Дата и час: Пет Фев 07, 2025 2:35 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 2 [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Филм: The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009)
МнениеПубликувано на: Чет Авг 13, 2009 12:40 pm 
Аватар

The Imaginarium of Doctor Parnassus

Изображение

Готов е трейлърът на последния филм, в който се снима Хийт Леджър.

Актьорът, който бе намерен мъртъв в дома си в началото на миналата година, играе главна роля във филма The Imaginarium of Doctor Parnassus на Тери Гилиъм.

След смъртта му по средата на снимачния процес, ролята му бе доиграна безвъзмездно от трима актьори - Джони Деп, Джуд Лоу и Колин Фарел.

Това става възможно след промяна в сценария, която позволява външността на персонажа на Хийт да се изменя при всяко негово преминаване между въображаеми, паралелни светове.

Сюжетът на филма разказва историята на Д-р. Парнасъс (Кристофър Плъмър), който оглавява пътуваща театрална трупа, включваща експертът илюзионист Антон (Андрю Гарфилд) и джуджето Пърси (Върн Тройър).

Шоуто им предлага на публиката уникална възможност да пътуват между различни светове, като преминават през магическо огледало и така да изберат между светлината и радостта и тъмнината и тъгата.

Уникалният предмет обаче си има цена – Парнасъс е сключил сделка с Дявола (Том Уейтс), и идва време, когато трябва да се издължи за нея, като вземе единствената дъщеря на доктора.

В един момент към трупата обаче се присъединява мистериозен аутсайдер на име Тони (изигран от Хийт Леджър, Джони Деп, Джуд Лоу и Колин Фарел), който повежда всички на пътешествие през паралелните светове с цел да спаси момичето.

Премиерата на The Imaginarium of Doctor Parnassus бе по време на фестивала в Кан и макар че публиката го възприе с възторг, не липсваха оплаквания от сцените на насилие, лошия език и прекомерната употреба на цигари в кадър.

Официалната световна премиера на филма пък е насрочена за 16 октомври.

До тогава можем да се насладим на трейлъра:

Толкова ентусиазирана не съм била от много време, тва ше е шедьовър!!! :shock:

Последна промяна Punkass на Съб Авг 15, 2009 12:25 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие: Re: Филм: The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009)
МнениеПубликувано на: Чет Авг 13, 2009 12:56 pm 
Аватар

А това ще е невероятен филм нямам търпение да излезе :shock:

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Авг 14, 2009 10:43 am 

Мисля, че това ще е един от кандидатите за най- много оскари за 2010.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Авг 14, 2009 12:29 pm 
Аватар
Цар Алко

Ооо това ще е поредния силен филм на Тери Гилиъм, нямам търпение. Появи ли се в БГ - бегом към киното, никакви размазани релийзи от торентите няма да дръпна. :jester:

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Авг 14, 2009 7:19 pm 
Аватар

Сякаш ще е добър. :)

МнениеПубликувано на: Пет Авг 14, 2009 7:23 pm 
Аватар

Cast-a на филма е брутален,ще се гледа определено.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Авг 14, 2009 7:54 pm 
Аватар

Шедьовар? Може би, но все пак е показателно, че в никоя класация за най-добри филми (100-те най-добри филма) не влиза филм след 2000-та (изключение правят три-четири филма).
Но да, това най-вероятно ще е запомнящо се. Притесняваме само, че формулата ми е позната от някъде (няма как), а и някои от нещата имам чувството, че съм ги виждал.
И все пак ще бъде добър състав. Интересна история (все по-често казват "Елата да изживеете едно невероятно приключение), много добри актьори и ефекти (дано не навредят).

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Авг 14, 2009 9:06 pm 

ШедьовЪр?

Със сигурност ще бъде, макар и Колин Фаръл да смятам, че до Джуд Лоу, Джони Деп и Хийт Леджър ще бъде невзрачен (и дори ще е издънката на филма).

dream_dragon написа:
Може би, но все пак е показателно, че в никоя класация за най-добри филми (100-те най-добри филма) не влиза филм след 2000-та (изключение правят три-четири филма).

Правим се на критици, а? ;')

Погледни пак класацията на IMDB. Там са поне 17 филма в челната стотица от 2000-та насам, като имаш предвид, че от тези 100 филма поне 20 не им е мястото там, защото са стари и на фона на модерното кино бледнеят дори откъм сюжет, актьорско майсторство и т.н, НО пък имат стотици фенове, които не са стъпвали в кино- салон от 30 години.

А "формулата" може и да ти е позната ако си гледал други филми от същия режисьор. Най- вече този за Барон Мюнхаузен, който макар и доста стар споделя сходства във визията с това, което виждам от трейлъра на The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009)

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Авг 14, 2009 9:21 pm 
Аватар

Нещо различно,не е много по мой вкус,но обезателно ще го видя като излезе.

МнениеПубликувано на: Пет Авг 14, 2009 10:16 pm 
Аватар

Beleg Kutalion, това че един филм е от преди ти да се родиш хич не го прави по-малко добър. И да гледал съм класацията в аймдибито. Не съм казвал, че след 2000-та има само лоши филми. Не чети през редовете.
За актьорското майсторство трябва да си помислиш и все пак ми се струва нередно да кажеш, че филми, които слагат началото на киното са слаби или пък нямат и силна актьорска игра. Това е все едно да кажеш, че французите имат кофти кино школа и не правят хубави филми. Или пък да изцепиш, че англичаните не правят документални филми.
Старите филми са много добри. Пример - сега правят римейкове на имено стари филми. Защото? Защото са много добри и си заслужават. Това, че ние се променяме и страшно много се вмъкваме в този кибер свят, не може да е критика за добър филм. Все пак възприятията ни се променят страшно много сравнение с по-предишните поколение. Това е единствената причина да става монтажа по-динамичен да има паралелни монтажи, действието да е почти без прекъсване и т.н.

ЕДИТ: Струва ми се, че и ти също се раздаваш като критик. В каква сфера си изобщо? Училищната или завърши? А и допълвам, че класацията на аймдибито е (поне тази която видях) на публиката. А вкуса на публиката напоследък е станал доста кофти. И все пак преобладават филми преди 2000-та (те направо запълват).

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Авг 14, 2009 10:56 pm 
Аватар

Beleg Kutalion написа:
ШедьовЪр?

Със сигурност ще бъде, макар и Колин Фаръл да смятам, че до Джуд Лоу, Джони Деп и Хийт Леджър ще бъде невзрачен (и дори ще е издънката на филма).

Как можа да изречеш подобна глупост? :shock: Това, което ме накара да гледам трейлъра, беше тъмбнейла му... на който присъстваше именно Колин Фарел. По дяволите, той е страхотен актьор, не само че е от ранга на останалите, но и в някои отношения е по-добър от тях.

In Bruges е филмът, в който разкрива на макс актьорските си способности.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Авг 15, 2009 1:50 am 

Thumbnail-а, който и е единствения кадър с него в целия трейлър. :hat: . И да... В сравнение с вездесъщия *и любимец на народа* Джони Деп... Обезсмъртения Хийт Леджър и невероятния Джуд Лоу, който с някои от ролите ме е карал да настръхна от удоволствие, че съм дал 10 лева за кино- Колин Фаръл, който не блести със силно запомнящи се роли (признавам... виновен съм, че не съм гледал In Bruges... ще поправя тази грешка възможно най- бързо), а по- скоро с такива, които подлежат на сериозна критика... съм склонен да го поставя на последното стъпало до гореизброените 3-ма. Не казвам, че е актьор от ниско качество. В Cassandra's Dream например ми беше интересен образ.

dream_dragon, колко от всичките филми в тези класации- топ 100 (които изцяло са подредени от феновете) си гледал? Гледай Кинг- Конг и ми кажи... Трябва ли все още да се мъдри сред най- добрите филми на всички времена, базирайки се само на факта, че наистина е основополагащ за киното? Или да се постави на почетно място в историята, а неговото да заеме нещо изпълнено със смисъл, по- малко пластелин и крясъци?

Edit:

Една кратка сцена, която качих, с участието на Хийт Леджър... Who wants a little tease?
*Punkass ако искаш сложи този link горе.*

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Авг 15, 2009 12:29 pm 
Аватар

Качих го ^

Стига сте се джафкали, аз като казах шедьовър имах предвид, че за мен ще е такъв, а и за много хора, които си падат по фантастичните приказни истории, по тези актьори и по филмите на Гилиъм.
Бтв ИМДБ-то изобщо не е критерий за добър филм, там са гласовете на зрителите, а това че нещо има 9/10 не значи че филма е добър, просто зрителското мнение е посредствено. Нали ги знам коментарите по новите тийн комедии...

Според мен каст-а е страшно сполучлив, големи имена, Деп ми е любимия актьор, но и другите не падат по долу.

Така че, шедьовър си е, а ИМДБ-то не ме интересува изобщо :wink:

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Авг 15, 2009 8:45 pm 
Аватар

айде бе,чакаме го от години да излезне.. Тоя тери гилиъм за пореден път се замота яко. Дано не е извратен колкото беше Tideland, и тъповат колкото Братя грим. Искам нещо на нивото на "Brazil" да направи, или барон мюнхаузен- бих се радвал ако си възобнови работата по дон кихот

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Авг 15, 2009 8:51 pm 
Аватар

Почти на 69 години е човекът... а ти зор ще му даваш. :lol:

Хмммм... 9.5 от близо 1000 гласа - вероятно ще се задържи за известно време в топ 250... може дори за по-дълго. :shhh:

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 2 [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]