Накратко, решихме и го направихме.
nem13.wordpress.comОсновната цел на екипа на НиЕМа (не ме питайте как ми е дошло името, не е за говорене) е да ви информира за манга, нова и стара, за манга отпреди половин век и за манга в бъдеще (доста по-близко, но все пак).
Ще ви разказваме за известни мангака, ще ви информираме коя манга е достигнала нивото на опошляне или популяризиране и по нея се прави аниме, ще ви пускаме дълги и досадни статии за най-популярните, най-неизвестните и най-интересните заглавия, които Япония произвежда всекидневно.
На въпроса какво е манга, заедно с други пояснения, ще отговорим в следващия пост.
Какво е НиЕМа?1. Блог за манга
2. Новинарски блог за манга
3. Блог за информация около различни заглавия
4- Блог за ревюта на различни заглавия
5. Блог за коментари относно развитието на онгоинг заглавия.
6. Блог, където ще ви е забавно и приятно.
И, съответно, какво не е НиЕМа?1. Блог, от който да сваляте манга
2. База данни за различни заглавия
3. Форум за обсъждане на манга
4. И за момента – блог за аниме.
За момента екипът на НиЕМа се състои от мен, Zenith, Bleed4me и Ghostbuster. Всеки, който изявява желание да пише за някоя манга или мангака, или каквото и да е друго, което смята, че ще се впише в блога, е свободен да ни изпрати своята шашмалогия на
niema13.open@gmail.com Изисквания: Да е забавно, грамотно и интересно.
RSS Feed, ако искате да следите редовно постовете ни.За момента сме пуснали ревюта за заглавията:
Cat Street
Fuguruma Memories
VagabondНови статии:
Ane Doki - още еччи от авторката на Ичиго 100% - ревю на 1ви чаптър.Ghostbuster разяснява накратко какво, аджеба, е шоунен в лудия отаку свят -
Shōnen жанрът в манга света. в NiEMa.
Kodomo no Jikan - една смела стъпка за всеки манга фен. - мангата, която стресна американците и те не посмяха да я издадат.
Очаквайте:
Bakuman
Blade of the Immortal
Angel Sanctuary
Holyland
Superiorи др..
PP: това блога да носи името ми - Зенит-доно ме накара!:V