Name: Angels & Demons Year: 2009 Director:Ron Howard Release Date:15 May 2009 (Bulgaria) Country:USA Runtime:138 min Cast: Tom Hanks ... Robert Langdon Ewan McGregor ... Camerlengo Patrick McKenna
Ефекти: като за такъв филм 8/10 История/Сюжет: 10/10 Изпълнение: 8/10 Операторско изпълнение: 4/10 Актьорска игра: 9/10 Действие/ Динамика: 10/10 Реализъм: 8/10 Атмосфера: 10/10 Саундтрак: 9/10 Други/Лични: 10/10
Любими моменти:
Спойлера:
Hi-speed обиколката на ЦЕРН Когато свещенните книги бяха използвани за тежест ;D Когато кардиналите влизаха със златните пръстени и мобилни телефони ;D Взрива на антиматерията Когато парашута на отчето се отвори насред Окото на Бога *o*
Досадни/провалени моменти:
Спойлера:
Тоя джип го разбрахме, че пили гуми баси... Нз чие решение е било и не ми дреме, ама камерите бяха като парализирани. Гадно размазване непрекъснато, неориентирани движения, твърде много близки планове - do not like at all 4 е много даже.. ;0 Оная като видя баща си/тва било баща й там, не го изясняват във филма/, топна си муцуната в кръв и НП, дай да се разходиме из коридорите първо... така ми се вдигнаха надеждите, че антиматерията се е разпръснала и ся в целия свят ще настане чумава радиация с мащабна скала, ама.. нъцки ;0 Профи убиеца, дето 349 религии са го наемали го убиха кат най-големия лепшер ;0 Отчето твърде много баунсваше по тия сгради.. Тоя пич нашия се опита да изправи кардинала докато е с главата надолу, вместо да се подпре с крака за дъното и да има опора.. ;0 Нищо не видях от РИМ деа ;0
Общо мнение:
Спойлера:
МХахахахах тоя филм е ОЩЕ по-голяма гавра с църквата отколкото предния, нз защо не го осъзнават. +Дори най-фанатичния от всички си призна, че го е страх от учените - от антиматерията и прочее, "тогава какво остава за Бог?????" zomg, направо ги направиха на 2 стотинки цялата църква и сие проповедници и кардинали и епископи и папи и кой ли не... Oсобено ми харесваха думите на профи убиеца... Аллах, Иисус, Яхве - кой и да е, все за едно и също ме викат =/ Всичко е извинение. Малко тъпо, че уж са направили антиматерията, ама ми харесва идеята... поне във филмите да правят нещо тия от LHC xD Може би щеше повече да ми хареса моя вариат, в който антиматерията вкарва допълнителни частици от други светове, които не се подчиняват на законите на физиката в нашето измерение и .... "ангели и демони" for real... ама тогава щеше да е яко фантастика.... Хареса ми филма с мн добро чуство излязох от залата. Лично за мен не е за кино тоя филм де, ама си струва да се подкрепят създателите му. Трябва да се гледа на спокойствие и да се осмислят историческите закачки и факти, които така м/у другото биват подхвърляни под път и над път иии някак остават на заден план заради засиленото действие... което не е лошо, но не е и перфектно. Ако беше малко по-бавен филма щеше да е по-добре... така го караха на тагадък, че ше изпуснеме влака...
Излагате се ХОРА.... на 15-ти го пуснаха, а сега се появява тема, добре, че е Саяна.
Тъъ така. Според мен това е най добрия филм за 2009. Много динамика , много мистерия и съм голям фен на книгите. Точно такива филми ми се гледаха, и ХОП...
Бог ни изпрати тоз филмец >.> Кхъм така де, не съм религиозен, но като цяло идеята е адски добра. Напълно си заслужава парите за кино с малко пуканки в ръка.
Earth, Wind, Fire, Water! 10/10 от мен и въобще не прекалявам.
Публикувано на: Съб Май 23, 2009 2:31 am
Squall_1st
*
Щом има връзка със Дан Браун и филма по книгата му ''Шифърът на Леонардо'' определено си заслужава. Филма за Шифъра беше уникален със уникален сюжет и невероятна игра пак от страна на Том Ханкс. Няма да го пропусна
Заглавие: Re: Филми: Angels & Demons (2009)
Публикувано на: Съб Май 23, 2009 3:29 pm
Moon
Културовед
Регистриран на: Чет Яну 12, 2006 2:33 pm Мнения: 5194 Местоположение: Nemuri no Mori
Книгата съм я чел на английски дето си е Angels & Deamons филма се казва по същия начин само не мога да разбера защо книгата на бг е Шестото клеимо Иначе книгата не е зле но не мога да си представя какво са направили с екшън сцените и как Том Ханкс ще се бие толкова много. Ще го гледам на кино и ще си дам мнението и за филма.
_________________ Buy manga support your favorite authors and artists ONE PIECE BATTLE GROUND COMING SOON
Публикувано на: Нед Май 24, 2009 12:27 pm
Dypeshnik
Регистриран на: Сря Окт 03, 2007 7:10 pm Мнения: 6545 Местоположение: 3rd Rock from the Sun
Защо този филм обира толкова много овации не мога да разбера.Отивам на кино да го видя какво представлява и някой друг път ще пиша какви ми са впечатленията,но дано поне е на половината на това което пише в темата,най-горе.
Публикувано на: Пон Май 25, 2009 12:17 am
KISSSY
Spamoza Vulgaris
Регистриран на: Пон Май 21, 2007 12:27 pm Мнения: 8529 Местоположение: On the highway to hell
Е сега, никой не очаква да е КОЙ ЗНАЕ какво (ей заради тая тема ме засърбяха отново ръчичките) Аз специално, защото твърде много се израдвах на книгата, че да очаквам да са я припокрили и във филма Само да кажа, че още с първия филм се издразних на Ханкс като Робърт Лангдън....тук не знам дали ще му свикна, ама горкия, хич не си го представям в екшън сцените да, коментирам без да съм гледала, извинити мъ, ама ще ми се наложи да чакам до четвъртъка
_________________ Where does the good go~
Публикувано на: Чет Май 28, 2009 6:48 pm
Nikooru
В сравнение с книгата~ Последния кардинал, дето наистина трябваше на косъм да оцелее взе, че стана папа....шестото клеймо беше КЛЮЧОВЕ дуде, ключове А такава хубава амбиграма бяха направили в книгата, че нямаше накъде. Хашишинът излезе някакъв нърд с цайси....представях си го като Майкъл Кларк Дънкан в power mode И все пък въпреки многото разминавания (освен тези), за пръв път от много време излизам от киното доволна от изгледаното, оказа се, че алтернативния край не е разочарованието, дето се очакваше да бъде. Не знам дали е заради тематиката на филма (заради която и също толкова настървено изчетох книгата) или заради самата атмосфера, но тия 5 лева не си ги искам обратно. Браво на Юън МакГрегър, нито се тръшкаше толкова настървено колкото шамбелана в книгата, нито беше дърво >.< А сцената в архивите, където с последни сили Лангдън строши стената и секунда по-късно им върнаха захранването ме накара да се изсмея с глас на тъпия му късмет
П.П. Доходи ми се в Рим ебати >.<
_________________ Where does the good go~
Публикувано на: Пет Юни 05, 2009 10:47 pm
snookie
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
Вас трябва некой да ви научи, че първо се гледа филма, после се чете книгата...
ОЧЕВИДНО Е, че нито един филм няма да е добър колкото книгата... Но освен това, когато не четете книгата, ще видите филма като отделно произведение на изкуството и няма да има нужда от сравнение с книга...
И все пак не съм го гледал, пък и нямам особено желание... Шифърът на Леонардо не беше толкова лош, но пък към такива книги нямам интерес, че да сравнявам и аз...
Публикувано на: Съб Юни 06, 2009 5:10 pm
KISSSY
Spamoza Vulgaris
Регистриран на: Пон Май 21, 2007 12:27 pm Мнения: 8529 Местоположение: On the highway to hell
М общо взето е вярно......с това мъничко изключение, че когато масово стана тоя номер последния път, историята за Троянската война "лекинко" се промени в съзнанието на една доста голяма част от младото поколение. Общо взето хората трябва да се съобразяват акъла си с това дали да гледат първо филма или да прочетат книгата
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 73 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения