|
Дата и час: Съб Фев 15, 2025 11:58 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Юни 19, 2006 10:46 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2684.gif) |
chosef |
|
![](./images/ranks/rank7.gif) |
|
Към 1 часа сутринта реших да насвалям няколко първи епизода от разни сериалчета, да видя какво става за гледане.
Така се получи, че свалих и останалите 10 излезли на туй нещо, и си направих нощна сесийка.
Като добавиш и факта, че не бях спал 25/6+ часа като почвах(когато вече възприятията са с малко подсилен ефект, поне при мене), и се получи нелош mindfuck
В момента сигурно изглеждам като Такано...оная русата с вечно дрогирания поглед
Само дето не съм рус...или пък оная.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Окт 02, 2006 4:49 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=15_1283841889.gif) |
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
![Anime Sekai Kenkyuuin Anime Sekai Kenkyuuin](./images/ranks/sayanmk.gif) |
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
СВЪРШИ
Abe бива ли да сте спрели да го коментирате Как и да е. Преди 20 мин. бях готов да вляза и да обявя, че евентуално тая вечер може и да не сънувам кошмари заради добирят край... но пообмислих нещата... дано след края на коментара си не заприличам на психо-лоли, но...
Явно последният арк беше краят и изяснителният... Бях готов също да обявя, че Рика е Ояширо, което много ме изкефи. Обаче ... - "играта", в крайна сметка остана забулена. К'во ти играта - в крайна сметка нищо не се изясни. Как така да му се...?! На края Рика каза "ок, ще играя тая игра колкото искаш"? На кой го каза damn it?! 100% не на полицая?? А ми тогава на кой? На демонът. Ами кой е полицаят, че той винаги остава жив! Независимо от света/реалността или там каквото и да е този трагичен цикъл. Има няколко варианта: - Рика е Ояширо И демонът. От самото начало, те са били едно създание, гледащо над хората и едва ли не показващо им колко са лабилни. - Рика е Ояширо v1. По начало в легендата се казва, че Ояширо не е демон, а е пазителят на селото и хората трябва да вярват в него, т.е. - той е бог. Демонът е вътре в самите хора. - Рика е Ояширо v2. Демонът е Ооиши. Правят си гаргара с хората. Когато Ооиши се 'пенсьонира' т.е. - побеждава(?) цялото село измира... - Рика си е просто инструмент ползван от ... а де.... някой. - Рика е Демонът. По начало Ояширо не е съществувал. Демонът си разиграва различни сценарии, убеждавайки(се?), че хората не могат да се превъзмогнат, докъто не се появява Маебара Кеичи. __достатъчно за Рика. Маебара верно се оказа главният герой Е това не го очаквах. В интерес на истината, даже изрекох, че той не е. В епизодите 13-20 анимето се превърна в крими, развиваше се историята, излизаха отговорите... но колкото и ясно да изглеждаха нещата, все 1-2 неща оставаха забулени - т.е. - предизвикани от 'друга сила'. Въпреки, че Маебара не участваше толкова в тях..., той започна и завърши историята. Той си спомни нещо от минал цикъл. __достатъчно за Маебара Рена... всичко точно, до момента с извънземните. Ок - bulls**t, но въпреки това кръвта й бе "жива". Ок - внушение. Но глистите, които й изпаднаха от врата(*буа*) ги видя и Кеичи. __достатъчно за Рена Шион и Мион са нищо повече от психо патки или в добиря случай, ако нищо не ги провокира - нормални момичета... В тях има Демон, или по-скоро той се гаргари с тях... Когато баба им е жива. Когато видим майка им - бабата я няма -> те са нормални. __достатъчно за Шион и Мион Сатоко - единствената "нормална" във всички версии. Все пак е дете - нормално е да се е пречупила... __достатъчно за Сатоко Такано(русата наркоманка) - никога нищо няма да разберем напълно за нея __достатъчно за Такано Ирие Кьооске. Най-невинният ?! Рена каза 'близко до доктор създание' е изводът от записките на Такано. Нима за това тя умира/изчезва винаги? Нима е права?!
Аааами мисля, че добър коментар (от)плеснах. Дано нямам повече кошмари и Ояширо спре да ми досажда....
В крайна сметка Рика е.... нещо, но не и човек. Обикновенно човек може да каже "варианти много, но истината е една...". Тук обаче нещата не са така... докъто се чува плачът на хигурашитата.... истините са толкова, колкото и вариантите.
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Окт 03, 2006 3:03 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2891.jpg) |
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
Нещо не ме оставят на мира въпросите, които останаха неотговорени в това аниме затова се разчетох и малко ми се поизясниха нещата. Та смятам тук да си споделя теориите си. Голяма част от тях със сигурност са верни та ако не искате да се наспойлвате и смятате да играете игрите не четете по-нататък.
Ще ги разгледам чаптърите подробно с нещата, които се случват както в действителност се случват.
Оникакуши
Запознаваме се с главните герои. Кейчи живее отскоро в Хинамизава и не знае за убийствата случили се в селото. Среща се с Такано и Томитаке. Такано му инжектира или по-някакъв друг начин го кара да получи халюцинации докато му разказва заедно Томитаке за миналото на селото. Такано убива Томитаке за да се свърже Ооиши с Кейчи и да започне Кейчи да подозира приятелите си. Кейчи започва да получава халюцинации за това как Рена и Мион се опитват да го убият. В действителност няма никаква игла в манджата, която му дават и като отиват при него вместо инжекция носят маркер. Докато ги убива Рена се опитва да го убеди да спре, но той не го прави. След това се самоубива в телефонната кабина. По-късно Рика я изкормват и селото измира. Следва ресет на света
Ватанагаши
Такано отива при Шион и Кейчи и този път кара Шион да получи халюцинации. Води ги в забраненият храм ( или там каквото беше ) за да активира халюцинациите на Шион. Шион започва да си мисли че Мион и семейството са убили Сатоши и започва да избива всички наред. В действителност Сатоши не е мъртъв. Шион измъчва и убива Рика. Кейчи оцелява но започва да му се привижда как Мион го измъчва и получава инфаркт и умира. Следва ресет на света
Татаригороши
Намират Рина, на която са й направили Ватанагаши. Заради това Теппей се връща в Хинамизава и започва да тормози Сатоко. Кей се обажда на Мион за да й каже да заведе Сатоко на празника. В действителност обаче това е Шион и затова тя разбира, че смята да направи същото като Сатоши и да убие чичото на Сатоко. Кейчи убива чичо й. На връщане среща Такано, която се прибира след като е убила Томитаке. Приятелите му се опитват да му създадат алиби като настояват, че той е бил на празника, но тъй като е в стрес от това, което е направил той не ги разбира. Сатоко вече е полудяла и си мисли, че чичо й е все още жив. Кей бърка мястото където е заровил Теппей затова не намира трупа. Ирие умира вероятно убит от Такано. Рика е изкормена вероятно пак от Такано. Сатоко мисли че Кей я е убил затова го блъска от моста. Селото измира. Следва ресет на света
Химатсубуши
В този свят се разкрива ролята на Рика и факта, че всичко се повтаря. Рика е изкормена и селото измира. Следва ресет на света
Меакаши
В този свят се разкрива истината за Ватанагаши. Най-съществената разлика е че тук Рика се самоубива. Следва ресет на света
Тсумихоробоши
Рена убива Рина и Теппей. Такано й дава някои от книжките си като по този начин подхранва халюцинациите й. Рена полудява. Кейчи си спомня за света, в който убива Рена и Мион. По-късно успява да накара Рена да се осъзнае. Рика е изкормена вероятно от Такано и селото измира. Следва ресет на света
Това всичкото е базирано на факта, че Такано е лошата. Приемам обаче, че тя е единственият противник на Рика. Възможно е да има и други обаче за които не знам, което съответно ще означава, че поне част от теориите ми са грешни ^^
От всичко това следва, че Такано иска да унищожи селото. Защо, не ми е ясно. Ресетовете най-вероятно са предизвикани от Ояширо, която се опитва да помогне на Рика да намери най-добрия изход.
_________________ Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^
![Изображение](http://www.picvalley.net/u/143/35517_123.JPG)
I pity the FOO!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Окт 03, 2006 2:00 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=3698.jpg) |
disembodied |
|
![](./images/ranks/rank2.gif) |
|
http://forums.animesuki.com/forumdisplay.php?f=55
Особено http://forums.animesuki.com/showthread.php?t=31732
Това ще разясни нещата.
Краят не е хепи, поне не този в Тсумихоробоши-хен. Рика я уатанагиши-ват и пак изтича газ на следващия ден. Краят на 26 се води началото на Минагороши-хен, ако не се лъжа.
Рика е човек, бай дъ уей. Мии~
Анимето не е зле, но ровейки се из АСуки съм на мнение, че сериозно бледнее пред играта. Разбираемо, взимайки предвид времевите ограничения, но поне анимацията да бяха направили сносно. Примерно в Уатанагаши- и Меабаши-хен Шион изглежда просто смешно... Да не говорим за една от последните сцени в 26ти еп, пхахаха. И музиката не беше съвсем на ниво. Сравни музиката от 26 с тази http://www.youtube.com/watch?v=jm9NSTSH1LI . По-въздействащо, neh?
Safiir, you want? Имам 1-8 арковете, но така и няма да мога да ги изиграя ако някой не го хване за превод. Ако искаш ще ги кача на тракъра.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Окт 03, 2006 3:32 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2891.jpg) |
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
disembodied написа: Safiir, you want? Имам 1-8 арковете, но така и няма да мога да ги изиграя ако някой не го хване за превод. Ако искаш ще ги кача на тракъра.
Искаш, искаш ^^ Голямо благодарско ще имаш ако ги качиш ^^ Като видях колко са пропуснали в анимето с удоволствие бих преглътнал грозната графика за да видя цялата история. Анимето само по себе си е страхотно добро също, но ми се ще да видя пълната история. Въпреки че вече толкова си я наспойлих, че няма да ми е толкова интересно ама все пак...
И доколкото разбрах в Матсурибаяши все пак има хепи енд, нали?
_________________ Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^
![Изображение](http://www.picvalley.net/u/143/35517_123.JPG)
I pity the FOO!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Окт 03, 2006 5:31 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=3698.jpg) |
disembodied |
|
![](./images/ranks/rank2.gif) |
|
K, готов си.
За Матсурибаяши-хен не знам, не съм се спойлвал все още. Мисля да почакам да видя дали ще има интерес към превода на играта (следя http://www.geocities.com/ukshadow/index.html от няколко месеца) или евентуално ще чакам да излезе и да бъде преведена мангата, която ще покрива и последните 2 арка, при това много по-пълно от анимето. Пък и в момента превеждат Минагороши-хен ( http://zettai.makenaidesuwayo.com), така че не смятам да се спойлвам засега поне
едит: I hate net-surf
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|