Дата и час: Сря Фев 12, 2025 7:20 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 3 от 4 [ 47 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Свободата
МнениеПубликувано на: Вто Юни 23, 2009 9:29 am 
Аватар

Бе за "риба плува" не се сещам, единственото, което ми идва на акъла е, че обектите в стаята си губят цветовете, като я напуснем. И общо взето си е факт, че единствените граници, които един човек има, той си ги поставя. И много хора са ми се смяли затова, което ще кажа, но според мен не всеки ограничен човек е прост човек. Даже мисля, че свободата е много по-голяма, не когато нямаш граници, а когато сам си определил границите си според възможностите ти и си се научил да се съобразяваш с другите хора и техните права и свободи без вьобще да те интересуват или да ти навредяват. Може пък и да е невъзможно това... Но когато хората почнат да се опитват да правят "всичкото възможно", за което им се втълпява или се отчайват, или полудяват...

А ако си говорим за тия, дето се правят на "многознайковци"... Ми Frostburn...

Frostburn написа:
ае стига толко че да не се върна назад по пътя на търсенето на пътя по който вие все още вървите или ще вървите (или не)

:lol: :lol: :lol:
Искам да кажа - човек се учи, докато е жив. Тва ти е пътя общо взето - целия живот. А и във връзка с някоя друга тема, ба ли коя, не помня - той е осеян с трупове, но и с много други неща. Така че тва, че не си намерил никой по своя път, не значи че те не са намерили пътя. Щото все пак в тоя свят има милиони пътища. Дори и някой бездомник, който диша лепило на Мария Луиза съм почти сигурен, че може да те научи на нещо ценно, което никога няма да забравиш. Общо взето не само избора ни прави хора. Това, което по-скоро ни прави хора, не е избора, а способността да изтърпиш последствията след този избор. И да не си затваряш очите за неща, неудобни за теб.

Тва имах да казвам... ае нападайте... :lol: :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юни 23, 2009 6:57 pm 
Аватар

snookie написа:
И да не си затваряш очите за неща, неудобни за теб.

що, аз много обичам да бегам от трудностите като ги срещна :lol:

а и точно виках другите да не стават многознайковци като мене а да си пазят измислиците за себе си :)

а за рибата ето един хинт - тя не плува а седи на едно място, но в следващия момент седи на друго, няма движение, защо?

МнениеПубликувано на: Вто Юни 23, 2009 9:22 pm 
Аватар

Не бе, мен ми става ясно, ама за пръв път го чувам като пример... :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 22, 2009 12:28 am 
Аватар

Право на избор,изразяване на лично мнение...

Какво е бъдещето освен повторение на миналото...
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 22, 2009 1:34 am 
Аватар

Свободата е просто поредната илюзия

МнениеПубликувано на: Чет Юли 30, 2009 3:09 pm 
Аватар

толкова вярно :?

Последна промяна solecito на Чет Юли 30, 2009 6:19 pm, променена общо 1 път
Reason: Не цитирай горното мнение

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 31, 2009 11:17 am 
Аватар

Добре, пишете по едно изречение, защо не защитите малко твърдението си, което даже може би е цитат, взет от някъде. :roll:

МнениеПубликувано на: Нед Авг 02, 2009 12:55 pm 
Аватар

Свободата е вътрешния порив на човека да се стреми към утопия, както и да изживява резултатите от осъзнатия си избор йеий ;р
Думите заблуждават

Като помисля над думата свобода първото нещо което ми изкача в мозъка е крак на човек от средновековието със верига на него и дървена килия

Граници? Зависи от смисъла който придаваме на думата
Не съм срещал дума по-трудна за дефиниране от свобода, могат да се определят много нейни качества, но не и да се вникне в първичния и смисъл

МнениеПубликувано на: Пон Авг 03, 2009 7:25 pm 
Аватар

Jeanne написа:
Добре, пишете по едно изречение, защо не защитите малко твърдението си, което даже може би е цитат, взет от някъде. :roll:

"Небето е синьо"

къде сега да му туря едно доказателство ? Ясно е, че небето не винаги е синьо, ясно е, че "синьо" е доста относително понятие. И все пак ... небето е синьо ...

хъх по-ясно ли стана :P

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 03, 2009 9:41 pm 
Аватар

Тва е щото няма кой да слуша ;д

МнениеПубликувано на: Вто Авг 04, 2009 2:36 pm 
Аватар

Logrus написа:
Jeanne написа:

"Небето е синьо"

къде сега да му туря едно доказателство ? Ясно е, че небето не винаги е синьо, ясно е, че "синьо" е доста относително понятие. И все пак ... небето е синьо ...

хъх по-ясно ли стана :P

хе хе, не... Нещата са различни, а вас ви мързи да мислите :jester:

МнениеПубликувано на: Вто Авг 11, 2009 12:40 am 

Jeanne виж как аз виждам:
За мен за да си свободен първо трябва да си, чак тогава идва свободата.Казвам го, защото замалко тук се пренебрегна този "факт" по мое виждане.
Гледах един филм, споделих с колеги и се оказа, че бил SAW2.
Гледах и друг филм и се оказа, че бил 8 милиметра-не е добър.
В първият филм се разглежда моментът за физически неограничени хора, които не са свободни.Препоръчвам го филма.
Във вторият филм, който не препоръчвам, се разказва за снъф филм.Това може да си го поръча само заможен "човек", представлява филм, в края на който се убива наистина човек, а преди това какви гаври се вършат с човека вярвам, че е въпрос на... договаряне и няма да коментирам.
Казвам го като пример за основната теза против свободата, а именно - възможността консумацията на моята свобода да катастрофира в нечия друга.
Сега нека разгледаме това говедо, което би си поръчало снъф филм - то упражнява свободата си и по този начин нарушава нечия друга, нали така изглежда?
Обаче аз питам следното: може ли да си поръчаш такъв филм без нещо да ти има???
Фактът че си го поръчваш и го получаваш говори, че можеш да си го позволиш и че правиш това което искаш, но ти в ред ли си?
В математиката разглеждат характерни моменти, днешният свят, това което стана в затвора Абу Гариб например, момчето разчленило съученика си, момичетата удушили съученичката си и т.н. - това всичко убива въпросната характерност, необходима за заключение от типа на "нашите свободи задължително биха катастрофирали".Ти казваш "да ама ако докато летиш в полето се блъснеш в друг летящ" е аз мога да реша въпроса - свободата за всички ни да е да убиваме наред и тогава няма начин да не си пречим и кардинално решаваме въпроса със свободата, ама на нормален човек харесва ли му да убива?
Хората се тресат от болести - стрес, депресия, психоза...наистина ли сега е моментът с едно прибързано заключение да унищожаваме в зародиш нещо толкова чисто и голямо като свободата?
Сега по новините съобщиха какво става в Англия, че нашите досиета са детска игра, там живеят в истински бай брадър!
Аз също подкрепям Grand Unification Theory хипотезата (теория е вече доказана хипотеза) според която всичко е взаимосвързано и според нея лошото за другите е лошо за мен, край на конфликтът егоизъм - алтруизъм, зашото се оказват двете страни на едно и също, неделими.
На мен ми е изключително непонятно, когато двама души се бият.
С какво право те се удрят?
Например казват, че акулите бягали от делфините защото се движат в групи и ги нападат заедно, но за мен това не е интересно.За мен е интересна не количествената, а качествената разлика, произтичаща от това, че делфините са заедно, за мен е интересно, че делфинът е на едно от първите места по интелект.Значи интелектът е лукс!
Ами крилата, с които летят птиците?
Ами ръцете, които са издигнали човека еволюционно по-високо от която и да е птица?
Същите тези ръце, с които двама мухльовци се удрят(може би и в момента някъде двама...), ами че ние както я караме сега ако я бяхме карали сигурно още щяхме да сме червеи, пред тях проблемът за свободата не стои.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Авг 12, 2009 12:36 pm 

Така доколкото разбирам въпроса е какво е свободата.
Ами,след 26 години вече,за мен свободата е да имам възможноста да правя това което искам с които искам. Да мечтая и да сбъдвам това което искам.
Но същевремено съм наясно че реално свобода в днешно време няма,всичко се върти около парите,бачкаш търпиш глупости и тн.,после пък трябва да се съобразяваш и с близките си дори да ограничиш кръга само до кръвните роднини пак се получават разни ограничения,не мисля че реално днес някои може да бъде истински свободен. Затова понякога завиждам на хората останали близко до природата и живеещи както преди 10000 години да липсват им придобивките на цивилизацията но мамка му те имат тази свобода която на нас ни е отнета,да разполагат със себе си и времето си без да се съобразят с обществени норми и тн.

МнениеПубликувано на: Сря Авг 12, 2009 4:58 pm 
Аватар

дайте ми неограничено $$ и ще видите какво означава да си свободен във всичките и форми :lol:
свободата могат да ти я отнемат хората, а хората се побеждават с $$, за туй ги мразя толкова тея мангизи, едно време с меч са се побеждавали хората, обичам директния подход
сега може да си полу-свободен само, ма тва не е голям проблем, винаги можеш да измамиш системата, да не говорим че на човек не му трябва пълна свобода, има достатачно неща който има да се правят в момента само ходенето на работа си е проблем де
единия начин да чийтваш системата е да си вътрешно свободен докато външно не си, но тва е много трудно само за мастъри, но си е най-успешния метод

на края обаче смърта ни преебава всички, тъй че да не ви дреме много много ако не сте свободни (егати утехата :lol: )

МнениеПубликувано на: Вто Авг 18, 2009 8:05 pm 
Аватар

Frostburn написа:
за туй ги мразя толкова тея мангизи

Добре ве, моралист...
Аз па се кефя на парите толкова, колкото се кефя и на хората...
Всичко е тип топ, докато някой не се опита да ги използва срещу мен :lol: :lol:

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 3 от 4 [ 47 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]