Абе яяяя....14 страници Киномания и Музикален Свят, една тема за Bon Jovi няма...много ще ме извинявате за фенгърлския ми спазъм, но колкото пъти преровя тоя раздел, липсата на тва име ми бърка в очите
Ta, back to business...
Първо, какво вика чичо Гугъл....накратко...мразя дълги цитати
Google or more exactly Her Majesty Wikipedia написа:
Бон Джоуви (на английски: Bon Jovi) е американска хард-рок група, кръстена на своя вокалист Джон Бон Джоуви. Групата се състои от 4-ма музиканти: Джон Бон Джоуви (Jon Bon Jovi) — вокал и китари, Ричи Самбора (Richie Sambora) — китари, Тико Торес (Tico Torres) — барабани и Дейвид Брайън (David Bryan) — клавишни.Водещият вокал Jon Bon Jovi, основава първата си група Raze още на 13 годишна възраст. На 16 се запознава с Bryan, с когото формират Atlantic City Expressway и изнасят представления по клубовете в Ню Джърси, въпреки че са малолетни.
През лятото на 1982г. John Bon Jovi получава работа в звукозаписното студио Power Station Studios, в Манхатън. Там, той успява да запише няколко демо касетки, които изпраща на звукозаписни компании, но които не постигат никакъв успех.
През 1983г. местно радио обявява конкурс за групи, които нямат звукозаписен договор. Там Bon Jovi се явява с музиканти от студиото и го печели с песента Runaway, написана от него през 1980г. След като печели конкурса, изпълнителят се обажда на Bryan, който от своя страна се свързва с Alec John Such и Tico Torres. Torres препоръчва Richie Sambora, когото Bon Jovi одобрява. През март 1983г., групата най-после се събира.
Oт 1983 (замалко да напиша 1893 О.о) до днес, групата има 10 студийни албума, 3 компилации, 9 големи турнета, редица песни достигали върховете на различните класации, бол фенове, въшливи са от пари и едвам успяват да се отърват от медийния интерес и папараците, а горкия вокалист все още трябва да спасява кожата си и тази на семейството си от побеснелите фенки с пяна на устите, въпреки натрупването на годинките и оредяването на косата.....
Накратко казано са сполучливи~~~
Идва ред на албумите и по-успешните песни от тях:
Bon Jovi (1984), от който по-известни песни са
Runaway и She don't know me
7800° Fahrenheit (1985) с In and Out of love, Tokyo road и Only Lonely
Slippery When Wet (1986) с
You give love a bad name ,
Livin on a prayer,
Wanted dead ot alive Tова е и албума, който ги прави световно известни
New Jersey (1988) от където са
Lay your hands on me (една от личните ми фаворити),
Bad Medicine и
I'll be there for youПрез 1990г. Джон записва и саудтрака към филма Young guns II, в който е и може би една от най-добрите му песни
Blaze of glory, която пред 90-та година достига номер 1 в Billboard Hot 100.
Следващ албум:
Keep the Faith (1992) с по-известни песни като
Keep the faith,
I'll sleep when I'm dead,
Bed of roses и
In these armsCrossroad: Greatest Hits (1994), в който барабар със старите хитове се появяват 2 сингъла, по-запомнящият се от които е
Always These Days (1995), с който идват
Something for the pain,
Hey god и
This ain't a love songCrush (2000) от където са
It's my life, считана за най-успешната им песен,
Neurotica (пусната първоначално само в Австралия и Япония) и
Thank you for loving me Bounce (2002) с
Everyday,
Bounce и
MisunderstoodHave a Nice Day (2005) (oт който според мен се пръкнаха бая добри песни като:
Have a nice day,
I want to be loved (bonus за феновете на Потър...един свесен клип няма в тоя нет X.x),
Dirty Little Secret (a.k.a. песента с убийствения рефрен I WANNA COOOME INSIIIIDE
), както и други като Last man standing, Complicated и Novocaine
Идва ред и на последния (засега, надявам се) албум
Lost Highway (2007) в който се намират
Whole lot of leavin,
You wanna make a memory и
Lost highwayНоминации и наградиОфициален сайтDownload дискографияИ за финал - (кой ме пита де, и все пак) За мен Бон Джоуви са една от най-добрите рок групи в днешно време, която е запазила духа на рока от 80-те и 90-те години, но която също успява да съхрани успеха си и с едно ново звучене. С балада ли ще е, по-бърза песен ли ще е, все имат нещо да кажат. Забелязала съм, че песните им обикновено се въртят около 2 тематики - от една страна свободата, честта, независимостта и от друга любовта....честно казано, не знам как не им писна, ама като гледам на много хора не им писва....аз знам само, че, ако случайно някога, някой ден имат концерт наоколо (вероятно това ще е същия ден, в който ще спечеля и тотото) ще разпъна палатка пред касите 3 дена преди да пуснат билетите.
Защото с публиката пеят
така