Дата и час: Съб Фев 08, 2025 8:44 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 14 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Манга статистиките на хард-кор феновете и времето за четене?
МнениеПубликувано на: Вто Фев 10, 2009 3:21 am 
Аватар

незнам за кво я правя тая тема и незнам как да я кръстя но... ето нещо върху което да коментираме или като основа за нова дискусия
пп. незнам какво да търся за съвпадащи теми така че няма да търся :lol: все пак е доста специфично

изчислих съвсем грубо (с помоща на броя файлове/страници манга на компа ми) че всичките манги в сайта стоптазмо.ком, които са 1110 било то ongoing или finished, за да ги изчета ако чета по 1 страница на минута, 12 часа всеки ден без минута прекъсване(като спя 9 часа и нужните човешки операции изискват 3 часа) ще ми отнеме 5.5 години, и понеже вариацията между one shot manga и 30 волумните е голяма, но съм я взел все пак в предвид в изчисленията си, но все пак ще е разумно да кажем че годините са ~3-7
и сега си представете че не чета по 12 часа на ден, а уча, ходя на работа, гледам аниме, играя на игри, други хобита, други нужни неща в живота и тн. тн... то това време се умножава драстично, а на мене ми остават горе долу 60 години до 80

- та има ли време да изчетеме един от най големите сайтове пълен с манги за целия си живот, камоли всичките манги изобщо
- ако няма, то не е ли по-добре да прекъснем напълно повечето по-малки удоволствия/глупости, като ровене в youtube, четене на форуми, и други подобни дребнави неща от обикновения или виртуалния живот с цел да има време за най-големите удоволствия като четене на манга
- или предпочитате да пиете безцелно бира в някое заведение и да четете манга само от време на време, много рядко
- колко бързо четете манга
- искате ли изобщо да сте изчели 1110 манги, щото аз мисля че искам :tv:
- какъв приоритет е мангата за вас спрямо всички други забавления

мисля че това може потенциално да се получи интересна тема, за разлика от всички други теми за аниме манга игри хентай и други които не чета защото са чист спам, освен ако не изискват решаване на световни проблеми като тая :D

Заглавие: Re: Манга статистиките на хард-кор феновете и времето за четене?
МнениеПубликувано на: Вто Фев 10, 2009 4:08 am 

Не мисля, че е възможно освен ако човек не тръгне яко хардкор,но пък тогава (поне според мен) се губи самата идея.
Започваш да четеш манга за това просто да четеш манга, а не за удоволствието и надеждата да откриеш нещо за себе си и да доразвиваш вижданията и преценките си.

Замислял съм се, и съм опитвал да прекъсна малките удоволствия, даже съм все още убеден, че спрямо нещо центрирано като целенасочено четене на манга, гледане на аниме, четене на книги и прочее те са напълно излишни. Но в последствие все се опира до тях. Светът не може да бъде само пълнеж, колкото и да е хубав пълнежа. Просто много малко от нас са програмирани за постоянство..

Предпочитам да пия бира и след това да чета манга, или да чета манга и след това да пия бира, ни никога да пия бира и да пия бира или да чета манга и да чета манга.

Чета с 20-40 секунди на страница, в зависимост от страницата.

Замислял съм се дали искам да изчета всичката манга или да изгледам всичкото аниме, но в моя случай поне, това е невъзможно. При аниме принципно ми допада 1 от 4... при манга още по-малко. От тези 1110 манги 200 най-много да ми харесат, не повече. Не обичам да правя нещо за идеята да го правя, дори и да е нещо готино.
Човек не трябва да има причина да прави нещо, но ако има, тя най-малко трябва да бъде в насоките на правене на нешу за правенето на самото нещо.

На мен ми харсва, защото е разтоварващо и неангажиращо, комбинира се добре с музика, не те преокупира толкова, колкото аниме или филми. Оставя повече свободно пространство за въображението. Въпреки че е статично на манга се смея много повече отколкото на аниме.

МнениеПубликувано на: Вто Фев 10, 2009 10:23 am 
Аватар

Подкрепям мнението на Блииду-семпаи и искам да добавя някои неща и от мен ...
И аз така много се кефя да чета и гледам и го правя за това , замислял съм се и наистина искам да изчета страшно много , а и все пак живота е пред нас (пък и никога не се знае какво ше стане ) нали се сещаш :roll: Иначе аз не съм чак като Блиида ... мен ми харесват супер много манги и анимета и за това често се оказвам в дилема какво да гледам/чета :lol:
Но като цяло мисля , че най-гот си е като нямаш някакви такива цели или нещо от сорта , а просто си гледаш/четеш за удоволствието тогава ше се изкефиш най-много :icecream:

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 10, 2009 11:09 am 
Аватар

По-скоро бих прочел всички книги, отколкото всички манги. За мен мангата е приятно разнообразие в живота, начин прочета нещо, което никъде другаде няма да мога да видя разказано по този начин.
И пак не, не и не. На нищо в живота си не бих отделил такова внимание. Това ще ми убие всякакво удоволствие и желание. За мен умереното наслаждаване на любимите ми неща (с моменти на пълно, но кратко вманиачване ) е пътя :)

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 10, 2009 3:03 pm 
Аватар

Забравяш че от тия 1100 манги над 60-70% ще са боклуци, няма да са жантрове които харесваш и т.н. и т.н. така че реално много по-малко ти трябва за четене...

МнениеПубликувано на: Вто Фев 10, 2009 3:17 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Четеш по една страница на минута 0_о Стиа бе човек. Особено шоунен мангите средно една страница се изчита за не повече от 30 секунди. Айде да речем, че по-сериозните манги имат повече текст ама те са и с по-малко томове. Иначе естествено невъзможно е да се изчетат всички манги, които излизат в един месец освен ако не ти е това работата. Па и тогава не съм сигурен дали може да се прочетат. Има толкова голямо количество списания (и седмични и двуседмични и месечни)...но то тъй или иначе никой не го прави това. Хората си четат каквото им харесва.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 10, 2009 5:18 pm 
Аватар

е незнам за колко време чета, не съм засичал, но дори да е 30 сек, просто делиш крайния резултат на 2 и пак се получават години, а ако искаш да влезнеш в атмосферата и да разглеждаш арт и тн. що не, мога да чета адски бързо но така не ми остава траен спомен

иначе съм съгласен за това че трябва да се чете за кеф не заради самото четене, и можбе би това е отгорова на проблемите
обаче аз харесвам доста голям % от жанровете пък и имам много други силно времеотнемащи хобита тъй че си мисля - манга можеш да четеш цял живот и пак няма да се свърши, може би дори само хубавите ако чета пак няма да имам време за всички... но както казах незнам къв е смисъла на тая тема, просто статистиката е интересна да се дискутира мисля

особено това дали да прекъснем маловажните занимания и да правим само най-интересните, и как става това като човек трудно поддържа постоянство и все му се иска да се занимава с глупости

МнениеПубликувано на: Вто Фев 10, 2009 7:15 pm 
Аватар

Дъъъъ///Струва ми се много. Зависи от мангата за колко време се чете. Не е невъзможно, може да стане за по-малко от 2 години, но има ли смисъл? Количество за сметка на качество?

МнениеПубликувано на: Пон Мар 02, 2009 2:19 am 
Аватар

Дайте ми ги на Хартия ще ви ги изчета за няма и половин година :thumb:
Гаранция Франция давам :thumb:

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Мар 27, 2009 12:04 am 
Аватар

То на хартия и баба знае :).

Пък и за какво му е на човек да чете 1*** манги (не че аз трябва да говоря, по цял ден само това правя). Но все пак да предположим, че не изоставим реалния живот заради мангата. Ми че то така ти остава манга да си четеш за цял живот. Това не е ли прекрасно :balloon: :balloon: :balloon: :balloon:

The butterfly flies away in the night!
How could it move with wings so big and bright?
I long to ask if its life is free!
The answer is bright-colored wings smiling with glee.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 10, 2009 2:32 pm 
Аватар

Ако искам хардкор, мога да изчета за един ден пет-шест десеттомника. Около 5 секунди на страница, понякога и по-малко.

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 09, 2009 2:22 am 
Аватар

И аз чета доста но да четеш всичо е пълна тапотия.Пробвъл съм да чета некви манги от жанра който не харесвам но не се получи.Беше :headbang2: :headbang2:

МнениеПубликувано на: Вто Ное 10, 2009 4:12 am 
Аватар

Хохохо. За сега най-много време са ми гълтали страниците в Mahou Sensei Negima. Там отива по минута. Иначе (тъй като чета предимно онлайн) ми отнема повече време да ми зареди нова страница от колкото да прочета 1. Е, зависи и колко текст има. Берзърк се чете супер бързо, за разлика от Shin Angyo Onshi. Има цели глави в Белина, където репликите не са повече от 3-4. Както и да го смятам излизат около 8-10 минути за една седмична глава. Четенето не е по 12 часа - 16 са. Което прави 2 години четене. Както и да го смятам четенето на манга е по-продуктивно от гледането на аниме, поне от към време. А и като индустрия е много по-динамична.

П.С. Интересно ми е къде пише бройката на мангите? Че и аз искам да направя една статистика, ще ми е полезна, уча се на SigmaPlot 11.

My anime and manga list
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 10, 2009 1:13 pm 
Аватар

напълно безмислено едно 70% от мангите биха били пълна загуба време да ги чета причини много основната, е че няма да са ми инетерсни
А частта, която би ми харесала се справям доста бързо и става просто онгоинг

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 14 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]