Дата и час: Чет Фев 06, 2025 1:50 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Shin Mazinger Shougeki! Z-Hen (пролет 2009)
МнениеПубликувано на: Чет Апр 02, 2009 2:19 pm 
Аватар
Модератор

Изображение
Заглавие: Shin Mazinger Shougeki! Z-Hen
Жанр: Action / Mecha
Тип: TV
Епизоди: 26
Продукция: Bee Media, CODE
Година: 4ти април 2009
Официален сайт: http://www.shin-mazinger.com/
AniDB / ANN

A 26 Episode anime production by Bee Media and CODE and directed by Yasuhiro Imagawa (Giant Robo, Bartender, G Gundam), it is based on Go Nagai's long-running and influential mecha series, the Mazinger series.

Developed from Japanium ore is the super energy, Photon Power. Seeking this energy is Dr. Hell, a madman craving world domination who along with his subordinates Baron Ashura and Count Brocken, commands the Machine Beasts excavated from Bardos Island (believed to be Rhodes) to attack the Photon Power Lab and take it for himself. Meeting the attack head on is our hero, the hot-blooded teenager Kouji Kabuto who pilots the super robot Mazinger Z, constructed by his grandfather Juzo and made from the strongest metal Chogokin Z. But in this battle between Dr. Hell and the Kabuto family, many legends surrounding the Mycenaean Civilization and Bardos Island, as well as the secrets of Mazinger Z remain shrouded in mystery.

While the premise is similar to the original TV show, the staff insist that it is not a remake or sequel and that it will develop into an all-new story, as seen in the cast of characters which features many new faces. There is also a significant number of characters and mecha from other Go Nagai series, such as Zeus from Z Mazinger and the titular mecha of Groizer X.

Връзки - viewtopic.php?t=43493

Профил  

Заглавие: Re: Shin Mazinger Shougeki! Z-Hen (пролет 2009)
МнениеПубликувано на: Чет Апр 02, 2009 5:50 pm 
Аватар

:wow: О, да - това ще се гледа

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 02, 2009 7:13 pm 
Аватар

МАй ше го гледам, имайки предвид целите две започнати от тази година анимета... :?

МнениеПубликувано на: Вто Апр 07, 2009 3:11 pm 
Аватар

Първия епизод ми хареса много :rocknroll:

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 07, 2009 7:56 pm 
Аватар

Райзъра разбира от меки...Ще му хвърля един поглед.

МнениеПубликувано на: Пет Май 15, 2009 9:08 am 
Аватар

Този сериал ме научи най-после да заобичам Имагава (+ римейка на T28, който направо ме отнесе)

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 23, 2018 10:05 am 
Аватар

Не му е тук мястото на този пост, но ме мързи да правя специална тема за оригиналната инкарнация на Mazinger Z или за Infinity.

Mazinger Z Movie: Infinity - имам доста бегла представа за френчайза (най-вече от ечи комедията Robot Girls Z :lol: :lol: :lol: ) съответно пропуснах маса препратки и намигания към поредицата, но останах с впечатлението, че авторите не се подходили особено амбициозно. За кино продукция дори ми идва евтино и претупано. 3D CGI-ът е отвратително интегриран, анимацията колкото да не е без хич, а битките се броят на пръсти и само две са с по-сложна структура.
Сюжетът е кух и елементарен - клише до клише. Може би това е умишлено с цел да се емулира 70-тарския сериал, но дори не правят минимален опит за разширяване на митологията или разкриване на нови черти на героите. Целият филм е безразборен и невдъхновен порой от камеота (които не ми говорят нищо с изключение на случаите, когато случайно разпозная някой от женската му версията от Robot Girls Z :lol: ).
Ако го сравня с Mazinkaiser SKL, което е среднобуджетно OVA и с което са донякъде роднини, Infinity си е направо падение.
Друго сравнение, в предишния super robot, който гледах: Yuusha-Ou GaoGaiGar се наблюдава много по-добро отношение от страна на студиото. Неговото Final OVA не е просто доиздояване на феновете - увеличен е светът, битките са по-комплексни, промени в героите и пр. и пр.
Явно Toei предпочита маргиналния подход, знаейки че твърдите фенове ще приемат всякакъв боклук стига да е от любимия им бранд.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 7 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]