. Ненормален е хермафродизмът, както каза Амелия.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Авг 31, 2009 6:17 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2891.jpg) |
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
Roland написа: Все още се измъкваш по тангентата. Отговори ми на въпроса или си признай, че говориш глупости. Ето, услужливо ще ти го повторя:
ОТКЪДЕ ЗНАЕШ, ЧЕ ХОМОСЕКСУАЛИСТИТЕ В ДРЕВНОСТТА СА БИЛИ ПО-МАЛЪК ПРОЦЕНТ, ОТКОЛКОТО СА СЕГА, И ДОРИ ДА ПРИЕМЕМ ЧЕ Е ТАКА, КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ТОВА СЕГА ДА СА ПОВЕЧЕ? Човек, стига си се правил на ударен. Става въпрос дали навремето е имало чисти хомосексуални общности както има сега. Е имало ли е? Ми няма как да е имало. Щото ако имаше щеше да има само за едно поколение и толкоз. Единствените прояви на хомосексуализъм (в някакви значими количества) са били тези на бисексуалните. Roland написа: И естествено, че геят може да има деца без да е бисексуален. Способността да имаш деца зависи от това дали ти функционират възпроизводителните органи, не с каква ориентация си. Способността да пенетрираш жена пък зависи от възможността ти да стигнеш до ерекция и да я задържиш достатъчно дълго. Това СЪЩО не зависи от сексуалната ти ориентация. Виж, това дали си бисексуален, ЗАВИСИ от нея. Т.е. да, това, че можеш хем да имаш деца, хем да си хомосексуалист, е доказан от науката факт. Да и аз мога да правя секс с мъж, но не го правя. Това, че физически я има възможността не означава, че на практика гейовете, които са истински гейове и нямат никакъв интерес към жените, имат деца. Освен ако нямаш някое проучване, което да ме опровергава? Така и предполагах Цитат: Ще ви пратя Алексис да ви обясни. Алексис е яои фенка, ебаси, какво ми я даваш за пример :/ Много ясно, че ще защитава хомосексуалността като нещо нормално. Цитат: Говорим си за непатологично състояние - няма повреди в гена, няма мутации, няма грешни комбинации. От къде го измисли това, че няма повреди в гена? Продължаваш да го твърдиш, но нещо, което да ти подкрепя твърдение не съм видял. Цитат: Всъщност, като гледам колко си разбрал статията, която сам цитираш, ми става ясно колко си разбрал и мнението на познатите си лекари. Малко е трудно да разбереш грешно "Хомосексуализма е генетичен дефект"
_________________ Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^
![Изображение](http://www.picvalley.net/u/143/35517_123.JPG)
I pity the FOO!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Авг 31, 2009 6:30 pm |
Amelia |
|
|
Малко е трудно да разбереш какво е хомосексуализмът, когато за това още няма достатъчно факти. Засега има хипотези. Една от хипотезите е, че има генетични фактори. ФАКТОРИ, което е различно от вече осъдителното "дефект, повреда, малформация". Фактор значи предразположеност към нещо, БЕЗ на нея да се гледа задължително като на нещо нередно (т.е. дефект). Една от генетичните хипотези е, че има ЕДИН ген на хомосексуалността. Статията, която цитираш ОПРОВЕРГАВА тази теория. В нея не се дава инфо какъв е генът, за който говорят, щото не го знаят кой е. В нея ПРЕДПОЛАГАТ разни неща на базата на няква си статистика, базирана на интервюта със 100 хомо- и 100 хетеросексуални мъже. Статистика и интервюта, нали разбираш.
Генът на хомосексуалността никой не го е виждал, пипал, помирисвал, вкусвал. Той е ХИПОТЕЗА, която тепърва предстои да се докаже с категоричност. Ако роднините ти са се изказали с категоричност, не са постъпили научно, а популистки. Дори да се докаже, че такъв ген(и) има, това по никакъв начин не прави лицата с този ген(и) болни и дефектни. Още повече, че за нормалния здрав хомосексуалист генетичния фактор вероятно е един от многото фактори, формиращи това поведение и нещата са малко или много въпрос на вкус и избор.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Авг 31, 2009 6:44 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=13446_1254927421.png) |
snookie |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
|
Amelia написа: Малко е трудно да разбереш какво е хомосексуализмът, когато за това още няма достатъчно факти. Мдам... за хомосексуалисти не знам... Ама ако искаш, ще извикам тука педераси да ти кажат какво е... Тези по гей парадите са болни. Но няма никаква причина да мразим хората, които харесват хора от същия пол. Щото щом се отнася за "продължаване на рода" според мен няма по-противно нещо от това да имаш дете или деца с човек, към който не изпитваш никаква страст и на който гледаш само като приятел. Пък и да не говорим, че като човешки същества имат право на предпочитания... Но това разбира се е моята извратена логика...
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|