Наскоро гледах филма. Отсега ще кажа, че ако очаквате от филма нещо в стил "Джеймс Камерън" и очаквате, че Т4 поради огромния си 200 милионен бюджет ще е на висотата на Т2, ще се разочаровате. Въпреки, че актьорската игра е на високо ниво, сценарият куца отвсякъде. Но иначе добре са го измислили да прехвърлят действието преди 2025 понеже тогава хората няма да се надяват на поне 90 минути от екранното време да бъде заето от Шварценегер. А "Конан" остаря и още в Т3 му личеше, че вече е време за пенсия. Лошото е, че поради няколко сцени с гигански роботи всички ще циврят "Transformers rip-off". Но ефектите са главозамайващи, не може да се откъсне поглед. Наскоро узнах, че този Сам Уортингтън е бил лично препоръчан от Джеймс Камерън, а както всеки киноман знае Джеймс Камерън не прави грешки. Той се справи чудесно с ролята си, но Крисчън Бейл изби рибата като Джон Конър. Най-добрият момент от филма за мен е когато бяха на път да се измъкнат от онази час на лабораториите вратата се отвори и влезе Шварценегер. Аниматорите много добре са успели да пресъздадат лицето на Шварци върху тялото на културиста (забравих му името). Единствения недостатък на филма е слабия сценарии както споменах и благодарение на него целия филм прилича на видео игра, дълга близо 2 часа.
Последна промяна Baldur на Нед Май 31, 2009 10:50 pm, променена общо 1 път
Публикувано на: Нед Май 31, 2009 9:53 pm
Komodor
О да и аз бях така преди няколко дена като ходих да гледам Ангели и Демони, и само като почна трейлъра и бях вече така супер е нямам търпение да го гледам
Заглавие: Re: Филми:Терминатор 4 | Terminator Salvation: The Future Begins
Публикувано на: Чет Юни 04, 2009 12:54 am
The Dark Knight
Регистриран на: Чет Окт 25, 2007 2:30 pm Мнения: 4385 Местоположение: Gotham City
Наскоро гледах филма. Отсега ще кажа, че ако очаквате от филма нещо в стил "Джеймс Камерън" и очаквате, че Т4 поради огромния си 200 милионен бюджет ще е на висотата на Т2, ще се разочаровате. Въпреки, че актьорската игра е на високо ниво, сценарият куца отвсякъде. Но иначе добре са го измислили да прехвърлят действието преди 2025 понеже тогава хората няма да се надяват на поне 90 минути от екранното време да бъде заето от Шварценегер. А "Конан" остаря и още в Т3 му личеше, че вече е време за пенсия. Лошото е, че поради няколко сцени с гигански роботи всички ще циврят "Transformers rip-off". Но ефектите са главозамайващи, не може да се откъсне поглед. Наскоро узнах, че този Сам Уортингтън е бил лично препоръчан от Джеймс Камерън, а както всеки киноман знае Джеймс Камерън не прави грешки. Той се справи чудесно с ролята си, но Крисчън Бейл изби рибата като Джон Конър. Най-добрият момент от филма за мен е когато бяха на път да се измъкнат от онази час на лабораториите вратата се отвори и влезе Шварценегер. Аниматорите много добре са успели да пресъздадат лицето на Шварци върху тялото на културиста (забравих му името). Единствения недостатък на филма е слабия сценарии както споменах и благодарение на него целия филм прилича на видео игра, дълга близо 2 часа.
Изцяло съм съгласен с теб(само не ми харесва негативното ти отношение към Арни). Филмът ми хареса, но като цяло не беше нещо особено и специално...
_________________ Naruto
Shakugan no Shana
Shaman King
Yu-Gi-Oh
Заглавие: Re: Филми:Терминатор 4 | Terminator Salvation: The Future Begins
Публикувано на: Нед Юни 07, 2009 8:47 pm
Squall_1st
*
Фиума КЪРТИ МИФКИИИ Е, не колкото 3та част, но там бяха предимно тоалетни /
Баси якото филмче Вчера се прибрах от киното МН доволен. Нз защо последните 3 коментара по филма са толко негативни....
Историята си е ПЕРФЕКТНА и мн яко навързана. Особено ме изкефи, че грам не мърдат от сюжета(като убер-тъпия сериал) и виждаме в бъдещето неща, за които знаеме от предните части, споменати от дошлите от бъдещето терминатори. И репликите култовите просто нямаше как да не се впуснат в действие :Р Единственото за което малко ме е яд е, че можеше да е по-дълъг/да се наблегне повече на философията и най-вече репликата на Маркъс - "Мислиш ли, че хората заслужават втори шанс>?" Иначе филма беше супер-динамичен и не можах да мигам много-много ;D Mнение:
Спойлера:
Мн яко почна филма, но беше ясно, че тоя ще е модифициран от скайнет. Иначе няма как да има плът и кръв оцеляла 15 години непокътната. Но даряването на сърцето не би трябвало да убие добрия терминатор?!! В смисъл - ок, сърцето и мозъка ни правят различни от машините - достатъчно различни, но все пак сърцето е просто орган за оросяване на клетките - то може да бъде заменено. След като нашия терминатор беше в клинична смърт над 5 минути, какво им пречи да му сложат едно изкуствено сърце след някой и друг ден/месец и да го включат обратно ;0 Изкефи ме как Конър говори на всички хора и ги окуражава Изкефи ме супер-мн как запазиха епичните моменти като - имитирането на гласа, тромавостта на терминаторите и т.н.. Изкефи ме и това, че филма си беше ТЕРМИНАТОР. А не просто няква екшън-лигавщина пълна с терминатори избиващи наще и нищо друго. Това е филм! Видяхме точно толкова терминатори, колкото ни трябваше. Щеше ми се обаче да видя и начина, по който Конър става лидер ;D Изкефи ме и най-вече, че Конър си получи белега, който бяхме видяли в едно от ... "превютата" на бъдещето, в някоя от миналите части. Интересно ми е в другите два филма от трилогията коя част от бъдещето ще е. 2018 сме още в началото. 2029 чак почва пращането назад във времето и вече лазерните оръжия и тем подобни. Като гледам хората как се разбират и в трудни времена, може да има ОЩЕ един 'ден на страшният съд'.
И друго - на едно листче-превю четох, че "Конър тряя разбере дали Маркъс е спасен от миналото или е изпратен от бъдещето. Са разбирам, че това е тъпа зарибявка, но като го прочетеш след филма kind of makes sense. Това не е ежедневния филм, дето историята му е замислена до плащането на билет за кино и избиване на парите.. това е THE филм. Маркъс е единствения по рода си?> Защо?> Защото е пратен от бъдещето... дали от скайнет, дали от наследниците на Конър . . . Обаче това би объркало доста нещата. В смисъл такъв - до сега който и когато да пращат(като не броя тъпия сериал изобщо за част от поредицата) никога няма ефект върху бъдещето. Въпреки думите на Конър "не е това, което трябваше да е" - той ест. че няма как да знае всичко и с подробности и е нормално да се стресира, че нещо се е променило. Но в крайна сметка идеята на поредицата е 'неизбежното'/ Какавото и да се прави в бъдещето, колкото и да се праща в миналото - няма как да се наруши баланса до толкова, че да има ефект някакъв. ТА - ако Маркъс е пратен от бъдещето, за да спаси Конър и баща му, то това ще значи, че в евентуалното по-бъдеще от досегашното, те са били убити/попаднали в клопката на Скайнет. От друга страна, ако е изпратен от Скайнет, начи скайнет в бъдещето не е достатъчно развита, че да контролира разработките си достатъчно, което е добре за хората ;D
ИИи интересно сега, във втория или третия филм, Джон Конър следва да: - изпрати баща си обратно в миналото / в първия филм - изпрати Т-850 модел 101 препрограминат обратно в по-скорошното минало / във втория филм - умре от ръката на Т-101, който пък на свой ред да бъде изпратен обратно в най-скорошното минало от жена му / във третия филм Имаме 3 задължителни действия, които знаем, че трябва да станат, иначе ще се промени историята. А само 2 филма от втората трилогия оставащи. Един вариант обаче е и да зарежат тези неща и да направят така, че съдбата да се е променила в следствие на изпращаните назад във времето терминатори, ама това няма да е мн свежо. По-добре ще е, ако смятат да продължават сагата, да измислят нещо подобно на тезата/залъгалката, която описах по-горе. За интеракция с по-бъдещето. Тоест години след 2029...
Ае с тоя случайно закачен мотор, дето за малко да свали мега-чопъра на машините, беше твърде голяма абсурдия. То бива късмет да имаш, ама тва беше малко повече Не ми стана мн ясно 'добрия терминатор' из затворниците ли беше, че се самоизрови, или го дропнаха от някой транспортен кораб 'Единствен от вида си' също е някво недоверчиво, макар че аз си намерих как да си го обясня Трябваше да се вкарат още реплики да се замисли човек - заслужават ли хората втори шанс, има ли нужда да се борят, трябва ли да се правят жертви за каузата и т.н. Не, че нямаше - имаше, ама бяха само споменати и човек нататък сам трябва да си мисли, ако се усети изобщо... едва ли масата се усещат, предвид динамиката на филма...
Добри моменти:
Спойлера:
Като T-101 излезе от производство Мн добре го бяха пресъздали Арнолд. Т'ва удари печата на историята на филма просто Добрия терминатор, като осъзна какво е.. Скайнет, като говореше най-надменно за хората.. Guns'n'roses от оная радиоточка Съжалявам, че можеше да си я пусне после от мотора ;D Падането на първия хеликоптер беше страхотно изпълнение. По-добро не съм гледал до сега може би. Супер-добре проследено. Общо цялата картина, на която хората бяха толкова мижави на фона на скайнет, мн ме изкефи ;D
Филма е АБОРТ!!! нислихси че холивуд се е извисил поне малко ама това (с позволение да нарека) филм ме отчая, съжелявам че исхабих 100 минути от живота си . А ако и бях плат за него сигурно бих си прерязал вените. Незнам за актьоската игра ама героите се държът неадекватно спрямо сюжета, потресаващи недомислици в същия, а за това че нещата не се връзват с събитията от предишните части просто няма да говора... положението е отчайващо Опитах се да гледам на филма в светлината на иновативен пост-апокалиптичен екшън. Повярвайте ми филма нито го докарва като хората от към пост-апокалиптичност като хората нито от към иновативност е от към екшън аспекта... общо взето : same old bullcrap over and over and over and over again!
Не че ми дреме за коментара ти особено, ама тъй като ми се заяждаш най-чисто и откровено, ще трябва да отвърна -> ПРИМЕРИ, ПРИМЕРИ!, само с хленчене не става Актьорската игра ае, твърде субективно.. Недомислици в сюжета? - примери??? Не се връзват със събитията Верно ли, как тъй? Не бе, srlsly, изхабил си 100 мин от живота си и не даде ни един пример защо си толкова отчаян... +/- 5 мин за коментар няма да е фатално...
Това, че си отишъл да гледаш иновативен постапокалитпичен екшън аз ли съм ти виновен бе пич? Аз пък отидох да си гледам Т4 - бъдещето, замислено през 1984 наше време
байконурът хвърли голямото си кафяво лайно баш върху един от най-яките филми за тая година... Т 600 да ти иска билетче в трамвая ти пожелавам, храбри пухкавелко.
Иначе много голяма продукция, достатъчно добра актьорска игра, ефекти, и все пак... доста клиширан сюжет. 7/10
Ок ок.... както кажеш. Айде актойската игра няма да я закачам че наистина си е субективна. Ще простите моята неисчерапателност поради фактра че побързах да изтря това... домашно по трудово. Ще спомена нещата които неуспях (уви) да си избия от съзнанието. Каил говори като пуберт.Не му определих пола отначало. Не просто като пуберт, той е нищожно лаино, да не говоря ... не няма да говоря Ебати и късмета да уцелиш с мотр на верига летяща машина... Ония варел с масло дето го запратиха по моториста как не падна междувременно при толкова бласкане в стари трошки... да не говоря че май го видях на камиона и следкато го бутнаха... Как така ония моторист ще исчисли по толкова готин начин приближаващата подскачаики кола и толкова ловко ще я избегне, а как Джон успя да неултрализира един от тях - ами мното поросто опъна връв на магистрала няколко минути и айдее нов мотор... и какви бяха тия мотористи не бяха ли едно с мотора как успя Каил да го отдели от возилото му... хмм незнам, никой незнае. И как разбра че ще дофтаса именно мотор а не самолет или друга гад... От каъв мат'рял беше оная клетка по поято млатше Маркс с брадвата за да освободи Конър... дърво О.о ... или режисиорите са решили че ние ще си представим че това е митрилова брадва която Моисей е запратила в ръцете на ултра силен киборг Какво беше това сърце в гърдите на Маркс ! какво помпаше, хидравличен флуид ? Ония цели беше метал! Немога да си го впиша никак... Съпротивата има самолети! и то А-10-ки които май вече не са на въоръжение... но затова пък изглеждат ефектни... гучи гу гу гу публико знаем че си тъпа и няма да си даваме много зор за нищо.Ти ще се кефиш на всичко ... Как подяволите скайнет ги оставя да имат самолети! Какви бяха тези чудесии на техниката които Скайнет е сварил да пръкне прес 2018, а ако беше 2019 сигурно щеше да има и терминатори базиращи се на чиста енергия. Нелепия начин по който нахлуха в базата. Бате арни непропусна да се появи ... и то как, компютърно генериран, това е все едно да те черпя с бира след като съм я испикал. Тия ръце дето грабват хорта не ги ли правят на кайма... не те са си живи и здрави, нп. Идеята за това кое прави машината човек е не намястото си и е поднесена по тривиал... о не поне това да беше. Ако някой от сценаристите си пусне да гледа сега Ghoust in the shell или Animatrix ще потъне от срам ако има съвест... а съм сигурен че нямат такава. Точно коя сцена направи филма велик екшън, има ли нещо което мога да сложа между престрелката в лобито от матрицата и преследването от Т3... а?
Искаше примери- тези стигат, спрелия цюжет не ми се объжда, пък и няма смисъл горните редове достатъчно доказват нелепоста на филма Незнам каде са се дянали тези 200 000 000$ или са част от рекламната кампания ( станно как са винаги са толкова закръглено число, никога няма нищо от сорта 18 милиона ) или перът пари... Филма и отврат и небива да се примиряваме с това.
SayanMk написа:
Това, че си отишъл да гледаш иновативен постапокалитпичен екшън аз ли съм ти виновен бе пич? Аз пък отидох да си гледам Т4
И аз това исках да видя, повярвайми и аз - но просто това си представях че е на момнти, иначе сега небих бил в състояние да пиша.
Line написа:
и все пак... доста клиширан сюжет. 7/10
Сам го каза, с клишета ли се прави добър филм ?
Честно неочаквах да видя нещо подобно след "Черния рицар" и "Кечистът", ако не се бях въодушевил от тези филми нямаше да се излъжа да гледам тази гнусотия... уви и пак уви
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения