|
Дата и час: Нед Фев 02, 2025 9:04 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: D.Gray-Man Публикувано на: Пет Авг 14, 2009 1:42 pm |
|
crazy_little_crow |
|
|
|
Офф ми аз се надявам на 50 - надеждата все пак умира последна ;> Защото наистина ще стане тъпо (линч линч) >.< ~ Но ще видим де, то нищо не зависи то нас за съжаление T^T ПП Обещах си да не рова за сканове и спойлери - дано удържа фронта
_________________ Makoto by Erendis <3 <3 <3
If life gives you lemons, make grape juice and let the world wonder how the hell you did it ^.~
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: D.Gray-Man Публикувано на: Пон Авг 17, 2009 11:26 pm |
|
CaBa |
Модератор |
Регистриран на: Нед Мар 12, 2006 12:17 am Мнения: 14913 Местоположение: Сливен
|
Ohhh, SHIII~~T :> Видяхме всичките Ноа + лицето и на Ърл (че и рогите му :>). Яко си беше 50 странички :>, но повече страници = повече обърквация в тая манга Сега излезе, че Ърл не е главният лош или поне тоя както тръгна да го обяснява излезе така, но не ми се вярва? И единия от Ноата е за 2ма, а онея Дебито и другия са си един (както и знаехме), но е странно... Тая пантера, би трябвало да е онази дето нападна Ордера ако не се бъркам. И тоя с 5те очи 5тия ли се явява или главният... (би трябвало 5тия). Бахти взема го прочета тоя чаптър пак... ще го прочета и с друг превод, че може заради превода да не може да се хване логиката на места и не схващам дали Ърл си е тоя от преди 7000 години или прероден или хич не е главният.
|
|
|
|
Заглавие: Re: D.Gray-Man Публикувано на: Вто Авг 18, 2009 12:37 am |
|
Zenith |
|
|
Регистриран на: Чет Ное 08, 2007 10:14 pm Мнения: 3686 Местоположение: Къде ми е портфейлът?
|
Ъъъъъъъъъъъъъъъъ?!?!?!?! O_O Отивам за втори тур. Едит: 5-я беше Скин, доколкото разбрах, а осмия го нема, щото не се получило. Петоокия къв е no idea . Нещо не разбрах с тая Карма, тоя Канда, ултра якия Тики, безсмисленото съществуване на тия с акумите и сие, как точно ще свържат предния арк, ама нейсе...Мноо объркано, ама и мноо яко. Искам продължение на на анимето.
_________________ ...всичко се свежда до секс и насилие,обикновено в комбинация...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: D.Gray-Man Публикувано на: Вто Авг 18, 2009 2:13 am |
|
CaBa |
Модератор |
|
>.> чакай мангата да свърши и някой да ти разясни всичко Че то само картинки с произволен текст да гледаш не е файда :> Ако продължавам да го цъкам тоя чаптър само се обърквам повече ( а помня времето когато викахме "нищо не се случи" ) Добре, ако 14тия е пукнал преди 35 години, то как е предал спомените си или там каквото е на Алън ? Или ги е предал чрез Мана ? В смисъл разбирам, ако се пробужда в него, като другите Ноа, но беше казано, че му е предал нещо... Друго Роуд не е умирала от 35 години поне, нямам особен спомен дали Ноата остаряваха, но щом умират и Ърл каза "нашето поколение", то значи умират от старост. Но Роуд си е "млада" външно, защото има някакви сили и си показва младата форма или не остарява. То тогава може и 14ти да ги има. Защото Ърл също не остарява и е от 7000 години жив, а само той, 14ти и Роуд (за тая не съм толкова сигурен, но ми се върти в главата че може) можеха да управляват арката. И мисълта ми е, че Алън може да е много по-стар, няма много спомени от преди Мана (или поне с такова впечатление съм останал). Такаче има вероятност да е ~40 годишен :>, и след като е срещнал Мана (и по-точно след смъртта му), да е заключил 14ти или спомените му и затова да е започнал да остарява (т.е. цъкал е като лапе в продължение на ~25 години). Има доста спомени за миналото на Алън, но уви почти нищо не помня... а и освен ако не знаеш някой неща, тогава не ти правят впечатление. Примерно в 184 Мана нарича Алън "ooo" нещо си, сега след като ни се бутна това за старите имена на Ноата и на 14тия е няк'во дълго, се сетих за него момент и дали Мана, не му е тръгнал да му вика с името на 14тия. Общо взето покрай тоя 14ти само продължават да растат мистериите, без да се разкрива никоя. Офф стана дълго и късно и ме мързи да цъкам стари чаптъри да чета за спомените на Алън :>
|
|
|
|
Заглавие: Re: D.Gray-Man Публикувано на: Вто Авг 18, 2009 3:03 am |
|
Zenith |
|
|
Регистриран на: Чет Ное 08, 2007 10:14 pm Мнения: 3686 Местоположение: Къде ми е портфейлът?
|
Как ми търсиш сметкаааааа ><
Може да не е от старост, може Ноата да имат някакъв срок на годност. Смисъл, щом са реинкарнации, те не са първоначалните Ноа, вероятно са и неспособни да издържат един нормален живот...Мисля си за това, защото Скин ни беше показано, че е събудил Ноата си и макар да казаха, че у всеки спи, ако Ноата можеше да изкара един пълен живот, то тогава не виждам смисъл да не е такъв човек по начало.Явно всяко олицетворение си избира хоста според това как се е развила личността му и бла-бла.
А Ален има спомени и преди Мана.
Аве, ако 14я е умрел преди 35 години....НА КОЛКО Е КРОС ВЕ?
_________________ ...всичко се свежда до секс и насилие,обикновено в комбинация...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: D.Gray-Man Публикувано на: Вто Авг 18, 2009 2:09 pm |
|
Kiava |
|
|
Регистриран на: Сря Окт 31, 2007 12:34 am Мнения: 354 Местоположение: somewhere I belong...
|
Забавих се с коментара си, защото от както прочетох чаптъра не мога да си подредя ясно мислите и впечатленията от него XD Наистина беше доста объркан и се налага да го прочетеш няколко пъти преди да схванеш всичко. Но все пак! Чаптър 187, banzaaai! Ноа със срок на годност звучи интересно Може би Графа, като първия наследник или там както го нарекоха, е единствения успял да издържи толкова години в едно тяло. За всички останали важи принципа- избират си хост (разбира се с човешко тяло, което старее), живеят си така, умира тялото на хоста и те си избират нов приемник, в когото да се преродят. Разбирате, да им се налага да се прераждат заради "нетрайните" човешки тела, нали. О.о (Това, което написах току-що does not make any sence whatsoever xD) Това с 35те години наистина е алогично. Теорията на Сава за това, че Ален може да е бил като Роуд, ми се струва интересна, обаче не обяснява спомените на Ален преди смъртта на Мана. :/ И наистина Корс... ако Kрос е на 50, тогава може да го приемем за реалистично, но честно казано не ми се вярва, с цялата тази негова слава сред жените (or whatever) xD Може би тялото на 14тия умира преди 35 години, паметта му обаче се скита от тяло в тяло известно време, докато най- накрая не намира Ален. Всъщност, сега се замислям, че никъде не се казва кога точно 14тия се "вселява" в Ален. Може да се е скатал в него при самото му раждане и по- късно вече, 14тия така да е наредил нещата, че Ален и Мана да се срещнат. *главоболие* Anyway, теории много, истини... чак след 2-3 месеца. :/ Не стига, че ще чакаме още толкова, ами и после мангата минава на месечно издание. XD Мнооого кофти ми звучи, знам какво е да следиш месечни издания т.т Поне ще излиза, което е успокояващото. А, още нещо... много, много странна ми беше цялата тази история с Алма Карма (или там както е) и с тези отроби >.< Звучи... гнусно. Поне имаме някакви хинтове за това какво, аджеба, се е случило с Канда, та е толкова специален. Мен ако питате, като второ поколение екзорсист, той не е микс между човек и akuma, а между човек и оригинален Ноа. Нещо такова ми се върти из ума. Обяснява част от историята, която Мадарао и онзи другия разказаха на Ален + обяснява защо окото на Ален никога не е реагирало около Канда. ... Ох, най- много ме е яд, че тази "мистерия" не се разкри. >.< ... Още 3 месеца, само още 3 месеца >.< Едит: Знам, че вече изписах повече от необходимото, но сега чета чаптъра отново и ми прави впечатление, че Графа разказва за времето, в което са се появили 13те апостола Ноаи се оказва, че реално само той е останал без да се преражда (това вече го знаем) По- интересното е, че разказва за някаква битка срещу човек, използвал "Сърцето" и него самия... Битка, която Графа очевидно печели и едва ли не спасява света. О.о Да не говорим, че на фона, където се виждат той и 12 качулати фигури, Графа държи онзи меч... неговия си, който прилича на ръката- меч на Ален... а и има някакъв часовник зад тях... The Destroyer of Time much? Интересно ми е каква е връзката между двата меча... Много ми е интересно и защо нещата започват да звучат така, все едно Ноа са добрите в историята XD (а не е изключено и да разбирам всичко по страшно грешен начин ) Edit 2: Ален не знае как е попаднал в Йордания! Това трябва да има някаква връзка с историята XD ! Като се има предвид, че малко преди това Графа обясняваше как чува гласа на 14тия, имам чувството, че въпросния 14ти става все по- силен и започва да превзема Ален, оставяйки хлапето без спомен за това какво се е случило докато е бил в безсъзнание. А да, и ми се струва, че мангата започва да придобива повече shounen вид, някакви нови атаки виждаме от Ален (Death ball or smth)
|
|
|
|
Заглавие: Re: D.Gray-Man Публикувано на: Вто Авг 18, 2009 2:57 pm |
|
CaBa |
Модератор |
|
Zenith нестига, че не четеш чаптъра като хората ами и поста ми не четеш :> казах "няма много", а не че хич няма... Kiava, същото, аз не казвам, че заключва всичките му спомени, а само изолира тея на 14тия (както Тики казаха, че си подтиска спомените на Ноата). За Destroyer-а тепърва трябва още да разбираме уви... нямаме почти нищо за това и огромни теории които могат да се породят от незнанието на нищо :>. И в действителност са 11 качулати и Ърл. Бтв сега като се замислих за меча на Ърл като го спомена, той е обратният на Алън -> изважда лошото и убива доброто в човек. Та имаме и мистерия от къде се е пръкнал тоя 14ти, понеже си личи, че не е от първите и можеби "тоя със сърцето" да е точно 14тия, а Ърл да го е преобразил на 14тия след битката си с него която печели. И след време се е "освободил" и ще е логично защо предава Ноата. Бтв може и самият иносенс на Алън да са спомените на 14тия, в смисъл Алън май не помнеше от къде го има. И колкото повече става синхронизацията толкова и 14тия "приближава". Но пък това, ще направи иносенса на Алън сърцето, а уж за сега не е (макар, че има някаква логика ония със сърцето да се е бил с такъв меч като на Алън срещу този на Ърл, уви не си спомням пак как реагира Ърл като видя меча на Алън ), но все пак едвали е това :>
|
|
|
|
Заглавие: Re: D.Gray-Man Публикувано на: Вто Авг 18, 2009 3:38 pm |
|
trigun |
|
|
Регистриран на: Сря Апр 11, 2007 4:56 pm Мнения: 1900 Местоположение: The World Of Darkness(на село :lol: )
|
Kiava написа: Другия вариант е самата авторка да няма представа къде точно е връзката и да добава факти и факти и факти в опит да намери начин да ги свърже в бъдеще XD Пепел ти на езика! Колкото до чаптъра - не смея да коментирам, че съвсем съм се объркал и най-много да говоря глупости.
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|