Вятърът полюшваше клоните, тревата беше росна и свежа като детска усмивка, вишнови цветчета падаха върху нея и приличаха на снежна покривка, затрупала маргаритките и теменужките. Пролетен ден в парка. Покрай пътя вървеше бавно и странно едно момче – на вид добре облечено, високо, стройно, леко прегърбено. Зелени очи и руса - разпиляна коса, загадъчно изражение – завеяно и лекомислено. Гледаше несъсредоточено в земята – не помръдна поглед от нея. Блъсна поне двама минувачи без да се извини ила да реагира по някакъв адекватен начин... Стигна до парка, поразходи се и изведнъж се сепна и остана на едно място. Стоя в едно положение доста време. Пред него - на една пейка стоеше момиче-отвеяно и замислено като него, с дълга черна като смола коса. Вятърът я разпиляваше и я правеше още по-прекрасна. Очите на момичето бяха дълбоки и черни, насълзени, устните и бяха сочни като юлски плод, ръцете и бяха скръстени и стояха на краката й. След няколко продължителни минути момчето се осъзна и плахо закрачи към нея, тя го съзря и привидно се изчерви – бузите й поруменяха и станаха като прасковки... Русокоското седна на пейката до нея – настана мълчание, и двамата загледани не обелваха ни дума. Накрая момичето се престраши: - Какъв приятен ден за разходка в парка – и започна да си клати краката като малко детенце. - Дамм...-каза замислено той и я погледна усмихвайки се.
- Вие защо така сте замислен и се разхождате сам из парка – каза тя и бузите й отново поруменяха – Мога ли да узнам името ви?
След мъчителна минута мълчание й отговори отвеяно: – Ямато, казвам се Ямато – мога ли и аз да попитам за вашето и за историята Ви? – Хината – каза тя и го погледна така въодушевено, че Ямато забрави за патилата си и привидно му улекна. В продължение на минута двамата се гледаха и се усмихваха един на друг...
Утре следващите глави
Последна промяна soul_eater11 на Сря Авг 19, 2009 2:36 pm, променена общо 1 път
Публикувано на: Пон Авг 17, 2009 11:55 pm
machomen
Регистриран на: Пон Апр 09, 2007 12:01 am Мнения: 1823 Местоположение: Under your bed
Много ми е странен начинът, по който употребяваш препинателните знаци, особено тиретата и запетаите. Поработи малко върху структурата на изреченията, подбора на думи и спрежението на глаголите.
Цитат:
- Дамм...-каза замислено той и я погледна и се усмихна.
Ей такива примерно, според мен най-добре да ги избягваш: и направи това и направи онова и направи трето нещо и се прозя и вдиша и издиша и т.н.
Цитат:
стройно, леко прегърбено
... не, сериозно, как става този номер?
Цитат:
загадъчно изражение – завеяно и лекомислено.
Не ги разпръсквай прилагателните като гореупоменатите вишневи листенца, по-добре е да си ги накачулиш всички едно след друго.
Олекна* се пише.
Цитат:
Вие защо така сте замислен и се разхождате сам из парка – каза тя
Нищо не казва ами направо си го пита.
Накратко - на този етап повече чети много, пиши много (ако искаш подобрение, то е), но не пускай почти нищо, освен ако не си подготвена за огромна вълна критика и флейм.
Много ми е странен начинът, по който употребяваш препинателните знаци, особено тиретата и запетаите.
Че тя ползва ли ги? Даже и въпросителната ми се губеше някъде. Иначе става фикчето. Плоско е, тъпо е, скучно е. Но като за първо нещо, което пускаш е прилично. Дадоха ти съвет, последвай го.
_________________ True evil is silent.
Заглавие: Re: MyFic: Air Dreams
Публикувано на: Вто Авг 18, 2009 1:53 am
Squall_1st
*
Пиши каквото ти е на сърце. Ако взимаш сериозно @DanielMadison да кажем, едва ли някога ще се подобриш. Колкото до правописните грешки, да не те тревожат. По-добре напиши нещо грешно и да е яко, вместо да не го пишеш изобщо. Грешките са поправими, а изпуснатите шансове са изпуснати шансове. Трябва да имаш своята почва на развитие, млада си, началото ти не е лошо. Просто се развивай и остави другите да си обсъждат каквото желаят. Ако чустваш нещо истинско в себе си, в точния момент, то ти си точно това, което чувстваш. Прогресирай!
20 сравнение в 5 изречения - е не става така. Разбирам какво си искала да постигнеш с тях, но когато претрупаш текста с такива/+ по 3-4 епитета/ просто не се получава. Начинът ти на изказ е доста странен, на места изреченията изобщо не са оформени. Определено имаш доста неща да научиш. Като за начало, както беше казано по-горе, чети повече.
I luuuuurve it! Искам новата глава! Не знам как може изобщо да и казвате, че не струва! Такъв сюжет, оригиналност, драма, не мога да си представя такъв талант от 13г момиче. Ако можеше да пише или да си ползва пунктуацията като хората, щеше да е по-добре обаче.
_________________ Louise - mein Herz Jetzt komm zur Ruh Mit meinen Tränen decken wir uns zu, Ich und du...
Публикувано на: Вто Авг 18, 2009 8:07 pm
solecito
Регистриран на: Пет Фев 01, 2008 8:18 pm Мнения: 2230 Местоположение: София
написах го за 13 минути и 49 секунди - това ми един от най-добрите резултати - за грешките - не съм го проверявала, защото трабваше да си лягам хД апфф..подробности - мама се кара
Цитат:
стройно, леко прегърбено
... не, сериозно, как става този номер?[/quote]
тука имах в предвид, че като цяло е красиво и стройно - само, че е прегърбено (подразбира се, че е от работа)
Последна промяна Nimeria на Вто Авг 18, 2009 9:53 pm, променена общо 1 път
Reason: дабъл постингът е забранен ^^
Публикувано на: Вто Авг 18, 2009 11:58 pm
Evility
Този резултат да се разбира като "рекордно кратко време" или като "рекордно много време, прекарано над писания"? Не, че кой да е от двата варианта е похвален. Едва ли щеше да е фатално за бъдещето ти да го оставиш за на другия ден и да си го редактираш на спокойствие, че тогава чак да пускаш.
Във Форума всички са толкова компетентни ...
Публикувано на: Сря Авг 19, 2009 12:01 am
solecito
Регистриран на: Пет Фев 01, 2008 8:18 pm Мнения: 2230 Местоположение: София
- Историята ми ли?– каза Хината и се натъжи – Нямам такава, аз съм просто едно момиче оставено на произвола на съдбата, забравено от другите, нара... – не продължи думите си. Една сълза се стече по лявата й буза. Ямато забеляза, че това я наранява и побърза да се извини: - Съжалявам, не исках да те нараня Хината. Не плачи моля те! – и несъзнателно я погали по бузките. Тя го погледна с големите си черни очи и отново се усмихна. Изневиделица момчето стана и й предложи да седнат да хапнат нещо, но тя като че ли се натъжи още повече и каза, че не си носи пари. - Не се притеснявай. Ще те почерпя – нали за това са приятелите! (малко прибрзано, а хД) – и усмивката му достигна ушите. - Аз – приятел...- и още една сълза се стече по бузките й, но явно беше от радост. Стана и прегърна Ямато – той се изчерви и откликна на прегръдката й. Двамата тръгнаха през парка и накрая стигнаха до едно малко ресторантче за бърза закуска. Настаниха се на една от масите до празорците, която имаше изглед към главния път и мола. Поръчаха си шейкове и по една порция рамен.Хината ядеше доста бързо, сякаш не бе яла от два дни. Ямато ни най-малко не се притесни, даже се усмихна. Подхванаха темата за историите си. Пръв беше Ямато – той газа, че е син на управителя на концерната “Тойота”. - Произхождам от заможно семейство, но това не ме вълнува особено. – подхвана момчето.- Майка ми е съдружник на една от големите индустрии за производство на текстил в Япония. Стига за мен – твой ред е. - Мой ред? – нямам какво да разкажа за себе си. Баща ми почина преди 5 години от тумор в мозъка. Лекарите не можаха да направят нищо. В момента живея с майка си – не сме богати, но преживяваме някак си. Тя работи като камериерка в крайпътен мотел. - Съжалявам за баща ти – каза Ямато -, но нека да не се подаваме на негативните мисли. Нахраниха се и излязоха. Хванаха един от автобусите и се отправиха незнайно къде...
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 113 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения