Дата и час: Съб Фев 15, 2025 6:03 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 3 [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 14, 2008 3:21 pm 
Аватар

като гледам броя на прочелите първия пост се отчайвам :? егати мързела, егоцентризма или каквото и да е :idea:
:arrow: към някои от изказалите се - хващате се за един израз и си дрънкате каквото си знаете, без да прочетете по-същественото...
:arrow: към прочелите романа по-горе - всички ли сте съгласни с тази позиция, няма ли някой, който да се противопостави, защото има по-различно виждане :shock:
EsMeNtO: споделям мисълта ти, че проблемът се таи в нас и ние го предаваме на поколението :0

Незнам защо не ви се дискутират важни обществени проблеми, но тази тема е по-разчупена и има доста засегнати области... могат да се завъдят безброй интересни дебати ( Истина ли е това или са единични случаи показани от медиите като масовост с цел по-лесна манипулация? Съществува ли проблем във възпитанието, какъв и как може да се оправи? Наистина ли е по-добре в чужбина? Защо голяма част от интелигенцията на Б-я избира да я напусне? Оптимисти, песимисти или реалисти?.... мога да изкарам още мн. но мисля че схванахте идеята )... Всички нехаят и се боят от обществена отговорност все едно е на живот или смърт :roll:

Чакате в Б-я нещо да се оправи, ама с такива българи е очеизвадно че няма да стане :!: Надявам се, че поне това някой го прочете 8)
[/b]

И най-изкусната ръка е само слугиня на мисълта. (О. Реноар)
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 14, 2008 3:44 pm 
Аватар

mona_fei4kata написа:
като гледам броя на прочелите първия пост се отчайвам :?
[/b]

http://forum.animes-bg.com/viewtopic.ph ... highlight=

:whistle:

П.П. Гарантирам ти, че има сериозно количество хора, които си викат "т'ва е прекалено дълго и не ме интересува", други си казват "тоя пък сега откри топлата вода, нищо ново не казва", а трети пък смятат, че "тоя малоумник къде е седнал да ми разсъждава, сигурно си няма и бедна представа какви са реалните размери на проблема" ... така че да не ти прави впечатление :lol:
П.П.2 Както и да изложиш проблема, колкото и да се стараеш да във форма разбираема за всички, винаги ще се намери някой от горните три вида, или пък някой ще ти прочете поста през ред и ще седне да ти спори за някакви изкарани от контекста части, като ги изтълкува в нещо което няма нищо общо със твоята идея... к'во да се прави, никой не е съвършен :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 14, 2008 3:51 pm 
Аватар
СЕЛСКИ БЕКs

mona_fei4kata написа:

Чакате в Б-я нещо да се оправи, ама с такива българи е очеизвадно че няма да стане :!: Надявам се, че поне това някой го прочете 8)
[/b]

Изображение

No offense.

[The Roads of The Lords~]
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 14, 2008 3:59 pm 
Аватар

Какво да ти кажа мацка. Интересни дебати... Хм ми хубаво щом казваш. То все само това се прави от както свят светува... Мързи ме много да пиша на тази така безсмислена тема. В България положението е гадно, това не е манипулация, това си е чист факт, а и не само тук на абсолютно всякъде има убийства, 13-годишни бременни и изнасилвания, винаги е имало и винаги ще има. Възпитание, психически проблеми, среда, причини безброй, решение - няма. Винаги ще има недоволни, винаги ще има насилници, винаги ще има жертви. Единственото, което можем, е да гледаме максимално около нас нещата да са в ред... и да си чешеме съвестта като се вайкаме колко сме смутени от цялата работа.

Цитат:
Наистина ли е по-добре в чужбина?

Зависи ако под чужбина визираш Сомалия или Франция да кажем. Но тук издребнявам, ясно е, че става дума за т.нар. запад. И отговорът е кратък и ясен. Да.

Такива българи... да а е по-добре с такива, който си дават гласа за Бат Бойко и там другите клоуни. Защо бяга интелигенцията ли? Ами защото никой тук не я слуша. Пълно е със селяни комплексари, който и да копат и на нивата не могат. А и от чисто ежедневна и егоистична гледна точка: всичко ти е като на поднос, зали с прекрасно оборудване, безплатен фитнес, манга шопът ми е на 10 мин, където си има всякакви екстри, културни хора (макар и ужасно грозни и скучни, но това само тъпите немци, франсетата са си ок.), и т.н. и т.н. Всякви екстри. Не че не ми и липсва България и още как и на мен ми е мъчно за това, което става, но по-скоро песимизмът граничи с реализъм. Но тук ще изтърся едно клише: чуствам се по-скоро гражданин на света от колкото гражданин на дадена държава. И искам да го видя, целия. Нямам намерение да се връщам.

И все пак в младите е надеждата. Един приятел, който има сериозната амбиция да влезе в политиката., още от сега се занимава с някви дейности. Шапка му свалям. Доста свестно момче, наистина милее за нещата и има безкористни цели. С една приятелка само го ебаваме, че ще го гръмнат още преди да се е кандидатирал. Което честно казано наистина и си го мислим.
:roll:
Ако наистина ти пука, направи нещо, а не само пиши. Не е като да не можеш, има какво има си и начини. Повече активисти ни трябват, а не философи. Не знам може и да си вече, може и да се изказвам неподготвена.

Ми това е. Няма много смисъл да ми четете поста. Общо взето нищо ново.

Профил  

Заглавие: Re: За насилието и нещо повече
МнениеПубликувано на: Пон Юни 15, 2009 10:57 pm 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
up ^

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юни 16, 2009 8:51 pm 
Аватар

1. Децата не се учат от "телевизия и интернет" ( =)) тва ме разбива само като си го помисля) а от по-големите около тях.

2. Не са само децата. Могат да се изброят всякакви такива случаи които се правят от възрастни хора....

3. Не е само в България. Колко теми имаше в които Safiir говореше за насилието в Японските училища...

4. Когато кораба потъва, умните го напускат. Кораба = България.

МнениеПубликувано на: Нед Юни 21, 2009 12:05 am 
Аватар

Абсолютно съм съгласен с първите три точки на Фалкъна....

Първо, това за ТВ-то и нета са глупости. Имам нет откакто в БГ има нет, комп имам от 4-годишен, нагледал съм се на насилие и по телевизията, и то в крехка възраст. Всичко е въпрос на възпитание и мироглед. Не можеш да обвиняваш готвача, че си е оставил ножа на плота в кухнята, та после с него някой убил някой си.

Не са само децата - и възрастни, и младежи, всички са се хванали за ханджарите напоследък.... помня как майка ми се фрапираше миналата година, че съм ходил на купон в Студентски град, щото там са заколили някой си. После убиха момчето пред Соло и аз й казах "Виж, мамо, трепят ни в Студентски град, трепят ни в центъра. Трепят ни нощем, трепят ни денем. Какво, да седя вкъщи да се крия ли?"

Най-идиотското нещо е как родителите не обясняват на децата си отрано за секса. Кво се притесняват, от какво им е неприятно, когато това е най-нормалното нещо на земята?

МФ, хората се хващат за отделни изрази, защото ги има в оп-поста ти.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 04, 2009 4:36 pm 
Аватар

На децата им трябва занимавка и дисциплина! В 18-и и 19-и век имаха добри идеи. 60 часова работна седмица от 12-годишен.
Детско(а и въобще всякакво) насилие, е имало, има и ще има в бъдеще. Просто сега всичко е доста по-видимо за всеки да може да цъка с език и да се възмущава. Връщайте се колкото си искате повече назад във времето - насилието само се увеличава в посока минало.

МнениеПубликувано на: Нед Юли 05, 2009 8:27 pm 
Аватар

chosef написа:
На децата им трябва занимавка и дисциплина!

Те си имат ама не е от най добрите,а на възпитателите просто не им пука.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 06, 2009 4:10 pm 
Аватар

chosef написа:
На децата им трябва занимавка и дисциплина!

На децата им трябва ПРОСТРАНСТВО!

Няма нищо по-развиващо се от самостоятелното дете...
Не му поставяй правила и го остави да прави квото му хрумне...

Не казвам 100% независимост... Казвам да има право на избор...

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 10, 2009 12:52 am 
Аватар

силно съм съгласен

МнениеПубликувано на: Съб Юли 11, 2009 4:43 pm 
Аватар

Повече насилие=по добре!!

Заглавие: Re: Re:
МнениеПубликувано на: Съб Юли 18, 2009 6:13 pm 
Аватар

DanielMadison написа:
От насилието няма смисъл.

бая смисъл има, въпросът е къде, колко и с каква цел
Насилието е неотменно с нас през целия ни живот - от раждането, което е ОГРОМНО насилие над нас, до смъртта ни, която е пък последното.
Доктора пляска детето, за да проплаче и да си поеме първия дъх.
И нататък примерите са безчет.

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 18, 2009 7:51 pm 
Аватар

Нищо не може да се направи ! Ще видим Наруто кво ше измисли :lol: :lol: :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 20, 2009 10:06 am 
Аватар

Sheva7 написа:
Нищо не може да се направи ! Ще видим Наруто кво ше измисли :lol: :lol: :lol:

веднага бих те сложил в "Изцепките.." =)) но уви повечето май не четат Наруто мангата :lol:

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 3 [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]