Дата и час: Нед Фев 16, 2025 12:23 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 6 от 13 [ 191 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 19, 2006 10:46 am 
Аватар

Към 1 часа сутринта реших да насвалям няколко първи епизода от разни сериалчета, да видя какво става за гледане.
Така се получи, че свалих и останалите 10 излезли на туй нещо, и си направих нощна сесийка.
Като добавиш и факта, че не бях спал 25/6+ часа като почвах(когато вече възприятията са с малко подсилен ефект, поне при мене), и се получи нелош mindfuck :shock: :shock: :shock:

В момента сигурно изглеждам като Такано...оная русата с вечно дрогирания поглед :lol:
Само дето не съм рус...или пък оная.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 09, 2006 4:11 pm 
Аватар

Нещо много ги оплетоха нещата.В първите 4 серии останах с впечатлението,че всичко е нагласено от някой, а сега съвсем го обърнаха на хорор(проклятия ала бала).

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 02, 2006 4:49 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

СВЪРШИ
Abe бива ли да сте спрели да го коментирате :roll:
Как и да е.
Преди 20 мин. бях готов да вляза и да обявя, че евентуално тая вечер може и да не сънувам кошмари заради добирят край... но пообмислих нещата... дано след края на коментара си не заприличам на психо-лоли, но...

Явно последният арк беше краят и изяснителният...
Бях готов също да обявя, че Рика е Ояширо, което много ме изкефи.
Обаче ... - "играта", в крайна сметка остана забулена. К'во ти играта - в крайна сметка нищо не се изясни. Как така да му се...?!
На края Рика каза "ок, ще играя тая игра колкото искаш"? На кой го каза damn it?! 100% не на полицая?? А ми тогава на кой? На демонът. Ами кой е полицаят, че той винаги остава жив! Независимо от света/реалността или там каквото и да е този трагичен цикъл. Има няколко варианта:
- Рика е Ояширо И демонът. От самото начало, те са били едно създание, гледащо над хората и едва ли не показващо им колко са лабилни.
- Рика е Ояширо v1. По начало в легендата се казва, че Ояширо не е демон, а е пазителят на селото и хората трябва да вярват в него, т.е. - той е бог. Демонът е вътре в самите хора.
- Рика е Ояширо v2. Демонът е Ооиши. Правят си гаргара с хората. Когато Ооиши се 'пенсьонира' т.е. - побеждава(?) цялото село измира...
- Рика си е просто инструмент ползван от ... а де.... някой.
- Рика е Демонът. По начало Ояширо не е съществувал. Демонът си разиграва различни сценарии, убеждавайки(се?), че хората не могат да се превъзмогнат, докъто не се появява Маебара Кеичи.
__достатъчно за Рика.
Маебара верно се оказа главният герой :shock: Е това не го очаквах. В интерес на истината, даже изрекох, че той не е.
В епизодите 13-20 анимето се превърна в крими, развиваше се историята, излизаха отговорите... но колкото и ясно да изглеждаха нещата, все 1-2 неща оставаха забулени - т.е. - предизвикани от 'друга сила'. Въпреки, че Маебара не участваше толкова в тях..., той започна и завърши историята. Той си спомни нещо от минал цикъл.
__достатъчно за Маебара
Рена... всичко точно, до момента с извънземните. Ок - bulls**t, но въпреки това кръвта й бе "жива". Ок - внушение. Но глистите, които й изпаднаха от врата(*буа*) ги видя и Кеичи.
__достатъчно за Рена
Шион и Мион са нищо повече от психо патки или в добиря случай, ако нищо не ги провокира - нормални момичета... В тях има Демон, или по-скоро той се гаргари с тях... Когато баба им е жива. Когато видим майка им - бабата я няма -> те са нормални.
__достатъчно за Шион и Мион
Сатоко - единствената "нормална" във всички версии. Все пак е дете - нормално е да се е пречупила...
__достатъчно за Сатоко
Такано(русата наркоманка) - никога нищо няма да разберем напълно за нея :roll:
__достатъчно за Такано
Ирие Кьооске. Най-невинният ?! Рена каза 'близко до доктор създание' е изводът от записките на Такано. Нима за това тя умира/изчезва винаги? Нима е права?!

Аааами мисля, че добър коментар (от)плеснах. Дано нямам повече кошмари и Ояширо спре да ми досажда.... :?

В крайна сметка Рика е.... нещо, но не и човек.
Обикновенно човек може да каже "варианти много, но истината е една...". Тук обаче нещата не са така... докъто се чува плачът на хигурашитата.... истините са толкова, колкото и вариантите. Изображение

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 02, 2006 10:09 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Такаааа...Изгледах го. Като за начало искам да кажа, че очакваш нещо тотално различно. Мислех си че това ще е някакво страховито аниме тип survivor horror игра. Оказа се че няма грам страхотия ами си е мистъри с малко кръв. Това до известна степен ме разочарова. Докато стигнах до последните 3 епизода. Като разбрах че всички арки са всъщност навързани нещата почнаха да се изясняват. До този момент му давах оценка 8/10 и като изгледах края си я вдигам на 9/10 ^^
Значи Sayan-е много избързваш с коментарите ^^ Анимето не покрива последните 2 арка. Там се изяснява всичко какво е. Това до момента което се разбира е че във всеки от световете един от героите полудява и почва да избива всички наред. Светът в който живее не е реалния а изкривената представа на героя. Единственият герой който си запазва спомените е Рика. Доколкото разбрах Himatsubushi арка е направен точно за да се покаже, че тя не е като останалите герои. Напрактика арковете са подредени на двойки. Тоест в единия свят повечето неща не стават ясни затова в другия свят се изяснява какво е станало в предишния от гледна точка на друг герой. Обаче света не е 1:1 копие. В крайна сметка всичко се разкрива в Минагороши и Матсурибаяши арковете. Демек последните 2 игри които не са покрити от анимето. И които съответно трябва да си намеря и врътна ^^
Между другото информацията ми е базирана главно върху това което пише в wikipedia-та щото не ми се занимава да изигравам всичките игри ^^

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 02, 2006 10:23 pm 
Аватар

Само да попитам това аниме имали го свалено в нашия торент (торента на анимес) ?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 02, 2006 10:26 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

http://torrents.animes-bg.com/details.p ... 2638a5a80d

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 02, 2006 10:31 pm 
Аватар

Мерси !!!!!!!!!

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 02, 2006 10:35 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Мммне! Аз не гледам на аниметата от гледна точка на игрите. Тази за мен лично грешка бе твърде допускана с fate/stay наскоро Изображение
Анимето свърши. Това е важното. Ако решат да направят спешъли - тогава добре, ще си поочукам теорията. До тогава - не! ^_-
Това до тук си е чудесен край, и тъй като продължението не би могло да бъде........дано си остане до тук.

И бтв -как да не е хоррор ве/// не мога да ида до тоалетната от оглеждане :(

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 02, 2006 10:44 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Тъкмо разочаровах genesis като му казах че освен в края на Меакаши никъде дори малко не съм се уплашил. А края на 8-я арк също бил хепи енд и напрактика горе-долу единствената разлика е че се разбира защо се случват тези неща.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 03, 2006 3:03 am 
Аватар
Пантсу Мастър

Нещо не ме оставят на мира въпросите, които останаха неотговорени в това аниме затова се разчетох и малко ми се поизясниха нещата. Та смятам тук да си споделя теориите си. Голяма част от тях със сигурност са верни та ако не искате да се наспойлвате и смятате да играете игрите не четете по-нататък.

Ще ги разгледам чаптърите подробно с нещата, които се случват както в действителност се случват.

Оникакуши
Запознаваме се с главните герои. Кейчи живее отскоро в Хинамизава и не знае за убийствата случили се в селото. Среща се с Такано и Томитаке. Такано му инжектира или по-някакъв друг начин го кара да получи халюцинации докато му разказва заедно Томитаке за миналото на селото. Такано убива Томитаке за да се свърже Ооиши с Кейчи и да започне Кейчи да подозира приятелите си. Кейчи започва да получава халюцинации за това как Рена и Мион се опитват да го убият. В действителност няма никаква игла в манджата, която му дават и като отиват при него вместо инжекция носят маркер. Докато ги убива Рена се опитва да го убеди да спре, но той не го прави. След това се самоубива в телефонната кабина. По-късно Рика я изкормват и селото измира. Следва ресет на света

Ватанагаши
Такано отива при Шион и Кейчи и този път кара Шион да получи халюцинации. Води ги в забраненият храм ( или там каквото беше ) за да активира халюцинациите на Шион. Шион започва да си мисли че Мион и семейството са убили Сатоши и започва да избива всички наред. В действителност Сатоши не е мъртъв. Шион измъчва и убива Рика. Кейчи оцелява но започва да му се привижда как Мион го измъчва и получава инфаркт и умира. Следва ресет на света

Татаригороши
Намират Рина, на която са й направили Ватанагаши. Заради това Теппей се връща в Хинамизава и започва да тормози Сатоко. Кей се обажда на Мион за да й каже да заведе Сатоко на празника. В действителност обаче това е Шион и затова тя разбира, че смята да направи същото като Сатоши и да убие чичото на Сатоко. Кейчи убива чичо й. На връщане среща Такано, която се прибира след като е убила Томитаке. Приятелите му се опитват да му създадат алиби като настояват, че той е бил на празника, но тъй като е в стрес от това, което е направил той не ги разбира. Сатоко вече е полудяла и си мисли, че чичо й е все още жив. Кей бърка мястото където е заровил Теппей затова не намира трупа. Ирие умира вероятно убит от Такано. Рика е изкормена вероятно пак от Такано. Сатоко мисли че Кей я е убил затова го блъска от моста. Селото измира. Следва ресет на света

Химатсубуши
В този свят се разкрива ролята на Рика и факта, че всичко се повтаря. Рика е изкормена и селото измира. Следва ресет на света

Меакаши
В този свят се разкрива истината за Ватанагаши. Най-съществената разлика е че тук Рика се самоубива. Следва ресет на света

Тсумихоробоши
Рена убива Рина и Теппей. Такано й дава някои от книжките си като по този начин подхранва халюцинациите й. Рена полудява. Кейчи си спомня за света, в който убива Рена и Мион. По-късно успява да накара Рена да се осъзнае. Рика е изкормена вероятно от Такано и селото измира. Следва ресет на света

Това всичкото е базирано на факта, че Такано е лошата. Приемам обаче, че тя е единственият противник на Рика. Възможно е да има и други обаче за които не знам, което съответно ще означава, че поне част от теориите ми са грешни ^^
От всичко това следва, че Такано иска да унищожи селото. Защо, не ми е ясно. Ресетовете най-вероятно са предизвикани от Ояширо, която се опитва да помогне на Рика да намери най-добрия изход.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 03, 2006 9:09 am 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

SayanMk написа:
Такано(русата наркоманка) - никога нищо няма да разберем напълно за нея :roll:

Чи. Човек да не каже нещо Изображение
Ами ок - харесва ми теорията, тъй като тя винаги остава в сянка. Не помня въобще намират ли й тялото или просто знаят, че тя 'е мъртва'.
Такано е демонът примерно. Но докторът също не пречи да помага. Всеки път като се появи 'помага' на Кей-чан, което води до едно или друго издивяване... И въпреки, че си позволява да говори толкова много, никога не е мишена за демонът...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 03, 2006 2:00 pm 
Аватар

http://forums.animesuki.com/forumdisplay.php?f=55

Особено http://forums.animesuki.com/showthread.php?t=31732
Това ще разясни нещата.

Краят не е хепи, поне не този в Тсумихоробоши-хен. Рика я уатанагиши-ват и пак изтича газ на следващия ден. Краят на 26 се води началото на Минагороши-хен, ако не се лъжа.

Рика е човек, бай дъ уей. Мии~ :lol:

Анимето не е зле, но ровейки се из АСуки съм на мнение, че сериозно бледнее пред играта. Разбираемо, взимайки предвид времевите ограничения, но поне анимацията да бяха направили сносно. Примерно в Уатанагаши- и Меабаши-хен Шион изглежда просто смешно... Да не говорим за една от последните сцени в 26ти еп, пхахаха. И музиката не беше съвсем на ниво. Сравни музиката от 26 с тази http://www.youtube.com/watch?v=jm9NSTSH1LI . По-въздействащо, neh?

Safiir, you want? Имам 1-8 арковете, но така и няма да мога да ги изиграя ако някой не го хване за превод. Ако искаш ще ги кача на тракъра.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 03, 2006 3:32 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

disembodied написа:
Safiir, you want? Имам 1-8 арковете, но така и няма да мога да ги изиграя ако някой не го хване за превод. Ако искаш ще ги кача на тракъра.

Искаш, искаш ^^ Голямо благодарско ще имаш ако ги качиш ^^ Като видях колко са пропуснали в анимето с удоволствие бих преглътнал грозната графика за да видя цялата история. Анимето само по себе си е страхотно добро също, но ми се ще да видя пълната история. Въпреки че вече толкова си я наспойлих, че няма да ми е толкова интересно ама все пак... :lol:
И доколкото разбрах в Матсурибаяши все пак има хепи енд, нали?

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 03, 2006 5:31 pm 
Аватар

K, готов си.

За Матсурибаяши-хен не знам, не съм се спойлвал все още. Мисля да почакам да видя дали ще има интерес към превода на играта (следя http://www.geocities.com/ukshadow/index.html от няколко месеца) или евентуално ще чакам да излезе и да бъде преведена мангата, която ще покрива и последните 2 арка, при това много по-пълно от анимето. Пък и в момента превеждат Минагороши-хен (http://zettai.makenaidesuwayo.com), така че не смятам да се спойлвам засега поне :)

едит: I hate net-surf :evil:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 03, 2006 5:55 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Много тенкс ^^ То лошото е че сигурно сума ти време ще ги превеждат. Явно са длъжки игрите.
Дано все пак пуснат и продължение което да покрива последните два арка. На мен доста ми хареса арта, а и изкрейзването го представяха добре ^^ Още около 13 епизода ако направят ще е идеално.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 6 от 13 [ 191 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]