|
Дата и час: Съб Фев 15, 2025 10:28 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
|
Заглавие: Re: Защо хората ги е страх да рискуват да бъдат щастливи? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Авг 17, 2009 10:55 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=5684.jpg) |
xads |
|
![](./images/ranks/rank6.gif) |
|
Хайде да се направя и аз на компетентен ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) Древните гърци са вярвали, че красотата и щастието се намират в умереността!Даже мисля, че това е мисъл на Аристотел, но не си спомням добре.Смисълтът е, че крайностите не водят до нищо добро!Както някой спомена в началото на темата цаката е в умерения риск.Умният човек мисли за последиците и дали е готов да ги посрещне.Има случаи, когато рискът е оправдан и си заслужава и обратното.Въпросът е да преценим правилно даденият риск от кой вид и да вземем правилното решение.Разбира се винаги съществува варианта, в който не можем да преценим и трябва да действаме като непукистите и да не се ядосваме за нещата, които не зависят от нас.Това беше от мен, дано съм прозвучал умно
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Защо хората ги е страх да рискуват да бъдат щастливи? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Авг 20, 2009 1:03 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=269_1419871212.png) |
Ensenga |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Нед Сеп 04, 2005 4:06 am Мнения: 3381 Местоположение: cyber-sekai
|
Това е голяма грешка, надявам се да не продължиш да мислиш така. Умереността не е нещо добро, по-скоро е нещо като ограничение, ти не искаш да си ограничен, нали? ако хората не стигаха до крайности се съмнявам че щяхме да се развием изобщо.. ако не друго то поне знам че умереността не е нещо добро, защото го чувствам, пък ако помислиш също се стига до този извод - с както са свързани "най"-нещата, свързани са с крайности, например силата, любовта, технологията, всичко е свързано по някакъв начин с надминаване на границите на възможното - стигане до крайности - за да си победител трябва да си най-силен - крайност, ако убичаш би направил всичко за другия - пак крайност, за напредък в технологията се изисква разширяване на сегашните и граници - пак крайност.... просто примери де не се оплитайте в умереността, нищо велико, силно или такова което изпъква пред другите не е умерено, защото умереността = на ограничение, вие не сте ограничени, нали?
_________________ skype: zenscape
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Защо хората ги е страх да рискуват да бъдат щастливи? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Авг 20, 2009 2:02 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=13446_1254927421.png) |
snookie |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
|
Frostburn написа: Това е голяма грешка, надявам се да не продължиш да мислиш така. Умереността не е нещо добро, по-скоро е нещо като ограничение, ти не искаш да си ограничен, нали?
Когато не си поставяш ограничения, всичко е въпрос на късмет. А аз съм карък. Така че предпочитам да се ограничавам според собствените си възможности и от време на време да поемам приемливи рискове, отколкото да се впусна в най-големия хаос в живота си и да излеза от него с голяма дупка на гъза. Защото когато знаеш какви са границите, които можеш да преминеш само в краен случай - тогава си готов да поемеш отговорност за своите действия. Да си ограничен, не значи, че не си отворен за чужди опит и знания. Значи просто, че мислиш, че познанието ти за себе си е достатъчно, че сам да правиш изборите в живота си, а не да се лашкаш между чуждите граници. Разбира се поради нечия сравнително логична идея "да си ограничен" значи да си тъп. Иначе ако знаеш как да си направиш живота перфектен - ти можеш да го направиш и в рамките на тези граници, които сам си поставяш. Ако не знаеш - само сваляш ограниченията и чакаш някой друг да ти дърпа конците. Опитваш се да бъдеш "непредсказуем"... само защото някой ти е казал, че да бъдеш "непредсказуем" е хубаво нещо - ти се опитваш да го направиш, а не го правиш... Затова бих се съгласил, че умереността е нещо хубаво. Защото е верно, че от опит глава не боли, ама дозата прави отровата. И затова всичко е добре в умерени количества. Всъщност ако питате мене най-боли глава от опит, ама тва е друга тема. Това е за ограниченията, които сам можеш да си поставиш. Ако говорите за чужди граници - е тогава няма кво да си говорим, то е ясно, че трябва да си доста тъп, за да оставяш други хора да ти определят границите. Но пък... понякога "неограничените" хора това правят...
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Защо хората ги е страх да рискуват да бъдат щастливи? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Авг 20, 2009 11:17 pm |
Ensenga |
|
Регистриран на: Нед Сеп 04, 2005 4:06 am Мнения: 3381 Местоположение: cyber-sekai
|
нее нямах предвид кой е тъп или умен с думата "ограничен", е може би само като закачка имах предвид че точно като си надминеш тая своя граница, тогава стават интересните неща, там е силата и развитието, естествено че можеш да останеш с дупка в гъза, ама може и да спечелиш, докато ако се страхуваш от риска и от дупката в гъза, със сигурност няма да спечелиш, нали знаете - който рискува може да спечели може и да не спечели, ама който не рискува, е той никога не печели почвам да обичам метафоричните примери, гот са, ето един - в играта на табла се печели и губи, има шанс да загубиш щото се хвърлят зарчета, но ако си добър играч, можеш да спечелиш дори с лош късмет от зарчетата, но ако не почнеш да играеш табла е тогава само може да гледаш от страни как някой друг печели, таблата е живота
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Защо хората ги е страх да рискуват да бъдат щастливи? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Авг 20, 2009 11:40 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=13446_1254927421.png) |
snookie |
|
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
|
Frostburn написа: таблата е живота Звучи ми познато:
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Защо хората ги е страх да рискуват да бъдат щастливи? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Авг 21, 2009 2:15 am |
Ensenga |
|
|
това което не струва, xads, е твоето тълкуване на примера. Таблата няма нищо общо, твоята препратка към Федерер беше потвърждението че не си разбрал бъкел от тва дето казах, защото това което искам да кажа няма нищо общо с играта табла, но има общо с примерът за таблата, който действа като метафора а "усилия, упорство, талант и още какви ли не фактори" са част от това да "си добър играч", което от своя страна няма нищо общо с това което се опитвам да кажа, и което със сигурност се съдържаше в думата прогрес по подразбиране, но ти явно не си разбрал прогреса не се постига с неограничено рискуване, а със събкупност от всичко + неограниченото рискуване, то е само част от мозайката без която тя няма да е пълна, сега да не се хванеш да мислиш за примера с мозайката
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Защо хората ги е страх да рискуват да бъдат щастливи? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Авг 21, 2009 2:20 am |
evip |
|
![](./images/ranks/rank5.gif) |
|
Защото е лесно и не изисква труд,както и страхът от провала Други въпроси
_________________ Акаунтът е изключен
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Защо хората ги е страх да рискуват да бъдат щастливи? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Авг 24, 2009 1:56 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2450_1492109112.png) |
Super_Beast |
|
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 9:40 pm Мнения: 7954 Местоположение: FIRELINK SHRINE
|
Punkass написа: Аз винаги рискувам, тръпката си е тръпка, и наистина се чувствам щастлива. Ако не бях рискувала сега сигурно щях да седя още на село, да гледам замечтано през прозореца и по цял ден да въртя филм след филм... Е това е и щот си живяла на село...
_________________ It`s Over 9000!!!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|