Съгласна съм със Safiir, че хомосексуализмът е най-вероятно някакъв дефект в генетичния код. Ама чак пък болест... Е, щом и други такива дефекти (синдром на Патау, Даун и т.н.) ги водят болести, технически май и хомосексуализмът трябва да се причисли като болест.
Старата песен на нов глас. Тая тема доста сме я разисквали.
dream_dragon написа:
Хомосексуално поведение се надблюдава и е налично и у животните, особено у онези видове, които водят социален начин на живот, в частност морските птици и бозайниците, маймуните и човекоподобните маймуни. Такова поведение е наблюдавано при около 1 500 вида, за 500 от които е добре документирано.
Жанет Ман, професор по биология в университета в Джорджтаун, САЩ, е сред специалистите занимавали се с теории за хомосексуалното поведение у животните, по-специално у делфините. Според нея този тип поведение е еволюционно предимство, минимизиращо вътрешновидовата агресия, особено сред мъжките индивиди.
Recent estimates of mental health morbidity among adults reporting same-gender sexual partners suggest that lesbians, gay men, and bisexual individuals may experience excess risk for some mental disorders as compared with heterosexual individuals. However, sexual orientation has not been measured directly. Using data from a nationally representative survey of 2,917 midlife adults, the authors examined possible sexual orientation-related differences in morbidity, distress, and mental health services use. Results indicate that gay-bisexual men evidenced higher prevalence of depression, panic attacks, and psychological distress than heterosexual men. Lesbian-bisexual women showed greater prevalence of generalized anxiety disorder than heterosexual women. Services use was more frequent among those of minority sexual orientation. Findings support the existence of sexual orientation differences in patterns of morbidity and treatment use
Това е същото като наличието на много над нормалното равнище естроген в някой мъж или тестостерон в някоя жена.
Проучванията при животните са основно за бисексуалност, а не за същински хомосексуализъм. Но разбира се и при тях има гейове. Защо си мислите, че този генетичен дефект е уникален само при хората?
Както каза Сафир - грешка в генетичния код и психологични проблеми (човекът е психологично животно). This is it. После кой как ги приема няма нищо общо.
Интересно как, ако хомосексуалистите не могат да се размножават, хомосексуализъм продължава да има и хомосексуалистите се множат? След като хомосексуализмът е генетична малформация, нали? Но нека чуем все пак механизма на появата на хомосексуалисти при това положение. Току виж се пръкнало нещо умно като онова как новите технологии ще изхранват безпроблемно милиардите хора.
Не знам какви са ви дефинициите за хомосексуализъм, но очевидно са различни от моите. В моите дефиниции хомосексуален е човек, който чувства сексуално влечение към своя пол и съответно овеществява това си влечение под формата на секс. Може да е спал с другия пол някога, може и сега да спи, по един милион причини, включая denial, но фактът остава, че той/тя всъщност не изпитва влечение към другия пол.
Бисексуални са тези, които изпитват влечение и към двата пола и се ангажират в секс и с двата пола. С кеф - не щото трябва насилствено да скрият или докажат нещо.
Хомосексуалистът НЕ е малформиран стерилен психопат със сбъркан геном. Понастоящем в по-белите страни хомосексуалистите стават родители - мъжете дават сперма за изкуствено оплождане на сурогатни майки. Жените ползват замразена сперма от сперма банките и собствени яйцеклетки и една от тях износва детето. Т.е., те СЕ размножават, защото нужните им за това органи функционират.
Хомосексуализмът НЕ е болест, хомосексуализмът Е поведение-резултат от физиологически, психологически и обществени фактори. Като мачизмът бтв. Защо не третирате мачовците като болни?
Да, има случаи, в които повреди в генома водят до хомосексуализъм. Това не значи, че всички хомосексуалисти имат повреди в генома и че са болни. Те просто са различни. И са различни в нормата.
Що се отнася до преобладаващите психически проблеми... Ъъъ, вие и много хора по света считате хомосексуализма за болест, извращение и нещо, което ще те прати в Ада. МНОГО ЯСНО, че при тая обществена настройка и дискриминация към тях хомосексуалистите ще страдат по-често от разни психически проблеми. На тях им се налага да живеят с допълнителен стрес на тоя на хетеросексуалните хора.
Интересно как, ако хомосексуалистите не могат да се размножават, хомосексуализъм продължава да има и хомосексуалистите се множат? След като хомосексуализмът е генетична малформация, нали?
Цитат:
Ето ти и още едно изследване, което доказва, че жените със силно изразено привличане към мъже е по-вероятно да родят гейове, отколкото останалите жени - http://www.newscientist.com/article/dn6 ... ained.html
>>, <<...не знам то ти като нямаш намерение да ми четеш постовете има ли смисъл да продължаваме някаква дискусия? Очевидно имаш някакъв силен интерес към сатанизма имайки предвид колко пъти го спомена този ад...ма това е грешната тема ><
Истинктите в сегашно време са се умножили - не са само за самосъхланение и за размножение, а и за власт, пари и манипулация над по - нис(з)шите
Всъщност не. Цитирам Уики, "Те(инстинктите) не се заучават, а са унаследени фиксирани модели на действие (ФМД),[...]" Няма просто начин бебе да унаследи ламтеж за пари и власт от родителите си - да го заучи като поведение е вероятно, но не и да го унаследи.
sorry for the off.
Във Форума всички са толкова компетентни ...
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест
Публикувано на: Пон Авг 31, 2009 4:39 pm
Amelia
Интересно как, ако хомосексуалистите не могат да се размножават, хомосексуализъм продължава да има и хомосексуалистите се множат? След като хомосексуализмът е генетична малформация, нали?
Цитат:
Ето ти и още едно изследване, което доказва, че жените със силно изразено привличане към мъже е по-вероятно да родят гейове, отколкото останалите жени - http://www.newscientist.com/article/dn6 ... ained.html
>>, <<...не знам то ти като нямаш намерение да ми четеш постовете има ли смисъл да продължаваме някаква дискусия? Очевидно имаш някакъв силен интерес към сатанизма имайки предвид колко пъти го спомена този ад...ма това е грешната тема ><
Кийп гоинг. Поразсъждавай над статията. Е ли това генетическа малформация, след като става дума за ген, който "циркулира" в здравите хетеросексуални хора от женски пол. Е ли хомосексуализмът болест тогава? Са ли хомосексуалистите генетически малформирани?
Последна промяна Amelia на Пон Авг 31, 2009 4:45 pm, променена общо 1 път
[/quote] Само според мен ли това е нещо логично? В смисъл жените раждат. Ако не е хетеросексуално ще е хомосексуално. Как пък точно го решиха, че ако харесва/пристрастена е към другия пол ще роди па баш хомосексуално дете.
Кийп гоинг. Поразсъждавай над статията. Е ли това генетическа малформация, след като става дума за ген, който "циркулира" в здравите хетеросексуални хора от женски пол. Е ли хомосексуализмът болест тогава? Са ли хомосексуалистите генетически малформирани?
Хермафродите не са ли генетична малформация след като гените им циркулират в здравите хетеросексуални хора от мъжки и женски пол? Въпросът е не само дали този ген го има в здравите от хора. Въпроса е как е проявен. При жените е нормално да съществува. При мъжете - не е. Както не е нормално мъж да има вагина.
Цитат:
Мен продължава да ме вълнува:
А) Как Сафиир знае колко са били хомосексуалистите в древен Рим и откъде е разбрал, че са били по-малко от сега.
Б) Как си обяснява евентуалното им увеличаване сега.
Убий ме, не виждам какво общо има това с темата? 0_о Като абсолютна бройка естествено, че сега са повече отколкото тогава. Общо хората са много повече. А че са страшно малко е очевидно поради факта, че ти съществуваш. Ако всички бяха хомосексуалисти теб нямаше да те има.
dream_dragon написа:
Само според мен ли това е нещо логично? В смисъл жените раждат. Ако не е хетеросексуално ще е хомосексуално. Как пък точно го решиха, че ако харесва/пристрастена е към другия пол ще роди па баш хомосексуално дете.
Жените при които е по-силно изразено привличането към мъжкия пол е логично да е по-вероятно да предадат това си харесване на децата си. Част от които е неизбежно да бъдат момчета. Същото се отнася и за лесбийките. Но те го получават това от бащите си.
Измъкваш ми се по тангентата. Има общо с темата, доколкото е простотия, която ТИ изцепи. И не се прави на интересен, говорехме за процент от населението. Ти първо каза, че хомосексуалисти тогава изобщо е нямало, после се позасрами и отреди, че имало, ма били много, много малко "колкото в природата". Та?
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения