|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 9:20 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
|
Заглавие: Re: Аниме термини :!: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Мар 11, 2009 10:45 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=13805_1421671404.jpg) |
Kyuraku |
|
![](./images/ranks/rank6.gif) |
|
Незнам какво имам в предвид, просто видях втория въпрос на тази тема и ми стана интересно. =O Иначе благодаря за отговора.
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Аниме термини :!: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Апр 05, 2009 3:40 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=27702_1338637012.png) |
Veskou |
|
![](./images/ranks/rank4.gif) |
Регистриран на: Съб Авг 16, 2008 12:55 pm Мнения: 699 Местоположение: UK
|
dripper написа: Смисъл как правилно? То си се чете: ア ニ メ а|ни|ме Ааа ясно! Защото аз мислех, че на английски го четат Anime - Аним.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Аниме термини :!: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Апр 05, 2009 8:51 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=15_1283841889.gif) |
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
![Anime Sekai Kenkyuuin Anime Sekai Kenkyuuin](./images/ranks/sayanmk.gif) |
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Veskou написа: А ми е много любопитно ние на български правилно ли го произнасяме - АНИМЕ???? НЕ!!! НЕ го произнасяте правилно!Благодаря за въпроса Вескоу ![:hat:](./images/smilies/hat.gif) Макар и явно да не си имал това предвид, трябва да се възползвам... Защото един факт в аниме феновете в България ми бърка и до ден днешен И до ден днешен, през път и над път чувам анИме.... или анимЕ... но твърде рядко аниме. Пак ще давам примери с Наруто имена, защото за анимето се говори най-вече...Писна ми Сакура да ми я казват саКУра Саске да е саСУке... Акатс'ки да са АкаЦуки.. ЧУЙТЕ как го изговарят в анимето бе дЕца! А не как го превеждат амеРИканците... Тъй че ще се повторя ^^ SayanMk написа: ____________Най-често срещани думи в аниметата_________日本語 <-> Български език. Най-често ползваните думички. Преди да посоча смятаните за основни, искам да спомена нещо много важно! -- В японския ударения НЯМА. Тъй че моля Ви, недейте да слагате такива. Думите се четат монотонно- просто си ги изговаряйте на срички, освен ако няма допълнително посочено инфо. И без ударения на сричките. С отпуснато гърло! Лично аз, много се дразня като чуя(главна буква=ударение) "аНИме" или "наРУто" или "аКАне"... оставете вие как американците дублират - слушайте как се изговарят наистина! ("Аниме" / "на-ру-то" / "а-ка-не"). По-долу съм писал по модела :изговаряне: - :значение:, обяснение (ако е нужно).
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Аниме термини :!: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Апр 06, 2009 6:22 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=6528_1515365020.png) |
Wind_Falcon |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Съб Яну 20, 2007 2:32 am Мнения: 8640 Местоположение: The Megastructure
|
SayanMk написа: Аниме: Anime: アニメ: Термин, означаващ само и единствено анимация(видео), направена от японци. Думата е съкращение от английското Анимейшън и буквално на японски си означава анимация, но по света вече е термин за Японска Анимация. U don't say...
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Аниме термини :!: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Апр 10, 2009 9:43 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2891.jpg) |
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
Всъщност японците имат един огрооооомен куп английски/немски/френски думи, които ги използват с доста различен смисъл от оригиналния. И са си станали вече част от японският език. Освен това има един почти толкова огромен куп думи, които звучат все едно са английски/немски/френски, но в действителност японците са си ги измислили и си ги използват за някакви свои си работи >< Ся в момента точно не се сещам да дам пример за таква дума. Цитат: Акатс'ки да са АкаЦуки.. Чшш ей! Ша са бием ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Акацуки си акацуки. Няма ударение на "цу"-то, но няма и заглушаване на "у"-то като при Саскето например.
_________________ Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^
![Изображение](http://www.picvalley.net/u/143/35517_123.JPG)
I pity the FOO!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|