|
Дата и час: Пет Яну 31, 2025 2:58 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Филм:Watchmen(2009) Публикувано на: Съб Мар 28, 2009 12:33 am |
|
Squall_1st |
* |
|
GoDSmAcK написа: snookie написа: Mikki написа: защото Watchmen не е филм за всеки. Ем съжалявам, че не съм 7 годишно фенче на комикси, че да ме радва филма... Е точно Watchmen e за 7 годишни, да знаеш. То и Berserk e мангичка за 7 годишни по тая логика. Яко. Уочмен не е за всеки мозък, да. Много ми е кеф, че повечето не го харесват, защото не го разбират. Някак отговоря на това, че повечето са тъпаци и са зле. @Снуки - За режисьора ти не си никой, затова тези поклони и бурни аплодисменти, заедно с изказванията, ги разсипи в нещо другаде на друго място.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Филм:Watchmen(2009) Публикувано на: Съб Мар 28, 2009 10:27 am |
|
Zenith |
|
|
Регистриран на: Чет Ное 08, 2007 10:14 pm Мнения: 3686 Местоположение: Къде ми е портфейлът?
|
Абе, всички дето пищят, че не разбираме...Я, ако обичате, ми кажете какво точно трябва да му се разбере, освен очеизвадното? Няма герои, няма мир без жертви, няма това, няма онова...Айде като толкова сте отворени ми обяснете дълбочината на това, че Нощния бухал се надървяше само от скапания си костюм? Някак си не мога да схвана вие какво сте разбрали след като единствената ви реплика е:Тоя филм не е за всеки. Вие не го разбирате.Големи сте тъпаци.: За какво ми трябваха милиони флашбеци и сърцераздирателни истории, които не ме засягат ни най-малко и само удължават агонията ми? Идеята, шибаната идея е добра, но изпълнението й е трагедия...Най-скъпоструващата трагедия в моя живот. И най-вабжното...Трейлъра лъже....
_________________ ...всичко се свежда до секс и насилие,обикновено в комбинация...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Филм:Watchmen(2009) Публикувано на: Съб Мар 28, 2009 3:16 pm |
|
Squall_1st |
* |
|
Zenith написа: Абе, всички дето пищят, че не разбираме...Я, ако обичате, ми кажете какво точно трябва да му се разбере, освен очеизвадното? Няма герои, няма мир без жертви, няма това, няма онова...Айде като толкова сте отворени ми обяснете дълбочината на това, че Нощния бухал се надървяше само от скапания си костюм? Някак си не мога да схвана вие какво сте разбрали след като единствената ви реплика е:Тоя филм не е за всеки. Вие не го разбирате.Големи сте тъпаци.: За какво ми трябваха милиони флашбеци и сърцераздирателни истории, които не ме засягат ни най-малко и само удължават агонията ми? Идеята, шибаната идея е добра, но изпълнението й е трагедия...Най-скъпоструващата трагедия в моя живот. И най-вабжното...Трейлъра лъже.... Hold your horses, okay? "Аз отидох за да гледам... ..но не гледах това, беше друго.. Да, ПОДЧЕРТАВАМ най-очевидните неща, които глупаците трябва да отбележат, щото друго умно не мога а кажа... В заключение, щом не беше това, което си мислех, че ще е, окончателно заявявам, че филмът е тъп."
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Филм:Watchmen(2009) Публикувано на: Съб Мар 28, 2009 9:43 pm |
|
trigun |
|
|
Регистриран на: Сря Апр 11, 2007 4:56 pm Мнения: 1900 Местоположение: The World Of Darkness(на село :lol: )
|
Филма си е много як, но естествено няма да се хареса на всеки, баси. Всеки си има различен вкус и по същия път на логика утре ще излезе друг филм, като и него ще дискутираме по същия начин, само че ще си сменим ролите. Хайде, моля ви се. И метълът не е за всеки, ама много хора си го харесват, нали? п.с.Абе snookie, само да питам, ти комиксите чел ли си? Мисълта ми е, че ако не си да знаеш: сума ти народ е луд фен на комиксите, сред които и аз, а филмът е почти точно по тях. Казвам "почти", защото иа бая изрязани работи, като например психолога, чернокожия очилатко и вестникарят(като последните двама мисля, че се показваха във почти всеки брой) но иначе всичко си е точно. Та, крайната ми мисъл е, забележете, че: Филмът, който е правен по комикс, обожаван от много хора, се оказва мразен от също толкова голяма бройка хора. Не знам вие как мислите, ама аз усещам некаф лек парадокс тука.
|
|
|
Заглавие: Re: Филм:Watchmen(2009) Публикувано на: Съб Мар 28, 2009 10:27 pm |
|
Squall_1st |
* |
|
trigun написа: Филма си е много як, но естествено няма да се хареса на всеки, баси. Всеки си има различен вкус и по същия път на логика утре ще излезе друг филм, като и него ще дискутираме по същия начин, само че ще си сменим ролите. Хайде, моля ви се. И метълът не е за всеки, ама много хора си го харесват, нали? п.с.Абе snookie, само да питам, ти комиксите чел ли си? Мисълта ми е, че ако не си да знаеш: сума ти народ е луд фен на комиксите, сред които и аз, а филмът е почти точно по тях. Казвам "почти", защото иа бая изрязани работи, като например психолога, чернокожия очилатко и вестникарят(като последните двама мисля, че се показваха във почти всеки брой) но иначе всичко си е точно. Та, крайната ми мисъл е, забележете, че: Филмът, който е правен по комикс, обожаван от много хора, се оказва мразен от също толкова голяма бройка хора. Не знам вие как мислите, ама аз усещам некаф лек парадокс тука. Аз го виждам нормално. По-странното е, че във форум, чиято тематика обхваща комикси и манга, хората са неспособни да разберат нещо подобно, камо ли да го оценяват. 1. Това говори, че повечето тук не гледат аниме и не четат манга. 2. За мен е напълно разбираемо да отворя този форум и да видя подобни коментари. Псевдо-разбирача на филми, Снуки, направи разни опити да конкретизира нещо, но демонстративно изложи материал, над който да се смея. Та, нищо интересно не се пише.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Филм:Watchmen(2009) Публикувано на: Нед Мар 29, 2009 1:31 am |
|
blurymind |
|
|
|
властелина на пръстените- бих се съгласил,особено третата част, беше адски отегчителен на моменти. Филма имаше някакъв ужасно дълъг хепи енд,който малко хора в киното очакваха,и дори някои решиха да си тръгнат преди и той да свърши. Аз лично си мислих че ще продължи още един час- тва бяха някакви чудовищни 20-30 минути,в които нищо съществено не се случи.Тотално уби натрупаното очакване на динамика от бойните сцени.
Тва което ми допадна бяха само ефектите в тоя филм- дракона,бойните сцени, катеренето на елфа по някакъв мамут. Незнам,може книгата на толкин да е класика,но честно да си кажа, на времето имаше едно аниме с мюзикъл елементи което ми остави много по голям спомен от тази мегапродукция. И го постигна с таланта и изобретелността на хората които са го адаптирали,не с много пари от холивуд.
Натрупаха са доста подобни филми с много ефекти и малко чар.Надявам се хората с ролексите да не се окаже нещо такова. Виж хелбой имаше малко черен хумор и някои неща бяха готино измислени.Изваждам го от това определение.Но повечето комикс филми го имат.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Филм:Watchmen(2009) Публикувано на: Нед Мар 29, 2009 2:12 am |
|
KISSSY |
Spamoza Vulgaris |
Регистриран на: Пон Май 21, 2007 12:27 pm Мнения: 8529 Местоположение: On the highway to hell
|
Lord_Hellhammer написа: Един от най-яките филми които съм гледал, не знам защо толкова хора не го харесват, тоест знам...защото очакват поредната супергеройска боза....да ама не. Самата идея и посланието на филма са съвсем различни от това кирливия Спайдърмен да ти изскочи пред американското знаме, ама кой да го забележи, жалко. За тези, които го харесват, ще чакаме да излезе пълната версия Аз пък не отидох с никакви подобни очаквания....просто супер много народ го беше хвалил тоя филм и реших, че може да си заслужава парите за кино. Но определено не значи, че съм чакала нещо подобно на Батман/Спайдърмен/Хмен (филми, сред които според мен имаше ЕБАТИ бозите) Причината такива филми като Watchmen да са или много обичани или много мразени е в това, че тези филми са с потенциал, но този потенциал да не е осъществен на практика. И респективно тези, които го харесват да виждат добрите страни, а тия дето не го харесват да визират неизпълненото. Ся някой ще каже "комикс-а е почти същия като филма" - аз ще кажа "значи потенциала на комикс-а е изхабен". Всичко зависи от гледната точка обаче И не вярвам някой от "критиците" тука да не харесва филма, защото супергероите не са всъщност супергерои...напротив, това беше частта, която го правеше различен от останалите, в случая ХУБАВАТА част (щото можеше и да е лоша...)...защото от тая част идват прекрасни идеи за развитието на историята и за една различна гледна точка над "супергероите"....ама от тия идеи се видяха само някакви проблясъци...минимални направо....останалото време беше запълнено с... губевремки. Буквално. И в случай, че някой си го помисли, НЕ говоря за синия чеп, вашата кожа нападателна. Ей затова не ми хареса филма....щото можеше да се направи нещо яко, НО НЕ СЕ. Не ми трябва дивия екшън и великите тупалки без заден помисъл или хепи ендинга на другите филми по комикси...трябва нещо, след като е започнато различно и с различен помисъл, да се довърши хубаво, а не да се окепази. Е затова се издразних на филма - щото беше направен на буламач.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Филм:Watchmen(2009) Публикувано на: Нед Мар 29, 2009 3:56 am |
|
Squall_1st |
* |
|
KISSSY написа: Lord_Hellhammer написа: Един от най-яките филми които съм гледал, не знам защо толкова хора не го харесват, тоест знам...защото очакват поредната супергеройска боза....да ама не. Самата идея и посланието на филма са съвсем различни от това кирливия Спайдърмен да ти изскочи пред американското знаме, ама кой да го забележи, жалко. За тези, които го харесват, ще чакаме да излезе пълната версия Аз пък не отидох с никакви подобни очаквания....просто супер много народ го беше хвалил тоя филм и реших, че може да си заслужава парите за кино. Но определено не значи, че съм чакала нещо подобно на Батман/Спайдърмен/Хмен (филми, сред които според мен имаше ЕБАТИ бозите) Причината такива филми като Watchmen да са или много обичани или много мразени е в това, че тези филми са с потенциал, но този потенциал да не е осъществен на практика. И респективно тези, които го харесват да виждат добрите страни, а тия дето не го харесват да визират неизпълненото. Ся някой ще каже "комикс-а е почти същия като филма" - аз ще кажа "значи потенциала на комикс-а е изхабен". Всичко зависи от гледната точка обаче И не вярвам някой от "критиците" тука да не харесва филма, защото супергероите не са всъщност супергерои...напротив, това беше частта, която го правеше различен от останалите, в случая ХУБАВАТА част (щото можеше и да е лоша...)...защото от тая част идват прекрасни идеи за развитието на историята и за една различна гледна точка над "супергероите"....ама от тия идеи се видяха само някакви проблясъци...минимални направо....останалото време беше запълнено с... губевремки. Буквално. И в случай, че някой си го помисли, НЕ говоря за синия чеп, вашата кожа нападателна. Ей затова не ми хареса филма....щото можеше да се направи нещо яко, НО НЕ СЕ. Не ми трябва дивия екшън и великите тупалки без заден помисъл или хепи ендинга на другите филми по комикси...трябва нещо, след като е започнато различно и с различен помисъл, да се довърши хубаво, а не да се окепази. Е затова се издразних на филма - щото беше направен на буламач. KISSY is wrong. Give an example to show that KISSY is wrong. - She's a woman!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Филм:Watchmen(2009) Публикувано на: Нед Мар 29, 2009 11:26 am |
|
trigun |
|
|
Регистриран на: Сря Апр 11, 2007 4:56 pm Мнения: 1900 Местоположение: The World Of Darkness(на село :lol: )
|
blurymind написа: властелина на пръстените- бих се съгласил,особено третата част, беше адски отегчителен на моменти. Филма имаше някакъв ужасно дълъг хепи енд,който малко хора в киното очакваха,и дори някои решиха да си тръгнат преди и той да свърши. Аз лично си мислих че ще продължи още един час- тва бяха някакви чудовищни 20-30 минути,в които нищо съществено не се случи.Тотално уби натрупаното очакване на динамика от бойните сцени. Човек, тъжната истина е, че в книгата хепиенда продължава още много и тотално динамиката бива утепана с правата лопата. Тей че във филма пак е добре работата.
|
|
|
Заглавие: Re: Филм:Watchmen(2009) Публикувано на: Нед Мар 29, 2009 1:32 pm |
|
Zenith |
|
|
Регистриран на: Чет Ное 08, 2007 10:14 pm Мнения: 3686 Местоположение: Къде ми е портфейлът?
|
Squall_1st написа: Hold your horses, okay? "Аз отидох за да гледам... ..но не гледах това, беше друго.. Да, ПОДЧЕРТАВАМ най-очевидните неща, които глупаците трябва да отбележат, щото друго умно не мога а кажа... В заключение, щом не беше това, което си мислех, че ще е, окончателно заявявам, че филмът е тъп." Лол, сам ли измисли всичко това или някой ти помогна, за да изглеждаш по-як. Имам право да се разочаровам, че беше нещо различно. Но не заради това ме е яд за 15те лева, които хвърлих по тоя филм. Мога ти го кажа така...Тия пари си ги изкарвам и решавам да ги дам, за да изгледам някой як, разбиващ филм, а дори и да не е , поне да има нещо, за което да се хвана че си струва. Да, ама не. Аз си дадох парите, за да гледам три часа как някой се гаври със зрителя и печели от това. Само очаквах и извънземните от Индиана Джоунс да се метнат през екрана, за да е купона пълен. и само да ти кажа, че не можеш да твърдиш че разбираш нещо, ако не можеш да го облечеш в думи. FeaRSomE написа: Squall, по-скоро искаше да каже: ''Аз съм сексуална тигрица с голям нос'' По-скоро...Аз съм фригидна кучка с чип нос и не се възбуждам от сини пишки и кост'ми на супергерои.
_________________ ...всичко се свежда до секс и насилие,обикновено в комбинация...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Филм:Watchmen(2009) Публикувано на: Нед Мар 29, 2009 1:42 pm |
|
niksaan |
|
|
|
trigun написа: blurymind написа: властелина на пръстените- бих се съгласил,особено третата част, беше адски отегчителен на моменти. Филма имаше някакъв ужасно дълъг хепи енд,който малко хора в киното очакваха,и дори някои решиха да си тръгнат преди и той да свърши. Аз лично си мислих че ще продължи още един час- тва бяха някакви чудовищни 20-30 минути,в които нищо съществено не се случи.Тотално уби натрупаното очакване на динамика от бойните сцени. Човек, тъжната истина е, че в книгата хепиенда продължава още много и тотално динамиката бива утепана с правата лопата. Тей че във филма пак е добре работата. Като искате динамика си гледайте Джейсън Стейтъм и Джет Ли. А за Властелина да се говори, че няма чар е убийствено тъпо. Аз визуално по-красив филм не съм гледал. Филма далеч не е само ефекти.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Филм:Watchmen(2009) Публикувано на: Нед Мар 29, 2009 2:53 pm |
|
Mikki |
|
|
Регистриран на: Пет Фев 29, 2008 3:41 pm Мнения: 1148 Местоположение: Paradise
|
LOTR няма какво да го обсъждаме, класика си е филма. Иначе и аз принципно не се кефя на бавни мудни филми но начина по който нещата бяха забвени на моменти в Уотчмен много ми хареса. И не си спомням да сме виждали "излишни сцени" или нещо такова Всичко си беше точно на мястото.
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|