Не му е тук мястото на този пост, но ме мързи да правя специална тема за оригиналната инкарнация на Mazinger Z или за Infinity.
Mazinger Z Movie: Infinity - имам доста бегла представа за френчайза (най-вече от ечи комедията Robot Girls Z
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
) съответно пропуснах маса препратки и намигания към поредицата, но останах с впечатлението, че авторите не се подходили особено амбициозно. За кино продукция дори ми идва евтино и претупано. 3D CGI-ът е отвратително интегриран, анимацията колкото да не е без хич, а битките се броят на пръсти и само две са с по-сложна структура.
Сюжетът е кух и елементарен - клише до клише. Може би това е умишлено с цел да се емулира 70-тарския сериал, но дори не правят минимален опит за разширяване на митологията или разкриване на нови черти на героите. Целият филм е безразборен и невдъхновен порой от камеота (които не ми говорят нищо с изключение на случаите, когато случайно разпозная някой от женската му версията от Robot Girls Z
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
).
Ако го сравня с Mazinkaiser SKL, което е среднобуджетно OVA и с което са донякъде роднини, Infinity си е направо падение.
Друго сравнение, в предишния super robot, който гледах: Yuusha-Ou GaoGaiGar се наблюдава много по-добро отношение от страна на студиото. Неговото Final OVA не е просто доиздояване на феновете - увеличен е светът, битките са по-комплексни, промени в героите и пр. и пр.
Явно Toei предпочита маргиналния подход, знаейки че твърдите фенове ще приемат всякакъв боклук стига да е от любимия им бранд.