Дата и час: Пет Яну 31, 2025 9:14 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 11 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Музика: Bon Jovi
МнениеПубликувано на: Сря Апр 15, 2009 7:21 pm 
Аватар
Spamoza Vulgaris

Абе яяяя....14 страници Киномания и Музикален Свят, една тема за Bon Jovi няма...много ще ме извинявате за фенгърлския ми спазъм, но колкото пъти преровя тоя раздел, липсата на тва име ми бърка в очите :drop: Ta, back to business...

Изображение

Първо, какво вика чичо Гугъл....накратко...мразя дълги цитати
Google or more exactly Her Majesty Wikipedia написа:
Бон Джоуви (на английски: Bon Jovi) е американска хард-рок група, кръстена на своя вокалист Джон Бон Джоуви. Групата се състои от 4-ма музиканти: Джон Бон Джоуви (Jon Bon Jovi) — вокал и китари, Ричи Самбора (Richie Sambora) — китари, Тико Торес (Tico Torres) — барабани и Дейвид Брайън (David Bryan) — клавишни.Водещият вокал Jon Bon Jovi, основава първата си група Raze още на 13 годишна възраст. На 16 се запознава с Bryan, с когото формират Atlantic City Expressway и изнасят представления по клубовете в Ню Джърси, въпреки че са малолетни.

През лятото на 1982г. John Bon Jovi получава работа в звукозаписното студио Power Station Studios, в Манхатън. Там, той успява да запише няколко демо касетки, които изпраща на звукозаписни компании, но които не постигат никакъв успех.

През 1983г. местно радио обявява конкурс за групи, които нямат звукозаписен договор. Там Bon Jovi се явява с музиканти от студиото и го печели с песента Runaway, написана от него през 1980г. След като печели конкурса, изпълнителят се обажда на Bryan, който от своя страна се свързва с Alec John Such и Tico Torres. Torres препоръчва Richie Sambora, когото Bon Jovi одобрява. През март 1983г., групата най-после се събира.

Oт 1983 (замалко да напиша 1893 О.о) до днес, групата има 10 студийни албума, 3 компилации, 9 големи турнета, редица песни достигали върховете на различните класации, бол фенове, въшливи са от пари и едвам успяват да се отърват от медийния интерес и папараците, а горкия вокалист все още трябва да спасява кожата си и тази на семейството си от побеснелите фенки с пяна на устите, въпреки натрупването на годинките и оредяването на косата.....

Накратко казано са сполучливи~~~
Идва ред на албумите и по-успешните песни от тях:
Bon Jovi (1984), от който по-известни песни са Runaway и She don't know me
7800° Fahrenheit (1985) с In and Out of love, Tokyo road и Only Lonely
Slippery When Wet (1986) с You give love a bad name , Livin on a prayer, Wanted dead ot alive Tова е и албума, който ги прави световно известни
New Jersey (1988) от където са Lay your hands on me (една от личните ми фаворити), Bad Medicine и I'll be there for you
През 1990г. Джон записва и саудтрака към филма Young guns II, в който е и може би една от най-добрите му песни Blaze of glory, която пред 90-та година достига номер 1 в Billboard Hot 100.
Следващ албум: Keep the Faith (1992) с по-известни песни като Keep the faith, I'll sleep when I'm dead, Bed of roses и In these arms
Crossroad: Greatest Hits (1994), в който барабар със старите хитове се появяват 2 сингъла, по-запомнящият се от които е Always
These Days (1995), с който идват Something for the pain, Hey god и This ain't a love song
Crush (2000) от където са It's my life, считана за най-успешната им песен, Neurotica (пусната първоначално само в Австралия и Япония) и Thank you for loving me
Bounce (2002) с Everyday, Bounce и Misunderstood
Have a Nice Day (2005) (oт който според мен се пръкнаха бая добри песни като: Have a nice day, I want to be loved (bonus за феновете на Потър...един свесен клип няма в тоя нет X.x), Dirty Little Secret (a.k.a. песента с убийствения рефрен I WANNA COOOME INSIIIIDE :drunk: ), както и други като Last man standing, Complicated и Novocaine
Идва ред и на последния (засега, надявам се) албум Lost Highway (2007) в който се намират Whole lot of leavin, You wanna make a memory и Lost highway

Номинации и награди
Официален сайт
Download дискография

И за финал - (кой ме пита де, и все пак) За мен Бон Джоуви са една от най-добрите рок групи в днешно време, която е запазила духа на рока от 80-те и 90-те години, но която също успява да съхрани успеха си и с едно ново звучене. С балада ли ще е, по-бърза песен ли ще е, все имат нещо да кажат. Забелязала съм, че песните им обикновено се въртят около 2 тематики - от една страна свободата, честта, независимостта и от друга любовта....честно казано, не знам как не им писна, ама като гледам на много хора не им писва....аз знам само, че, ако случайно някога, някой ден имат концерт наоколо (вероятно това ще е същия ден, в който ще спечеля и тотото) ще разпъна палатка пред касите 3 дена преди да пуснат билетите.
Защото с публиката пеят така

Последна промяна KISSSY на Сря Апр 15, 2009 8:07 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие: Re: Музика: Bon Jovi
МнениеПубликувано на: Сря Апр 15, 2009 7:32 pm 
Аватар

Браво,добре си направила темата! :peace: :rocknroll:

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 15, 2009 7:44 pm 
Аватар
Sky King

Blaze of glory, Livin on a prayer, Runaway, You give love a bad name, Keep the faith, It's my life - това са супер песни, винаги ме напомпват с куул настроение.Само дето It's my life ме кефи доста по-малко от Blaze of glory, Livin on a prayer, Runaway и You give love a bad name :P ... ма и тя е супер яка де
Bed of roses, Always - това са едни от най-уникалните и нежни балади които съм слушал, обожавам ги...само дето честото им слушане води до сдухване :lol:
Като заключение - единствените други рокаджии, които са ми пълнели толкова душата са Roxette
btw тука мисля че трябва да се добави и Shot Through The Heart

Black Lagoon AMV // Air Gear MMV // The Cockpit AMV
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 17, 2009 7:08 pm 
Аватар

Имайки предвид че Blaze of glory ми беше най-най първата песен която харесах като малък, какво друго да кажем? :lol: И Always - песен, която си я слушам от време на време. И други, и т.н.
Абе яка група са... И старите, и новите неща са им добри. Така че, Киси не се тревожи толкова за фенгърлския ти спазъм. ;-) :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 29, 2009 2:11 pm 
Аватар

Първата им песен,която хареса е It's my life,от време на време си я слушам,макар и да е стара,ще си остане от вечните хитове.Групата е велика.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 29, 2009 8:00 pm 
Аватар

една от вечните групи !

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 29, 2009 12:21 pm 
Аватар
Spamoza Vulgaris

*боц* Тавмо, къде си

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 29, 2009 8:37 pm 
Аватар

Велика група! :rocknroll:

МнениеПубликувано на: Пет Ное 05, 2010 11:15 pm 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
Любимата ми група.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Ное 05, 2010 11:29 pm 
Аватар

добра група.

МнениеПубликувано на: Съб Ное 06, 2010 12:24 pm 
Аватар

Гласувам "ЗА" с 6 ръце!!!! :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby:
Една от най-любимите ми (а в момента според Ласт-а No#1 ^^") групи :thumb:

Изображение