Дата и час: Съб Мар 01, 2025 2:39 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 2 [ 26 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Link: Lovers [K-drama]
МнениеПубликувано на: Чет Юни 11, 2009 3:05 pm 
Аватар

а от къде са ти свалени епизодите...
понякога англиския суб с руски релийз не става
би трябвало тези от датикса да стават за релийза от aja-aja
Другите букви разминаваха ли се...

МнениеПубликувано на: Пет Юни 12, 2009 1:04 pm 
Аватар

Хммм, почудих се малко дали да се бутам с акълите си, ама май ще е по-добре.

Малко корекцийки по превода (занимавам се с преводи от руски професионално от години):

"Не волнуйся" се превежда на БГ "Не се тревожи" или "не се притеснявай", но не и "не се вълнувай":)) Просто не звучи естествено, има си приети изрази на български за тая работа. Както например ако братушките кажат "не переживай" няма да е "не преживявай" ( :lol: ) ами " не го взимай присърце" например.

"не беспокойся" също не му отива буквалния превод... В БГ-то по-често обезпокояваме някого, отколкото да се безпокоим сами:))) Тук тревоженето и притесняването пак звучат по-добре.

"Подумаешь" казано с пренебрежителен тон означава нещо от сорта на "тоя па" или "голяма работа" и няма никаква връзка с мисленето :wink:

Знам, че звуча като някъв тъп многознайко, дето си вре носа, но просто се надявам да бъда полезна:) Евала за начинанието и успех :wink:

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юни 12, 2009 1:46 pm 
Аватар

Благодаря за съветите! Аз лично не знам една дума на руски, но ще предам забележките ти на преводачката. Мисля, че и тя ще оцени съветите ти :)
Ако имаш възможност и желание може да ни станеш един качествен контрол ;)

МнениеПубликувано на: Пет Юни 12, 2009 2:13 pm 
Аватар

Абе аз да си довърша поне горкото проектче в Ryuko, пък после да се мятам на нови идеи :lol: Руснаците впрочем са го превеждали от английски от субсите в daddicts (ако руските субси са теглени от торентс.ру де, група Палата 666), така че можете да сверявате с английски.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юни 12, 2009 6:15 pm 
Аватар

Интересна ми е критиката към превода. Сигурно е засегната лично госпожата та чак да си свали руските файлове на превода, за да провери, какво пише. Предполагам, че преводача няма претенции да е перфектен тъй, като превода е любителски. Освен това тези коментари за незначителни реплики би трябвало да се отправят на лични, а не да се засягат хора, които в свободното си време се занимават с нещо полезно за себе си и околните. Много ме дразнят хора, които не уважават труда на другите. Ако имате забележки се свържете лично с човека и му кажете, какво не е наред. Едва ли всички любителски преводи са идеални, за да се хващаме за незначителни изрази.
Не искам да обидя никой. Просто изразявам мнение. Важното е да има повече хора, които правят преводи (макар и любителски), за да имаме поглед върху кино, което едва ли бихме гледали по телевизията.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юни 13, 2009 12:13 am 
Аватар

Моля ви не обръщайте темата на сериала в спор за качеството на превода!
Хората, които се занимават с това са любители и го правят за собствено удоволствие и за да споделят с други хора това удоволствие.
kcekce, твоя коментар го предадох на преводачката и тя ти благодари за критиките и насоките в превода :)
Ще се радваме ако се включиш към нашия екип и ни помогнеш да се усъвършенстваме :peace:

Исками се да чуя нечие мнение за самия сериал...
Аз самата започнах да го гледам при редактирането, но когато превода беше на половината, аз вече доглеждах последния епизод... :blush:
Сериалчето ме грабна и ми достави удоволствие :icecream:

МнениеПубликувано на: Съб Юни 13, 2009 11:26 am 
Аватар

Нямах намерение да го обръщам на спор. Просто споделих мисли. Нали тук се води някакъв диалог. Но стига за това.

Моето мнение, е че филма е прекрасен. Когато го гледах миналата година просто бях омагьосана. Преди това бях гледала няколко други Корейски филма и имах добри впечатления. Химията между героите е много важна, а тук тя е очевидна. Много харесах и второстепенните герой. Особено симпатични ми бяха Те Сан и господин Ом. Най много ме натъжи края на господин Ом. Все пак свърши, като типичен корейски сериал. Много съм доволна, че вече има превод на български, друго си е на роден език. Надявам се за в бъдеще повече хора да открият красотата на тези филми. На мен ми писна от еднообразна американска напудрена продукция. Макар, че колкото повече азиатски филми гледам и те си имат доста кусури. Все пак е нещо различно в морето от сапунки. И благодаря на Animes и Estarnspirit, че представят хубави филми на широк кръг от публика. Нека продължават в същият дух.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юни 13, 2009 11:06 pm 
Аватар

Ми готова съм да прегледам всеки субтитров списък за бърза редакцийка, няма проблем:) Просто наистина нямам време за нещо повече за съжаление...

toxic_pz, "госпожата" не е засегната лично и не си е теглила специално руските субси :lol: Дръпнах си ги от 6 еп. нататъка за да си изгледам сериала. Тъй като английските таймингът им се разминаваше на 7 еп. На руските се оказа същия, тъй като са превеждани от английските (това го разбрах като ги дръпнах, май 1-2 сек. изоставаха, това лесно се синхронизира на всеки свестен плейър). А русизмите в превода просто се усещат, не съм ги сверявала с нищо. Много съм далеч от мисълта да се подигравам на усилията на фенсъбърите, още повече че съм един от тях :lol: Просто като може да стане по-добре - защо не. Peaceeeee :P

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юни 16, 2009 8:33 pm 
Аватар

Реших и аз като човека ,който най-много тормозеше за субове и серии :D ,да драсна едно мнение за сериала.То си пролича , че сериалът ми е харесал.Наистина е заинтригуващ и за разлика от някои корейски сериали и филми действието сякаш се развива мн леко и не натоварва.Както каза toxic_pz химията между Ми Джу и Кан Дже е наистина мн голяма, а и интересното е, че те всъщност са си били заедно и в истинския живот :D

МнениеПубликувано на: Сря Юни 17, 2009 1:41 am 
Аватар

Химията между актьорите е очевидна, защото по време на снимките са се влюбили както се казва :P

Най се смях на 2-ри епизод, когато тя го обърка за гаджето на сестра й (сценката в ресторанта).

Иначе нататък взе да ме дразни ролята на героинята, прекалено много се вживаше по едно време :)

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Авг 06, 2009 1:03 am 
Аватар

филмчето ми изглежда готино :love:
благодаря ви за субтитрите ! :dancing: :sleep:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 2 [ 26 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]