|
Дата и час: Пет Яну 31, 2025 9:06 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Най-добри сцени Публикувано на: Съб Мар 14, 2009 12:20 am |
|
Wind_Falcon |
|
|
Регистриран на: Съб Яну 20, 2007 2:32 am Мнения: 8640 Местоположение: The Megastructure
|
The Good, the Bad and the Ugly Graveyard Duel (възможно най-гадния спойл на земята, но и най-добрата сцена за мен в уестърн) Темата кърти снуки.
Последна промяна Wind_Falcon на Съб Мар 14, 2009 12:41 am, променена общо 1 път
|
|
|
Заглавие: Re: Най-добри сцени Публикувано на: Съб Мар 14, 2009 7:44 pm |
|
blurymind |
|
|
|
Mikki написа: blurymind написа: Блъри, тъмън сметнах че си гледал някой всъщност хубав филм като Sukiyaki Western Django ама не. Watchmen -RorschachTHIS IS SPARTAAAAA (of course)Shaun of the Dead, има прекалено много яки моменти не знаеш ли че саюки муки джанго е нещо като трибют към единствения и оригинален джанго филм- първия с франко неро? Този филм има над 30 филма-продължение,които носят името му. Този филм е толкова влиятелен че създателя на метъл гиър- Хидео коджима базира цяла поредица игри на него- кръщава главния герой джанго,в геймплея си влачи ковчег-играта е solar boy django. Коджима кръщава другите герои в нея на различни популярни имена от спагети уестърни- като примерно Сабата. Ако гледаш краткия документален филм ще научиш и че автора на първия джанго е взел идеята за фабулата на филма от японското кино- от Куросава Тоя глупав корейски филм ме дразни защото напълно е завладял ютюб и вече не може да се намира оригиналния джанго заради него.Мисля да го гледам само заради участието на тарантино в него. Но да сложиш някаква тъпа карате-уестърн измишльотина над филм,който отдавна си е издълбал солидно място в историята на киното и въобще-поп културата-НЕПРОСТИМО shaun of the dead r най-добрия зомби филм правен след класиките на ромеро
|
|
|
|
Заглавие: Re: Най-добри сцени Публикувано на: Съб Мар 14, 2009 11:55 pm |
|
Mikki |
|
|
Регистриран на: Пет Фев 29, 2008 3:41 pm Мнения: 1148 Местоположение: Paradise
|
blurymind написа: Mikki написа: blurymind написа: Блъри, тъмън сметнах че си гледал някой всъщност хубав филм като Sukiyaki Western Django ама не. Watchmen -RorschachTHIS IS SPARTAAAAA (of course)Shaun of the Dead, има прекалено много яки моменти не знаеш ли че саюки муки джанго е нещо като трибют към единствения и оригинален джанго филм- първия с франко неро? Този филм има над 30 филма-продължение,които носят името му. Този филм е толкова влиятелен че създателя на метъл гиър- Хидео коджима базира цяла поредица игри на него- кръщава главния герой джанго,в геймплея си влачи ковчег-играта е solar boy django. Коджима кръщава другите герои в нея на различни популярни имена от спагети уестърни- като примерно Сабата. Ако гледаш краткия документален филм ще научиш и че автора на първия джанго е взел идеята за фабулата на филма от японското кино- от Куросава Тоя глупав корейски филм ме дразни защото напълно е завладял ютюб и вече не може да се намира оригиналния джанго заради него.Мисля да го гледам само заради участието на тарантино в него. Но да сложиш някаква тъпа карате-уестърн измишльотина над филм,който отдавна си е издълбал солидно място в историята на киното и въобще-поп културата-НЕПРОСТИМО shaun of the dead r най-добрия зомби филм правен след класиките на ромеро съжалявам, изглежда грешката е в мен, хич не съм фен на стари филми. колкото и велика да е историята ако не изглежда добре, няма ефекти и т.н. просто го спирам. а и като цялото ретрото не е нещо което ме влече, предочитам да уважавам артисти които все още са живи, защото е много лесно да станеш известен след като умреш И филма не е корейски а е изпипан до най малък детайл, работа на Такaши Мике (японец, ако нищо не ти говори ще е малко срамно) и Тарантино. Правено в Япония, с японски актьори. Има много герои от филма които Тарантино после използва и в своите филми. А като заговорихме за Shaun of the Dead, тия пичове супер много ме кефят като цяло, страшни са и в: Hot FuzzГледам сега че ще правят и още един филм заедно, за Края на Света 2010та излиза. чакам с нетърпение.
|
|
|
Заглавие: Re: Най-добри сцени Публикувано на: Нед Мар 15, 2009 1:18 am |
|
blurymind |
|
|
|
Жалко е че мислиш така,Мики. Старите филми са залагали повече на добрата си история и по малко на компютърните ефекти и експлозиите. Харесвам филми (и видео игри) които ме карат да се замисля,които без никакви усилия и ефекти успяват да ме въвлечат само чрез добре написана и заснета история с уникална атмосфера- добри диалози и оригинални персонажи. Това ги запазва във времето и и ги прави култови за поколения напред. Тоя корейски джанго,заедно с много съвременни зрелища е нещо което ще бъде забравено.Нещо което дори аз като гледам,сигурно ще забравя след още няколко подобни филма. Самия факт че използва името "джанго" за да се пласира трябва да ти подсказва колко силна е тази дума,и как е станала толкова силна с много по малък бюджет и по неизвестни хора. Още около тридесет филма са я използвали за да се продадат,но ехото им е останало тихо и почти незабелязано.Сигурен съм че и с този ще е така.Гледай оригинала. а ти един вид все едно сравняваш шаолински футбол с някой филм на стенли кубрик или на Антонио Анджелоти.Нелепо е
|
|
|
|
Заглавие: Re: Най-добри сцени Публикувано на: Нед Мар 15, 2009 1:50 pm |
|
Mikki |
|
|
Регистриран на: Пет Фев 29, 2008 3:41 pm Мнения: 1148 Местоположение: Paradise
|
FeaRSomE написа: Микки.. нахлузвай примката и т'ва е. лол бе. имам чуството че вече 10% от мненията ти са с мойто име в тях, голяма обич това бе. И всеки с мнението си. аз съм модерен човек, обичам да си гледам летящите хора в много яко матпейнтнати фентъзи страни и да си се кефя и да си казвам как някой ден и аз ще правя нещо такова. старите филми ги оставям за старите хора да им се радват, прекалено млада съм за да се връщам толкова назад. А те са велики класики просто защото са били първите с тези истории и идеи. От моя гледна точна, по това време е имало много първи неща които са станали велики за това, но това не прави сегашните филми по малко велики. Има класики които ще се запомнят и са правени след 2000ната година - като 300, Карибски Пирати и Батман. по темата: POTC
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|