Дата и час: Вто Мар 04, 2025 2:15 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 3 [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 21, 2007 7:55 pm 
Аватар

Амиииии PS CS, ама не мога да кажа, че съм мн добра с него. Знам някви басикс, но до толкова.

Ich und du...
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 21, 2007 8:08 pm 
Аватар

Аз си винаги съм си ползвала само Paint и с него ше си умра *гордо* !!!

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 21, 2007 8:20 pm 

ех...

Последна промяна FlameHazel на Нед Май 09, 2010 8:58 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 21, 2007 8:45 pm 
Аватар

Емиии, ползвам Jasc Paint Shop Pro 8 от две-три години някъде и съм си доста доволна, само дето така и не се научих да оцветявам на него... Шанс. Иначе досега каквото съм поискала да направя съм успявала, има си достатъчно ефекти и инструменти и функции и други глезотийки, имам си и милион четки, но напоследък ми се иска да се пробвам и на Photoshop. Преди време, когато компютъра ми още беше нов, а аз бях по-голям нууб и отсега, си го свалих... разцъках едно-две неща, уплаших се и си свалих по-лесния Paint Shop. Определено ми олекна. Интерфейса на Photoshop ме плашеше :lol: Иначе аз като цяло малко недолюбвам Adobe, но както и да е.
My alltime favourite function in Paint Shop Pro - colorize :mrgreen:
Работила съм и на Gimp в училище, но съм си свикнала с Пейнтчето и това си е. За gif-ове ползвам Jasc Animation Shop, но доста ми забива на ефектите и рядко го ползвам.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 21, 2007 9:16 pm 
Аватар

PS CS2 /пробвах и 3-ката, не е лоша, но поради съображения за съвместимост трябваше пак да се върна на 2/ и Illustrator CS2 главно... 3DS Max-а го ползвам рядко... И не знам дали се брои, но Flash 8 също.

Профил  

Заглавие: Re: .:: Дискусия : Photoshop , Corel , 3D MAX и прочее ::.
МнениеПубликувано на: Съб Май 30, 2009 8:10 am 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
Творчество :arrow:

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Май 30, 2009 4:50 pm 
Аватар

я найс темичка,
аз съм голям фен на photoshop, тва е ултимативната програма и най-добрите версии са cs2, cs3, cs4, а коя от тях ще използвате това вече си е ваш избор
тука видях някакви оплаквания спрямо .gif и image ready - новите шопове нямат image ready като допалнителна програма щото той от cs3 на сам е интегриран в самия шоп, така че може да прави gif-ове, и то по-добре от cs2 + image ready, има си enhance-ван animation panel който е като на видео едитинг програма и тн.
най-бързата версия от cs1,2,3,4 е тройката, а cs4 има най-добри features, но има малък проблем с лаг на четките (преди пача проблема беше голям) и интерфейса не ме кефи ма тва е козметичен проблем, по принцип шопа има горе долу един от най-лошите интерфейсове от програмите на adobe

Corel Painter-а си е бая мощна програма, но след много опити, реших че е най-добре да рисуваш в шопа, най-вече щото пейнтъра на резолюции над 3000 почва адски много да лаги а на резолюция която би използвал един професионалист за максимално качество (5000-10000) направо е проблем, поне за мене щото съм максималист
иначе четките са му страхотни, определено има повече възможности от шопа, но работата е там че никой не рисува във всички стилове който може програмата, даже много от стилове и най-популярните такива ноже да ги постигнеш и в шопа, макар и малко по-трудно, а интерфейса е доста примитивен, color wheel-a определено е голям плюс, но пък програмата е много бъгава и много сложна за научаване, и се използва само за рисуване, докато шопа - за всичко

paint tool SAI е може би ултимативната програмка за рисуване на аниме ако имаш таблет, защото е лека семпла и използва едно много яко смуудване на четката ти ако използваш таблет, и brush engine-a и е като на пейнтър digital watercolor-a, даже е някъв по-кристално чист и много яко се сливат цветовете, има и color wheel, и перфектен anti aliasing и rotate tool, което фотошопа и пейнтъра така и не успяха да постигнат, е последния шоп има АА ама той е адски тежък и е графично ускорен което значи че без яка видео карта духаш, как ги засрамва такава малка програмка в тва отношение

open canvas туй е горе долу като горното - много яко, само че четките продуцират някво много гадно пикселизиване в краищата по някога, и аз не знам защо така става ма изглежда не може да се избегне, а и последните версии които са яките, имат много добра защита и ако използваш фалшив сериал код програмата ти става бъгната и крашва

Illustrator е най-добрата за векторна графика, но аз по принцип мразя векторите, лесни са но са адски времеотнемащи и неинтуитивни

After Effects е определено силно съблазнителна програма, може би ако бях амв мейкър щех яко да я ползвам, но тъй като не се занимавам с видео едва ли ще и наблягам, интерфейса ми е любимия от която и да е програма която някога съм отварял, ако сте гъзари и имате малко повече познание може да правите много мощни gif-ове с тва, като моя стар аватар :)

друго което съм ползвал е corel draw, adobe premiere от ver.6 до cs3, sony vegas, 3ds max, gimp, zbrush и секвите други по-малки глупости които не си заслужава да ги спомена, щото за разлика то горните са боклуци

пп. имам си фотошоп на японски :lol:

МнениеПубликувано на: Нед Юни 21, 2009 10:55 am 
Аватар

Ами, разликата не е голяма - 4 версии между тях, 8 години разработки. Хийлинг бръша във 7 и спот хийлинга в 8, Ленс Блър, Слайс туула беше променен, четат се вече Роу формати, има добавени 20 филтъра сигурно, HDRI съпорт, общи подобрения за работа с лейъри, подобрения за работа с Виста, като цяло по-бързи операции и прочие....

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 21, 2009 9:40 pm 
Аватар

Аз съм си на фотоЩоп ЦС 4,защото тройката ми се прецака нещо,бях с един портабъл,който си ми вършеше скромно добра работа :lol: Ноооо,да,изтеглих новата версия и нямам оплаквания почти.дизайна е малко по-различен,но се свиква. Corel draw-а го имам от доста време на компа и го ползвам от дъжд на вятър като реша,че ми се драскат глупости на компа @.@
Иииии другото,което държа е GIMP ,много хубава програмка,с нея си оправям гифчетата /които почти не правя де :mrgreen: / ,но като цяло е хубава и безплатна програмка,също така си яползвам като ме мързи да отварям ПС-а :lol:
Прословутия SAI няма да го пробвам скоро,няма сми,като нямам таблет о.О И при липсата на такъв ще правя все същите лЯви неща :idea:

The Resistance
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 24, 2009 10:53 am 
Аватар

Фотошоп, Корел дроу-а беше хубава програма, но нещо я затрих, не ми допадна, пък и вече бях свикнала с шоп-а.
Иначе от 5 до CS2 всичките съм ги минала...сега съм на CS2, най-удобна ми е тази версия.

Сега съм фотошоп+таблет, че с мишката е страшна работа докато направя една миниатюрна чертичка както аз искам.

Профил  

Заглавие: Software- за рисуване / design / творене
МнениеПубликувано на: Съб Авг 29, 2009 12:05 am 
Аватар

Всеки който има любима програма - било то за рисуване,или каквато и да е форма на творене- да сподели- да напише защо я харесва, какво прави и т.н..

не знам, тая тема си я мисля от дълго време,но все не ми идва мирака да я пусна. Вероятно малко хора тук използват някакъв различен от фотошоп, просто заради грешното впечатление че това е програмата която ще им свърши най-добра работа за всичко.

Писал съм в някои теми преди и съм спорил по въпроса,но тази не е за това. Не искам да оспорвам тва колко полезна и велика програма е ултра-популярния фотошоп,който дори бог използва. Тази тема е с цел да докажем че фотошоп е най добрата за обработване на снимки и за финално обработване-цветовете,контраста и т.н, монтаж и фалшифициране на снимки/документи..но абсолютно не е най-практичния избор за рисуване с таблет. И следователно съществуват много други програми,които се използват и са не по малко популярни.

Ще изброя програмите които обожавам и защо, всеки който иска да задава въпроси или да ги коментира- да го стори.

да опишем функциите:

waterbrush/color blending- в фотошоп когато искаме да постигнем гладък преход от тъмен цвят към светъл- това по средата, обикновенно трябва да се мъчим с пикъра или с полупрозрачноста на четката (от което стават грозни петна и отнема много време), след това да си играем с блър,смъдж и другите непохватни инструменти. В много японски програми- open canvas, paint tool sai,nekopaint,open canva,shi-paint,4th paint,illust studio...има функция четката автоматично гладко да прави преливанията от цвят в цвят- хиляда пъти по лесно е ,и след това лесно се прилагат текстури на отделните леъри.

ето как го правят в фотошоп:
http://www.youtube.com/watch?v=-wPaM_L7 ... re=related

ето как трябва да се прави:

select/masking- в paint tool sai е най-добре направено. Нали знаете като селектираме с уанд-а за да оцветяваме вътре как винаги остават разни бели петънца.Особено като оцветяваме коса- ако го настроим много да пропуска,селектира извън областа която искаме,ако е прекалено малко-не селектира всичко? Ами в Сай е направено така че е лесно да се види кое е селектирано-селекцията има цвят- докато селектираш-селекцията е в син цвят,когато избереш друг тул или четката си става прозрачна пак...
освен с уанда и ласото може лесно да се доселектира с select/deselect четки,които дори поддържат полупрозрачност и текстури.
демо:

lineart tracing- всеки път като завършим някоя скица,естествено трябва да я тушираме с гладки и чисти линии. Хората с нетърпелива ръка губят много време да постигнат това с таблета си, често повтарят линията,не се получава винаги както е било замислено. В Paint tool sai и Neko paint не е нужно дори да имаш таблет. Т.нар трейсване става супер бързо и лесно само като кликаш с мишката - създаваш линии,огъваш ги,после е лесно да ги наместваш,променяш дебелината и цвета,дори да ги правиш все едно са правени с таблет- изтъняващи на места и т.н. Този контрол може да се получи обикновено в Vector-ни програми и е трудоемко да се трейсва в тях или оцветява. В paint tool sai е лесно и интуитивно,дори дресирана маймуна може да се оправи,дори без таблет и капка умение на китката. Demo:

-има още доста функции, може би ще продължа по-късно ако има интерес

Import от япония- японски софтуер,преведен на английски:

illust studio (от създателите на manga studio)- или японския фотошоп,както и викат по форуми. Реших да започна с нея,понеже тя взима някои от най-готините елементи на paint tool sai ,и ги съчетава с фотошоп,пейнтър, опън канвас и т.н..а и защото клипчето,което е макар и на японски съвсем нагледно ги показва.

lineart обработка,waterbrush,изглаждане на линии,удебеляване/изтъняване на линии, умна гумичка,

добри страни- много нови и уникални функции, лесен за кустомизация интерфейс, всичко добро откраднато от пейнтър,фотошоп и paint tool sai..фотошоп направо яде ряпа ако става въпрос за рисуване

лоши- сложен интерфейс, на японски е и частичния английски превод е малко скалъпен/непълен, траъл версията иска сериен номер,който се получава само от сайта - въпреки че е безплатно е голяма играчка да се намери линка и да се регистрира там

..ок стига за днес че се уморих да пиша xD

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Авг 29, 2009 10:35 am 
Аватар

вече има такава тема ^^

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Авг 29, 2009 6:34 pm 
Аватар

@ blurymind
тва illust studio изглежда доста добро за аниме, докато не забележиш.... че е вектор базирано :lol: не знам каква част, но като гледам направо цялата програма, аз по принцип имам вродена омраза към векторите :D а тва изгледа същото като SAI, само че тя не е векторна, лошото им на векторите е че може само аниме да рисуваш, и въпреки че всико става гладко и блестящо и линиите ти автоматично се самоизтъняват :lol: реално те ограничава само до един стил на аниме - точно тоя перфектния дето не се вижда никаква следа от четка, плюс тва че контрола ти със стайлуса върху самата линия е ограничен, заради якото векторното смуудване, и то доста ограничен, като в "манга студио"-то
е яко е дори при земетресение да можеш да правиш супер прави линии, докато не откриеш че друго освен гладките линии някак си не става баш както трябва :) а в SAI такива проблеми няма
не че тоя перфектен стил не е красив и има нещо лошо в самия него, но резултата винаги е подобен на горното, яко изглежда, нали?... докато не се пробваш ти да го "рисуваш" :) който се е пробвал да имитира нещо подобно би разбрал като кажа, че се отдалечава от "рисуване", векторните аниме графики винаги имат една нотка на дървен контрол що се отнася до процеса им на изработване, но все пак изглежда яко програмата, щото е бленд с растерните техники на рисуването
пък в шопа има точно обратния проблем, той става за всичко освен точно за тоя перфектен аниме стил :lol:
... пфф отплеснах се, само говоря за самата идея за векторно базирани brush strokes, не конкретно за illust studio :mrgreen:

това което прави много добро впечатление обаче беше начина да удебеляваш или изтъняваш вече съществуващи линии и да ги местиш гладко като векторните възли по далече от центъра на местене се засягат по-малко, което са много бързи техники за перфектен lineart

туй имайки предвид че не съм я пробвал тая програма де, само от видеотата които ти пусна, щото са много обещаващи :lol:
нз може да и дам шанс но просто съм скаран с тея векторни quick-n-dirty трикове :) и всичко що е по-различно от драскай-директно-с-четката, което е моя стил

МнениеПубликувано на: Съб Авг 29, 2009 10:52 pm 
Аватар

Аз си ползвам Photoshop CS2 и тя ми е най-удобна. Пробвах и CS4, но не ми хареса особено.

МнениеПубликувано на: Пет Юли 23, 2010 1:47 pm 
Аватар

вчера най-после намерих кракната IllustStudio Изображение.. радост
и сега го бутам здраво - изглежда не е векторно базирана програма както си мислех ами си е като японския фотошоп направо - много филтри, много др. възможности, и перфектна както за растерно така и за векторно рисуване.. направо страхотно

малко и гличи интерфейса като ресайзваш палети и подобни операции и още не съм я разцъкал достатъчно но тва е единствения и проблем
има си собствен подход към нещата и е с бая възможности, макар и още да е млада програма, май на йстина искат да я направят стандарт

супер много се кефя че я кракнаха :D пък и е преведен почти целия интерфейс на английски, макар и автоматичен превод, който е много зле ма пак става :lol:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 3 [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]