|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 5:44 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Има ли начин да се разбере, че нямаш истински приятели ? Публикувано на: Чет Юли 30, 2009 10:26 pm |
Н Ю |
|
|
|
Това преди да е настъпил моментът с нуждата, след него може вече знанието да е...задгробно. И къде се намират истинските приятелите като когато си добре всички са ти приятели
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Има ли начин да се разбере, че нямаш истински приятели ? Публикувано на: Чет Юли 30, 2009 10:31 pm |
|
Shadowcat |
|
|
Регистриран на: Съб Авг 05, 2006 12:36 pm Мнения: 3228 Местоположение: In the middle of nowhere...
|
е що бе, може и да е сериозен
ако те зареждат в най-важния момент : искаш тоалетна хартия, защото е свършила, а имаш разтройство, а те ти отказва, защото гледат телевизия, искат да ти се смеят, мързи ги - не са ти приятели xD
като това е метафора ^^
|
|
|
|
Заглавие: Re: Има ли начин да се разбере, че нямаш истински приятели ? Публикувано на: Чет Юли 30, 2009 10:52 pm |
|
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
Сеянски както винаги формулира нещата накратко Само мога да допълня едно > На вълка му е дебел врата, защото сам си върши работата. Гони си агнето и сам си го хваща" Поуката надявам се е достатъчно ясна.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Има ли начин да се разбере, че нямаш истински приятели ? Публикувано на: Пет Юли 31, 2009 3:08 pm |
|
Recca |
|
|
|
SayanMk написа: за да стигнеш до там да се усъмниш в тях.... ти какъв приятел си им? Аз пък ще кажа - добър. Щом подлагаш някой на съмнение, това означава, че искаш да разбереш истината за него, интересуваш се от него. Ако така от нищото примаш всичко за истина и се доверяваш сляпо, значи не ти пука. Ест. не трябва и да се ходи до крайности и да подлагаш всичко и всеки на съмнение, но определено не е задълж. да е лошо. П.П. мисля, че в Liar Game бях прочел тая мисъл - рулзва!! :-0
_________________ Yin and Yan are one. "Лудите, лудите - те да са живи!" A true man knits his own destiny...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Има ли начин да се разбере, че нямаш истински приятели ? Публикувано на: Съб Авг 01, 2009 6:38 pm |
Н Ю |
|
|
|
SayanMk : "Да не мислиш, че утре като почнат да те стрелят по улицата и който не скочи пред куршумите не ти е приятел?? "
Ако ми е истински приятел(ка) то е еднакво зле да убият когото и да било от двама ни. SayanMk : "...Приятелството е прост израз на висш егоизъм - взаимоизползване му е синоним, но не и официално. И не, чувства рядко биха опровергали фактите. Така че се стегни и не бъди прекален егоист. Не изисквай и не тествай приятелите си..."
Твърдението, че приятелството е споделен егоизъм е един от възможните изводи на една дискусия, но тази дискусия е достатъчно сериозна за отделна тема и разисквана тук тя би затрила моята. Препоръката "не бъди прекален егоист" звучи като "бъди малко безпринципен", "бъди умерено безпринципен", но това пак разводнява темата. Тази тема е за равнопоставеност на взаимоотношенията - да няма разминаване. Не е страшно да нямаш приятели и да се взаимоизползвате, страшно е, когато има разминаване между действителност и очаквания, например като това момче, което се обеси на верига, докато "приятелите" му се отдалечаваха в различни посоки. Приятелството не е за всеки, има хора които нямат нужда от приятели. Обаче има хора, които само така разбират взаимоотношенията, за тях друг вариант няма.Едно "изясняване" само ще е от полза за всички.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Има ли начин да се разбере, че нямаш истински приятели ? Публикувано на: Съб Авг 01, 2009 7:29 pm |
|
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
Н Ю написа: Обаче има хора, които само така разбират взаимоотношенията, за тях друг вариант няма. За такива хора 97 годишната ми прабаба обича да използва една много описателна думичка - лигльовци. А ума и щрака като швейцарски часовников механизъм. Н Ю написа: Едно "изясняване" само ще е от полза за всички. Няма такъв филм. Всичко е ясно, въпроса е доколко желаеш да го видиш.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Има ли начин да се разбере, че нямаш истински приятели ? Публикувано на: Нед Авг 02, 2009 4:59 am |
|
Jeanne |
|
|
|
Трябва да разчиташ първо на себе си. Да, доста е егоистично да почнеш да тестваш приятелите си и да смяташ, че са длъжни да правят всичко за тебе и ако случайно някой от всичките пъти ти откажат да ти направят услуга, те да са виновни за всичко. Значи, на мен ми се е случвало много пъти да правя нещо, което не ми е то най-приятните неща, да не кажа хич, за да може другия да се забавлява и представи си след известно време вече ти писва само ти да угаждаш за своя сметка и отказваш, и честито! ти си лош приятел... Ако можеш да свършиш нещо сам, по-добре първо опитай по този начин.
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|